*

Αποστολέας Θέμα: Απεργίας καταγγελίες  (Αναγνώστηκε 25368 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Απεργίας καταγγελίες
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 08:53:39 pm »
υπάρχει σχολείο που ισχύει το 8-2????? όπου κι αν έχω γυρίσει ποτέ δεν το είδα. Τί σόι διευθυντής είναι σ' αυτό το σχολείο? επίσης, (μη φανεί αστείο είναι πολύ σοβαρό) χωράνε στα γραφεία όλοι οι συνάδελφοι? εμείς έχουμε 45 άτομα σύλλογο, φαντάζεστε να είμαστε όλοι 9-2 στο σχολείο?? που θα καθόμαστε?????? σε τί γραφεία και τί καρέκλες??? απορώ με το σχολείο αυτό....

κι όμως υπάρχουν....... :-X αναλόγως με το διευθυντή.......
κάθονται στην καρέκλα....... δυο - δυο :D
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 27, 2010, 09:40:16 pm από aeee »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:03:01 »

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 09:32:26 pm »
Αλλά επειδή ανήκω στην ομάδα που λέγεται Ελλάδα θα ήθελα να κάνω όοοοο,τι περνάει απο το χερι μου για να ξεπεραστει. Και αυτό γίνεται με το να δουλεύω.

Πολύ Πρετεντέρη ακούς.

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 09:34:47 pm »

Θα χαρώ να διαβάσω τις αποψεις σας αλλά γράφτε τις όσο πιο ευγενικά μπορείτε παρακαλω

Δεν υπάρχει (ευτυχώς) πιο εξευγενισμένος όρος για τον απεργοσπάστη.

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 10:14:41 pm »

Θα χαρώ να διαβάσω τις αποψεις σας αλλά γράφτε τις όσο πιο ευγενικά μπορείτε παρακαλω

Δεν υπάρχει (ευτυχώς) πιο εξευγενισμένος όρος για τον απεργοσπάστη.

Σκάμπερς  ;D ;D 
 (Scabbers) - Scab είναι ο αντικαταστάτης ενός εργάτη που απεργεί...απεργοσπάστης.
βλ. "Λεξάρι" του Χάρι Πότερ.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 27, 2010, 10:17:52 pm από aeee »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:03:01 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 11:17:54 pm »
Λοιπόν, επειδή τώρα είδα το θέμα, όσο μπορώ πιο συμπηκνωμένα.

Κατ' αρχήν να πω πως το βρίσκω λυπηρό που υπάρχουν συνάδελφοι που "δεν βλέπουν το πρόβλημα" στην συμπλήρωση των ωρών των απεργών. Σε εσάς συνάδελφοι να πω ότι ο απεργός ΔΕΝ είναι άρρωστος...ΔΕΝ έχει πάει ταξίδι αναψυχής...ΔΕΝ αποκλείστηκε από τα χιόνια και δεν κατάφερε να ρθει... είναι ΑΠΕΡΓΟΣ. Στην ώρα του εκείνη την μέρα στο σχολείο δεν έχει "κενό", έχει ΑΠΕΡΓΙΑ. Αυτό που θα'πρεπε να έχει και όλες τις υπόλοιπες ώρες.
Όπως όταν απεργεί ο εργάτης στο εργοστάσιο, ο υπάλληλος στο γραφείο του, ο οδηγός του λεοφωρείου, έτσι κι όταν απεργεί ο εκπαιδευτικός η "παραγωγή" δεν θα λειτουργήσει όπως τις άλλες μέρες. Τα περί "εξυπηρέτησης των παιδιών" είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Ευκαιρία είναι να μάθουν και τα παιδιά ότι άλλο απεργία και άλλο άδεια, αν και αυτό θα έπρεπε να τους το μαθαίνουν όλοι οι καθηγητές με το παράδειγμά τους.

