*

Αποστολέας Θέμα: Ψεκάσαν το Γλέζο!!!!!!  (Αναγνώστηκε 23602 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ψεκάσαν το Γλέζο!!!!!!
« Απάντηση #112 στις: Μαρτίου 17, 2010, 10:39:28 am »
@gioulitsa

ΥΓ:  Δεν κατηγορούμε τους πάντες...μιλάμε όμως για μια γενική (άθλια) κατάσταση που δεν μπορεί κανείς να μην δει οτι υπάρχει.

αυτη ακριβως την φραση την βρισκεις κατα κορον σε μη εκπαιδευτικα forum..μονο που αντι για αστυνομικους μιλανε για εκπαιδευτικους..

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου το ξέρω οτι συμβαίνει...Και μεις (ως νέοι εκπαιδευτικοι) πρέπει να ψάξουμε τους λόγους για τους οποίους γίνεται αυτό και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα

εγω το ανεφερα γιατι εγω νιωθω ασχημα οταν καταδικαζονται συλληβδην ολοι οι εκπαιδευτικοι γενικα..ετσι και εμεις δεν πρεπει να καταδικαζουμε γενικα αλλες επαγγελαμτικες ομαδες στηριζομενοι σε μεμονωμενα περιστατικα εμπειριων του καθενος απο εμας..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:28:24 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Μαρτίου 17, 2010, 10:43:51 am »
@gioulitsa

ΥΓ:  Δεν κατηγορούμε τους πάντες...μιλάμε όμως για μια γενική (άθλια) κατάσταση που δεν μπορεί κανείς να μην δει οτι υπάρχει.

αυτη ακριβως την φραση την βρισκεις κατα κορον σε μη εκπαιδευτικα forum..μονο που αντι για αστυνομικους μιλανε για εκπαιδευτικους..

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου το ξέρω οτι συμβαίνει...Και μεις (ως νέοι εκπαιδευτικοι) πρέπει να ψάξουμε τους λόγους για τους οποίους γίνεται αυτό και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα

εγω το ανεφερα γιατι εγω νιωθω ασχημα οταν καταδικαζονται συλληβδην ολοι οι εκπαιδευτικοι γενικα..ετσι και εμεις δεν πρεπει να καταδικαζουμε γενικα αλλες επαγγελαμτικες ομαδες στηριζομενοι σε μεμονωμενα περιστατικα εμπειριων του καθενος απο εμας..

Απλά όσον αφορά τα ΜΑΤ και τη συμπεριφορά τους πολλές μεμονωμένες εμπειρίες μαζεύονται......
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Μαρτίου 17, 2010, 10:49:56 am »

Απλά όσον αφορά τα ΜΑΤ και τη συμπεριφορά τους πολλές μεμονωμένες εμπειρίες μαζεύονται......

γιατι στον κλαδο μας δεν μαζευονται ; για κανε μια επισκοπηση του καθημερινου τυπου να δεις...

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Μαρτίου 17, 2010, 11:09:34 am »

γιατι στον κλαδο μας δεν μαζευονται ; για κανε μια επισκοπηση του καθημερινου τυπου να δεις...

Φυσικά και μαζέυονται (δεν νομίζω βέβαια τόσες πολλές όσες των ΜΑΤ) και γι' αυτό εγώ είμαι υπέρ της αξιολο΄γησης ώστε αυτοί που δεν είναι κατάλληλοι να απομακρυνθούν από την τάξη (άλλο θέμα ΤΕΡΑΣΤΙΟ το πώς θα γίνει η αξιολόγηση)....
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:28:24 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Μαρτίου 17, 2010, 04:21:03 pm »

τη ζαλισατε την Αννουλα μου με το "ποιος ειναι αυτος που θα με κρινει?" και αποφασισε: "ψυχογνωστικα τεστ" (αντικειμενικος τροπος αξιολογησης)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Μαρτίου 17, 2010, 08:12:53 pm »

Για να τελειώνουμε με το θέμα "καλός στη δουλειά του" και "σ' όλους τους τομείς υπάρχουν καλοί και κακοί" και λοιπές κοινοτοπίες που δημιουργούν διάφορα περίεργα άλλοθι για να δεχόμαστε και να ανεχόμαστε διάφορες συμπεριφορές, από "ύπουλες" καταστάσεις που εξελισσονται επικίνδυνα ανελευθεριακά (κατάργηση ιδιωτικής ζωής), εως βια και καταστολή...

