*

Ψηφοφορία

Έχετε σκοπό να συμμετέχετε στις κινητοποιήσεις που ακολουθούν;

Ναι
270 (73.6%)
Όχι
55 (15%)
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
42 (11.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 364

Αποστολέας Θέμα: Απεργία (σχολιασμός) - Νέες Κινητοποιήσεις  (Αναγνώστηκε 237523 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ernesto

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Απεργία (σχολιασμός) - Νέες Κινητοποιήσεις
« Απάντηση #560 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 10:26:00 pm »
Παιδιά είμαι αποσπασμένος σε άλλο πυσδε και απεργώ και τις 2 μέρες.Ο Δ/ντής του σχολείου που υπηρετώ με απόσπαση με διαβεβαίωσε ότι θα ειδοποιήσει εκείνος την εδώ δδε και αυτό αρκεί.ορΕγώ είμαι υποχρεωμένος να ειδοποιήσω μόνος μου στην οργανική μου ή όχι;οχι τίποτα άλλο,μη μου ζητήσουν και τα ρέστα μετά ότι πήγα να τσεπώσω το 100στάρικο απεργώντας! >:(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:28:03 »

Αποσυνδεδεμένος ducati

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #561 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 10:35:35 pm »
Bitch συμφωνώ απόλυτα!!! Αυτή την έννοια ακριβώς έχει η απεργία, έλεος πια με τέτοιες συμπεριφορές... Εννοείται πως κανείς & ποτέ δεν θα μας πάρει στα σοβαρά τέτοιοι που είμαστε (και φυσικά τέτοια παραδείγματα -λαμογιάς, μικροψυχίας, λούφας και κοιτώ_μόνο-την_πάρτη _μου- δίνουμε και στα παιδιά). Δυστυχώς....

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #562 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 10:44:36 pm »
επειδή έχω μεγάλο θέμα στο σχολείο με το ζήτημα της αναπλήρωσης των "κενών των απεργών" (έτσι τα ονομάζουμε εμείς, "τα κενά των απεργών"....), ωραία και καλά αυτά που λέμε, αλλά πως τεκμηριώνονται;;;θα ήθελα πολύ συγκεκριμένη εγκύκλιο ή απόφαση που λύνει το θέμα για να την τρίψω στη μούρη μερικών την Παρασκευή -και σε κάθε απεργία από δω και στο εξής....

Bitch, καταλαβαίνεις ασφαλώς για ποιον χτυπά η καμπάνα ώστε να απαντήσει την ερώτηση ε;;;;   ;D ;) :P
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #563 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 10:55:43 pm »
Ο κάθε ένας μας έχει δικαίωμα είτε να απεργήσει είτε να μην απεργήσει για τους δικούς του λόγους. Αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει τον άλλο για την όποια επιλογή του >:(. Θεωρώ φασιστική την πίεση που δέχτηκα από κάποιους συναδέλφους για να απεργήσω.

Και δεν είναι άδικο και φασιστικό αν (αν λέω) κερδιθεί κάτι από την απεργία να το καρπω΄θείς και εσύ;;;;

Οι απεργοσπαστες (και μην διαβάσω για μη απεργούς!!!!!!), αν θέλουν να είναι σωστοί και δίκαιοι, θα πρέπει να μην δέχονται τα όποια κέρδη της απεργίας....Άλλωστε επέλεξαν να είναι απεργοσπάστες!!!!!!!!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:28:03 »

Αποσυνδεδεμένος ernesto

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #564 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:00:04 pm »
Παιδιά είμαι αποσπασμένος σε άλλο πυσδε και απεργώ και τις 2 μέρες.Ο Δ/ντής του σχολείου που υπηρετώ με απόσπαση με διαβεβαίωσε ότι θα ειδοποιήσει εκείνος την εδώ δδε και αυτό αρκεί.ορΕγώ είμαι υποχρεωμένος να ειδοποιήσω μόνος μου στην οργανική μου ή όχι;οχι τίποτα άλλο,μη μου ζητήσουν και τα ρέστα μετά ότι πήγα να τσεπώσω το 100στάρικο απεργώντας! >:(
παιδιά ξέρει κανείς; :-\

Αποσυνδεδεμένος Roula_S

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #565 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:02:11 pm »
Είμαι κι εγώ αναπληρώτρια και θα απεργήσω κανονικά.ΔΥΣΤΥΧΩΣ το σχολείο του δημοτικου δεν θα κλείσει ομως και σκέφτομαι τι νόημα έχει να απεργούν κάθα φορά οι μισοί?Πώς μπορούμε να οργανωθούμε κι εστω για μια φορα να κλείσουν ολα τα σχολεια?

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #566 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:03:07 pm »
υπάρχει ο συνδυασμός διαφόρων νόμων και διατάξεων. έχουμε τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 ο οποίος αναφέρεται στο δικαίωμα της απεργίας, του συνδικαλισμού, του προσωπικου ασφαλείας κτλ και φυσικά επεκτείνεται και σε δ.υ. και λειτουργούς.
υπάρχει επίσης το καθηκοντολόγιο και το 1566 που σαφώς αναφέρουν τα εξής:
τον δ/ντή αναπληρώνει ο υποδ/ντής και σε περίπτωση απουσίας του ο αρχαιότερος εκ των παρόντων εκπ/κών.

