*

Αποστολέας Θέμα: Εισαγγελική έρευνα για άδειες εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 22428 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
Απ: Εισαγγελική έρευνα για άδειες εκπαιδευτικών
« Απάντηση #84 στις: Μαρτίου 12, 2010, 03:43:31 pm »

Αλλά επιμένω, ότι τα μόρια ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ τα παίρνουμε γιατί υποκείμεθα σε ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ στο σχολείο στο οποίο ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ. Εάν κάποιος δεν υπόκειται σε αυτές, τότε δεν είναι λογικό να τα παίρνει.

Εσύ καλά κάνεις και επιμένεις.Θα έχεις τους λόγους σου.
Όμως το υπάρχον καθεστώς με τις άδειες ισχύει εδώ και 9 χρόνια,από την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 και κανείς δε διανοήθηκε να αγγίξει τη συγκεκριμένη παράγραφο.
Εγώ πάλι θεωρώ λογικό οι μανάδες να παίρνουν τα μόρια των δυσμενών συνθηκών ακόμη κι αν υπηρετούν από το σπίτι τους.
Σημασία όμως δεν έχει τί λέω,εγώ και συ.Γι'αυτό υπάρχουν νόμοι που ρυθμίζουν τις μεταξύ μας σχέσεις.
Και η νομοθεσία είναι κάτι παραπάνω από σαφής.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:48:24 »

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Μαρτίου 12, 2010, 03:52:46 pm »
Συμφωνώ με happiness.
Aπό τη στιγμή που κάποιος βρίσκεται στο σπίτι του(όποιος και αν είναι ο λόγος) δεν μπορεί να παίρνει τα μόρια δυσμενών συνθηκών .Αυτό είναι άδικο για όλους εκείνους τους συναδέλφους που παλευουν χρόνια μακρια από την πόλη τους.
Το γεγονος ότι υπάρχουν νόμοι που το ορίζουν δε σημαίνει ότι είναι και δικαιο!!!
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Μαρτίου 12, 2010, 04:03:32 pm »
Το γεγονος ότι υπάρχουν νόμοι που το ορίζουν δε σημαίνει ότι είναι και δικαιο!!!
Το γεγονός ότι κάποιοι θίγονται από το νόμο,δε σημαίνει ότι είναι άδικος ο νόμος.
Τελευταία αναθεώρηση-βελτίωση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα έγινε το 2008.Υπήρξαν σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις.
Ποτέ δεν τέθηκε στο τραπέζι αλλαγή της συγκεκριμένης παραγράφου.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Μαρτίου 12, 2010, 04:12:23 pm »
Όπως στις εκπαιδευτικές άδειες δίνεται 1 μόριο (χαμηλότερο δυνατό) έτσι πρέπει να γίνεται με όλες τις άδεισς. Τα μόρια είναι ένα είδος επιβράβευσης των εκπαιδευτικών που υπηρςτούν σε κάποιο σχολέιο, όσο πιο "δύσκολο" το σχολέιο, τόσο πιο πολλά τα μόρια. Όταν κάποιος ΔΕΝ είναι στο σχολέιο, δεν έχει λόγο να παίρνει τα μόρια για τη δυσκολία αυτού....
Επίσης στις εκπαιδευτικές άδειες κόβονται και επιδόματα, γιατί δεν προσφέρεις σε αυτούς τους τομέις.....
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:48:24 »

