0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν ο σύλλογος των ωρομίσθιων σδε ήταν σοβαρός θα ζητούσε επιτακτικά να μπουν τα κριτήρια επιλογής ωρομίσθιων στα σδε και σε όσους μόνιμους θέλουν απόσπαση. Ελάχιστοι τα έχουν.
Και να μην αρχίσω τώρα με το θέμα επιλογής διευθυντών και υποδιευθυντών που κάποιοι δεν έχουν καν κάποια από την ειδικότητα που διδάσκεται στα ΣΔΕ και είναι επιεικώς απλά άχρηστοι που νομίζουν ότι τα σδε είναι απλά γυμνάσια.
Εγώ δούλεψα πέρσι ωρομισθιος σε ένα σδε όπου ο υποδιευθυντης δεν έκανε καθόλου μάθημα ενώ έπρεπε να κάνει 9 ωρες.... Αα τον είχαν γράψει στο προτζεκτ 3 ώρες την βδομαδα που ποτε φσύκα δεν εμφανιστηκε... Τζάμπα λεφτά φίλε. .. είχε έναν υπολογιστή στο γραφείο τελευταίας τεχνολογίας ... έπρεπε να γινόταν καταγγελία στο Ινεδιβιμ, αλλά ποιος θα το κανει...;!*Μα επιτρέπεται μεγάλοι νομοί και να έχουν μόνο ένα σδε;;; Μπηκαν, βολευτηκαν έχουν τις ώρες τους.... ποιος νοιάζεται για νέο παράρτημα μωρέ και να δουλέψουν και άλλοι ωρομισθιοι....
είσαι πολύ σοβαρός στο σχόλιό σου και τις παρατηρήσεις, εύγε ! αυτά όμως δεν είναι θέμα ΙΝΕΔΙΒΙΜ αλλά ΓΓ και τα ξέρουν ΠΟΛΥ καλά ! Απαράδεκτο και για μένα (το σχολίασα και παραπάνω, αλλά αφού είναι χαζοί οι υπόλοιποι υποδιεθυντές και δεν κάνουν ένα έγγραφο όλοι μαζί...). Αναφορικά με το δεύτερο , για να σε μπριζώσω ακόμα χειρότερα (ίσως τα ξέρεις βέβαια) να αναφέρω 1-2 στοιχεία; Είναι απαράδεκτο νομοί να έχουν πολλά ΣΔΕ (θεσούλες στελεχών που μας στοιχίζουν σε χρήμα), αλλά και να μην είναι υποχρέωση εκ του πλαισίου/νόμου να έχει τουλάχιστον ένα τμήμα εκτός έδρας κάθε σχολείο , όχι για να δημιουργηθούν θέσεις εκπαιδευτών (και αυτό) αλλά πρωτίστως για την κοινωνική διάσταση του ΣΔΕ προς όσους το έχουν ανάγκη ! Έχω πολλά τρανταχτά παραδείγματα , αλλά δεν θα επεκταθώ εδώ. Να ξέρεις ότι οι διευθυντές είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ πολλές φορές στα παραρτήματα (σκοτούρες), παρά το γεγονός ότι τα επισκέπτονται με φυσική παρουσία 1/μήνα και αν και πληρώνονται έξοδα για αυτό, ενώ ταλαιπωρούνται άνθρωποι με μετακινήσεις τρελές ! Τι τα θες ... όλα είναι γνωστά, δε νομίζω να θέλει κανείς να βάλει τάξη.
Καλό θα είναι να βλέπουμε την εικόνα ολόκληρη κι όχι με βάση την περιπτωσιολογία. Κι εγώ ξέρω τον τάδε και τον τάδε μόνιμο που κάθονται, αλλά στα μεγάλα ΣΔΕ με 5-6 τμήματα οι μόνιμοι κάνουν πλήρες ωράριο συν όλες τις άλλες δουλειές. (Επίσης υπάρχουν ΣΔΕ που γράφουν ώρες σε ωρομίσθιους χωρίς αυτές να γίνονται. Αλλά αυτά ανήκουν στο πεδίο της περιπτωσιολογίας).
Ίσως σε ΣΔΕ μέχρι δύο τμήματα να μη χρειάζεται υποδιευθυντής αλλά σε τριάρια και τεσσαρια νομίζω πρέπει να υπάρχουν αλλά χωρίς επίδομα. Σε πενταρια κι εξαρια να υπάρχουν με επίδομα. Σίγουρα όμως να έχουν σχετική ειδικότητα και τριετή υπηρεσία ως εκπαιδευτές, εδώ συμφωνώ απόλυτα...