*

Αποστολέας Θέμα: Αρθογραφια (επικριτικη) για τις παρεμβασεις της Διαμαντοπουλου και των υφυπουργω  (Αναγνώστηκε 88373 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ

Υπολογιστές στα σχολεία ή το σύμπτωμα του τεχνοκρατισμού

Θεοδώρα Σταθούλια
http://www.alfavita.gr/artra/art3_4_10_820.php

Το Υπουργείο Παιδείας στο νέο σχέδιο δράσης που υπέβαλλε για το σχολείο με τον τίτλο ʽΝέο Σχολείο: Πρώτα ο μαθητήςʼ, για την υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της παιδείας, θεωρεί ότι εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με την νέα οπτική, από την ʽβάση προς τα πάνωʼ και όχι αντίστροφα, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Θεωρεί δηλαδή ότι εισάγει αλλαγές από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό προς τα πάνω, την δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι σύμβουλοι που κατάρτισαν το σχέδιο, βιάστηκαν να διατυπώσουν την δήθεν μεγάλη καινοτομία του «από τα κάτω προς τα πάνω» ως φιλοσοφία στην μεταρρύθμιση που εισηγούνται, και θες η ελλιπής δική τους παιδεία για το «από τα κάτω προς τα πάνω», θες η βιασύνη να τελειώνουν με το επαναστατικό πόνημά τους για την μεταρρύθμιση, αγνόησαν ότι η μεταρρύθμιση του 1929, ως η πρώτη πραγματική αστική μεταρρύθμιση, εισήγαγε την νέα φιλοσοφία για το σχολείο, πρωτίστως το δημοτικό. «Το νέο εκπαιδευτικό σύστημα εκφράζει μια διαφορετική από την προηγούμενη φιλοσοφία και στηρίζεται τόσο σε δομικές μεταβολές (το τετράχρονο Δημοτικό ―το «σχολείο του λαού»― έγινε εξάχρονο, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, ενισχύθηκε η διδασκαλία της δημοτικής, και αναβαθμίστηκε ο επαγγελματικός κλάδος στη δεύτερη βαθμίδα), όσο και σε λειτουργικές καινοτομίες (προαιρετικά μαθήματα στο γυμνάσιο, έγκριση πολλών διδακτικών βιβλίων κατά τάξη και μάθημα, «απογεύματα ελευθέρας εργασίας» στα σχολεία, «μαθήματα ειδικής επιδόσεως διʼ ομάδας μαθητών (μαθητριών) εκδηλούντων καταφανή κλίσιν και αξιόλογον επίδοσιν προς ωρισμένα μαθήματα» κ.ά.) – «Η μεταρρύθμιση του 1929» (επιμέλεια Ν.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ρεπορτάζ:esos.gr
http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7350:-1945-55-&catid=239:2009-12-01-15-36-00&Itemid=800

"Την υπερωριακή απασχόληση πέραν των ωρών της υποχρεωτικής εργασίας, για 55 υπαλλήλους της Κ.Υ. του Υ.Παιδείας Δ.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 07, 2010, 09:46:51 am από rozy4 »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Εύστοχη και η παρατήρηση του Λακασά στην Καθημερινή:

“Ούτε λίγο ούτε πολύ, το υπουργείο Παιδείας έως τώρα έχει καταφέρει να μεταδώσει την εικόνα της συνεχούς διαβούλευσης, αλλά και της ελλιπούς προετοιμασίας και εν τέλει του μηδενικού έργου.”

http://www.alfavita.gr/typos/t7_4_10_947.php

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
Δεν ανακλήθηκαν οι άδειες των Κολλεγίων ούτε θα καταργηθεί ο νόμος

Καμία άδεια Κολλεγίου που σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου δόθηκαν παράνομα τρεις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, από τον πρώην υπουργό Αρη Σπηλιωτόπουλο δεν ανακλήθηκε.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις της κ. Διαμαντοπούλου, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις  της, προ διμήνου, είναι να μην καταργηθεί ο θεσμός των Κολλεγίων, αλλά να γίνουν τροποποιήσεις στον ισχύον νόμο , που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Νοεμβρίου η υπ. Παιδείας είχε ανακοινώσει την ανάκληση όλων των αδειών των Κολλεγίων , χωρίς ωστόσο να υλοποιήσει στη συνέχεια την απόφασή της .

