0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
υπάρχει σχολείο που ισχύει το 8-2?? όπου κι αν έχω γυρίσει ποτέ δεν το είδα. Τί σόι διευθυντής είναι σ' αυτό το σχολείο? επίσης, (μη φανεί αστείο είναι πολύ σοβαρό) χωράνε στα γραφεία όλοι οι συνάδελφοι? εμείς έχουμε 45 άτομα σύλλογο, φαντάζεστε να είμαστε όλοι 9-2 στο σχολείο?? που θα καθόμαστε??? σε τί γραφεία και τί καρέκλες??? απορώ με το σχολείο αυτό....
Αλλά επειδή ανήκω στην ομάδα που λέγεται Ελλάδα θα ήθελα να κάνω όοοοο,τι περνάει απο το χερι μου για να ξεπεραστει. Και αυτό γίνεται με το να δουλεύω.
Θα χαρώ να διαβάσω τις αποψεις σας αλλά γράφτε τις όσο πιο ευγενικά μπορείτε παρακαλω
Παράθεση από: πε04.04 στις Φεβρουαρίου 27, 2010, 08:07:08 pmΘα χαρώ να διαβάσω τις αποψεις σας αλλά γράφτε τις όσο πιο ευγενικά μπορείτε παρακαλωΔεν υπάρχει (ευτυχώς) πιο εξευγενισμένος όρος για τον απεργοσπάστη.
αλλά όποιος συνάδελφος απεργεί και ξέρει πως στο σχολείο του γίνεται αυτό, την επόμενη φορά, ας επικοινωνήσει πριν με τους συναδέλφους του που ανήκουν στο τοπικό ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών (μιλάω για το ΠΑΜΕ γιατί γι' αυτούς ξέρω σίγουρα, για τους υπόλοιπους συνδικαλιστές δεν μπορώ να πάρω όρκο) και όταν θα σκάσει ένα μπουλούκι το πρωί της απεργίας έξω από το σχολείο και αρχίσει το κράξιμο, θα δούμε εάν θα συμπληρωθούν οι ώρες ή όχι. Οι νόμοι έχουν υπόσταση μόνο στην συνείδηση του λαού και πουθενά αλλού.
Κορυφαίο: στο σχολείο όπου δουλεύω η διευθύντρια γραμματέας της ΕΛΜΕ δεν έκανε φέτος ούτε μιά απεργία!!!
Για το θέμα της εγκυκλίου περί συμπλήρωσης των κενών: αυτή η οδηγία εφαρμόζεται σε όλες τις άλλες περιπτώσεις κενών ωρών, εκτός της απεργίας. Και μπορεί να μην υπάρχει νόμος που να το λέει (σιγά μην υπήρχε), αλλά όποιος συνάδελφος απεργεί και ξέρει πως στο σχολείο του γίνεται αυτό, την επόμενη φορά, ας επικοινωνήσει πριν με τους συναδέλφους του που ανήκουν στο τοπικό ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών (μιλάω για το ΠΑΜΕ γιατί γι' αυτούς ξέρω σίγουρα, για τους υπόλοιπους συνδικαλιστές δεν μπορώ να πάρω όρκο) και όταν θα σκάσει ένα μπουλούκι το πρωί της απεργίας έξω από το σχολείο και αρχίσει το κράξιμο, θα δούμε εάν θα συμπληρωθούν οι ώρες ή όχι. Οι νόμοι έχουν υπόσταση μόνο στην συνείδηση του λαού και πουθενά αλλού.
Ξέρετε τι απορία μου δημιουργείται;Γιατί τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σχεδόν αποκλειστικά σε σχολέια που είναι νέοι συνάδελφοι;Μιλώντας με συνάδελφο με 32 χρόνια υπηρεσίας σήμερα το πρωί, μου είπε ότι στο δικό του σχολέιο, όπου η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχουν πάνω από 15 χρόνια υπηρεσίας, κανείς δεν θα τολμούσε να θέσει τέτοιο θέμα. Ακόμα και αν ο διευθυντής το πρότεινε, θα καλούσαν άμεσα συνεδρίαση συλλόγου. Ο διευθυν΄της ακολουθεί την απόφαση του συλλόγου.Όπως και κανένας "παλιός" δεν θα σκεφτόταν ποτέ να ζητήσει άδεια σε μέρα απεργίας. Μου έλεγε (και συμφωνώ) "Ή απεργείς και κάθεσαι σπίτι σου ή πας στην πορεία ή δεν απεργείς και είσαι στο σχολέιο σου"...
