0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: tempo στις Ιουνίου 27, 2013, 07:53:34 amτελικά, με βάση τις "Διευκρινίσεις για την Τοποθέτηση Υπεράριθμων Εκπαιδευτικών 20-06-2013" οι ΠΕ04 κατά την διαδικασία χαρακτηρισμού (και όχι της άρσης) υπεραριθμίας πρέπει να ξεχωρίζουν σε Φυσικούς, Χημικούς κλπ ή όλοι το ίδιο ως μια ειδικότητα;αν ισχύει το πρώτο (ξεχωριστά Φυσικοί,Χημικοί κλπ) τότε γιατί τα ΠΥΣΔΕ τους θεώρησαν μια ειδικότητα; (έτσι νομίζω τουλάχιστον, διορθώστε με αν κάνω λάθος).ισχύει το πρώτο. Τα Πυσδε προσπαθούν να καλύψουν ανθρώπους και καταστάσεις που ίσως κινδυνεύουν. Δεν πρόκειται να υπάρξουν ιδιαίτερες ενστάσεις, γιατί τα Πυσδε προσπαθούν να βολέψουν, με την καλή έννοια, όλους τους υπάρχοντες μονίμους. Ήδη είδα εδώ ότι επικαλούνται υπάρχοντα Π.Δ. που καλύπτουν τις ενέργειές τους. Και αν δεν υπάρχουν, θα βγάλουν ένα βρε αδερφέ, σιγά το πράμα.
τελικά, με βάση τις "Διευκρινίσεις για την Τοποθέτηση Υπεράριθμων Εκπαιδευτικών 20-06-2013" οι ΠΕ04 κατά την διαδικασία χαρακτηρισμού (και όχι της άρσης) υπεραριθμίας πρέπει να ξεχωρίζουν σε Φυσικούς, Χημικούς κλπ ή όλοι το ίδιο ως μια ειδικότητα;αν ισχύει το πρώτο (ξεχωριστά Φυσικοί,Χημικοί κλπ) τότε γιατί τα ΠΥΣΔΕ τους θεώρησαν μια ειδικότητα; (έτσι νομίζω τουλάχιστον, διορθώστε με αν κάνω λάθος).
καταλαβαίνω αυτό που λες σχετικά με το γεγονός ότι "προσπαθούν να βολέψουν με την καλή έννοια, όλους τους υπάρχοντες μόνιμους" άλλα υπάρχει και η άλλη πλευρά..... για παράδειγμα υπάρχει 1 Φυσικός σε Γυμνάσιο (ο τελευταίος στην τοποθέτηση). Πριν απο τον Φυσικό υπάρχουν 1 Χημικός, 1
Παράθεση από: tempo στις Ιουνίου 27, 2013, 02:39:51 pmκαταλαβαίνω αυτό που λες σχετικά με το γεγονός ότι "προσπαθούν να βολέψουν με την καλή έννοια, όλους τους υπάρχοντες μόνιμους" άλλα υπάρχει και η άλλη πλευρά..... για παράδειγμα υπάρχει 1 Φυσικός σε Γυμνάσιο (ο τελευταίος στην τοποθέτηση). Πριν απο τον Φυσικό υπάρχουν 1 Χημικός, 1
Μίλησα σήμερα με το Υπουργείο. Μου είπαν ότι η εγκύκλιος που έβγαινε παλαιότερα, για κρίση υπεραριθμίας ενιαία στον κλάδο ΠΕ04, αναφερόταν στο εκάστοτε σχολικό έτος. Φέτος, η εγκύκλιος δεν επικαλείται παλαιότερη εγκύκλιο για κρίση ενιαία στον κλάδο ΠΟΥΘΕΝΑ. Επομένως, (μου είπαν), είναι ξεκάθαρο ότι δεν ισχύει καμία προηγούμενη εγκύκλιος, παρά μόνο η φετινή και τα Π.Δ. Επίσης, η υπάλληλος μου είπε:"Έχουμε στείλει διευκρινήσεις στις 20/6/13", όπου δεν υπάρχει καμία αναφορά για κρίση ενιαία στον κλάδο. Μόνο η Α ανάθεση μετράει και υπάρχουν και παραδείγματα... Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτή η σύγχυση από τόσους πολλούς."Στη συνέχεια είπα ότι συμφωνώ με αυτή την ερμηνεία, αλλά πολλά ΠΥΣΔΕ λειτουργούν (ως συνήθως) αυθαίρετα και έχουν ήδη κρίνει ενιαία στον κλάδο ΠΕ04. Τι γίνεται σ' αυτήν την περίπτωση; Μου απάντησαν ότι πρέπει να μιλήσω με τον προϊστάμενο του τμήματος, τον οποίο όμως δεν κατάφερα να βρω στο τηλέφωνο.Το σίγουρο είναι ότι το Υπουργείο διαφωνεί με την κρίση ενιαία στον κλάδο και θα έχουμε εξελίξεις και ανακοινοποιήσεις σε όσα ΠΥΣΔΕ θέλησαν να βολέψουν (και πάλι) τους ψηφοφόρους τους...