Για το θέμα της εγκυκλίου περί συμπλήρωσης των κενών: αυτή η οδηγία εφαρμόζεται σε όλες τις άλλες περιπτώσεις κενών ωρών, εκτός της απεργίας. Και μπορεί να μην υπάρχει νόμος που να το λέει (σιγά μην υπήρχε), αλλά όποιος συνάδελφος απεργεί και ξέρει πως στο σχολείο του γίνεται αυτό, την επόμενη φορά, ας επικοινωνήσει πριν με τους συναδέλφους του που ανήκουν στο τοπικό ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών (μιλάω για το ΠΑΜΕ γιατί γι' αυτούς ξέρω σίγουρα, για τους υπόλοιπους συνδικαλιστές δεν μπορώ να πάρω όρκο) και όταν θα σκάσει ένα μπουλούκι το πρωί της απεργίας έξω από το σχολείο και αρχίσει το κράξιμο, θα δούμε εάν θα συμπληρωθούν οι ώρες ή όχι. Οι νόμοι έχουν υπόσταση μόνο στην συνείδηση του λαού και πουθενά αλλού.

@katiafil: πες μας και ποιας παράταξης είναι η γραμματέας της ΕΛΜΕ... έτσι για να ξέρουμε ποιοι έχουν μέρος της ευθύνης για τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στις απεργίες του κλάδου...

@para5: φυσικά και θα αρχίσουμε να παίζουμε μπουνιές! και δεν λέω με τους συναδέλφους που λαμβάνουν εντολές από τον διευθυντή τους και δεν έχουν συναίσθηση της πράξης τους για να αντιδράσουν και του πουν ένα "όχι", αλλά με τους διευθυντές και τους συναδέλφους που επίτηδες ζητάνε αναπλήρωση προκειμένου να ευτελίζεται η απεργία και με αυτούς που λένε "πάλι κάνει απεργία εκείνος ο γραφικός βλάκας, ωραία, θα πάω νωρίτερα σπίτι μου", ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

@πε04.04: Συναδέλφισσα, εγώ δεν ξέρω καμία "ομάδα" που λέγεται "Ελλάδα". Να με συγχωρεί η χάρη σου, αλλά εγώ δεν είμαι σε καμία "ομάδα" με τον κάθε

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 11:34:54 pm »
αλλά όποιος συνάδελφος απεργεί και ξέρει πως στο σχολείο του γίνεται αυτό, την επόμενη φορά, ας επικοινωνήσει πριν με τους συναδέλφους του που ανήκουν στο τοπικό ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών (μιλάω για το ΠΑΜΕ γιατί γι' αυτούς ξέρω σίγουρα, για τους υπόλοιπους συνδικαλιστές δεν μπορώ να πάρω όρκο) και όταν θα σκάσει ένα μπουλούκι το πρωί της απεργίας έξω από το σχολείο και αρχίσει το κράξιμο, θα δούμε εάν θα συμπληρωθούν οι ώρες ή όχι. Οι νόμοι έχουν υπόσταση μόνο στην συνείδηση του λαού και πουθενά αλλού.

δεν πανε καλυτερα να ριξουν ενα κραξιμο στην προεδρο τους που διατυμπανιζει τα 1400 ευρω και δινει μισθους πεινας στους εργαζομενους της Τυποεκδοτικης και ας αφησουν τα σχολεια στην ησυχια τους..δεν εχουμε αναγκη απο τυπους γ...ω και δερνω...

Αποσυνδεδεμένος vorios

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 12:02:39 am »
Κορυφαίο: στο σχολείο όπου δουλεύω η διευθύντρια γραμματέας της ΕΛΜΕ δεν έκανε φέτος ούτε μιά απεργία!!! :-X

Είσαι σίγουρος/η ότι δεν απεργεί? Σε αντίθετη περίπτωση πολύ θα ήθελα να ακούσω τι υποστηρίζει, στις συνέλευσεις της ΕΛΜΕ... Αν και κάθε ΕΛΜΕ έχει δικό της καταστατικό φυσιολογικά και αυτό της συγκεκριμένης ΕΛΜΕ πρέπει να αναφέρει ότι τα μέλη του ΔΣ συμμετέχουν υποχρεωτικά στις απεργίες.

