*

Αποστολέας Θέμα: Μειώσεις διορισμών  (Αναγνώστηκε 46935 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
Απ: Μειώσεις διορισμών
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 15, 2010, 05:13:24 pm »
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:26:58 »

Αποσυνδεδεμένος maklin

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 15, 2010, 05:17:16 pm »
Νομίζεις δεν το έχω σκεφτεί;;; Αλλά δεν πιάνουν τα χέρια μου στα χτενίσματα... ;D

Όσο για τις σχολές φυσικά και δεν εννοώ να κλείσουν άλλα ίσως θα ήταν καλύτερο αν έμπαιναν λίγοι και καλοί, για να μη χρειαστεί να περάσουν μέσα από τέτοιες διαδικασίες όπως εμείς τώρα. Δηλαδή, μέσω ΑΣΕΠ θα μπουν πολλοί - πολλοί λίγοι και πιθανότατα οι καλύτεροι. Αυτό θέλω να πω. Μπορέι να μην είναι υλοποιήσιμη και η πλέον κατάλληλη η ιδέα μου, όμως αυτό μου φαίνεται τώρα λογικό.
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 15, 2010, 05:28:33 pm »
Νομίζεις δεν το έχω σκεφτεί;;; Αλλά δεν πιάνουν τα χέρια μου στα χτενίσματα... ;D

Όσο για τις σχολές φυσικά και δεν εννοώ να κλείσουν άλλα ίσως θα ήταν καλύτερο αν έμπαιναν λίγοι και καλοί, για να μη χρειαστεί να περάσουν μέσα από τέτοιες διαδικασίες όπως εμείς τώρα. Δηλαδή, μέσω ΑΣΕΠ θα μπουν πολλοί - πολλοί λίγοι και πιθανότατα οι καλύτεροι. Αυτό θέλω να πω. Μπορέι να μην είναι υλοποιήσιμη και η πλέον κατάλληλη η ιδέα μου, όμως αυτό μου φαίνεται τώρα λογικό.

κοιτα αν αλλαξουν τα λυκεια και παρει μια καποια αξια το απολυτηριο λυκειου τοτε ναι ας μειωσουν τις θεσεις(εδω ομως θα γινει σφαγει με τους παν/μιακους ,παιζουν πολλα λεφτα στα συγγραμματα).οσο ομως τα λυκειο ειναι προπαρασκευαστικο για το ΑΕΙ οχι να μη γινει..
γενικα πρεπει να αλλαξουν τα παντα ...απο το μηδεν να ξεκινησουν ολα και ας συμφωνησουν οτι δεν θα τα αλλαζει ο επομενος που θα ερθει στην εξουσια...ας ειναι καποια υπουργεια οπως το παιδειας,εξ.πολιτικης και οικονομιας με συγκεκριμενα προγραμματα ,
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:26:58 »

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 15, 2010, 05:52:56 pm »
Το θέμα είναι να μη μας δίνουν ελπίδες για να επενδύουμε το μέλλον μας σε λάθος θέσεις!
Έχω χάσει τέσσερα χρόνια από τη ζωή μου και τώρα αν φύγω θα αρχίσω πάλι από το μηδέν.

Αποσυνδεδεμένος maklin

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 15, 2010, 07:24:48 pm »

κοιτα αν αλλαξουν τα λυκεια και παρει μια καποια αξια το απολυτηριο λυκειου τοτε ναι ας μειωσουν τις θεσεις(εδω ομως θα γινει σφαγει με τους παν/μιακους ,παιζουν πολλα λεφτα στα συγγραμματα).οσο ομως τα λυκειο ειναι προπαρασκευαστικο για το ΑΕΙ οχι να μη γινει..
γενικα πρεπει να αλλαξουν τα παντα ...απο το μηδεν να ξεκινησουν ολα και ας συμφωνησουν οτι δεν θα τα αλλαζει ο επομενος που θα ερθει στην εξουσια...ας ειναι καποια υπουργεια οπως το παιδειας,εξ.πολιτικης και οικονομιας με συγκεκριμενα προγραμματα ,
Έχεις δίκιο σε αυτά που λες, σίγουρα σε κάποιους θα είναι δυσάρεστο να ξεβολευτούν...Και συμφωνώ επίσης με το θέμα της προπαρασκευαστικότητας του Λυκείου για το Πανεπιστήμιο. Δεν είναι ανάγκη όλοι να γίνουν επιστήμονες, εξάλλου κάποιοι δε θέλουν. Ίσως τα πράγματα να ήταν όντως καλύτερα αν άλλαζαν ριζικά.
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 15, 2010, 07:38:26 pm »
αποσπασμα απο αρθρο του Κατσικα στο alfavita

Προσοχή! Εδώ πριονίζονται ρίζες!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πρώτα πρώτα ότι θα έχουμε μια πρωτοφανή τα επόμενα χρόνια μείωση του αριθμού των διορισμών και των προσλήψεων εκπαιδευτικών. Να το πούμε με μεγαλύτερη σαφήνεια. Αν το Υπουργείο το επόμενο χρονικό διάστημα καταφέρει να "σβήσει" τους πίνακες (40%, 24μηνο, 30μηνο κλπ) τότε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ το καλοκαίρι με π.χ 5.000 προσφερόμενες θέσεις για τη διετία 2011/12 -2112/13 ουσιαστικά θα έχει μειώσει τους μόνιμους διορισμούς σε ποσοστό περίπου 50%!

Γιατί; γιατί μέχρι σήμερα κάθε φορά που προκηρύσσονταν 10 θέσεις με το ΑΣΕΠ διορίζονταν περίπου άλλοι 10-11 και από τους διάφορους πίνακες προυπηρεσίας.

