0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Χαίρετε συνάδελφοι. Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους μας. Θέλω να υποβάλω ένα ερώτημα και αν γνωρίζουν οι επαϊοντες ας με ενημερώσουν. Λαμβάνω κανονικά επίδομα ανεργίας το οποίο και λήγει το Φεβρουάριο. Σκεφτόμουν ωστόσο ότι αν κληθώ αναπληρωτής στα τέλη αυτού του μήνα ή τον άλλο (ευσεβείς πόθοι ε;) δε θα μπορέσω να ξαναμπώ στο ταμειο. Αναρωτιέμαι λοιπόν με ποιο τρόπο μπορώ να εξαγοράσω ένσημα δύο μηνών. Εννοώ, μπορώ να εξαγοράσω ένσημα του 2011 το καλοκαίρι του 2012 ή υφίσταται χρονικός περιορισμός; Ελπίζω να κατόρθωσα να κάνω κατανοητό τον προβληματισμό μου. Όποιος έχει την καλή προαίρεση ας με ενημερώσει. Lasid διαθέτεις πείρα και κατάρτιση. Σε επικαλούμαι σφόδρα! Να είστε καλά
Παράθεση από: karas στις Ιανουαρίου 10, 2012, 01:05:56 pmΧαίρετε συνάδελφοι. Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους μας. Θέλω να υποβάλω ένα ερώτημα και αν γνωρίζουν οι επαϊοντες ας με ενημερώσουν. Λαμβάνω κανονικά επίδομα ανεργίας το οποίο και λήγει το Φεβρουάριο. Σκεφτόμουν ωστόσο ότι αν κληθώ αναπληρωτής στα τέλη αυτού του μήνα ή τον άλλο (ευσεβείς πόθοι ε;) δε θα μπορέσω να ξαναμπώ στο ταμειο. Αναρωτιέμαι λοιπόν με ποιο τρόπο μπορώ να εξαγοράσω ένσημα δύο μηνών. Εννοώ, μπορώ να εξαγοράσω ένσημα του 2011 το καλοκαίρι του 2012 ή υφίσταται χρονικός περιορισμός; Ελπίζω να κατόρθωσα να κάνω κατανοητό τον προβληματισμό μου. Όποιος έχει την καλή προαίρεση ας με ενημερώσει. Lasid διαθέτεις πείρα και κατάρτιση. Σε επικαλούμαι σφόδρα! Να είστε καλά Καλή χρονιά συνάδελφε. Εφ`όσον θα έχεις εξαντλησει το επίδομα ανεργίας δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα ένσημα, ούτε φυσικά γίνεται "εξαγορά". Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις ένα γνωστό σου για να σου "κολλάει" ένσημα σαν να δουλευες κανονικά, για όσες μέρες χρειάζεσαι, μετα την λήξη της σύμβασης ως αναπληρωτή, αν προκύψει.
Παράθεση από: jak_13 στις Ιανουαρίου 10, 2012, 01:25:08 pmΠαράθεση από: karas στις Ιανουαρίου 10, 2012, 01:05:56 pmΧαίρετε συνάδελφοι. Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους μας. Θέλω να υποβάλω ένα ερώτημα και αν γνωρίζουν οι επαϊοντες ας με ενημερώσουν. Λαμβάνω κανονικά επίδομα ανεργίας το οποίο και λήγει το Φεβρουάριο. Σκεφτόμουν ωστόσο ότι αν κληθώ αναπληρωτής στα τέλη αυτού του μήνα ή τον άλλο (ευσεβείς πόθοι ε;) δε θα μπορέσω να ξαναμπώ στο ταμειο. Αναρωτιέμαι λοιπόν με ποιο τρόπο μπορώ να εξαγοράσω ένσημα δύο μηνών. Εννοώ, μπορώ να εξαγοράσω ένσημα του 2011 το καλοκαίρι του 2012 ή υφίσταται χρονικός περιορισμός; Ελπίζω να κατόρθωσα να κάνω κατανοητό τον προβληματισμό μου. Όποιος έχει την καλή προαίρεση ας με ενημερώσει. Lasid διαθέτεις πείρα και κατάρτιση. Σε επικαλούμαι σφόδρα! Να είστε καλά Καλή χρονιά συνάδελφε. Εφ`όσον θα έχεις εξαντλησει το επίδομα ανεργίας δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα ένσημα, ούτε φυσικά γίνεται "εξαγορά". Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις ένα γνωστό σου για να σου "κολλάει" ένσημα σαν να δουλευες κανονικά, για όσες μέρες χρειάζεσαι, μετα την λήξη της σύμβασης ως αναπληρωτή, αν προκύψει.Σε αυτό αναφέρομαι κι εγώ συνάδελφε! Θα πάω σε γνωστό μου αλλά πρέπει να μου κολλήσει ένσημα το 2011 ή αυτό δε γίνεται; Μήπως αντίθετα πρέπει να απολυθώ από αναπληρωτής, αν γίνει αυτό, και μετά να κολλήσω ένσημα; Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την άμεση απάντηση
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ωστόσο το ερώτημά μου μάλλον είναι πιο περίπλοκο... Σίγουρα 4 μέρες = 4 ένσημα διά της λογικής, άρα ανεπαρκή ένσημα για επίδομα ανεργίας...ομως, παραπάνω ανέφερα τις ώρες εργασίας μου που είναι 19/εβδομάδα, συνεπώς, προφανώς και μακάρι(!), αντί για 4 ένσημα να προσμετρώνται 5 την εβδομάδα. δλδ, αν και 4 μέρες, θα μιλάμε για 5 μέρες τελικά την εβδομάδα (λόγω των 19 ωρών που θεωρούνται πλήρες ωράριο για τους καθηγητές σε φροντιστήριο μ.ε)ευχαριστώ και για την παράθεση της σχετικής συζήτησης, όμως ως επί το πλείστον είδα περιπτώσεις εργαζομένων σε δημόσιο καθηγητών.αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό, παρακαλώ ας με διαφωτίσει.