*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια λόγω απεργίας των ΜΜΜ  (Αναγνώστηκε 12376 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος προδρομος

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Άδεια λόγω απεργίας των ΜΜΜ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 10:45:11 pm »
οκ, ησυχασα τώρα!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:39:45 »

Αποσυνδεδεμένος προδρομος

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 10:49:40 pm »
βάζω στοίχημα ότι ο προϊστάμενος σου πρόσκειται στο ΠΑ.ΣΟΚ.
βάζω επίσης στοίχημα πως ενώ μας κατηγορείς για ομαδική ψυχοθεράπεια στο pde, πρώτος/η και καλύτερος/η θα δελεάστηκες να συμμετέχεις στη δημόσια διαβούλευση για νέο coming soon Π.Δ.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 11:21:28 pm »
Κι όμως hapiness μάθε λοιπόν οτι όντως με δείχνουν με το δάχτυλο. Και ξέρεις γιατί? Επειδή τελικά θα απεργήσω και θα είμαι η μόνη που θα το κάνει στο σχολείο μου. Πάντως η θεωρία σου περί συναδελφικής συμπεριφοράς είναι παντελώς άστοχη.
Οι πλατειασμοί από ο,τι φαίνεται είναι το χόμπυ σας και οι ιντερνετικοί διαξιφισμοί η ψυχοθεραπεία σας. Έχει καταντήσει κουραστικό βέβαια, αλλά εκτονωθείτε, τσάμπα είναι!
ΑΚ Νηπιαγωγός την συναδελφική συμπεριφορά δεν την υιοθετείς για τους συναδέλφους του σχολείου σου που σε δείχνουν επειδή απεργείς, αλλά για τους πάμπολλους άλλους συναδέλφους σου ανά την επικράτεια, που αγωνίζονται με συνέπεια και συνειδητά, και δεν θέλουν να δίνεις (ακόμη και χωρίς να έχεις πρόθεση) πάτημα στο κάθε λαμόγιο "συνάδελφο" να παίρνει άδεια την μέρα της απεργίας και να "περνάει" για απεργός (γιατί ξέρεις, εκτός από τον διευθυντή και την ΔΕ κανένας άλλος δεν ξέρεις ποιος παίρνει άδεια, οι υπόλοιποι υποθέτουν ότι όποιος λείπει, απεργεί).

Αποσυνδεδεμένος julie9

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 03:13:26 am »
Συναδέλφισα ΑΚ Νηπιαγωγος,δεν ξερω αν τελικά απηργησες.Η ερωτηση σου στο φορουμ ηταν τραγική και τελειως παράλογη.Αν δεν θες να απεργήσεις βρισκεις τρόπο να πας στο σχολειο με αλλους τρόπους(πχ.ταξί). Οταν δουλευα στον ιδιωτικο τομέα δεν απεργουσα (στο δημοσιο απεργω σε ολες τις απεργιες)και πηγαινα στην δουλεια μου με ταξί. Δεν γινεται και η πιτα ολοκληρη και ο σκυλος χορτατος. Δηλ και να μην απεργησεις για να μην χάσεις τα 55 ευρώ αλλά και να μην χαλασεις την ζαχαρενια σου και ταλαιπωρηθείς  (να παρεις ταξι) για φτασεις στο σχολειο.
Γενικά ειτε απεργει κανεις ειτε οχι οφειλει να το κανει συνειδητα,αποδεχομενος τις  όποιες συνεπειες.Ολη η συμπεριφορα σου φαινεται αντισυναδελφικη-αντιδεοντολογική.Δεν ειναι δυνατο πανω στην απεργια να βαζεις αδεια.Επιπλεον για άλλη μια φορα αναδεικνυεται ο ατομικισμος  αλλά και ο εφησυχασμος που διακρινει τον κλαδο μας. Δεν αδικώ τους αλλους κλαδους που κανουν αυτά τα απαξιωτικά σχολια.(ωστοσο δεν πρεπει να γενικευουμε)

Υ.Γ Στενοχωριεσαι που εισαι δακτυλοδεικτουμενη?Εισαι σιγουρη οτι θα δουλευεις την επομενη χρονια?Και υπο ποιές συνθηκες?Με τις μειωσεις προσληψεων οι πολλοι αναπληρ θα μεινουμε ανεργοι (μειωσεις 50%).Στον κλαδο μας φετος οι αναπλ ειναι 1750 ατομα, του χρονου οι μισοι θα δουλέψουν με τις εξαγγελιες της διαμαντοπουλου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:39:45 »