αρκετά ΠΥΣΔΕ πάντως έκαναν ενιαία κρίση στον ΠΕ04 και μερικά ήδη τοποθετούν τους υπεράριθμους...... τι μπορούμε να κάνουμε τώρα;
Παιδιά μια απορία:Αν είμαι ήδη κάποια χρόνια με οργανική σε ένα σχολείο, κριθώ υπεράριθμος και πάρω άλλη οργανική σε κενό της ίδιας περιοχής μετάθεσης, δικαιούμαι να ζητήσω αμοιβαία μετάθεση;Και δεύτερον: υπάρχει αμοιβαία μετάθεση εντός ΠΥΣΔΕ; Δηλαδή τράμπα σχολείων;
Παράθεση από: denantioch στις Ιουνίου 27, 2013, 12:51:07 amΠαράθεση από: nikchem στις Ιουνίου 26, 2013, 03:04:23 pm@chr000Από το ΠΔ 100/97, άρθρ. 14, παρ. 3, εδαφ. ιι):Από όσους εκπαιδευτικούς δεν επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι εκείνοι που τοποθετήθηκαν οργανικά τελευταίοι στη σχολική μονάδα. Οι εκπαιδευτικοί που μετατέθηκαν ή τοποθετήθηκαν στη σχολική μονάδα το ίδιο σχολικό έτος, εκτός των εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν ως υπεράριθμοι, θεωρείται ότι τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα. Σε περίπτωση ταυτόχρονης τοποθέτησης υπεράριθμοι χαρακτηρίζονται οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώνουν το μικρότερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 αυτού του Π.ΔAκριβώς έτσι. Μόνο που δεν διασαφ(ην)ίζει αν ο "αριθμός μορίων μετάθεσης" αφορά τη στιγμή της ταυτόχρονης τοποθέτησης (αν και αυτό είναι το λογικό-δίκαιο) ή τη στιγμή που προκύπτει το θέμα της υπεραριθμίας.αυτό έχει ξεκαθαρισει. Μιλάμε για το κάθε φορά τρέχον σχολικό έτος. Ξεκαθαρίστηκε εντελώς και με την τελευταία διευκρινιστική εγκύκλιο για τις τοποθετήσεις των υπεραρίθμων. Νομίζω θα την βρεις και στην αρχική σελιδα του φόρουμ.
Παράθεση από: nikchem στις Ιουνίου 26, 2013, 03:04:23 pm@chr000Από το ΠΔ 100/97, άρθρ. 14, παρ. 3, εδαφ. ιι):Από όσους εκπαιδευτικούς δεν επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι εκείνοι που τοποθετήθηκαν οργανικά τελευταίοι στη σχολική μονάδα. Οι εκπαιδευτικοί που μετατέθηκαν ή τοποθετήθηκαν στη σχολική μονάδα το ίδιο σχολικό έτος, εκτός των εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν ως υπεράριθμοι, θεωρείται ότι τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα. Σε περίπτωση ταυτόχρονης τοποθέτησης υπεράριθμοι χαρακτηρίζονται οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώνουν το μικρότερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 αυτού του Π.ΔAκριβώς έτσι. Μόνο που δεν διασαφ(ην)ίζει αν ο "αριθμός μορίων μετάθεσης" αφορά τη στιγμή της ταυτόχρονης τοποθέτησης (αν και αυτό είναι το λογικό-δίκαιο) ή τη στιγμή που προκύπτει το θέμα της υπεραριθμίας.
@chr000Από το ΠΔ 100/97, άρθρ. 14, παρ. 3, εδαφ. ιι):Από όσους εκπαιδευτικούς δεν επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι εκείνοι που τοποθετήθηκαν οργανικά τελευταίοι στη σχολική μονάδα. Οι εκπαιδευτικοί που μετατέθηκαν ή τοποθετήθηκαν στη σχολική μονάδα το ίδιο σχολικό έτος, εκτός των εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν ως υπεράριθμοι, θεωρείται ότι τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα. Σε περίπτωση ταυτόχρονης τοποθέτησης υπεράριθμοι χαρακτηρίζονται οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώνουν το μικρότερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 αυτού του Π.Δ