Ναι, στην αστυνομία όπως σε πολλούς κλάδους εργαζομένων υπάρχουν ηθικοί, έντιμοι, φιλότιμοι αστυνομικοί, υπάρχουν και διεφθαρμένοι.. Τα ΜΑΤ όμως, δεν είναι αστυνομικοί όπως οι "καπελάκηδες". Είναι σώμα, είναι ειδική μονάδα αποκατάστασης της τάξης. Αυτό σημαίνει. Που σημαίνει πως είναι επιφορτισμένη (η μονάδα), με αυτό το "καθήκον". Όταν θα πάρει την εντολή, πρέπει να εκτελέσει. Ποιος είναι απεναντι, ποσώς ενδιαφέρει, δε πα να 'ναι ο Θεός ο ίδιος, και τα χημικά τους θα ρίξουν, και τις γκλοπιές τους, και με τις ασπίδες τους θα σπρώξουν, κι απ' τα μαλλιά θα σε πιάσουν και πάει λέγοντας. Θα χρησιμοποιήσουν καθε μεσο, για να σε καταστείλουν. Και δεν καταστελουν ..τρομοκρατες, αλλά συμπολίτες τους.

Αυτό εκπαιδευτηκαν να κάνουν κι αυτό θα κανουν. Αυτό τους κάνει ..καλούς στη δουλειά τους, δε λέω,  ;D ;D αλλά πλην όμως αν δεν το 'χεις και μεσα σου λίγο, έστω στο ..βάθος,  ;D δεν το κάνεις. Τελεία και παύλα. Τις "ειδικές" δουλειές δεν τις κάνουν όλοι.

Το να συζητάς λοιπόν αν τα ΜΑΤ χρησιμοποιούν βία και γιατί, για μενα είναι σα να ρωτάς αν χεζει η αρκούδα στο δάσος... Μα είναι δυνατόν; Αφού η δουλειά τους είναι η βία..  :o

Και το παραπάνω χρήμα για μενα δεν είναι λόγος. Γιατί αμα παει η κουβεντα εκεί, και για το χρημα δερνεις κόσμο, γίνε και μπραβος και τραμπούκος. Θα βγάλεις και πιο πολλά. Ή αν καθορίζει τη δουλειά σου το χρημα, γίνε και προαγωγός ή έμπορος ναρκωτικών η εκτελεστής.

Παραδέχομαι πως στα ΜΑΤ πηγαίνουν και παιδιά που δεν έχουν ακριβή επίγνωση του που πάνε και τι θα συναντήσουν.  Στα 20-22 σου δεν έχει απαραιτητα την κρίση να επιλέξεις. Δεν είμαι προκατειλλημένος (τουλάχιστον προσπαθώ παρ' όλα όσα έχω δει - άλλωστε έχω πει πιο πισω πως έχω γνωρίσει ΜΑΤάδες και πρώην ΜΑΤάδες κι έχω συζητήσει αρκετά), και θεωρώ πως αρκετοί από αυτούς που πανε εκεί είναι και καλής πάστας άτομα. Τα οποία κάπου για πλάκα, κάπου για την αδρεναλίνη, κάπου για να εντυπωσιάσουν καμια γκόμενα, κάπου για τα λεφτά, πανε. Και τους βάζουν να κάνουν αυτά που κάνουν. Στην πορεία δε βλέπεις τι ακριβώς είναι η δουλειά σου; Και πως ζεις μ' αυτό; Και αν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά, γιατί δε φευγεις;;;... Δεν ξερω.. Ξέρω όμως πως τρώνε πόρωση εκεί μεσα, και υπερβολή. Δε μπορεί να γίνει αλλιώς. Ξέρω πως χρησιμοποιούνται τεχνικές που τους κάνουν να αισθάνονται σαν πολεμιστές. Ξέρω πως γίνεται πλύση εγκεφάλου.