Αποσυνδεδεμένος ΑΚ Νηπιαγωγός

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 04:26:33 pm »
χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θεέ μου τί κακία! Πρέπει να υποφέρεις πραγματικά! :-)

Αποσυνδεδεμένος LaCicala

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 05:48:40 pm »
Αχχχχ...
και να σκεφτεί κανείς ότι μετά την απεργία κάποιοι (εργάτες, εργαζόμενοι, πείτε τους όπως θέλετε, του ιδιωτικού τομέα) έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά! και αυτοί οι κάποιοι μπορεί να είναι και οι γονείς ή τα αδέλφια των μαθητών μας.
Πόσο φόβο προκαλεί λοιπόν αυτό το δάχτυλο;!! Δε νομίζω μεγαλύτερο από αυτόν, του αν θα πας την επόμενη μέρα μεροκάματο στο σπίτι.

Αποσυνδεδεμένος julie9

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 12:05:05 am »
χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θεέ μου τί κακία! Πρέπει να υποφέρεις πραγματικά! :-)
Οταν δεν εχεις επιχειρηματα να αντικρουσεις ουτε ενα απο τα δικά μου, χρησιμοποιεις άλλους  παραπλανητικούς τρόπους για να μην απαντησεις επι της ουσιας. Δεν με εκπλησσει τιποτα πια. Οτι ειπα δεν ειχε κακια απεναντι σου, ειχε  σιγουρα οργη και οίκτο.Μην νομίζεις λοιπον οτι με αποστομωσες με την απαντηση σου.Αληθεια η δικη σου η κακια, που βρισκεται σκαλωμενη?Μαλλον  στον ατομισμό σου αλλα  και στον εμπαιγμο των συναδελφων και οσων δουλεψαν και οσων απεργησαν.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 09:38:18 am »
Μου είναι παντελώς αδιάφορο να ασχοληθώ με ανθρώπους που δεν διαθέτουν ήθος και καλλιέργεια. Διότι αν διέθετες δεν θα πρόσβαλες συναδέλφους σου, όταν δεν τους γνωρίζεις ούτε στο ελάχιστο, με αποκλειστικό κριτήριο ένα ερώτημά τους.  Είναι τουλάχιστον επιπόλαιο. Επομένως είναι τα δικά σου άλυτα "θέματα" που προβάλλεις σε άλλους προκειμένου να εκτονωθείς.
:-) Καλή σου μέρα