@πε04.04: Συναδέλφισσα, εγώ δεν ξέρω καμία "ομάδα" που λέγεται "Ελλάδα". Να με συγχωρεί η χάρη σου, αλλά εγώ δεν είμαι σε καμία "ομάδα" με τον κάθε
Τέλος εκτός του ότι δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν μέσα στο σχολείο, αν τους έβλεπα έξω από το σχολείο με διάθεση τραμπουκισμού από αντίδραση και μόνο θα έκανα αναπλήρωση όσο κι αν είμαι αντίθετος με αυτήν την πρακτική
θα σκάσει ένα μπουλούκι το πρωί της απεργίας έξω από το σχολείο και αρχίσει το κράξιμο
Κατ' αρχήν να πω πως το βρίσκω λυπηρό που υπάρχουν συνάδελφοι που "δεν βλέπουν το πρόβλημα" στην συμπλήρωση των ωρών των απεργών. Σε εσάς συνάδελφοι να πω ότι ο απεργός ΔΕΝ είναι άρρωστος...ΔΕΝ έχει πάει ταξίδι αναψυχής...ΔΕΝ αποκλείστηκε από τα χιόνια και δεν κατάφερε να ρθει... είναι ΑΠΕΡΓΟΣ. Στην ώρα του εκείνη την μέρα στο σχολείο δεν έχει "κενό", έχει ΑΠΕΡΓΙΑ. Αυτό που θα'πρεπε να έχει και όλες τις υπόλοιπες ώρες.Όπως όταν απεργεί ο εργάτης στο εργοστάσιο, ο υπάλληλος στο γραφείο του, ο οδηγός του λεοφωρείου, έτσι κι όταν απεργεί ο εκπαιδευτικός η "παραγωγή" δεν θα λειτουργήσει όπως τις άλλες μέρες. Τα περί "εξυπηρέτησης των παιδιών" είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Ευκαιρία είναι να μάθουν και τα παιδιά ότι άλλο απεργία και άλλο άδεια, αν και αυτό θα έπρεπε να τους το μαθαίνουν όλοι οι καθηγητές με το παράδειγμά τους.@πε04.04: Συναδέλφισσα, εγώ δεν ξέρω καμία "ομάδα" που λέγεται "Ελλάδα". Να με συγχωρεί η χάρη σου, αλλά εγώ δεν είμαι σε καμία "ομάδα" με τον κάθε
Παράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 27, 2010, 11:17:54 pmΚατ' αρχήν να πω πως το βρίσκω λυπηρό που υπάρχουν συνάδελφοι που "δεν βλέπουν το πρόβλημα" στην συμπλήρωση των ωρών των απεργών. Σε εσάς συνάδελφοι να πω ότι ο απεργός ΔΕΝ είναι άρρωστος...ΔΕΝ έχει πάει ταξίδι αναψυχής...ΔΕΝ αποκλείστηκε από τα χιόνια και δεν κατάφερε να ρθει... είναι ΑΠΕΡΓΟΣ. Στην ώρα του εκείνη την μέρα στο σχολείο δεν έχει "κενό", έχει ΑΠΕΡΓΙΑ. Αυτό που θα'πρεπε να έχει και όλες τις υπόλοιπες ώρες.Όπως όταν απεργεί ο εργάτης στο εργοστάσιο, ο υπάλληλος στο γραφείο του, ο οδηγός του λεοφωρείου, έτσι κι όταν απεργεί ο εκπαιδευτικός η "παραγωγή" δεν θα λειτουργήσει όπως τις άλλες μέρες. Τα περί "εξυπηρέτησης των παιδιών" είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Ευκαιρία είναι να μάθουν και τα παιδιά ότι άλλο απεργία και άλλο άδεια, αν και αυτό θα έπρεπε να τους το μαθαίνουν όλοι οι καθηγητές με το παράδειγμά τους.Συμφωνώ αρκεί ούτε οι απεργούντες να είναι επιθετικοί ούτε το αντίθετο. Ειδικά μάλιστα όταν μερικοί απεργούντες σκοτώνονται στα ιδιαιτερα.@πε04.04: Συναδέλφισσα, εγώ δεν ξέρω καμία "ομάδα" που λέγεται "Ελλάδα". Να με συγχωρεί η χάρη σου, αλλά εγώ δεν είμαι σε καμία "ομάδα" με τον κάθε
Κατ' αρχήν να πω πως το βρίσκω λυπηρό που υπάρχουν συνάδελφοι που "δεν βλέπουν το πρόβλημα" στην συμπλήρωση των ωρών των απεργών. Σε εσάς συνάδελφοι να πω ότι ο απεργός ΔΕΝ είναι άρρωστος...ΔΕΝ έχει πάει ταξίδι αναψυχής...ΔΕΝ αποκλείστηκε από τα χιόνια και δεν κατάφερε να ρθει... είναι ΑΠΕΡΓΟΣ. Στην ώρα του εκείνη την μέρα στο σχολείο δεν έχει "κενό", έχει ΑΠΕΡΓΙΑ. Αυτό που θα'πρεπε να έχει και όλες τις υπόλοιπες ώρες.Όπως όταν απεργεί ο εργάτης στο εργοστάσιο, ο υπάλληλος στο γραφείο του, ο οδηγός του λεοφωρείου, έτσι κι όταν απεργεί ο εκπαιδευτικός η "παραγωγή" δεν θα λειτουργήσει όπως τις άλλες μέρες. Τα περί "εξυπηρέτησης των παιδιών" είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Ευκαιρία είναι να μάθουν και τα παιδιά ότι άλλο απεργία και άλλο άδεια, αν και αυτό θα έπρεπε να τους το μαθαίνουν όλοι οι καθηγητές με το παράδειγμά τους.Συμφωνώ αρκεί ούτε οι απεργούντες να είναι επιθετικοί ούτε το αντίθετο. Ειδικά μάλιστα όταν μερικοί απεργούντες σκοτώνονται στα ιδιαιτερα.@πε04.04: Συναδέλφισσα, εγώ δεν ξέρω καμία "ομάδα" που λέγεται "Ελλάδα". Να με συγχωρεί η χάρη σου, αλλά εγώ δεν είμαι σε καμία "ομάδα" με τον κάθε
από τους εκλεγμένους πολιτικούς μας δεν άκουσα αντίστοιχη ώριμη φωνή ούτε κάν από τα αριστερά κόματα γιατι από τα κεντρώα άκουσα :http://www.madata.gr/epikairotita/politics/53797.htmlΠάρτε το χαμπάρι για την κατάντια μας φταίμε μόνο εμείς γιατι την ιερή ώρα της ψήφου την έχουμε υποβιβάσει σε΄ώρα ανταλαγής ωφελιμισμού και αδιαφορίας