Και η φραση μια δουλειά είναι σαν όλες τις άλλες, με συγχωρείτε φίλοι μου, δε στέκει. Όπως δεν είναι μια δουλειά σαν όλες τις άλλες του εκπαιδευτικού, του νοσηλευτή, του πυροσβέστη, του γιατρού, του παπά κλπ. Δεν είναι κοινές δουλειές, είναι ειδικές δουλειές..  
Παράθεση
Ολα πια εδω μερικοι τα λενε τοσο απλα και ευκολα που μονο του εκπ/κου το εργο φανταζει.....μαρτυριο!!
Και κανενας δε θυμαμαι να υποτίμησε ή να υποβαθμισε άλλες δουλειές εδώ μεσα. Αν συζηταμε για το εργο μας μας και τις δυσκολίες του, την ψυχολογική του καταπόνηση, είναι πρώτον γιατί αυτοί είμαστε-γι' αυτό έχουμε το φόρουμ-γι' αυτά μιλάμε, και δεύτερον, γιατί από κάποιο κόσμο έξω από τη δουλειά μας, και -δυστυχώς- και μεσα, οι δυσκολίες της κι η κούρασή της αμφισβητούνται. Και ενώ δε θα 'πρεπε να μιλάμε για τα αυτονόητα, κάνουμε και κουβέντα.
Αλλά (το γεγονός πως συζητάμε για τα εργασιακά μας και τα προβλήματά τους) σε καμιά περίπτωση δε σημαινει ότι υποτιμούνται άλλοι εργαζόμενοι και οι κλάδοι τους. Στην τελική δεν είδα κανενα εδώ, να πει "δουλευουν λίγο οι ταδε" ή να τεθει θεμα ωραρίου για άλλους συμπολίτες μας, ή να πιάσει άλλους στο στόμα του...

Και είναι λογικό Γιουλίτσα ο αδερφός σου να τα λέει και να τα βιώνει και αυτός και η ομάδα του τελείως διαφορετικά από ..όλον τον κόσμο, γιατί είναι στην ακριβώς απέναντι θέση. Αυτό δε σημαίνει παρά ότι ο τρόπος που το βιώνει, το ακούει, το επεξεργαζεται, το συζητάει με τους συναδέλφους του, είναι η αλήθεια του(ς). Η οποία όμως δεν είναι απαραίτητα η αλήθεια. Και για να βρεθείς σ' αυτή τη θέση (του αδερφού σου) σίγουρα δε χρειάζεται να "έχεις α....". Ατυχέστατη στιγμή. Ο ανδρισμός δε μετριέται από το πόσους δειραμε σημερα... Είμαι σίγουρος δε από τα λεγόμενά σου, πως αυτό δεν είναι μερος της οικογενειακής σας παιδείας...

Παράθεση
Ντροπή της πρώην συναδέλφισσάς σου να μαθαίνει στο παιδί της να επιλέγει μια τέτοια υπηρεσία απλά για τα χρήματα.
Και αν ξερεις και μπορείς, να μας πεις γιατί ο αδερφός σου επέλεξε "μια τετοια υπηρεσία", από τι ορμωμενος, και αν βρηκε αυτό που έψαχνε μεσα από την εργασία του...

ΥΓ: Περισσότερα και για το πως πόσο "δημοκρατικός" θεσμός και μεσο ...διαπαιδαγώγησης είναι τα ΜΑΤ εδώ: http://www.iospress.gr/ios2004/ios20040801a.htm
κι εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82_%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82_%CE%A4%CE%AC%CE%BE%CE%B7%CF%82

Ένα μικρό αποσπασματάκι μόνο:

"(...)Η ιδέα της δημιουργίας τους ήταν του χουντικού πρωθυπουργού Σπύρου Μαρκεζίνη, ενώ η εντολή για την υλοποίηση και τη δημιουργία της πρώτης ομάδας δόθηκε το 1976 από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. (...)

(..)Στα απομνημονεύματά του ο Σπύρος Μαρκεζίνης, πρωθυπουργός της χούντας, ισχυρίζεται ότι, αν είχε προλάβει να φτιάξει τα ΜΑΤ, τότε τα επεισόδια του Νοέμβρη του 1973, τα οποία οδήγησαν στην πτώση της χούντας θα είχαν ενδεχομένως αποφευχθεί. Όπως αναφέρει:

"Εγώ [...] επηρεασμένος από όσα είδα εις την πλατείαν Χιλής εις το Παρίσι, όπου κατά σύμπτωσιν το έτος εκείνο ευρέθην όταν επρόκειτο να γίνη διαδήλωσις εις μνήμην του Αλιέντε, είχον εντυπωσιασθή. Διότι είδα αστυφύλακας με μάσκας και ασπίδας που ενεθύμιζον πολεμιστάς του μεσαίωνος καθώς και ειδικά μηχανοκίνητα της αστυνομίας.