Δεδομένου ότι ΔΕΝ υπάρχει ΕΓΓΡΑΦΗ απαλλαγή απο τα καθήκοντα αυτά (γιατί δε γίνεται να υπάρξει κάτι τέτοιο) σε κανένα μη απεργό / απεργοσπάστη θεωρείται ότι όσοι "την έκαναν " στο δίωρο/τρίωρο αποποιήθηκαν των ευθυνών τους εγκαταλείποντας δημόσια θέση ευθύνης χωρίς εντολή άνωθεν επομενως πάνε σούμπιτοι για πειθαρχικό.

8) 8) 8) 8) 8) ( τι καλός άνθρωπος που είμαι ε;....)

ernesto  δεν εισαι υποχρεωμένος να το δηλώσεις εσύ αυτό....θα δηλωθεί υπηρεσιακά απο τον δ/ντή σου. Ωστόσο, αν κι εσύ το επιθυμείς, μπορείς να επικοινωνήσεις προσωπικά με τη δ/νση της οργανικής σου.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #567 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:05:22 pm »
Θα παρακαλεσω οχι προσωπικες αντιπαραθεσεις. Το δικαιωμα συμμετοχης ή μη ειναι προσωπικη υποθεση απολυτα σεβαστη.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #568 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:09:40 pm »
Είμαι κι εγώ αναπληρώτρια και θα απεργήσω κανονικά.ΔΥΣΤΥΧΩΣ το σχολείο του δημοτικου δεν θα κλείσει ομως και σκέφτομαι τι νόημα έχει να απεργούν κάθα φορά οι μισοί?Πώς μπορούμε να οργανωθούμε κι εστω για μια φορα να κλείσουν ολα τα σχολεια?

δεδομένου ότι αυτοί που δεν απεργούν σκέφτονται την πάρτη τους ( άλλοι για λόγους σεβαστούς και άλλοι απλά γιατί είναι καβουροχέρηδες) κάνε κι εσύ το ίδιο: σκέψου την πάρτη σου και κάνε αυτό που θες ΕΣΥ ....

Θα παρακαλεσω οχι προσωπικες αντιπαραθεσεις. Το δικαιωμα συμμετοχης ή μη ειναι προσωπικη υποθεση απολυτα σεβαστη.

και η υποχρέωση στην αξιοπρέπεια όμως Μάρκο επίσης Αυτός που επιλέγει να μην απεργήσει υποχρεούται να εργασθεί ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ τον δ/ντή του σχολείου, όχι φεύγοντας στο δίωρο.  Και αυτό ΔΕΝ είναι προσωπική υπόθεση αλλά εφαρμογή Νόμου!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος sparos2

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #569 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:10:16 pm »
τι γίνεται με όσους δηλώσουν ασθένεια αύριο;;μπορεί κάποιος να πάρει κανονική άδεια πάνω σε απεργία;;
και κάτι ακόμα εμείς την Πέμπτη είχαμε προγραμματισμένη εκδρομή...τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση που απεργούν οι μισοί;;; είναι δυνατόν σε μέρα απεργίας οι άλλοι μισοί να σφυρίζουν ανέμελα στην παραλία;

Αποσυνδεδεμένος dorothea7

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #570 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:15:47 pm »
Γι αυτο θα μαστε παντα καθηγητακια.Μιζερα μικρα που θα μας πετανε μια φετα ψωμι και θα λεμε ευχαριστω.Κατακτησεις χρονων θα χαθουν σε μια στιγμη.Και ομως αυριο πολλοι συναδελφοι θα μπουν να κανουν μαθημα.Να διδαξουν τι?Τι ειναι ανθρωπινη αξιοπρεπεια?τι ειναι δικαιοσυνη?τι ειναι ομοψυχια?ΤΙ θα διδαξουν?ΝΤΡΟΠΗ.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #571 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:16:52 pm »

και η υποχρέωση στην αξιοπρέπεια όμως Μάρκο επίσης Αυτός που επιλέγει να μην απεργήσει υποχρεούται να εργασθεί ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ τον δ/ντή του σχολείου, όχι φεύγοντας στο δίωρο.  Και αυτό ΔΕΝ είναι προσωπική υπόθεση αλλά εφαρμογή Νόμου!

Δεν ειπα κατι τετοιο. Συμφωνω απολυτα με αυτο που λες. Αναφερθηκα σε προηγουμενα μηνυματα με αντιπαραθεσεις.
υ.γ.  Οσο για την αξιοπρεπεια, αυτη κι αν ειναι προσωπικη υπόθεση!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #572 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:26:51 pm »
είσαι λάθος Πρόεδρε!! Εδώ μιλάμε για εργασιακή, κλαδική και εθνική αξιοπρέπεια.....Αυτό κι αν ΔΕΝ ειναι προσωπική υπόθεση!!  ;) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #573 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:28:06 pm »
Γι αυτο θα μαστε παντα καθηγητακια.Μιζερα μικρα που θα μας πετανε μια φετα ψωμι και θα λεμε ευχαριστω.Κατακτησεις χρονων θα χαθουν σε μια στιγμη.Και ομως αυριο πολλοι συναδελφοι θα μπουν να κανουν μαθημα.Να διδαξουν τι?Τι ειναι ανθρωπινη αξιοπρεπεια?τι ειναι δικαιοσυνη?τι ειναι ομοψυχια?ΤΙ θα διδαξουν?ΝΤΡΟΠΗ.

θα διδάξουν κάτι πάρα πολύ σπουδαίο: τι να ΜΗΝ γίνουν αυτά τα παιδιά όταν μεγαλώσουν!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)