0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Lasid, τι αλλαγές γίνονται από 1/7; Μπορεί να έχεις ξανααναφερθεί σε αυτές..... Εγώ απολύομαι 30/6. Να υποθέσω ότι με πιάνουν, ε; Θα'χει πλάκα να το χάσω το επίδομα!!! Αν σου είναι εύκολο, παρέπεμψέ με κάπου να ξεστραβωθώ. Thanks.
Παράθεση από: panickos στις Μαΐου 21, 2012, 09:52:01 pmLasid, τι αλλαγές γίνονται από 1/7; Μπορεί να έχεις ξανααναφερθεί σε αυτές..... Εγώ απολύομαι 30/6. Να υποθέσω ότι με πιάνουν, ε; Θα'χει πλάκα να το χάσω το επίδομα!!! Αν σου είναι εύκολο, παρέπεμψέ με κάπου να ξεστραβωθώ. Thanks.Ναι, σε πιάνουν εφόσον θα κάνεις αίτηση μετά από την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, πιστεύω ότι εσύ δε θα έχεις πρόβλημα επειδή έχεις ξαναπάρει ταμείο ανεργίας. Απλά πέρα από τα 125 ένσημα που ξέρεις, πρέπει να έχεις και 25 μέσα στο δίμηνο που λέμε ότι αφαιρείται. Επίσης, υπάρχει κάτι ακόμα που δεν θα επηρεάσει κανέναν τώρα, αλλά το πρόβλημα θα φανεί 2-3 χρόνια. Κανείς δε θα μπορεί να πάρει ταμείο ανεργίας αν στην τελευταία 4ετία θα έχει εισπράξει ήδη τους 16 μήνες επιδότησης που θα δικαιούται. Δηλαδή αν πάρεις για 3 χρόνια από 5 μήνες ταμείο ανεργίας, τον επόμενο χρόνο θα μπορείς να πάρεις μόνο ενά μηνιάτικο!
Να'σαι καλά! Αν και μου'κανες την καρδιά περβόλι..... (όχι ότι φταις εσύ, βέβαια!)
Παράθεση από: Lasid στις Μαΐου 21, 2012, 08:28:32 pmΠαράθεση από: adigoni στις Μαΐου 21, 2012, 05:27:02 pmΠαράθεση από: Lasid στις Μαΐου 21, 2012, 02:23:03 pmΤο επίδομα δεν το χάνεις, αλλά τη θέλουν την ΑΠΔ στον ΟΑΕΔ. Η δευτεροβάθμια τις εκδίδει αν δεν απατώμαι.Ρώτησε καλύτερα εκεί να σου πούνε πώς μπορείς να την ετοιμάσεις (αν χρειαστεί) για να βάλουν εκείνοι σφραγίδα.Δεν άλλαξε κάτι φέτος από όσο ξέρω...εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η σφραγίδα από το τοπικό ΙΚΑ.Σε υπερευχαριστώ Τοπικό ΙΚΑ εννοείς αυτό στο οποίο ανήκει το σχολείο ή η Δευτεροβάθμια απ' την οποία πληρώνομαι;Έχει χρόνια που ήμουν σε σχολείο του υπουργείου παιδείας και δε θυμάμαι καλά.Αν είναι να πας εσύ για τη σφραγίδα στο ΙΚΑ, σίγουρα μιλάμε για το ΙΚΑ που ανήκει το σχολείο.Πάντως δε θα χρειαστεί να τρέχεις στο ΙΚΑ που ανήκει η δευτεροβάθμια. Σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω ότι αυτό θα το κάνουν αυτόματα από τη δευτεροβάθμια και η ΑΠΔ θα φτάσει σε σένα σφραγισμένη. Καλού κακού ρώτησέ τους.Το αρμόδιο υποκατάστημα ΙΚΑ είναι αυτό που δέχεται τις ΑΠΔ του εργοδότη, δηλαδή της περιοχής της διεύθυνσης, στην περίπτωση μας. Ο λόγος είναι γιατί οι τα ένσημα των τελευταίων μηνών πιθανότατα να μην έχουν καταχωριστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΙΚΑ και να τα βλέπει μόνο το συγκεκριμένο υποκατάστημα.Όσο για το "αυτόματο" από τη διεύθυνση, ας μην είμαστε τόσο σίγουροι.