Και έκαμα τότε την σκέψιν, ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα η σημερινή Αστυνομία, του Αγγλικού τύπου ή και η Χωροφυλακή, ανήκει εις εποχήν η οποία έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Εφερα λοιπόν το θέμα εις τον ίδιον τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας. [τον Γεώργιο Παπαδόπουλο].

Αν η Αστυνομία και η Χωροφυλακή διέθετε αυτόν τον αναγκαίον και σύγχρονον οπλισμόν του οποίου η πρώτη παραγγελία έγινε επί των ημερών μου, είναι πάρα πολύ πιθανόν να καθίστατο περιττή η επέμβασις των τεθωρακισμένων εις το Πολυτεχνείον και να μη προέκυπτε ανάγκη κηρύξεως του στρατιωτικού νόμου."

(Σπ. Μαρκεζίνης, "Αναμνήσεις 1972-1974", Αθήναι 1979, σ.433-4)."

Να μας χαιρόμαστε...  :-\
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 23, 2010, 03:46:23 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος daimonman

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Μαρτίου 18, 2010, 02:34:12 pm »
Ένα γαλλικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το Παιχνίδι του Θανάτου» αναπαράγει ένα ιστορικό πείραμα της δεκαετίας του 1960 και δείχνει ότι η πίεση που δέχονται οι παίκτες στα τηλεπαιχνίδια μπορεί να τους αναγκάσει να παραβιάσουν τις αρχές τους και να φερθούν σαδιστικά σε άλλους ανθρώπους.

Το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Κριστόφ Νικ αφορά ένα «στημένο» τηλεπαιχνίδι στο οποίο οι παίκτες καλούνταν να τραβήξουν ένα μοχλό που κάνει επώδυνα «ηλεκτροσόκ» στους αντιπάλους τους, με ολοένα και αυξανόμενη τάση. Στην πραγματικότητα, οι «αντίπαλοι» ήταν ηθοποιοί που απλώς υποκρίνονταν ότι υπέφεραν από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η ανησυχητική διαπίστωση ήταν ότι το 82% των συμμετεχόντων δέχτηκε να τραβήξει το μοχλό παρόλο που γνώριζε ότι το «θύμα» θα υπέφερε και θα ζητούσε μάταια να απελευθερωθεί.

Το «Παιχνίδι του Θανάτου» αναπαράγει το ιστορικό πείραμα που πραγματοποίησε το 1963 ο κοινωνικός ψυχολόγος του Γιέιλ Στάνλεϊ Μίλγκραμ.

Στο πείραμα αυτό, οι εθελοντές κλήθηκαν να τιμωρούν με «ηλεκτροσόκ» τους άλλους συμμετέχοντες όποτε απαντούσαν λανθασμένα σε μια ερώτηση. Υπό τις εντολές των ερευνητών που επέβλεπαν τη στημένη δοκιμασία, οι περισσότεροι εθελοντές δεν δίστασαν να ανεβάσουν την τάση στα 450 Volt, παρόλο που γνώριζαν ότι αυτό ήταν επώδυνο και δυνητικά θανατηφόρο.

Τα αποτελέσματα οδήγησαν στον Μίλγκραμ στο συμπέρασμα ότι η ανθρώπινη ψυχολογία έχει μια έμφυτη σκοτεινή πλευρά, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να γίνουν βασανιστές αν τους διατάξουν.

Αρκετές ακόμα έρευνες επιβεβαίωσαν αργότερα ότι ο περισσότερος κόσμος δέχεται τελικά να παραβιάσει τις προσωπικές ηθικές αξίες του, εάν δεχθεί αρκετή πίεση από φορείς της εξουσίας.