Παρότι πέρασαν από τότε τέσσερις μήνες καμμία άδεια δεν ανακλήθηκε

Η υπουργός Παιδείας, πριν κάνει αυτή την ανακοίνωση είχε υποβάλλει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με τη νομιμότητα ή μη της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την εσπευσμένη έκδοση αδειών λειτουργίας - τρεις μέρες προ των εκλογών - σε όλους τους φορείς της «άτυπης μεταλυκειακής εκπαίδευσης», τα αποκαλούμενα «Κολλέγια» , που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση .

Τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009, η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απεφάνθη ομόφωνα για το παράνομο της διαδικασίας. Κατόπιν αυτού η Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσεις σε ανάκληση όλων των αδειών που έχουν εκδοθεί και θα προχωρήσει στην επανεξέταση του συνόλου των φακέλων, οι οποίοι στην πραγματικότητα ουδέποτε εξετάστηκαν από τον προηγούμενο Υπουργό κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, παρά τα προβλεπόμενα από τον Νόμο 3696/2008 που είχε ψηφιστεί από τον προκάτοχό του.

Πηγη: esos.gr

http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7380:2010-04-09-16-46-04&catid=204:2009-12-01-09-56-07&Itemid=654
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Εξαιρούνται Σώματα Ασφαλείας και φύλακες, από τις περικοπές επιδομάτων!

09-04-2010

ΜΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις περικοπές επιδομάτων στο Δημόσιο, καθώς με τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2010, 05:00:02 pm από rozy4 »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Κύριοι της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος.

Δεν έχετε ιερό και όσιο.Προκειμένου να κρύψετε την αλήθεια,προκειμένου να κρύψετε τους πραγματικούς υπεύθυνους της οικονομικής κατάστασης της χώρας,προκειμένου να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη,δεν διστάζετε να χρησιμοποιήσετε την παιδική αφέλεια και τις καλές προθέσεις δύο μικρών παιδιών που θέλουν πράγματι να βοηθήσουν τη χώρα.
Δεν σας απασχολεί το γεγονός ότι τα δύο μικρά παιδιά φοβήθηκαν για τη χώρα τους,προφανώς σας βολεύει τα παιδιά να μεγαλώνουν μέσα στο φόβο και όχι νιώθοντας ασφάλεια.
Δέχεστε με ευχαρίστηση τις ''οικονομίες'' δύο μικρών παιδιών αλλά φροντίζετε να μην πειραχτούν οι ''οικονομίες'' οι δικές σας και των φίλων σας.Και σα να μην έφτανε αυτό,παίρνετε και μέτρα τις ''οικονομίες'' αυτές να τις αβγατίσετε.
Δέχεστε με ευχαρίστηση την επίσκεψη των μικρών παιδιών αλλά νιώθετε δυσαρέσκεια όταν θέλουν να σας επισκεφτούν ενοχλητικοί εργαζόμενοι,άνεργοι,αγρότες,φοιτητές, συνταξιούχοι που θέλουν να σας εκφράσουν τους φόβους τους,να σας πουν πόσο αγαπούν αυτή τη χώρα να απαιτήσουν να κάνετε κάτι για το καλό αυτής της χώρας γιατί χώρα είναι οι ίδιοι,είναι οι άνθρωποι που ζουν και αναπνέουν σ'αυτήν είναι όλοι αυτοί που έδωσαν και δίνουν τη ζωή τους δουλεύοντας και παράγοντας όλο αυτό τον πλούτο που κάποιοι τον κάνουν δικό τους αυξάνοντας συνεχώς τα κέρδη τους.
Υποκρίνεστε όταν σας συγκινούν ενέργειες σαν αυτές των δύο μικρών παιδιών αλλά μένετε ασυγκίνητοι μπροστά στα παιδιά των οποίων οι γονείς μένουν άνεργοι,μπροστά στα παιδιά που ζουν κάτω από το όριο φτώχιας,μπροστά στα παιδιά που ζουν με την αγωνία αν οι γονείς τους θα έχουν δουλειά την επόμενη μέρα.
Ασφαλώς και η γενιά που έρχεται φέρνει μαζί και την ελπίδα,ειδικά αν η γενιά αυτή πάρει τις τύχες στα χέρια τα δικά της και δεν τις αφήσει στα δικά σας χέρια.
Ένα είναι το συμπέρασμα που προκύπτει.
Το σύστημα που υπηρετείτε προκαλεί φόβο και ανασφάλεια στα μικρά παιδιά.Άρα είναι σάπιο και πρέπει να άλλαξει και θα αλλάξει,το ξέρετε πολύ καλά αυτό.
Με εκτίμηση
Χρήστος Κυργιάκης: φυσικός

http://alfavita.gr/ank_b/ank12_4_10_846.php

Αποσυνδεδεμένος kbazar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

Κύριοι της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος.