Για το θέμα της αναπλήρωσης των ωρών επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του Διευθυντή και μόνο, αν θα την κάνει ή όχι. Στο σχολείο μου ενώ τις υπόλοιπες ημέρες, θέλω να πιστεύω ότι είμαι ελαστικός με την ώρα προσέλευσης, τις ημέρες των απεργιών το γνωστοποιώ την προηγούμενη και εφαρμόζω ωράριο 8.00-2.00. Όποιος δεν είναι στις 8.00 στο σχολείο δηλώνεται απεργός. Επίσης αν και απεργώ, βρίσκομαι όπως κάθε μέρα από το πρωί στο σχολείο (μέχρι την ώρα της πορείας) και έτσι δεν διανοείται κανένας να κάνει αναπλήρωση. Για να είμαι ειλικρινής δε μου το έχουν ζητήσει κάν οι συνάδελφοι (τα παιδιά άντίθετα όπως είναι φυσικό το ζητάνε, αλλά δεν τους γίνεται το χατήρι)

Όσο για την ΟΛΜΕ δεν νομίζω καν να ασχοληθεί με το θέμα καθώς είναι κάτι (δυστυχώς) συνηθισμένο. Στην καλύτερη περίπτωση να βγάλει ένα ψήφισμα η τοπική ΕΛΜΕ και τίποτα άλλο. Δεν έχει έτσι κι αλλιώς τη δυνατότητα θεσμικά για κάτι παραπάνω.

Για το θέμα της εγκυκλίου περί συμπλήρωσης των κενών: αυτή η οδηγία εφαρμόζεται σε όλες τις άλλες περιπτώσεις κενών ωρών, εκτός της απεργίας. Και μπορεί να μην υπάρχει νόμος που να το λέει (σιγά μην υπήρχε), αλλά όποιος συνάδελφος απεργεί και ξέρει πως στο σχολείο του γίνεται αυτό, την επόμενη φορά, ας επικοινωνήσει πριν με τους συναδέλφους του που ανήκουν στο τοπικό ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών (μιλάω για το ΠΑΜΕ γιατί γι' αυτούς ξέρω σίγουρα, για τους υπόλοιπους συνδικαλιστές δεν μπορώ να πάρω όρκο) και όταν θα σκάσει ένα μπουλούκι το πρωί της απεργίας έξω από το σχολείο και αρχίσει το κράξιμο, θα δούμε εάν θα συμπληρωθούν οι ώρες ή όχι. Οι νόμοι έχουν υπόσταση μόνο στην συνείδηση του λαού και πουθενά αλλού.

Τέλος εκτός του ότι δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν μέσα στο σχολείο, αν τους έβλεπα έξω από το σχολείο με διάθεση τραμπουκισμού από αντίδραση και μόνο θα έκανα αναπλήρωση όσο κι αν είμαι αντίθετος με αυτήν την πρακτική

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 28, 2010, 12:32:58 am από vorios »

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 12:27:44 am »

emmaki       
Παράθεση
Ξέρετε τι απορία μου δημιουργείται;
Γιατί τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σχεδόν αποκλειστικά σε σχολέια που είναι νέοι συνάδελφοι;
Μιλώντας με συνάδελφο με 32 χρόνια υπηρεσίας σήμερα το πρωί, μου είπε ότι στο δικό του σχολέιο, όπου η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχουν πάνω από 15 χρόνια υπηρεσίας, κανείς δεν θα τολμούσε να θέσει τέτοιο θέμα. Ακόμα και αν ο διευθυντής το πρότεινε, θα καλούσαν άμεσα συνεδρίαση συλλόγου. Ο διευθυν΄της ακολουθεί την απόφαση του συλλόγου.
Όπως και κανένας "παλιός" δεν θα σκεφτόταν ποτέ να ζητήσει άδεια σε μέρα απεργίας. Μου έλεγε (και συμφωνώ) "Ή απεργείς και κάθεσαι σπίτι σου ή πας στην πορεία ή δεν απεργείς και είσαι στο σχολέιο σου"...

