0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
οντως δεν εχω ζησει ,αλλα φιλοι μου απ το πρωην ανατολικο βερολινο μου εχουν πει..οσο για το " χωθηκα" το προσπαιρνω.. αυτοσεβασμο ρε συ ..εγω δεν θα ενοιωθα καλα να πηγαινα με κουπονια να ψωνισω,οσο αθλια και να ηταν τα οικονομικα μου απλα δεν θα το εκανα..θεωρω οτι ειναι ενα ειδος στιγματισμου...αχ μωρε τον ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ τον καθηγητη ηρθε με τα κουπονακια του ..δλδ θα σωθεις με 30 ή 50 ευρω;;;
Παράθεση από: rozy4 στις Μαρτίου 03, 2010, 01:36:35 pmΑν προσέξατε δεν μιλάει για την περίπτωση μόνο της απόσπασης αλλά και για της μετάθεσης. Εγώ το αντιλαμβάνομαι ότι θα μηδενίζονται πλέον τα μόριά σου κι αν επιθυμείς νέα μετάθεση ή απόσπαση θα αρχίζεις από το μηδέν. Έτσι θα γίνει πιο δύσκολο όχι μόνο να παίρνει κάποιος απόσπαση αλλά και μετάθεση. Με άλλα λόγια υποχρεωτική παραμονή σε κάθε νέο τόπο που θα πηγαίνουμε Προφανώς εννοεί τη μετάθεση πριν συμπληρωθεί ο υποχρεωτικός χρόνος παραμονής 2-3 ετών στα δυσπρόσιτα. Αν μηδενίζονταν τα μόρια τότε ποιός ο λόγος να σου τα δώσουν εξαρχής; Εδώ λέει πως αν πας σε δυσπρόσιτο σου δίνω τα Χ παραπάνω μόρια ως κίνητρο για να πας εκεί και να μείνεις την υποχρεωτική περίοδο 2-3 χρόνων και μετά να πας εκεί που θέλεις. Αν είναι να τα διαγράψει μετά, ποιός ο λόγος να πας στην άλλη άκρη; Όλοι πηγαίνουν για να μαζέψουν μόρια,αν δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν γιατί να πάνε; Νομίζω πως αυτό εννοεί και το όλο συγκεκριμένο μέτρο είναι το πιο σωστό για να μην έχουμε φαινόμενα επιδομάτων και μοριοδότησης παραμεθορίου στο κέντρο της Αθήνας!!
Αν προσέξατε δεν μιλάει για την περίπτωση μόνο της απόσπασης αλλά και για της μετάθεσης. Εγώ το αντιλαμβάνομαι ότι θα μηδενίζονται πλέον τα μόριά σου κι αν επιθυμείς νέα μετάθεση ή απόσπαση θα αρχίζεις από το μηδέν. Έτσι θα γίνει πιο δύσκολο όχι μόνο να παίρνει κάποιος απόσπαση αλλά και μετάθεση. Με άλλα λόγια υποχρεωτική παραμονή σε κάθε νέο τόπο που θα πηγαίνουμε
Και για τις μεταθέσεις το ίδιο θα ισχύσει.Αν ζητήσεις μετάθεση πριν τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διαστήματος παραμονής χαιρέτα και τα μόρια του δυσπρόσιτου,δε θα σε ακολουθήσουν αν φύγεις από εκεί.(Να είσαι ας πούμε στη Θεσσαλονίκη και να παίρνεις τα μόρια από την Κω,όπως γινόταν ως τώρα.)Το ερώτημα που μου δημιουργείται όσο το επεξεργάζομαι,είναι το εξής; Αν ζητήσουμε μετάθεση ή απόσπαση στο 2ο χρόνο πχ, ενώ ας πούμε η υποχρεωτική περίοδος είναι 3 χρόνια,τα μόρια του χρόνου που δουλέψαμε στο δυσπρόσιτο θα τα πάρουμε ή θα μετρήσουν ως απλά μόρια; Γιατί το να σου τα διαγράψουν εντελώς σα να μη δούλεψες καθόλου είναι απαράδεκτο νομίζω.
Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι θα μαζεύουμε μόρια από κάθε θέση ξεχωριστά και θα τα χρησιμοποιούμε για να πάρουμε μετάθεση αλλού και μετά πάλι από την αρχή;Δηλαδή (γιατί και εγώ δύσκολα το καταλαβαίνω όπως το έγραψα), Διορίζομαι σε ένα δυσπρόσιτο, θα έχω την υποχρέωση να καθίσω 3 χρόνια και θα πάρω τα μόρια των τριών χρόνων, ας πούμε 30. Όταν πάρω μετάθεση και πάω σε κάποιο μέρος με αυτά τα 30 μόρια, ας πούμε στην Καβάλα, μετά τα μόρια μου θα μηδενιστούν και θα αρχίζω να μετράω πάλι από τηνα αρχή. Ας πούμε ότι η Καβάλα μου δίνει 4 μόρια το χρόνο και μένω εκεί 3 χρόνια, θα έχω 3Χ4=12 μόρια, πούλοιπόν μπορώ να πάω με 12 μόρια; Ας πούμε στην Ξάνθη. Εκέι, πάλι θα ηδενιστούν τα μόρια μου και θα αρχίζουνα πό την αρχή.
Τώρα, αν θελήσω να πάω σε δυσπρόσιτο με μετάθεση (και όχι με διορισμό) ίσως να μου δίνει κάποια επιπλέον μόρια (π.χ. αντί για 10 τη χρονιά, μπορεί να μου δίνει 15), αλλά εγώ θα έχω την υποχρέωση να παραμέινω για 3 χρόνια για να πάρω αυτά τα επιπλέον μόρια, αλλιώς θα πάρω τα κανονικά μόρια που δίνει το δυσπρόσιτο (π.χ. 10 τη χρονιά)...Αυτό καταλαβαίνω εγώ....
rozy:Παράθεση Εγώ το αντιλαμβάνομαι ότι θα μηδενίζονται πλέον τα μόριά σου κι αν επιθυμείς νέα μετάθεση ή απόσπαση θα αρχίζεις από το μηδέν.rozy όχι.. Μίλησα με συναδέλφους και είναι αυτό που λέει πολύ σωστά η Αναστασία και ο ..Εφιάλτης (Nightmare)..Τα μόρια για τα δυσπρόσιτα τα παίρνεις στα δυσπρόσιτα.. Φεύγεις με απόσπαση σε γραφείο; Άντε γεια.. Θα πάρεις τα μόρια του κοντινότερου σχολείου πχ...Το πιθανότερο είναι η εφημερίδα (τα "Νεα") να κάνει ηλίθια διατύπωση και αναφερει και τη λέξη "μετάθεση" που μπερδεύει τα πραγματα...Εννοείται πως μακάρι να ισχυσει κάτι τετοιο.. Ανάσταση για όλους τους έντιμους και συνειδητούς εκπαιδευτικούς και ταφόπλακα για τους γλείφτες και ρουφιάνους που καρπώνονταν παράνομα μοριακια..Γιατί μη μου πειτε πως "ότι είναι νόμιμο είναι και ..ηθικό" επειδη το είπε το λαμόγιο ο
Εγώ το αντιλαμβάνομαι ότι θα μηδενίζονται πλέον τα μόριά σου κι αν επιθυμείς νέα μετάθεση ή απόσπαση θα αρχίζεις από το μηδέν.
Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο η ΑΔ θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για το "νέο σχολείο" και όχι για τις προσλήψεις και τις υπηρεσιακές αλλαγές, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπεπθ. Δεν πρόκειται αύριο να τελειώσει (ή να αρχίσει) η αγωνία μας. Το νομοσχέδιο αυτό ήταν να παρουσιαστεί αρχές Ιανουαρίου αλλά λόγω "πτώχευσης" πήρε αναβολή. Όπως και να έχει το νέο σχολείο ξεκινά φτωχότερο κατά 200 εκ. ευρώ...Το νομοσχέδιο για τις υπηρεσιακές μεταβολές και τις προσλήψεις θα ανακοινωθεί μέσα στην άνοιξη, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υφυπουργού. Την άνοιξη πέφτει και η Μ.Εβδομάδα, ως γνωστόν
το esos λεει αλλαΑύριο Πέμπτη στις 4 το απόγευμα θα παρουσιάσει η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στο υπουργικό Συμβούλιο το γενικό πλαίσιο των δύο σχεδίων νόμου που αφορούν το νέο σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης , προσλήψεων εκπαιδευτικών , αποσπάσεων , μεταθέσεων, και το νέο σχολείο.Όπως μας ενημέρωσε το υπ. Παιδείας στο υπουργικό Συμβούλιοθα παρουσιαστεί ένα γενικό πλαίσιο και όχι ολοκληρωμένα τα σχέδια νόμου.Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από την δημόσια τηλεόραση και θα αναμεταδοθεί στο διαδίκτυο από τους ιστοτόπους του Πανελλήνιου Σχολικού