0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σχετικά με τα μόρια των δυσπρόσιτων και τις αδειες γενικότερα συμφωνω και εγώ. Μόνο όποιος υπηρετει πραγματικά να παίρνει και τα μόρια,. Δεν συμφωνώ όμως με την άποψη να μην παίρνουν καθόλου μόρια οι εγκυμονούσες! Αυτό είναι πρωτακουστο δεν περίμενα να το ακούσω, εχουμε φτάσει σε ένα σημείο που ο ένας κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου, ψυχραιμία παίδες!
Αν μια γυναίκα έχει ημερομηνία τοκετού 31-01 για παράδειγμα.Αυτό σημαίνει ότι έχει άδεια κύησης Δεκέμβριο-Ιανουάριο και άδεια λοχείας Φεβρουάριο-Μάρτιο και Απρίλιο. Αν αυτή η γυναίκα πηγαίνει κανονικά στο σχολείο μέχρι τέλη Νοεμβρίου και μετά εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι εκεί,τί δε θα παίρνει τα μόρια που θα τη βοηθήσουν να πάει πιο γρήγορα στο νομό της και στα παιδιά της?Αυτό θα αποτελέσει κατάφορη αδικία απέναντι στις μανάδες.Γιατί διαφορετικά είναι να γυρνάς στην επαρχία μόνος σου,έχοντας την ευθύνη του εαυτού σου και διαφορετικά κουβαλώντας μαζί σου 1-2-3 πιτσιρίκια και να είναι ο σύζύγος μακριά.Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα περάσει τέτοιο άδικο μέτρο.Ήδη οι γυναίκες έχουν πληγεί,με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65.Ε,όχι και να μην παίρνουν τα μόρια,ακόμη και στην επαπειλούμενη.Για τις περιόδους κύησης,λοχείας,ανατροφής τέκνου,δεν το συζητώ.Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Αν δε σεβαστούμε και τη μητρότητα,τότε τί να πω.
Εγώ είμαι υπέρ του να παίρνονται οι άδειες κύησης, αλλά να μην λαμβάνονται τα μόρια της περιόδου που αφορά.Είναι εντελώς άδικο και επίσης είναι γνωστό το τρικ "πάω στο τάδε δυσπρόσιτο, δεν πατάω ποτέ και τσιμπάω 2χ12=24 μοριάκια".Τουλάχιστον 4 άτομα συνάντησα προσωπικά με αυτό το σχέδιο, όσο ήμουνα στη Ρόδο.Σεβασμός στις εγκύους, να κάτσουνε στο σπίτι τους 2 ή και παραπάνω χρόνια επί πληρωμή, αλλά μην το παραχέσουμε με τα μόρια, γιατί άλλοι όντως πάνε και υπηρετούν στις Τήλους και στα Καστελλόριζα.
Ποιες επιλέγουν να πάνε στα δυσπρόσιτα και να κάνουν χρήση των αδειών αυτών?
Ο άλλος για να πάρει τα 12 μόρια έκανε διατριβή στο πώς ψαρεύεται η μουρμούρα...
Ναι, φίλη alexel, βίσμα για τα δυσπρόσιτα.. γιατι σε εντυπωσιαζει; Αν ξερεις ότι θα φυγεις με επαπειλούμενη και ειχες βισμα να σε τοποθετησει εκει εικονικά, δε θα το'κανες να παιρνεις τσάμπα μοριάκια;; (δεν εννοώ προσωπικά, αλλά γενικά..) Καταλαβες τωρα;; Που είναι το παραλογο "βισμα για δυσπρόσιτα";Τα πραγματα έτσι όπως τα γραφεις είναι κανονικά με τοποθετησεις από υπουργείο (για 2 χρονια) και από τον προϊσταμενο... εκει να δεις τι γινεται... Μήπως αναρωτήθηκες γιατί τα δυσπρόσιτα προκυπτουν με ..40 άτομα προσωπικό εκ των οποίων υπηρετουν εκει οι 10-15; Δε σε προβληματιζει; Δεν πιστευω, να μη με πιστευεις, γιατι σου λέω πραγματα που έχω δει με τα ματάκια μου..
αξιοποιουν τις κομματικες τους διασυνδεσεις προκειμενου να τοποθετηθουν εικονικα στα δυσπροσιτα, εισπραττοντας την αντιστοιχη υψηλη μοριοδοτηση...
(Γνωριστήκαμε στην Τήλο..)
Πες μου για τη διαβουλευση... Τι παιζει και πως;