Στο περιβάλλον ενός τηλεπαιχνιδιού, όπου ο παρουσιαστής και οι παραγωγοί είναι οι απόλυτοι φορείς εξουσίας, οι παίκτες ίσως αναγκάζονται τελικά να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν, υποστηρίζει τώρα το νέο ντοκιμαντέρ. «Στα τηλεπαιχνίδια καταργείται το όριο ανάμεσα στη μυθοπλασία και την πραγματικότητα» σχολίασε ο σκηνοθέτης.

in.gr

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Μαρτίου 18, 2010, 05:42:33 pm »

Φίλε daimonman δεν ήξερα για το πείραμα του 1963 με το ηλεκτροσόκ του Μίλγκραμ.  ::)

Αντίθετα είχα διαβάσει πραγματα για το πείραμα του Στάνφορντ του 1971, που ενέπνευσε και την γνωστή γερμανική ταινία του Ολιβερ Χέρσμπιγκελ το 2001, "Το πείραμα" (Das experiment)... Διαβάστε για να καταλάβετε άλλη μια φορά την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης, και το πόσο εύκολα εγκλωβίζονται και οι πιο υγιείς και έξυπνοι άνθρωποι σε ρόλους και παιχνίδια εξουσίας...

Το 1971 στο Πανεπιστήμιο του Stanford διεξήχθη ένα πείραμα με αξιοπρόσεκτα και ακόμα και σήμερα επίκαιρα ευρήματα. Ο παγκοσμίου φήμης ψυχολόγος Φίλιπ Ζιμπάρντο(Philip Zimbardo) καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stanford εμπνεύστηκε και οργάνωσε ένα πείραμα που εξηγεί πολλά για τη συμπεριφορά των εχόντων την εξουσία απέναντι στους ασθενέστερους.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 18, 2010, 11:29:17 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος canella

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Μαρτίου 18, 2010, 06:05:59 pm »
Έχω μείνει άφωνη! Ευχαριστούμε daniel και daimonman για την πληροφόρηση

Αποσυνδεδεμένος daimonman

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Μαρτίου 18, 2010, 06:16:16 pm »
Daniel, την έχω δει τη γερμανική ταινία (και μάλιστα σε ένα φυλάκιο στο στρατό :P) και ήταν εξαιρετικά διδακτική. Απλά θέλω να πω μια λέξη για τον τρόπο που παραθέτεις επιχειρήματα, στοιχειοθετείς την άποψή σου, τα θέματα που ανοίγεις, τις πληροφορίες που παρέχεις: Απλά Respect... ;)

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Μαρτίου 18, 2010, 06:54:35 pm »

Με τιμάς ιδιαίτερα :-[ φίλε daimonman με αυτά που λες και δεν ξερω αν τ' αξιζω.....  ;D

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Μαρτίου 18, 2010, 11:45:36 pm »
Όντως, daniel, τα σπας!  :D
daimonman, εξαιρετικό! :D

Αποσυνδεδεμένος gioulitsa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω τα ζουζούνια μου - ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Μαρτίου 20, 2010, 08:46:06 pm »
Και είναι λογικό Γιουλίτσα ο αδερφός σου να τα λέει και να τα βιώνει και αυτός και η ομάδα του τελείως διαφορετικά από ..όλον τον κόσμο, γιατί είναι στην ακριβώς απέναντι θέση. Αυτό δε σημαίνει παρά ότι ο τρόπος που το βιώνει, το ακούει, το επεξεργαζεται, το συζητάει με τους συναδέλφους του, είναι η αλήθεια του(ς). Η οποία όμως δεν είναι απαραίτητα η αλήθεια. Και για να βρεθείς σ' αυτή τη θέση (του αδερφού σου) σίγουρα δε χρειάζεται να "έχεις α....". Ατυχέστατη στιγμή. Ο ανδρισμός δε μετριέται από το πόσους δειραμε σημερα... Ελπίζω δε, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που ανέφερες, αυτό να μην ήταν μερος της οικογενειακής σας παιδείας...

Παράθεση
Ντροπή της πρώην συναδέλφισσάς σου να μαθαίνει στο παιδί της να επιλέγει μια τέτοια υπηρεσία απλά για τα χρήματα.
Και αν ξερεις και μπορείς, να μας πεις γιατί ο αδερφός σου επέλεξε "μια τετοια υπηρεσία", από τι ορμωμενος, και αν βρηκε αυτό που έψαχνε μεσα από την εργασία του...