Αποσυνδεδεμένος julie9

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 10:38:34 am »
Να χαιρεσαι λοιπον το δικο σαυ το ηθος,αν αυτο θεωρεις ηθος δηλ να βαλεις αδεια πανω στην απεργια, το οποίο ειναι ανηθικο για οσους δουλευουν αλλα και για οσους απεργουν. Μπλεκεις τωρα και την  ηθική και την δηθεν καλλιεργεια σου.Αλλα  οι πράξεις και η συμπεριφορά σου σε ολες τις εκφανσεις της κοινωνικης ζωής τις αποδεικνυουν, ακομη και απο τις προθεσεις και τις ερωτησεις.
 Η ελλειψη στοιχειωδους κοινωνικης συνειδησης,που σε χαρακτηριζει και ο εμπαιγμος σου στους συναδελφους απεργους και μη, καταδεικνυουν και το ήθος και την καλλιεργεια σου.Δεν εχω τιποτε αλλο να πω ειναι αλλωστε ανωφελο.Στοχος μου παντως δεν ηταν να εκτονωθω.
Καλημερα και ελπιζω καποτε να συνειδητοποιησεις τι σημαινε αυτη η προθεση σου να βάλεις αδεια πανω στην απεργια.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 02:56:39 pm »
 :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 03:36:10 pm »
Άδεια πάνω στην απεργία;;; Χμμ, ξέρετε, κάποτε, πριν 20 χρόνια περίπου, κάποιοι συνάδελφοι προχώρησαν σε 1 μήνα απεργία προκειμένου να κατακτηθούν κάποια στοιχειώδη δικαιώματα για τον κλάδο μας. Τότε, αν δεν κάνω λάθος, προς το τέλος της απεργίας, η δημοκρατική κυβέρνηση που έχουμε και σήμερα έσυρε τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια και διέταξε επίταξη του κλάδου- αν κάνω λάθος σε αυτό διορθώστε με. Επίσης πριν 10 περίπου χρόνια έγινε άλλη μια 2μηνιαία απεργία. Με την ίδια δημοκρατική κυβέρνηση που κάνει κουμάντο και σήμερα. Πάλι ο κλάδος οδηγήθηκε στα δικαστήρια και κηρύχθηκε η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Πλην όμως, με αυτές τις δύο απεργίες κερδήθηκε το εξωδιδακτικό επίδομα απασχόλησης και η τιμαριθμική του αναπροσαρμογή! Και ξέρετε πολύ καλά ότι χωρίς αυτό ο μισθός όλων θα κυμαινόταν από 700-1100 ευρώ (ανάλογα τα χρόνια προϋπηρεσίας). Και τώρα αυτές οι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με πολύ κόπο και θυσίες, αρχίζουν να ξεφτίζουν. Και καθόμαστε και μιλάμε για το "δημοκρατικό δικαίωμα" της εργασίας, εν μέσω απεργίας.
Ξέρετε πόσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι θέλουν να απεργήσουν και δεν μπορούν γιατί νιώθουν τον πέλεκυ να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους; Ξέρετε σε κάθε απεργία ότι υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τη δουλειά τους επειδή απήργησαν και τόλμησαν να υψώσουν ανάστημα; Αυτοί δηλαδή πρέπει να νιώθουν ηλίθιοι που απήργησαν για τα δίκαια του κλάδου τους;
Ωραία η ατάκα που μας ξεφούρνισε η μεγάλη "δημοκρατική" παράταξη πριν 25 χρόνια, ότι υπάρχει δικαίωμα στην εργασία εν μέσω απεργίας, αλλά τουλάχιστον ας μην προκαλούν κάποιοι. Το να πάρεις άδεια σε μέρα απεργίας είναι προσβλητικό και ανήθικο για αυτούς που θα παλέψουν, ώστε να καρπωθούν κι αυτοί που δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 03:57:29 pm »
Άδεια πάνω στην απεργία;;; Χμμ, ξέρετε, κάποτε, πριν 20 χρόνια περίπου, κάποιοι συνάδελφοι προχώρησαν σε 1 μήνα απεργία προκειμένου να κατακτηθούν κάποια στοιχειώδη δικαιώματα για τον κλάδο μας. Τότε, αν δεν κάνω λάθος, προς το τέλος της απεργίας, η δημοκρατική κυβέρνηση που έχουμε και σήμερα έσυρε τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια και διέταξε επίταξη του κλάδου- αν κάνω λάθος σε αυτό διορθώστε με. Επίσης πριν 10 περίπου χρόνια έγινε άλλη μια 2μηνιαία απεργία. Με την ίδια δημοκρατική κυβέρνηση που κάνει κουμάντο και σήμερα. Πάλι ο κλάδος οδηγήθηκε στα δικαστήρια και κηρύχθηκε η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Πλην όμως, με αυτές τις δύο απεργίες κερδήθηκε το εξωδιδακτικό επίδομα απασχόλησης και η τιμαριθμική του αναπροσαρμογή! Και ξέρετε πολύ καλά ότι χωρίς αυτό ο μισθός όλων θα κυμαινόταν από 700-1100 ευρώ (ανάλογα τα χρόνια προϋπηρεσίας). Και τώρα αυτές οι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με πολύ κόπο και θυσίες, αρχίζουν να ξεφτίζουν. Και καθόμαστε και μιλάμε για το "δημοκρατικό δικαίωμα" της εργασίας, εν μέσω απεργίας.
Ξέρετε πόσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι θέλουν να απεργήσουν και δεν μπορούν γιατί νιώθουν τον πέλεκυ να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους; Ξέρετε σε κάθε απεργία ότι υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τη δουλειά τους επειδή απήργησαν και τόλμησαν να υψώσουν ανάστημα; Αυτοί δηλαδή πρέπει να νιώθουν ηλίθιοι που απήργησαν για τα δίκαια του κλάδου τους;
Ωραία η ατάκα που μας ξεφούρνισε η μεγάλη "δημοκρατική" παράταξη πριν 25 χρόνια, ότι υπάρχει δικαίωμα στην εργασία εν μέσω απεργίας, αλλά τουλάχιστον ας μην προκαλούν κάποιοι. Το να πάρεις άδεια σε μέρα απεργίας είναι προσβλητικό και ανήθικο για αυτούς που θα παλέψουν, ώστε να καρπωθούν κι αυτοί που δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για τίποτα.