Πως θα καλυφθούν τα κενά; Προφανώς με ωρομίσθιους και όχι μόνο. Πρέπει να περιμένει κανείς ότι το Υπουργείο θα κόψει από παντού (από εκπαιδευτικές άδειες μέχρι αποσπάσεις παντός τύπου).

Αποσυνδεδεμένος kalliopi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 02:09:58 pm »
Έχω μια απορία ..στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία που δεν έχουν ωρομίσθιους πως θα καλυφθούν οι θέσεις? Κι επιπλέον δεν είπαν για κατάργηση των ωρομισθίων?Και επίσης δεν είπαν ότι δεν θα μειωθούν γενικά οι διορισμοί στην παιδεία????

Αποσυνδεδεμένος geool

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 02:12:50 pm »
Ερώτηση 17 βουλευτών προς τον υπουργό Παιδείας (26/2/08)Ημ. Δημοσίευσης : 26/02/2008 01:00
ΑΘΗΝΑΙΩΝ,

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 02:19:27 pm »
Καλησπέρα σε όλους..Εγώ σκέφτομαι τι μας περιμένει στον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με τις μειώσεις των διορισμών..Τί θέματα θα μας βάλουν άραγε; Θα μας κάψουν κανονικότατα!!!! :'( :'( :'(
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος kindim

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 03:30:16 pm »
Θα πρέπει κάποιος από τους συμβούλους της κ. Διαμαντοπούλου να την ενημερώσει , αν δεν το γνωρίζει, ότι δεν μπορεί να διορίσει μόνο τους διορισμένους μέσω ΑΣΕΠ που αποτελούν το 60% των διορισμών για κάθε χρόνο χωρίς να διορίσει και το 40% από τους πίνακες διορισμών σύμφωνα με τον Ν. 3255/2004 αρθ. 6 παρ. 2 (που παρουσιάζω παρακάτω)

2. α) Από την έναρξη του σχολικού έτους 2005-2006 και εφεξής, οι διορισμοί εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις κενές οργανικές θέσεις πραγματοποιούνται ως εξής:
αα) σε ποσοστό 60% από όσους επιτυγχάνουν στο διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και κατά τη σειρά της βαθμολογίας,
ββ) σε ποσοστό 40% από ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ο οποίος συντάσσεται για κάθε έτος και στον οποίο κατατάσσονται κατά σειρά που εξαρτάται από την πραγματική προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι για διορισμό στην κατηγορία της υποπεριπτώσεως αα' οι κενές θέσεις πληρούνται, μέχρι να εξαντληθούν, με διορισμό υποψηφίων της κατηγορίας της υποπεριπτώσεως ββ'.
β) Κατ' εξαίρεση, κατά τους διορισμούς εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2004-2005, όσοι υποψήφιοι είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα αναπληρωτών του άρθρου 138 του Ν. 2725/1999, διορίζονται σε κενές και συνιστώμενες θέσεις κατά τη σειρά εγγραφής τους.

Άρα για το σχολικό έτος 2010 – 2011 (που αποτελεί την 2η χρονιά των διορισμών) θα πρέπει να διορισθούν το 60% από τον ΑΣΕΠ και το 40% από τους πίνακες διορισμών.
Για τα επόμενα έτη μπορεί να νομοθετήσει και να κάνει ότι αυτή καταλαβαίνει αλλά για το 2010 – 2011 είναι υποχρεωμένη να διορίσει και το 40% από τους πίνακες, διότι ότι νομοθετήσει δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, αφού ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ έγινε με τον συγκεκριμένο νόμο και ήδη έχουν γίνει οι διορισμοί για την πρώτη χρονιά.

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 05:37:54 pm »
Άντε και της το είπαν, άντε και το έμαθε! Οπότε; Αν δηλαδή δεν το κάνει, θα την κάνει κανένας ντα! ??? >:( Στη χειρότερη να πάει σε άλλο υπουργείο. Μη σου πω ότι άλλο που δε θέλει να φύγει από την ηλεκτρική καρέκλα.

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 05:41:24 pm »
H θεσμοθέτηση μεταβατικού σταδίου είναι απαραίτητη προκειμένου και μην υπάρξουν κοινωνικές αδικίες. Πάντως, στους διορισμούς μέσω AΣEΠ θα προσμετράται η προϋπηρεσία, ενώ δεν θα εξαναγκάζονται οι εκπαιδευτικοί να περνούν διαγωνισμό κάθε τόσο. Oι τελικές ρυθμίσεις θα φθάσουν στη Bουλή μετά από εκτενή διαβούλευση, χωρίς, όμως, χρονοτριβές.

Απο τη συνέντευξη της Χριστοφιλοπουλου....να και κάτι θετικό ξεκαθαρίστηκε ότι δε θα πρέπει να είμαστε κάθε φορά επιτυχόντες....αρα και οι προηγούμενες επτυχίες μετράνε...

αλλα αν έχουμε επιτυχία και δε μας πάρουν τι να την κάνουμε....θα μου πείτε απο το ολότελα κάτι είναι και αυτό...

Αποσυνδεδεμένος achilleas01

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 05:51:16 pm »
δική μου απορία είναι το πώς θα καλυφθούν οι 7000-8000 θέσεις αναπληρωτών...με συγχωνεύσεις τάξεων ίσως, με μείωση αποσπάσεων, με στρατιά ωρομισθίων τι θα γίνει άραγε?? δεν θα έπρεπε άμεσα η ΟΛΜΕ να αντιδράσει σε αυτό και να ζητήσει εξηγήσεις από το υπουργείο?? το νούμερο είναι πολύ μεγάλο 7000-8000 αναπληρωτές...πόσες είναι πια οι εκπαιδευτικές άδειες που θα κοπούν??

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)