Παράθεση από: adigoni στις Μαΐου 21, 2012, 05:27:02 pmΠαράθεση από: Lasid στις Μαΐου 21, 2012, 02:23:03 pmΤο επίδομα δεν το χάνεις, αλλά τη θέλουν την ΑΠΔ στον ΟΑΕΔ. Η δευτεροβάθμια τις εκδίδει αν δεν απατώμαι.Ρώτησε καλύτερα εκεί να σου πούνε πώς μπορείς να την ετοιμάσεις (αν χρειαστεί) για να βάλουν εκείνοι σφραγίδα.Δεν άλλαξε κάτι φέτος από όσο ξέρω...εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η σφραγίδα από το τοπικό ΙΚΑ.Σε υπερευχαριστώ Τοπικό ΙΚΑ εννοείς αυτό στο οποίο ανήκει το σχολείο ή η Δευτεροβάθμια απ' την οποία πληρώνομαι;Έχει χρόνια που ήμουν σε σχολείο του υπουργείου παιδείας και δε θυμάμαι καλά.Αν είναι να πας εσύ για τη σφραγίδα στο ΙΚΑ, σίγουρα μιλάμε για το ΙΚΑ που ανήκει το σχολείο.Πάντως δε θα χρειαστεί να τρέχεις στο ΙΚΑ που ανήκει η δευτεροβάθμια. Σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω ότι αυτό θα το κάνουν αυτόματα από τη δευτεροβάθμια και η ΑΠΔ θα φτάσει σε σένα σφραγισμένη. Καλού κακού ρώτησέ τους.
Παράθεση από: Lasid στις Μαΐου 21, 2012, 02:23:03 pmΤο επίδομα δεν το χάνεις, αλλά τη θέλουν την ΑΠΔ στον ΟΑΕΔ. Η δευτεροβάθμια τις εκδίδει αν δεν απατώμαι.Ρώτησε καλύτερα εκεί να σου πούνε πώς μπορείς να την ετοιμάσεις (αν χρειαστεί) για να βάλουν εκείνοι σφραγίδα.Δεν άλλαξε κάτι φέτος από όσο ξέρω...εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η σφραγίδα από το τοπικό ΙΚΑ.Σε υπερευχαριστώ Τοπικό ΙΚΑ εννοείς αυτό στο οποίο ανήκει το σχολείο ή η Δευτεροβάθμια απ' την οποία πληρώνομαι;
Το επίδομα δεν το χάνεις, αλλά τη θέλουν την ΑΠΔ στον ΟΑΕΔ. Η δευτεροβάθμια τις εκδίδει αν δεν απατώμαι.Ρώτησε καλύτερα εκεί να σου πούνε πώς μπορείς να την ετοιμάσεις (αν χρειαστεί) για να βάλουν εκείνοι σφραγίδα.Δεν άλλαξε κάτι φέτος από όσο ξέρω...εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η σφραγίδα από το τοπικό ΙΚΑ.
Παράθεση από: jak_13 στις Μαΐου 22, 2012, 12:07:44 amΤο αρμόδιο υποκατάστημα ΙΚΑ είναι αυτό που δέχεται τις ΑΠΔ του εργοδότη, δηλαδή της περιοχής της διεύθυνσης, στην περίπτωση μας. Ο λόγος είναι γιατί οι τα ένσημα των τελευταίων μηνών πιθανότατα να μην έχουν καταχωριστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΙΚΑ και να τα βλέπει μόνο το συγκεκριμένο υποκατάστημα.Όσο για το "αυτόματο" από τη διεύθυνση, ας μην είμαστε τόσο σίγουροι.Υπερευχαριστώ Να δω πόσα χιλιόμετρα θα κάνω τη μέρα της απόλυσης.....
Το αρμόδιο υποκατάστημα ΙΚΑ είναι αυτό που δέχεται τις ΑΠΔ του εργοδότη, δηλαδή της περιοχής της διεύθυνσης, στην περίπτωση μας. Ο λόγος είναι γιατί οι τα ένσημα των τελευταίων μηνών πιθανότατα να μην έχουν καταχωριστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΙΚΑ και να τα βλέπει μόνο το συγκεκριμένο υποκατάστημα.Όσο για το "αυτόματο" από τη διεύθυνση, ας μην είμαστε τόσο σίγουροι.
Δεν έχει σημασία σε ποιόν ΟΑΕΔ θα πάμε , όμως τα ένσημα που θα πάρουμε από την υπηρεσία μας πρέπει να τα πάμε στο τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ να μας τα επικυρώσει... Εμένα άλλη είναι η απορία μου::::::::: πόσο τελικά θα είναι το επίδομα ανεργίας γιατι διάφορα ακούγονται και δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να λυπηθώ.