0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν θυμάμαι καλά, έχεις περιθώριο 60 μέρες να εισπράξεις την επιταγή. 'Αρα, αν λείψεις για 1.5 μήνα, μπορείς να πάρεις το επίδομά σου αργότερα, αφού δεν θα έχει εκπνεύσει η προθεσμία των 60 ημερών
Παράθεση από: mirto στις Μαΐου 28, 2008, 10:05:02 amτι εννοείς το οκτάμηνο πριν την απόλυση; την τελευταία απόλυση; αλλά και έτσι να είναι έχω ένσημα από το Σεπτέμβρη μέχρι και την πρώτη εβδομάδα Ιουνίου. παίζει ρόλο που είναι δύο διαφφορετικοί εργοδότες; και μία αλλη ερώτηση. και αν ακόμη δε βγαίνουν τα φετινά ένσημα δε δικαιούμαι να συνεχίσω την περσινή ανεργία που διέκοψα;Για καλύτερη πληροφόρηση θα σου έλεγα να απευθυνθείς στον ίδιο τον ΟΑΕΔ. (http://www.oaed.gr/Pages/SN_84.pg ) Για την ακρίβεια σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ: Αν κάποιος επιδοτείται για δεύτερη φορά:Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.Για ορισμένες κατηγορίες (π.χ. αλιεργάτες ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο.Πάντως από προσωπική εμπειρία σου λέω πως σίγουρα μπορείς να συνεχίσεις με το επίδομα ανεργίας που διέκοψες και στη περίπτωση που πληροίς τις προυποθέσεις (που μάλλον τις πληροίς) μόλις τελειώσει η επιδότηση που είχες διακόψει θα συνεχίσεις να επιδοτείσαι για όσους μήνες προβλέπετε με βάση τα ένσημα που έχεις από Σεπτ. έως σήμερα.
τι εννοείς το οκτάμηνο πριν την απόλυση; την τελευταία απόλυση; αλλά και έτσι να είναι έχω ένσημα από το Σεπτέμβρη μέχρι και την πρώτη εβδομάδα Ιουνίου. παίζει ρόλο που είναι δύο διαφφορετικοί εργοδότες; και μία αλλη ερώτηση. και αν ακόμη δε βγαίνουν τα φετινά ένσημα δε δικαιούμαι να συνεχίσω την περσινή ανεργία που διέκοψα;
Ευχαριστώ Alex, ήσουν απόλυτα σαφής, να σαι καλά!!!
και η ερώτηση μου είναι ότι ενώ έχει λήξει η σύμβαση μου από τα κεε στις 31-05-08 μου είπαν οτι έχει βγει εγκύκλιος που δεν μας επιτρέπει να μπούμε στο ταμείο ανεργείας από τον οαεδ. μήπως γνωρίζει κανείς τιποτα?
θελουμε το επαγγελμα μας να αναγνωρισθει ως εποχιακο δηλ με 100 ενσημα των τελευταιων 12 μηνων να παιρνουμε επιδομα ανεργιας!!!!! και να αφορα ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικους δημοσιας κ ιδιωτικης εκπαιδευσης.