Δεν έχετε ιερό και όσιο.Προκειμένου να κρύψετε την αλήθεια,προκειμένου να κρύψετε τους πραγματικούς υπεύθυνους της οικονομικής κατάστασης της χώρας,προκειμένου να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη,δεν διστάζετε να χρησιμοποιήσετε την παιδική αφέλεια και τις καλές προθέσεις δύο μικρών παιδιών που θέλουν πράγματι να βοηθήσουν τη χώρα.
Δεν σας απασχολεί το γεγονός ότι τα δύο μικρά παιδιά φοβήθηκαν για τη χώρα τους,προφανώς σας βολεύει τα παιδιά να μεγαλώνουν μέσα στο φόβο και όχι νιώθοντας ασφάλεια.
Δέχεστε με ευχαρίστηση τις ''οικονομίες'' δύο μικρών παιδιών αλλά φροντίζετε να μην πειραχτούν οι ''οικονομίες'' οι δικές σας και των φίλων σας.Και σα να μην έφτανε αυτό,παίρνετε και μέτρα τις ''οικονομίες'' αυτές να τις αβγατίσετε.
Δέχεστε με ευχαρίστηση την επίσκεψη των μικρών παιδιών αλλά νιώθετε δυσαρέσκεια όταν θέλουν να σας επισκεφτούν ενοχλητικοί εργαζόμενοι,άνεργοι,αγρότες,φοιτητές, συνταξιούχοι που θέλουν να σας εκφράσουν τους φόβους τους,να σας πουν πόσο αγαπούν αυτή τη χώρα να απαιτήσουν να κάνετε κάτι για το καλό αυτής της χώρας γιατί χώρα είναι οι ίδιοι,είναι οι άνθρωποι που ζουν και αναπνέουν σ'αυτήν είναι όλοι αυτοί που έδωσαν και δίνουν τη ζωή τους δουλεύοντας και παράγοντας όλο αυτό τον πλούτο που κάποιοι τον κάνουν δικό τους αυξάνοντας συνεχώς τα κέρδη τους.
Υποκρίνεστε όταν σας συγκινούν ενέργειες σαν αυτές των δύο μικρών παιδιών αλλά μένετε ασυγκίνητοι μπροστά στα παιδιά των οποίων οι γονείς μένουν άνεργοι,μπροστά στα παιδιά που ζουν κάτω από το όριο φτώχιας,μπροστά στα παιδιά που ζουν με την αγωνία αν οι γονείς τους θα έχουν δουλειά την επόμενη μέρα.
Ασφαλώς και η γενιά που έρχεται φέρνει μαζί και την ελπίδα,ειδικά αν η γενιά αυτή πάρει τις τύχες στα χέρια τα δικά της και δεν τις αφήσει στα δικά σας χέρια.
Ένα είναι το συμπέρασμα που προκύπτει.
Το σύστημα που υπηρετείτε προκαλεί φόβο και ανασφάλεια στα μικρά παιδιά.Άρα είναι σάπιο και πρέπει να άλλαξει και θα αλλάξει,το ξέρετε πολύ καλά αυτό.
Με εκτίμηση
Χρήστος Κυργιάκης: φυσικός

http://alfavita.gr/ank_b/ank12_4_10_846.php
Νοιάζονται αυτοί για τα παιδιά μας; ...Πάντως τις /τους συζύγους και τα παιδιά τους, απ'ότι ακούσαμε, τους βόλεψαν( και θα εξακολουθούν να βολεύονται ''οι ίδιοι'' όσο εμείς κοιμόμαστε) κοντά τους! :-XΚαι...  σσσσσσσσσσσσσσσσ χωρίς ΑΣΕΠ και ''επαγγελματική κατάρτιση'':o :P

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
http://alfavita.gr/ank_b/ank14_4_10_1027.php

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ «ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ «ΣΙΔΗΡΑΣ κ. ΘΑΤΣΕΡ του ΠΑΣΟΚ»

Γιατί τώρα;

Η Υπουργός Παιδείας κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο σχέδιο νόμου με βαρύγδουπο τίτλο «αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση».