Έτσι είναι ακριβώς, κάποιοι διευθυντές βρίσκουν τα "ψαρια" και τα κάνουν... Αποκτούν αυτόματα υπερεξουσίες και "πείθουν" τους νεοδιόριστους για δικαιοδοσίες που δεν έχουν.. Αλλά γιατί και οι καινούριοι εκπαιδευτικοί δεν ενημερωνονται για τα δικαιώματά τους; Μισή ευθυνη δική τους, μισή της ΟΛΜΕ που δε φροντίζει να ενημερωσει τα νεα μελη της..

Για τον εκδημοκρατισμό της εκπειδευσης το λέω που πάει κατα διαόλου, μιας και παρατηρούνται παρα πολλά κρούσματα αντιδημοκρατικών-φασιστικών συμπεριφορών διευθυντων και δη σε απομακρυσμενα σχολεία που γεμίζουν διαρκώς με νεοδιόριστους και αυτό δίνει πατημα σε μερικούς να το παίζουν εξουσία.. Και μιλάω πχ και για κανονισμούς σχολείων που ορίστηκαν όχι με σύλλογο, αλλά από το κεφαλι του διευθυντη και ακολουθούνται πειθήνια από τους νεους γιατί στο τέλος υπάρχει και περίφημη "αξιολογηση"..

happiness:
Παράθεση
@πε04.04: Συναδέλφισσα, εγώ δεν ξέρω καμία "ομάδα" που λέγεται "Ελλάδα". Να με συγχωρεί η χάρη σου, αλλά εγώ δεν είμαι σε καμία "ομάδα" με τον κάθε
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 28, 2010, 12:29:32 am από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 10:00:27 am »
daniel,
δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Έτσι είναι, βρίσκουν και τα κάνουν.
Απλά αν περιμέναμε από τους τοπικούς συλλόγους ή από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ να μας ενημερώσουν...ζήτω που καήκαμε!
Προσωπικά, όταν πήγα για πρώτη φορά σε σχολέιο κατέβασα από το ιντερνετ όλους τους νόμους και τις διατάξεις και τις διάβασα. Έφτιαξα ένα αρχείο προσωπικό το οποίο συνέχεια ανανεώνεται. Δεν είναι κάτι δύσκολο, μια μέρα φτάνει για να τις διαβ΄σει κανέις, γιατί δεν χρειάζεται να τα μάθεις απέξω, απλά να πάρεις μια ιδέα.
Όποτε, λοιπόν, λέγεται κάτι που δεν μου πάει καλά, ανατρέχω σε αυτό το αρχείο. Κασι πολλές φορές έχω βγάλει άκυρους πολλούς (μέχρι και τον Διευθυντή εκπαίδευσης, που έλεγα κάτι άκυρο εντελώς).
Είναι ευθύνη του καθενός. Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, αλλά και η εκμάθηση των υποχρεώσεων μας είναι για δικό μας καλό....
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
Απ: ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 01:59:33 pm »
Τέλος εκτός του ότι δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν μέσα στο σχολείο, αν τους έβλεπα έξω από το σχολείο με διάθεση τραμπουκισμού από αντίδραση και μόνο θα έκανα αναπλήρωση όσο κι αν είμαι αντίθετος με αυτήν την πρακτική
vorios κατ' αρχήν σε παρακαλώ να διαβάζεις αυτά που γράφω, και όχι αυτά που νομίζεις ότι γράφω. Σου κάνω μερικές επισημάνσεις για να βοηθηθείς στην δεύτερη ανάγνωση:
Παράθεση
θα σκάσει ένα μπουλούκι το πρωί της απεργίας έξω από το σχολείο και αρχίσει το κράξιμο
Επίσης, είναι δικαίωμά σου σε μια τέτοια περίπτωση να αντιδράς σαν πεντάχρονο ("θα το κάνω, παρόλο που διαφωνώ με αυτό, για να σας την σπάσω"), αλλά είναι και δικό μου δικαίωμα όταν υπάρχουν τέτοιες πρακτικές να σκάσω έξω από την καγκελόπορτα του σχολείου και να φωνάζω όσο πιο δυνατά μπορώ στους "συναδέλφους" το πόσο απεργοσπάστες και ξεπουλημένοι είναι (αφού τους έχω ενημερώσει ότι αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη). Να με συγχωρείς, αλλά με το "σεις" και με το "σας" δεν σπάει ο τσαμπουκάς (διότι αυτός είναι ο πραγματικός τσαμπουκάς) των διευθυντών / συναδέλφων που κάνουν αναπληρώσεις. Δεν έχουν όλοι την συμπεριφορά που έχεις εσύ στο δικό σου σχολείο ξέρεις, και μπράβο σου που εφαρμόζεις αυτό το σύστημα, αλλά όπου δεν υπάρχει ένας vorios εγώ δεν έχω σκοπό να κάθομαι να κοιτάω άπραγη.