Αποσυνδεδεμένος elleni

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Μαρτίου 12, 2010, 04:23:21 pm »
Happiness, έχεις δίκιο εν μέρει: εγώ διορίστηκα φέτος σε νησί του αιγαίου και ενώ ήξερα ότι θα πάρω άδεια ανατροφής, το θεώρησα ανήθικο να δηλώσω ένα μέρος μόνο για τα μόρια και δήλωσα αυτό που θα δήλωνα αν ήταν να δουλέψω κανονικά, όπως θεωρώ και ανήθικη την επαπειλούμενη χωρίς λόγο και δεν έχω καμία πρόθεση να την εκμεταλλευτώ χωρίς λόγο σε επόμενη εγκυμοσύνη. Αλλά από την άλλη, φαντάσου πόσο πιο δύσκολο είναι να πάρεις ένα παιδί δύο ετών και να πας τόσο μακριά από το σπίτι σου, χωρίς καμία βοήθεια, με απίστευτα έξοδα (για μένα θα ήταν το νοίκι στην αθήνα που το πληρώνω με το δικό μου μισθό, νοίκι στο νησί, έξοδα κάθε μήνα για να βλέπουμε το σύζυγο κλπ.). Επομένως είναι το ίδιο για μία κοπέλα χωρίς υποχρεώσεις να βρεθεί τόσο μακριά και το ίδιο για μία που έχει μωρό; Είναι πραγματικά δίκαιο για μένα να μην πάρω τα μόρια του νησιού και να αναγκαστώ να πάω του χρόνου γιατί δε θα μου βγαίνουν τα μόρια για μετάθεση;  

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Μαρτίου 12, 2010, 04:58:38 pm »

alexel:
Παράθεση
Παράθεση από: daniel στις Μάρτιος 09, 2010, 01:43:54
Παράθεση
Για να το πουμε κι αλλιώς.. Πόσες θα σταματούσαν τη δουλειά τους με επαπειλούμενη άδεια από το 2ο μηνα κυησης αν δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρωνονται; Να σας πω εγω: καμία.

Θα σου αντιστρέψω το ερώτημα.Αν εσύ ζούσες στη Λάρισα και ήσουν δικηγόρος και η σύζυγός σου έφευγε το Σεπτέμβριο έγκυος να πάει να δουλέψει στο δυσπρόσιτο των Δωδεκανήσων,πόσες πιθανότητες είχε να μην πάρει επαπειλούμενη?Θα σου απαντήσω εγώ.Καμία.

Σε αυτό εχω απαντησει. Δε χρειαζεται να μου αντιστρεψεις τιποτα. Εσυ αφηνεις αναπαντητα ερωτηματα που εχω θεσει. Μαλλον δε με διαβαζεις καλά, και το εγραψα δυο διαφορετικές φορες μαλιστα. Ειπα πως με αυτα δε ρισκαρει κανενας και όταν καποια συναδελφος μεινει εγκυος σε νησι χωρις γιατρους και προσβαση ευκολη σε νοσοκομεια, επιβαλλεται να κανει χρηση επαπειλούμενης. Πηγαινε πισω να το δεις.
Εσυ όμως δεν απαντησες, παρα μονο με ερωτηση. Θα έπαιρναν (και δε μιλω για τα δυσπρόσιτα αλλά γενικά), πολλές άδεια στο 2ο μηνα αν δεν έπεφτε μισθός; Τι πιστευεις;... Η ξαφνικα όλες έχουν ..επαπειλούμενη επειδη είναι το ιδιο (οικονομικά) με το να εργαζονται;; Εκει κολλαει η λεξη αξιοπρέπεια.

Επίσης αν ειχες/εχεις βρεθει σε δυσπρόσιτα όπως λες θα ήξερες/ξερεις καλα τη λογικη και το παιχνιδι με τις άδειες εγκυμοσυνης και τα 12άρια, που καταγγέλουμε τόσο ο siobaras, ο damien, εγω και άλλοι.. Θα ειχε πέσει στην αντιληψη σου... και δε θα σου εκανε εντυπωση σα να το ακους πρωτη φορα... Την Αμερικη ανακαλυψες;;..  :-\

alexel:
Παράθεση
Εγώ πάλι θεωρώ λογικό οι μανάδες να παίρνουν τα μόρια των δυσμενών συνθηκών ακόμη κι αν υπηρετούν από το σπίτι τους.
Σημασία όμως δεν έχει τί λέω,εγώ και συ.Γι'αυτό υπάρχουν νόμοι που ρυθμίζουν τις μεταξύ μας σχέσεις.
Και η νομοθεσία είναι κάτι παραπάνω από σαφής.