Η κ. Διαμαντοπούλου επείγεται! Μεσούσης της κρίσης και των σαρωτικών αντιδραστικών αλλαγών στην κοινωνία, θέλει να προβληθεί ως η νέα σιδηρά «κυρία Θάτσερ» του ΠΑΣΟΚ, να δώσει εύσημα νομιμοφροσύνης στις αγορές της ΕΕ, του ΔΝΤ και την ντόπια ολιγαρχία και να πλασαριστεί ως η επόμενη εναλλακτική λύση στο ΠΑΣΟΚ και στην άρχουσα συμμορία.

Η κ. Διαμαντοπούλου υλοποιεί και πολλαπλασιάζει τις επιλογές των αγορών και του συστήματος.

Οι πυρήνες

Τα βασικά θεματικά κέντρα του σχεδίου νόμου είναι η αξιολόγηση, το σύστημα διορισμών, η ακύρωση των πανεπιστημιακών πτυχίων, θαμμένα πίσω από λεκτικές δεξιοτεχνίες, ακροβατισμούς και πασοκικές φλυαρίες. Το σχέδιο νόμου (πολυνομοσχέδιο) αλλάζει δραματικά το τοπίο στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα και  με τον επικείμενο Καλλικράτη, ενώ οι  περικοπές και το ασφαλιστικό θεμελιώνουν τον εργασιακό Μεσαίωνα. Αν  περάσει το πολυνομοσχέδιο, η δημόσια δωρεάν παιδεία καθίσταται «άταφος νεκρός» .

Ο Διάλογος

Η κ. ΥΠΕΠΘ διαβουλεύτηκε –τάχα- ηλεκτρονικά και αδιαφανώς με 3.500 πολίτες και τις ελεγχόμενες επιτροπές του Υπουργείου. Πρόκειται για το τελικό σκιάχτρο του διαλόγου, ο οποίος αφού πέρασε από τα δόκανα των Μίχαλων και του ΣΕ

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Χορηγός για... 100 φακέλους και στιλό!

Το περασμένο Σάββατο έγινε σε λύκειο του Παπάγου παρουσίαση του νέου βιβλίου της άλγεβρας Α' Λυκείου σε καθηγητές που κυρίως υπηρετούν στην περιοχή της

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ

Και η ... μασαμπούκα συνεχίζεται

Επανειλημμένες δεσμεύσεις και δηλώσεις του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την περιστολή των δαπανών, για την κατάργηση των αμειβόμενων επιτροπών με πιο πρόσφατη δήλωση αυτή της 3ης Μαρτίου του 2010, (ημερομηνία που η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την περικοπή κατά 30% των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ), είχαν σκοπό ως φαίνεται μόνο την δημιουργία εντυπώσεων και την ύπνωση ( δηλώσεις ως ηρεμιστικό!) των υπηκόων.

Συγκεκριμένα στις 3 Μαρτίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταξύ των υπόλοιπων μέτρων είχε ανακοινώσει « Κατάργηση των αμειβόμενων επιτροπών του δημοσίου, οι οποίες...υποχρεούνται να λειτουργούν εντός κανονικού ωραρίου ».

Μάλιστα για να φανούν και πιο πειστικοί στον νόμο: « Προστασία της εθνικής οικονομίας - Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης » και συγκεκριμένα στο άρθρο 7 παρ. 1 του Νόμου προβλέπεται : « Τα κάθε είδους μόνιμα ή προσωρινού χαρακτήρα συλλογικά όργανα (συμβούλια, επιτροπές, ομάδες εργασίας κ.λπ.) του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α., τα οποία προβλέπονται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις ή συνιστώνται και συγκροτούνται με διοικητικές πράξεις λειτουργούν εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των οικείων Υπηρεσιών ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και δεν καταβάλλεται καμία πρόσθετη αμοιβή ή αποζημίωση στα μέλη τους ».
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti

Αποσυνδεδεμένος evan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Επειδή οι αλλαγές στις συνειδήσεις επιβάλονται ευκολότερα αφού πρώτα χτυπηθούν τα σύμβολα και οι ιδέες προσθέτω στο post ένα ακόμα άρθρο για την Διαμαντοπούλου (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_9875.html).

