0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
καλημερα παιδια. εχω ενα θεμα οποτε θα ηθελα την απαντηση σας για να με σωσετεπρωτη ερωτηση. ειμαι στο ταμειο ανεργιας. ποσες ωρες μπορω να δουλευω το μηνα σα μερικη απασχοληση ωστε να μη χασω το επιδομα? και να το παιρνω μειωμενο? 10? θυμαται κανενας?δευτερονδιαβαστε λιγο την ιστορια.δουλευα σε ενα φροντιστηριο 3 χρονια. τελευταια χρονια επαιρνα 10 ευρω. για 2 χρονια ημουν αλλου για ασχετους λογους και με τους προηγουμενους ειχα πολυ καλες σχεσεις κρατησειφετος με πηραν τηλ που ημουν παλι αθηνα και με ζητησανεπειδη ειχαμε ιδιαιτερη σχεση και ηταν γενικα σουπερ στις πληρωμες τους, δε συζητησα οικονομικο. ηξερα οτι θα ηταν το λιγοτερο 10. (μεγαλη βλακεια μου). πληρωθηκα και ειδα οτι εβαλαν 9 ευρωθα παω για ξεκαθαρισμα. ψιλιαζομαι ομως οτι θα αρχισουν τις πιεσεις, κριση κτλ κτλ.οποτε η απορια μου ειναι η εξηςοταν παιρνω καθαρα δεκα ευρω, ποσα ειναι τα μικτα? ποσα δηλαδη πληρωνουν εκεινοι?επειδη εχω λιγες ωρες ( , και ειναι μοιρασμενες σε 3 μερες και δε μπορω ετσι ευκολα να τους πω με τοσες λιγες ωρες να μου βαζουν 5 ενσημα, ξερετε αν τα ενσημα τα πληρωνω εγω, τα 2 εξτρα, ποσα χρηματα ειναι το καθενα?συνηθως ενα ενσημο ανα 3 ωρες δε κολανε? ποιο ειναι το καθεστως? ευχαριστω
aρα φιλε μου, δε με συμφερει να του πω να του πληρωνω τα ενσημα τα παραπανω γιατι τοτε θα πληρωνω το 45% της ωρας που θα μου βαζει σωστα? δηλαδη αν μουβαζει τις 2 μερες που δεν εχω ενσημα , απο μια ωρα με δεκα ευρω την ωρα, για τα 2 ενσημα θα πρεπει να του δινω 9 ευρω σωστα?οποτε παμε στο ερωτημα. ποσα ενσημα μπορεις να διεκδικησεις να σου κολανε? ενα ανα 2 ωρες? ανα 3? υπαρχει καποιο νομικο πλαισιο? ή ειναι στην καλη διαθεση του εργοδοτη?ευχαριστω
σουπερ, οκ υπερεβαλα, αλλα εννοουσα οτι ποτε δεν ειχαν αργησει να με πληρωσουν, παντα στην ωρα τους παντα τυπικοι και χωρις να πανε να κανουν λαμογιες στα ενσημα. καθε χρονο μου εκαναν και μισο ευρω (μια φορα 1) αυξηση.μαθηματικος ειμαιok δεν αρκει ενα ενσημο για μια ωρα. αλλα για 2? για 8 ωρες που εχω (παιζει σοβαρα να αυξηθουν βεβαια) ποσα ενσημα μπορω να ζητησω?
Σήμερα που πήγα στον ΟΑΕΔ μου είπαν ότι το η καταβολή του ταμείου θα αργήσει λόγω απεργιών και κατάληψης στο τμήμα μηχανογράφησης. Γνωρίζει κανείς;
Παράθεση από: BURNIN AMBITION στις Οκτωβρίου 12, 2011, 11:44:50 pmσουπερ, οκ υπερεβαλα, αλλα εννοουσα οτι ποτε δεν ειχαν αργησει να με πληρωσουν, παντα στην ωρα τους παντα τυπικοι και χωρις να πανε να κανουν λαμογιες στα ενσημα. καθε χρονο μου εκαναν και μισο ευρω (μια φορα 1) αυξηση.μαθηματικος ειμαιok δεν αρκει ενα ενσημο για μια ωρα. αλλα για 2? για 8 ωρες που εχω (παιζει σοβαρα να αυξηθουν βεβαια) ποσα ενσημα μπορω να ζητησω?Στις 2 ώρες μπαίνει ένα ένσημο στα φροντιστήρια. Άρα άνετα μπορείς να ζητήσεις 4 ένσημα την εβδομάδα.Πάντως στο δημόσιο σου βάζουν ένσημο και με μια ώρα την ημέρα. Πέρυσι ο ΟΑΕΔ μου έβαζε ένσημο κανονικά κάθε Παρασκευή που είχα στο πρόγραμμα μόνο μια ώρα διδασκαλίας!
αρα οταν υπογραψω τη συμβαση (ακιμα δεν εχω υπογραψει τιποτα) και με 8 ωρες (που πιστευω θα αυξηθουν) μπορω να του απαιτησω 5 ενσημα, μιας και παιρνω δεκα ευρω ετσι? ευχαριστω