0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προφανώς θα ήταν η πρώτη φορά που θα έκανες αίτηση για ταμείο ανεργίας, για αυτό δεν έφταναν οι 7 και κάτι μήνες αναπλήρωσης. Αν είχες ξαναπάρει ταμείο ανεργίας θα έβγαινες άνετα, αν ήσουν ΑΚΩ. Αν ήσουν ΑΜΩ λογικά θα σου έλειπαν κάποια ένσημα, αλλά με την καλοκαιρινή δίμηνη δουλειά θα συμπλήρωνες τα 125 ένσημα αφαιρώντας τους δύο τελευταίους μήνες. Φυσικά και δικαιούσαι επίδομα ακόμα και αν δεν έχεις καταφέρει να βγάλεις ταμείο ανεργίας. Λέγεται "Ειδικό
Σε ευχαριστώ πολύ....Όχι τα ένσημά μου ήταν 25άρια (Κανονική αναπληρώτρια)...και στους δυο μήνες πάλι 25άρια
Giannis1 αν ρωτάς εμένα... όπως είπα πέρσι δεν είχα πάρει επίδομα ανεργίας γιατί δεν συμπλήρωνα τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων. Πήρα φέτος γιατί τη σχολ χρονιά 2010-2011 δούλεψα αναπληρώτρια με πλήρες ωράριο οπότε στη λήξη της σχολ χρονιάς είχα τα απαραίτητα ένσημα κ πήρα το επίδομα. Εξαρχής στον ΟΑΕΔ μου έβγαλαν ότι το δικαιούμαι μεχρι Φλεβάρη (για 8 μήνες δηλ κι όχι για ένα χρόνο ως συνήθως), προφανώς γιατί δε δούλεψα ολοκληρο χρόνο αλλά 8,5 μηνες (προσλήφθηκα Οκτώβρη). Εγώ λοιπόν δεν έχω "περίσευμα" από περσινή ή προπερσινη χρονιά.Αν εσύ έχεις ίσως δικαιούσαι, καλύτερα να ρωτήσεις όμως στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου.
Γεια σας και πάλι θέλω να μάθω κάποιες λεπτομέρειες για να είμαι σίγουρος και να μην εκπλαγώ αργότερα.Φέτος παίρνω 409 ευρώ καθαρά τον μήνα.Παίρνω ολόκληρο ταμείο ανεργίας?Το καλοκαίρι δεν μπόρεσα να πάρω ταμέιο και συνέχισα τους μήνες που είχα από πέρσι οπότε μετράνε και απρίλιος μάιος του 2011 για να βγω το καλοκαίρι ή από την στιγμή της πρόσληψης?Υπάρχει περίπτωση να πάρω κανά φράγκο τώρα σαν δώρο παρόλο που δεν έπαιρνα ταμείο(συνέχιζα το περσινό)?Ευχαριστώ
Πλέον το επίδομα θα θέλει 80 ένσημα αλλά 36 μήνες. Κοινώς οι αναπληρωτές το καλοκαίρι δεν θα παίρνουν μία
Παράθεση από: nmavro73 στις Ιανουαρίου 02, 2012, 01:37:50 pmΠλέον το επίδομα θα θέλει 80 ένσημα αλλά 36 μήνες. Κοινώς οι αναπληρωτές το καλοκαίρι δεν θα παίρνουν μίαTι ακριβως εννοεις; υπαρχει κατι επισημο; τι ειναι αυτο με τους 36 μηνες;
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που δεν έχω καταλάβει. Διαβάζω σε μν σας ότι είναι δυνατό να συνεχίσουμε ένα επιδομα ανεργίας που είχαμε διακόψει, αν πχ μας ξαναπροσλάβουν, την επόμενη χρονιά.Αν εγώ έχω τις προϋποθέσεις να ξαναπάρω είδομα ανεργίας την επόμενη χρονιά, τελικά τι θα μου δώσουν; Ένα νεό επίδομα ή θα συνεχίσω να παίρνω το παλιό για τους μήνες που υπολείπονται.