Αποσυνδεδεμένος Selanik

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 02:36:51 pm »
Κατ' αρχήν να πω πως το βρίσκω λυπηρό που υπάρχουν συνάδελφοι που "δεν βλέπουν το πρόβλημα" στην συμπλήρωση των ωρών των απεργών. Σε εσάς συνάδελφοι να πω ότι ο απεργός ΔΕΝ είναι άρρωστος...ΔΕΝ έχει πάει ταξίδι αναψυχής...ΔΕΝ αποκλείστηκε από τα χιόνια και δεν κατάφερε να ρθει... είναι ΑΠΕΡΓΟΣ. Στην ώρα του εκείνη την μέρα στο σχολείο δεν έχει "κενό", έχει ΑΠΕΡΓΙΑ. Αυτό που θα'πρεπε να έχει και όλες τις υπόλοιπες ώρες.
Όπως όταν απεργεί ο εργάτης στο εργοστάσιο, ο υπάλληλος στο γραφείο του, ο οδηγός του λεοφωρείου, έτσι κι όταν απεργεί ο εκπαιδευτικός η "παραγωγή" δεν θα λειτουργήσει όπως τις άλλες μέρες. Τα περί "εξυπηρέτησης των παιδιών" είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Ευκαιρία είναι να μάθουν και τα παιδιά ότι άλλο απεργία και άλλο άδεια, αν και αυτό θα έπρεπε να τους το μαθαίνουν όλοι οι καθηγητές με το παράδειγμά τους.

Αποσυνδεδεμένος bkanenas

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 03:14:43 pm »

Συμφωνώ αρκεί ούτε οι απεργούντες να είναι επιθετικοί ούτε το αντίθετο. Ειδικά μάλιστα όταν μερικοί απεργούντες σκοτώνονται στα ιδιαιτερα.

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 28, 2010, 07:02:13 pm από bkanenas »

Αποσυνδεδεμένος Selanik

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 03:26:09 pm »
από τους εκλεγμένους πολιτικούς μας δεν άκουσα αντίστοιχη ώριμη φωνή ούτε κάν από τα αριστερά κόματα γιατι από τα κεντρώα άκουσα :http://www.madata.gr/epikairotita/politics/53797.html
Πάρτε το χαμπάρι για την κατάντια μας φταίμε μόνο εμείς γιατι την ιερή ώρα της ψήφου την έχουμε υποβιβάσει σε΄ώρα ανταλαγής ωφελιμισμού και αδιαφορίας

οι σαχλαμάρες του Πάγκαλου και του Πετσάλνικου είναι η ώριμη φωνή;

Αποσυνδεδεμένος kolbis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Η ζωή δε διδάσκεται ...... βιώνεται !!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 03:49:45 pm »
Μηπως ......λέω μήπως είστε πάλι εκτός θέματος???

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)