Καθε νομοθεσία ειναι σωστη και δικαια; Και τοτε γιατι αλλάζει;;; και δε μενει σταθερη;;; Αν αλλάξει, θα τη θεωρησεις οτι ειναι δικαια η οχι;; η θα πεις άλλα τοτε;;  ???

alexel:
Παράθεση

Επειδή θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και με την οικογένειά τους ενωμένη,γι'αυτό κάνουν χρήση των αδειών και παίρνουν τα μόρια.Για να μπουν μια ώρα αρχύτερα στο νομό τους.

Δεν είπε κανενας να μη στηριζεται ο άνθρωπος με αυξημενες υποχρεωσεις. Οχι ομως να καταπατουνται τα δικαιωματα των άλλων στο όνομα της όποιας στηριξης, για υποχρεωσεις μαλιστα που ειναι επιλογη και δεν ειναι πχ αρρωστια. Στηριξη ειναι οι αδειες επι χρημασι, τα επιδοματα, οι αποσπάσεις, οι ειδικές παροχές. Τα γραφω και 2-3 σελίδες πιο πισω. Ξαναδιαβασε. Εσυ νομιζεις πως ειμαι κατα της μητροτητας; Δηλαδη βλέπεις η ασπρο η μαυρο;  
Καπου μιλησα για κοινωνικό ρατσισμό δυστυχώς, όσων από επιλογη δε θελουν οικογενεια και τεκνοποιηση... Το ειδες; Τι εχεις να πεις επ'αυτου; Η επειδη εχεις η θες να κανεις οικογενεια δε σκεφτεσαι καθόλου τους ανθρωπους αυτούς και την αναγκη τους να βρεθουν και κεινοι στα σπίτια τους;

Άλλο χρηση της αδειας άλλο μορια δυσπροσίτου. Γιατι αυτοί ειναι εκει και προσφερουν έργο όταν άλλοι ειναι σπιτακια τους και τικτουν... Να απαιτησουμε και άλλες παροχες ναι, ειδικη μνεια για την οικογενειακη ενοτητα ναι, αλλά όχι ιδια μοριοδοτηση.

Παράθεση

ps:Πραγματικά συνάδελφε μου κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι ενώ σύντομα θα γίνεις πατέρας,σκέφτεσαι έτσι

Σκεφτομαι ετσι γιατι εχω δεν εχω μαθει να λειτουργω στη ζωη μου "τα καλά και συμφεροντα"..

Και να τιμω τους συναδελφους μου που με χιλιες δυο θυσιες, μετακομιζουν σε πολύ δυσκολα μερη και υπηρετουν εκει καθημερινα, τη στιγμη που ενα σωρό "μαμαδες" διάλεξαν την πατεντα του δημοσιου και των δυσπροσίτων για να αρχισουν να τεκνοποιούν ανεμελες, μιας και ο χρονος δουλευει υπερ τους: στη διετια, τριετια τετραετία (με 2 παιδιά στο καπακι τόσο είναι) θα εχουν αρκετα τσαμπα μοριακια να γειωσουν τη συναδελφό τους που εφτυσε αιμα να τα μαζεψει, μονο και μονο επειδη ειχε την καταρα να μην μπορει να κανει παιδια ή να μη θελει..

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2010, 05:34:30 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Μαρτίου 12, 2010, 05:43:58 pm »
Για να το πουμε κι αλλιώς.. Πόσες θα σταματούσαν τη δουλειά τους με επαπειλούμενη άδεια από το 2ο μηνα κυησης αν δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρωνονται; Να σας πω εγω: καμία.

Εγω κι εσυ το ιδιο αν ησουν στη θεση μου.

