0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κοίταξε να δεις, το ότι κάποιος έχει προϋπηρεσία δεν αποτελεί από μόνο του εχέγγυο για το ότι είναι ικανός να διδάξει, ούτε είναι τρόπος αξιολόγησης. Η εμπειρία είναι προσόν και πρέπει να λαμβάνεται υπ'οψιν αλλά δεν είναι λογικό να αποτελεί από μόνη της κριτήριο διορισμού. Ξέρω πολλούς με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας που μπαίνουν στην τάξη και δεν έχουν ούτε ένα υποτυπώδες πλάνο μαθήματος, ούτε μια στοχοθέτηση στο μάθημά τους. Το μάθημα μπορεί να είναι ένα 45λεπτο χωρίς αρχή, μέση και τέλος και χωρίς ένα αντικείμενο το οποίο οι μαθητές πρέπει να κατακτήσουν. Αμφισβητείς το ότι νεότεροι συνάδελφοι μπορεί να κάνουν καλύτερο μάθημα από παλαιότερους? Δεν είναι μόνο η εμπειρία που σου δίνουν τα χρόνια μέσα στην τάξη που σε καθιστούν ικανό δάσκαλο. Είναι και η κατάρτιση, η προσωπικότητα και η διάθεση του καθενός να δουλέψει ευσυνείδητα. Φυσικά, ο ΑΣΕΠ δεν είναι ένας απόλυτα αντικειμενικός τρόπος αξιολόγησης, ούτε επαρκής, είναι όμως ο πιο αντικειμενικός τρόπος διορισμού σε σχέση με τους υπόλοιπους γιατί σε βάζει σε μια διαδικασία να ενημερωθείς πάνω στο γνωστικό σου αντικείμενο, στην παιδαγωγική προσέγγιση του αντικειμένου σου και στη μέθοδο διδασκαλίας σου. Για μενα, είναι δίκαιο κάποιος που δεν μπορεί να πιάσει ούτε τη βάση στον ΑΣΕΠ να μένει εκτός τάξης, εφόσον με κάποιο τρόπο πρέπει να γίνει μια διαλογή. Δεν μπορούμε να τρέφουμε αυταπάτες ότι όλοι οι απόφοιτοι των καθηγητικών σχολών μπορούν να εργαστούν στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι αδύνατον. Επομένως στη διαλογή που θα γίνει, θα πρέπει να προσμετρούνται όλα. Οι γνώσεις σου, η προϋπηρεσία σου, η κατάρτισή σου, τα κοινωνικά κριτήρια. Ο,τιδήποτε άλλο που να εξυπηρετεί μόνο συγκεκριμένη μερίδα ενδιαφερομένων και όχι όλους, δίκαιο δεν είναι.
nat84 συμφωνώ απολύτως. Για τις ειδικές κατηγορίες συμφωνώ μόνο για τις αναπηρίες και σοβαρές ασθένειες. Οι άλλοι (τρίτεκνοι-πολύτεκνοι) πρέπει να παίρνουν ποσοστό μορίων επί του τί γράφουν κι όχι στάνταρ μόρια έτσι κι αλλιώς. Π. Χ. 5 % επιπλέον σε ότι γράψουν ή 10% για τους πολύτεκνους. Επί του τί γράφουν.
AΣΕΠ 2009 ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ03:Αιτήσεις 5070Συμμετέχοντες 4120Επιτυχόντες περίπου 500Οι υπόλοιποι ήταν ανάξιοι και άσχετοι με το αντικείμενο;;; Μη λέμε λοιπόν μεγάλα λόγια.
Κοίτα, κι εγώ με 5 χρόνια αναπλήρωσης και άλλα 2 ωρομισθίας μπροστά σε ένα ασεπ, όση πείρα και αν έχω αποκομήσει, σίγουρα αισθάνομαι ανασφάλεια. Και να ξέρεις άλλο είναι να είσαι στα 25 και να αποτύχεις και άλλο στα 40+.Πιστεύω αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά.Το επιχείρημα λοιπόν περί άνεσης και σκισήματος στον ασεπ μόνο πικρό χαμόγελο προκαλεί σε όσους ήδη έχουν ζήσει την εμπειρία και καλούνται μέσα σε μια εξέταση να τα παίξουν όλα για όλα.
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ FORUM. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ 2008 ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΣΕΠ 2015 Ή ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ;
Ενώ όσοι δεν έχουμε εμπειρία και ξέρουμε οτι θα εχουμε άτομα με 16 συν μόρια μπροστα έτσι κι αλλιώς είμαστε ασφαλείς? Την ηλικία δεν την ξέρεις οπότε άστο. Εντάξει κάθε ένας αναγιγνώσκει ό,τι λέγεται μέσα από το πρίσμα των εμπειριών του. Ας πούμε ότι το τόνισα υπερβολικά για να δείξω ότι δεν αρκεί η εμπειρία. Γιατί τότε φωνάζουν πολλοί για τα ιδιωτικά; Eμπειρία δεν έχουν κι οι ιδιωτικοί; Λένε όμως πολλοί κι ίσως έχουν δίκιο(δεν έχω γνώση)ότι πώς αποκτήθηκε μετρά. Το ίδιο περίπου ισχύει κι εδώ.
Ως επιτυχόντες αναφέρεσαι στους διοριστέους ή σε αυτούς που έπιασαν τη βαθμολογική βάση?
Ανοίγεις πολλά μέτωπα.Οι ιδιωτικοί είπε κάποιος ότι δεν έχουν εμπειρία;Απλά ο ντόρος γίνεται γιατί μπαίνουν στους πίνακες με την προυπηρεσία της ιδιωτικής εκπαίδευσης.Αν το θεωρήσουμε αυτό σωστό γιατί να μη καταχωρείται και η προυπηρεσία σε φροντιστήρια;Τι ισχύει εδώ, για γίνε πιο σαφής;Για την ηλικία αν δεν το κατάλαβες αυτό που ήθελα να πω ότι άλλο είναι το διακυβεύμα της πιθανής αποτυχίας στα 25 πάνω κάτω και άλλο στα 40+.
Ως επιτυχόντες αναφέρεσαι στους διοριστέους ή σε αυτούς που έπιασαν τη βαθμολογική βάση? Γιατί αν αναφέρεσαι στους διοριστέους οι οποίοι διορίστηκαν ως μόνιμοι, θα υπήρχε προφανώς και ένα ποσοστό των συμμετεχόντων που έπιασε τη βαθμολογική βάση και με τα μόρια του ασεπ πάνω απτη βάση και προϋπηρεσία μπόρεσαν να εργαστούν ως αναπληρωτές, οπότε δεν αποκλείστηκαν από τη δημόσια εκπαίδευση. Εγώ έγραψα ότι είναι δίκαιο να καταρτίζεται ένας πίνακας που να τα περιλαμβάνει όλα όπως λέει ο 3848. Τη βαθμολογία σου, την προϋπηρεσία σου, τα πτυχία σου, κτλ. Τώρα, αν κάποιος δεν μπορεί να πιάσει ούτε τη βάση που αποτελεί προϋπόθεση για να εργαστεί έστω αναπληρωτής, είναι δίκαιο να μένει εκτός εφόσον κάπως πρέπει να γίνει η επιλογή. Και μην ξεχνάμε ότι οι έχοντες μεγάλη προϋπηρεσία θα ευνοηθούν -και δίκαια- στον επόμενο ασεπ έναντι όσων δεν έχουν.