Δεν μας έφταναν

η αλλαγή από το ΥΠΕΠΘ σε ΥΠΔ
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 20, 2010, 11:14:36 am από evan »
«Η ΛΕΓΕ ΤΙ ΣΙΓΗΣ ΚΡΕΙΤΤΟΝ Η ΣΙΓΗΝ ΕΧΕ» 
Ή να πεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή, ή αλλιώς να σιωπάς.

«ΩΣ ΟΥΔΕΝ Η ΜΑΘΗΣΙΣ, ΗΝ ΜΗ ΝΟΥΣ ΠΑΡΗ»
Η μάθηση είναι μηδέν χωρίς τη σκέψη και την κρίση.

Μένανδρος ο Αθηναίος (342-292 π.Χ)

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Πρώτα ο μαθητής κ Διαμαντοπούλου

http://www.oromisthioi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=186:q---q&catid=18:2009-11-15-17-24-52&Itemid=20

"Κι εγώ μαθητής είμαι αλλά έχω την ατυχία να μην έχω μάνα υπουργό. Η δική μου μητέρα είναι μια απ' αυτούς που λες πως δε σε νοιάζουν γιατί εσύ νοιάζεσαι μόνο για μας τους μαθητές. Είμαι γιος αναπληρώτριας κι επειδή μάλλον τα έχεις μπλεγμένα λίγο ...
και δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό θα σου πω εγώ που το ξέρω από πρώτο χέρι. Να σου πω πρώτα για τη λέξη ασέπ... Λοιπόν για μένα η λέξη αυτή σημαίνει να μαγειρεύω μόνος , να τρώω μόνος, να πλένω τα ρούχα μου και της μαμάς μου,να μετακομίζω στο σπίτι της γιαγιάς σε έκτακτες ανάγκες.. Έγινε αυτό κάμποσες φορές. Έπειτα άρχισαν τα ταξίδια.. .Δε θα σου πω τι σημαίνει σ' άλλο σχολείο να κάνω αγιασμό κι από άλλο να παίρνω απολυτήριο της τάξης, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Στην αρχή επαναστατούσα, μετά συμβιβάστηκα, τώρα καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω και τη λέξη "οικονομία" που κάνει μόνη της η μάνα μου για να μη μου στερήσει εμένα τίποτα. Αλλά εγώ κάνω τη δική μου οικονομία και δεν της λέω πως τα τζιν μου κόντιναν και τα παπούτσια μου θέλουν τσαγκάρη.
Τα καλοκαίρια δε μ' αρέσουν. Η μάνα μου ιδρώνει και ξεϊδρώνει μπροστά στον υπολογιστή να κατεβάζει πίνακες και να μετράει ποσοστά. Αλλά φέτος το μεγάλο πανηγύρι άρχισε από πιο νωρίς. Η μάνα μου φέτος μου υποσχόταν πως πολλά θ' αλλάξουν γιατί διορίζεται επιτέλους. Αλλά το τροπάρι άρχισε ν' αλλάζει από νωρίς. 13 Απρίλη ημέρα Τρίτη ήταν το αποκορύφωμα. Δεν την ξεχνώ αυτή τη μέρα. Από τότε έγινα εγώ ο μεγάλος κι αυτή η μικρή. Πολλές φορές έχω ζηλέψει τα παιδιά που την είχαν δασκάλα, πάντα της το φυλούσα που έβαζε τη δουλειά πάνω από μένα. Αλλά τώρα πια μόνον την πονάω και φοβάμαι και για τους δυό μας. Οι συμμαθητές μου περιμένουν το καλοκαίρι πως και πως. Εγώ τρέμω πως θα 'ναι το χειρότερο απ' όλα. Δε με νοιάζει που δε θα πάω διακοπές, έχω συνηθίσει. Δε με νοιάζει για πράγματα, ρούχα κι ανέσεις που δεν έχω. Το φόβο στο βλέμμα της δεν αντέχω άλλο. Εσείς βάζετε πρώτα εμένα από τη μαμά μου, έτσι λέτε στην τηλεόραση. Η μάνα μου γιατί λέει πως μας αφανίζετε και τους δυο?
Αυτά...
Σας καλημερίζω"

Ένας μαθητής α' λυκείου.

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ

Ο ΛΟΓΟΣ ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -

La Resa Dei Conti

Αποσυνδεδεμένος podiki

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ε ας τα βγαλουν επιτέλους μπας και σωθούμε!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)