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα
1. Αλήθεια δεν είναι, επίσης, αυτά που παρακολουθούμε και στα ΜΜΕ και τα πιστεύουμε τυφλά-τουλάχιστον οι περισσότεροι. Εύκολα κατηγορούμε έναν αστυνομικό επειδή έδωσε ξύλο. Σχεδόν ποτέ δεν αναρωτιόμαστε γιατί. Κι αυτό δε το λέω γιατί ο αστυνομικός έχει πάντα δίκιο, αλλά πέρα απόσα μαθαίνω από τον αδερφό μου, βλέπω φωτογραφίες από πορείες κι επεισόδια, που οι συμπολίτες των αστυνομικών όπως λες τους οποίους βαράνε, κρατάνε βαριοπούλες στα χέρια και χτυπάνε τους αστυνομικούς. Εκεί πνίγομαι. Αυτό δεν το λένε ποτέ. Μόνο ο αστυνομικός κάνει λάθος.
2. Ο αδερφός μου επέλεξε να πάει στην αστυνομία, όχι στα ματ για να ρίχνει ξύλο και να αποδείξει τον ανδρισμό του.
3. Αν βρήκε αυτό που έψαχνε είναι νωρίς ακόμη για να σου πω. Αλλά επειδή καταλαβαίνω που το πας, ξύλο, μπουνιές... - όχι δεν το βρήκε, δεν έψαχνε αυτό. Το γιατί ήθελε να πάει στην αστυνομία είναι προσωπικός λόγος - αλλά για να εξηγούμαι, δεν ήταν για το ξύλο, ούτε και για την επαγγελματική αποκατάστασή του.

Τέλος, αυτό που ήθελα εγώ να τονίσω ήταν το εξής: ας μη βγάζουμε πάντα βιαστικά συμπεράσματα, ή μάλλον μονομερή, άκου και την άλλη πλευρά. Δηλαδή, ίσως για να ρίχνουν ξύλο να παίρνουν και ξύλο. Ίσως όχι πάντα, αλλά δε μπορεί ... καταλαβαίνετε νομίζω. Κι αυτό δεν τα έγραψα για να σου αντεπιτεθώ, - αν κι αυτό ένιωσα από εσένα - αλλά είναι η γνώμη μου. Η δική μου οπτική γωνία, την οποία πολλοί δε γνωρίζουν ή δε θέλουν να γνωρίσουν. θεώρησα πως εδώ μπορώ να πω αυτό που σκέφτομαι.

Παράθεση
Αυτό το λέω διότι εμένα η μαμά μου δεν με παρότρυνε να γίνω εκπαιδευτικός για να αποκατασταθώ επαγγελματικά, ούτε κι εγώ επέλεξα ένα τέτοιο επάγγελμα απλά για να έχω μια δουλειά και να πληρώνομαι, το οποίο είναι ειδική δουλειά όπως και τα άλλα που αναφέρεις και συμφωνώ σε αυτό.

Ελπίζω αυτή τη φορά να έγινε περισσότερο κατανοητή. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 22, 2010, 02:22:24 pm από gioulitsa »

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Μαρτίου 20, 2010, 09:48:00 pm »
[/b]Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα
1. Αλήθεια δεν είναι, επίσης, αυτά που παρακολουθούμε και στα ΜΜΕ και τα πιστεύουμε τυφλά-τουλάχιστον οι περισσότεροι. Εύκολα κατηγορούμε έναν αστυνομικό επειδή έδωσε ξύλο. Σχεδόν ποτέ δεν αναρωτιόμαστε γιατί. Κι αυτό δε το λέω γιατί ο αστυνομικός έχει πάντα δίκιο, αλλά πέρα απόσα μαθαίνω από τον αδερφό μου, βλέπω φωτογραφίες από πορείες κι επεισόδια, που οι συμπολίτες των αστυνομικών όπως λες τους οποίους βαράνε, κρατάνε βαριοπούλες στα χέρια και χτυπάνε τους αστυνομικούς. Εκεί πνίγομαι. Αυτό δεν το λένε ποτέ. Μόνο ο αστυνομικός κάνει λάθος.
Aς δεχτώ ότι οι αστυνομικοί απειλούνται από τους συμπολίτες τους...Ας δεχτώ επίσης ότι τα κανάλια επιτίθενται στους αστυνομικούς...
Οι τυφλοί πώς ακριβώς έγιναν επικίνδυνοι και τους ψέκασαν με χημικά?Τα μπαστουνάκια καθοδήγησης θεωρήθηκαν "όπλα" επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών??Και γιατί ακόμα και τα κανάλια σιωπούν και όλοι πάνε να συγκαλύψουν την υπόθεση?Ποιόν προστατευουν?

Και για του λόγου το αληθές: http://www.alfavita.gr/worldnews/des.php?id=2139
ΠΕ02

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182654
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662