Τι εννοεί ο ποιητης;.. Κάν'το ψιλά, δεν το πιασα...  ;)

με οσα εχω περασει ευχαριστως να μην πληρωνωμαι απο το να δουλευω και να χασω τα διδυμακια μου στα οποια εχω επενδυσει ψυχολογικα και οικονομικα. Τωρα το επιασες ,ή οχι ακομα?

Ναι τωρα έγινε κατανοητο, κι ας μην εχει σημεια στιξης (όπως το ..ακατανόητο...)  ;D Η ερωτηση τα έχει όμως όλα.. ;D
Ήσουν σαφεστατη...   ;) Με το καλό τα διδυμακια.. Ό,τι καλυτερο!!!  :) :) :) :)

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2010, 06:04:56 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Μαρτίου 12, 2010, 05:44:54 pm »
daniel,σε έχω διαβάσει πολύ καλά.
"Ανακάλυψα την Αμερική" με τις εικονικές τοποθετάσεις σε δυσπρόσιτα.Ή με τα 40-50 άτομα που γράφεις αλλού.Αυτά δεν τα ήξερα.Δεν τα έχω συναντήσει στα δυσπρόσιτα που εργάστηκα.
Και γω σου έχω απαντήσει σε ερωτήματα που θέτεις.

Προσωπικά θεωρώ ότι το έχουμε εξαντλήσει το θέμα και δεν  έχω να προσθέσω κάτι επιπλέον.

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Μαρτίου 12, 2010, 06:00:27 pm »

Παράθεση

Προσωπικά θεωρώ ότι το έχουμε εξαντλήσει το θέμα και δεν έχω να προσθέσω κάτι επιπλέον.

Και γω......   :-\

Αποσυνδεδεμένος dodop

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Μαρτίου 12, 2010, 09:08:34 pm »

Εγω κι εσυ το ιδιο αν ησουν στη θεση μου.

Τι εννοεί ο ποιητης;.. Κάν'το ψιλά, δεν το πιασα...  ;)

sorry για τα σημεια στιξης και τους τονους αλλα γραφω απο το κρεβατι και δυσκολευομαι

με οσα εχω περασει ευχαριστως να μην πληρωνωμαι απο το να δουλευω και να χασω τα διδυμακια μου στα οποια εχω επενδυσει ψυχολογικα και οικονομικα. Τωρα το επιασες ,ή οχι ακομα?

Ναι τωρα έγινε κατανοητο, κι ας μην εχει σημεια στιξης (όπως το ..ακατανόητο...)  ;D Η ερωτηση τα έχει όμως όλα.. ;D
Ήσουν σαφεστατη...   ;) Με το καλό τα διδυμακια.. Ό,τι καλυτερο!!!  :) :) :) :)

sorry για τα σημεια στιξης και τους τονους αλλα γραφω απο το κρεβατι και δυσκολευομαι

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Μαρτίου 12, 2010, 09:59:45 pm »

Χίλια συγγνώμη που σε έβαλα στη διαδικασία να απολογηθείς...  :-X Δεν ήταν στις προθέσεις μου...  :-[
Απλά πραγματικά δεν πολυκατάλαβα το πρώτο σου μηνυμα (λόγω στίξεων) και γι' αυτό ζήτησα διευκρινισεις... ;)

Εύχομαι το καλύτερο για τους ..τρεις σας!!! Να περάσει σαν αέρας όλη η εγκυμοσύνη.. πότε με το καλό;;  :)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2010, 10:01:46 pm από daniel »

Αποσυνδεδεμένος dodop

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Μαρτίου 13, 2010, 01:41:13 pm »
Κανονικα λιγο πριν τα μεσα Αυγουστου. Ευχαριστω για τις ευχες

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Μαρτίου 13, 2010, 01:58:02 pm »

;)

Κουραγιο.. Λευτεριά στη ...dodop!!!  ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Μαρτίου 13, 2010, 08:24:28 pm »
dodop, τα κατάφερες !!!! Συγχαρητήρια . Με το καλό να δεχτείς τα μωρά σου.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182578
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)