0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μέχρι να το δω κάπου γραμμένο επίσημα αυτό, όποιος ξέρει απο πρώτο χέρι παρακαλώ ας πει την αποψή του
Γεια σας παιδιά ξανά κι από μένα. Αφού έψαξα πως θα μπορούσα να καλύψω τα ένσημα που μου λείπουν για το επίδομα το καλοκαίρι, βρήκα μια καλή κυρία, η οποία ενδεχομένως να προτίθεται να με εξυπηρετήσει, να μου βάλει τα 12-15 ένσημα που μου λείπουν με το αζημίωτο φυσικά. Κι επειδή αύριο το μεσημέρι θα μιλήσω μαζί της, θα ήθελα να έχω μια ιδέα στο τι θα της πω. Γι'αυτό χρειάζομαι τα φώτα σας για μια ακόμη φορά. Πόσο κοστίζει ένα ένσημο, δηλαδή για τα 12-15 ένσημα πόσα χρήματα θα πρέπει να της δώσω; Επίσης είναι απλή διαδικασία η πρόσληψη;Τι εννοώ, δηλαδή θα κάνει μια πρόσληψη, θα μου κολλάει π.χ. 1 ένσημο τη βδομάδα μέχρι τις 21 Απριλίου κι αυτό είναι όλο; Δε θα έχει κάποια άλλη επιβάρυνση π.χ. από το ΙΚΑ, την οποία θα πρέπει να της καταβάλλω εγώ, σωστά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Παράθεση από: darknemus01 στις Νοεμβρίου 20, 2011, 04:02:04 amΜέχρι να το δω κάπου γραμμένο επίσημα αυτό, όποιος ξέρει απο πρώτο χέρι παρακαλώ ας πει την αποψή τουΚαλημέρα!Καταλαβαίνω την εύλογη απορία σου αλλά δυστυχώς ισχύει αυτό που αναφέρουν οι συνάδελφοι Jak_13 & Lasid.. Όποιος επιδοτείται τη διάρκεια του καλοκαιριού, για την επόμενη χρονιά χρειάζεται να συγκεντρώσει 125 ένσημα, ξεκινώντας από την ημερομηνία της νέας σύμβασης του ως και 2 μήνες πριν την ημερομηνία απόλυσης..Έχω ρωτήσει η ίδια υπαλλήλους του ΟΑΕΔ αλλά και με αυτό τον τρόπο πήρα κι εγώ επίδομα ανεργίας όταν συγκέντρωνα αυτά τα ένσημα.
Οι εισφορές που πληρώνεις στο ΙΚΑ εξαρτώνται από την ειδικότητα που θα σε δηλώσει. Αν σε προσλάβει ως υπάλληλo τότε το πακέτο κάλυψης που θα σε δηλώσει θα είναι το 101, που σημαίνει (εισφορές 44,06%, δηλαδή 16% από τον ασφαλισμένο και 28,06% από τον εργοδότη).
Παράθεση από: domenica στις Νοεμβρίου 20, 2011, 09:47:34 amΠαράθεση από: darknemus01 στις Νοεμβρίου 20, 2011, 04:02:04 amΜέχρι να το δω κάπου γραμμένο επίσημα αυτό, όποιος ξέρει απο πρώτο χέρι παρακαλώ ας πει την αποψή τουΚαλημέρα!Καταλαβαίνω την εύλογη απορία σου αλλά δυστυχώς ισχύει αυτό που αναφέρουν οι συνάδελφοι Jak_13 & Lasid.. Όποιος επιδοτείται τη διάρκεια του καλοκαιριού, για την επόμενη χρονιά χρειάζεται να συγκεντρώσει 125 ένσημα, ξεκινώντας από την ημερομηνία της νέας σύμβασης του ως και 2 μήνες πριν την ημερομηνία απόλυσης..Έχω ρωτήσει η ίδια υπαλλήλους του ΟΑΕΔ αλλά και με αυτό τον τρόπο πήρα κι εγώ επίδομα ανεργίας όταν συγκέντρωνα αυτά τα ένσημα.όσους μήνες κι αν έχει πάρει κάποιος επιδότηση;;;συνήθως οι καθηγητές με την πρόσληψη μας το Σεπτέμβριο,το κόβουμε,επομένως 2 μήνες προλαβαίνουμε να πάρουμε!
Παράθεση από: Lasid στις Νοεμβρίου 21, 2011, 02:27:41 amΟι εισφορές που πληρώνεις στο ΙΚΑ εξαρτώνται από την ειδικότητα που θα σε δηλώσει. Αν σε προσλάβει ως υπάλληλo τότε το πακέτο κάλυψης που θα σε δηλώσει θα είναι το 101, που σημαίνει (εισφορές 44,06%, δηλαδή 16% από τον ασφαλισμένο και 28,06% από τον εργοδότη).Τα ποσοστά των κρατήσεων για τις εισφορές των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ είναι 16,5% για τον εργαζόμενο και 28,56% για τον εργοδότη, οπότε το σύνολο της επιβάρυνσης θα είναι 45,06%.
Παράθεση από: jak_13 στις Νοεμβρίου 21, 2011, 10:05:45 amΠαράθεση από: Lasid στις Νοεμβρίου 21, 2011, 02:27:41 amΟι εισφορές που πληρώνεις στο ΙΚΑ εξαρτώνται από την ειδικότητα που θα σε δηλώσει. Αν σε προσλάβει ως υπάλληλo τότε το πακέτο κάλυψης που θα σε δηλώσει θα είναι το 101, που σημαίνει (εισφορές 44,06%, δηλαδή 16% από τον ασφαλισμένο και 28,06% από τον εργοδότη).Τα ποσοστά των κρατήσεων για τις εισφορές των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ είναι 16,5% για τον εργαζόμενο και 28,56% για τον εργοδότη, οπότε το σύνολο της επιβάρυνσης θα είναι 45,06%.Δεν ήξερα ότι είχαν ανέβει κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τα ποσοστά των κρατήσεων εργαζομένου και εργοδότη,αλλά και 1% παραπάνω σημαίνει μικρή επιβάρυνση στην εξαγορά 10 ενσήμων. Πάντως σε αρκετά αποτελέσματα που μου έβγαλε η σχετική αναζήτηση στο google το ποσοστό ήταν 44,06%. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση jak_13. Υποθέτω ότι είναι πρόσφατη αυτή η αναπροσαρμογή.
Lasid, ευχαριστώ πολύ και πάλι, με βοηθάς αφάνταστα. Η συγκεκριμένη κυρία έχει φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Αν δε με προσλάβει σαν υπάλληλο, αλλά σαν καθηγήτρια, αλλάζει κάτι στον υπολογισμό των εισφορών; Μήπως πρέπει να της καταβάλλω κάτι παραπάνω από τα 120 ευρώ που υπολόγισες;