Έχοντας ζήσει από πολύ κοντά την απεργία των εκπαιδευτικών πριν από 20 χρόνια (πάνω στις πανελλαδικές), έχοντας δει εκπαιδευτικούς να περνάνε απο ΕΔΕ γι' αυτή την απεργία, έχοντας δει εκπαιδευτικούς σε συνέλευση να βάζουν τα κλάματα γιατί για βιοποριστικούς λόγους θα έπρεπε να σταματήσουν την απεργία μιας και επρόκειτο είτε για οικογένεις 2 εκπαιδευτικών απεργών ή για μονόμισθες οικογένειες, έχοντας δει τις ομάδες επριφρούρησης της απεργίας, έχοντας δει τις τεράστιες διαδηλώσεις δεν μπορώ να διανοηθώ ότι σε μέρα απεργίας όχι μόνο δεν θα κάνω απεργία, αλλά θα ζητήσω και άδεια! Το θεωρώ υποτίμηση των αγώνων αυτών των ανθρώπων, που τότε, εγώ ως πιτσιρίκι, έβλεπα και θαύμαζα...
Απλά θλίβομαι με την κατάντια μας!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 05:06:59 pm »
"Ξέρετε πόσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι θέλουν να απεργήσουν και δεν μπορούν γιατί νιώθουν τον πέλεκυ να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους; Ξέρετε σε κάθε απεργία ότι υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τη δουλειά τους επειδή απήργησαν και τόλμησαν να υψώσουν ανάστημα;"
Συμφωνω με τα παραπανω μιας και εχω δουλεψει πανω απο 10ετια στον ιδιωτικο τομεα και τοτε και τωρα δεν καιγομαι για το ημερομισθιο(παρολο που τα χρηματα δεν ξεχειλιζουν απο τα μπατζακια μου)και τοτε και τωρα πιστευω οτι αγωνιζομαστε για την παρτη μας αλλα και για να μην πανε χαμενοι οι αγωνες αυτων που παλεψαν για να εχουμε σημερα ολα εκεινα που θεωρουμε αυτονοητα.
Παμε μπροστα και δεν πισωγυριζουμε η τουλαχιστον αυτο θα επρεπε να γινεται!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 05:26:42 pm »
Όσον αφορά στο άτομό μου το μόνο που θα ξαναπώ είναι οτι τελικά απήργησα όπως έκανα και στις 10/2. Η εντύπωση που έχω όμως είναι πως στις 24/2 απήργησαν λιγότεροι εκπαιδευτικοί. Μέσω blogs που παρακολουθώ καθώς και από το χώρο της δουλειάς, είδα μεγάλη απροθυμία και τελικά μή συμμετοχή στην απεργία. Γι`αυτό και αντιγύρισα τον χαρακτηρισμό "δακτυλοδεικτούμενη" διότι τελικά όσο και να ήθελαν κάποιοι εδώ να δουν στο πρόσωπό μου το σύμβολο του απεργοσπάστη, την ίδια ώρα στη δουλειά μου, μου εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους διότι "η προηγούμενη κοπέλα δεν απεργούσε ποτέ". Μάλιστα η προϊσταμένη μου είπε οτι εξαιτίας μου παρασύρθηκε και μια άλλη συνάδελφος που άλλες φορές δεν απεργούσε. ???
Όσο για τον ιδιωτικό τομέα, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Είχαμε απεργήσει ομαδικά όλες οι εκπαιδευτικοί του παιδικού σταθμού που εργαζόμουν και μάλιστα 2 φορές σε μια χρονιά. Η διευθύντρια το φύσαγε και δεν κρύωνε, εξαπέλυσε τις απειλές της, μα επειδή συμμετείχαμε όλες συνολικά, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Στο τέλος παραδέχτηκε πως ήταν δικαίωμά μας. Απλά χάσαμε 2 ημερομίσθια, όπως θα γινόταν και στο δημόσιο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)