0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
παρακολουθω το θεμα ,σημερα ομως δεν μπορω να αντισταθω...Παράθεση από: aristos2 στις Ιουλίου 12, 2010, 05:28:26 pmΜα ο εαυτός μου μια βραδιά εμπρός μου θα υψωθείκαι λόγο ως ένας δικαστής στυγνός θα μου ζητήσει,κι αυτό το ανάξιο χέρι μου που τρέμει θα οπλιστεί,θα σημαδέψει κι άφοβα το φταίχτη θα χτυπήσει.Κι εγώ που τόσο επόθησα μια μέρα να ταφώσε κάποια θάλασσα βαθειά στις μακρινές Ινδίες,θα 'χω ένα θάνατο κοινό και θλιβερό πολύκαι μια κηδεία σαν των πολλών ανθρώπων τις κηδείες.[/[/font][/color]center]++++++++++++++++++++++++++++++++μπραβο μια απο τις καλυτερες επιλογες σου ,μη πω Η καλυτερη!!
Μα ο εαυτός μου μια βραδιά εμπρός μου θα υψωθείκαι λόγο ως ένας δικαστής στυγνός θα μου ζητήσει,κι αυτό το ανάξιο χέρι μου που τρέμει θα οπλιστεί,θα σημαδέψει κι άφοβα το φταίχτη θα χτυπήσει.Κι εγώ που τόσο επόθησα μια μέρα να ταφώσε κάποια θάλασσα βαθειά στις μακρινές Ινδίες,θα 'χω ένα θάνατο κοινό και θλιβερό πολύκαι μια κηδεία σαν των πολλών ανθρώπων τις κηδείες.[/[/font][/color]center]
........ ευχαριστώ ..., τουλάχιστο δεν έμεινα μόνος ........
Παράθεση από: aristos2 στις Ιουλίου 12, 2010, 05:40:03 pm........ ευχαριστώ ..., τουλάχιστο δεν έμεινα μόνος ..................Τις ημερες μου αθροισα κι εμεινα μονος.Ειπαν οι αλλοι: γιατι; κι αυτος να κατοικησει το σπιτι με τις γλαστρες και τη λευκη μνηστη.Αλογα τα πυρρα και τα μαυρα μου αναψαν γινατι γι' αλλες, πιο λευκες Ελενες !Γι' αλλη, πιο μυστικην αντρεια λαχταρησα............................................Μονος κυβερνησα τη θλιψη μουΜονος αποικησα τον εγκαταλειμμενο ΜάιοΜονος εκολπωσα τις ευωδιεςΕπανω στον αγρο με τις αλκυονιδεςΤάισα τα λουλουδια κιτρινο βουκολισα τους λοφουςΕπυροβολησα την ερημια με κοκκινο !Ειπα: δε θά 'ναι το Αδικο τιμιοτερο απ' το αιμα !Το χερι των σεισμων το χερι των λιμωνΤο χερι των εχτρων το χερι των δικωνΜου, εφρενιασαν εχαλασαν ερημαξαν αφανησανΜια και δυο και τρεις φορεςΠαραδοθηκα κι απομεινα στον καμπο μονοςΠαρθηκα και πατηθηκα σαν καστρο μονοςΤο μυνημα που σηκωνα τ' αντεξα μονος !Μονος απελπισα το θανατοΜονος εδαγκωσα μες στον Καιρο με τα δοντια πετριναΜονος εκινησα για το μακρυ Ταξιδι σαν της σαλλπιγγας μες στους αιθερες !ηταν στη δυναμη μου η Νεμεση το ατσαλι κι η ατιμιαΝα προχωρησω με τον κορνιαχτο και τ' αρματαΕιπα: με μονο το σπαθι του κρυου νερου θα παραβγω Και ειπα: με μονο το Ασπιλο του νου μου θα χτυπησω !Στο πεισμα των σεισμων στο πεισμα των λιμωνΣτο πεισμα των εχτρων στο πεισμα των δικωνΜου, αναντισα κρατηθηκα ψυχωθηκα κραταιωθηκαΜια και δυο και τρεις φορεςΘεμελιωσα τα σπιτια μου στη μνημη μονοςΠηρα και στεφανωθηκα την αλω μονοςΤο σταρι που ευαγγελισα το 'δρεψα μονος !
... αν και, κατά κάποιο - ποιητικό έστω - τρόπο, ενίσχυσες τη μοναξιά μου ..., δικό σου: Ντίνος ΧριστιανόπουλοςἙνὸς λεπτοῦ σιγήἘσεῖς ποὺ βρήκατε τὸν ἄνθρωπά σαςκι ἔχετε ἕνα χέρι νὰ σᾶς σφίγγει τρυφερά,ἕναν ὦμο ν᾿ ἀκουμπᾶτε τὴν πίκρα σας,ἕνα κορμὶ νὰ ὑπερασπίζει τὴν ἔξαψή σας,κοκκινίσατε ἄραγε γιὰ τὴν τόση εὐτυχία σας,ἔστω καὶ μία φορά;Εἴπατε νὰ κρατήσετε ἑνὸς λεπτοῦ σιγήγιὰ τοὺς ἀπεγνωσμένους;(ἀπὸ τὴ Συλλογή: «Ἀνυπεράσπιστος Καημός»)
Aristos2 ο ποιητης ειναι παντα μονος...."μοναχος πορευεται κανεις στον ερωτα...... στο θανατο ....... στη δοξα...." ... η ποίηση δεν είναι ο τρόπος να μιλήσουμε, αλλά ο καλύτερος τοίχος να κρύψουμε τα πρόσωπά μας. (Μανόλης Αναγνωστάκης)
Μανόλης Αναγνωστάκης: Επιτύμβιον Το ποίημα ανήκει στην ποιητική συλλογή Ο Στόχος (1970), που περιέχει ποιήματα γραμμένα στην περίοδο της δικτατορίας (1967-1974). Πέθανες - κι έγινες και συ: ο καλός.Ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης.Τριάντα έξι στέφανα σε συνοδέψανε, τρεις λόγοι αντιπροέδρων,εφτά ψηφίσματα για τις υπέροχες υπηρεσίες που προσέφερες. Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο το 'ξερα τι κάθαρμα ήσουν,τι κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα.Κοιμού εν ειρήνη δε θα 'ρθω την ησυχία σου να ταράξω.(Εγώ, μια ολόκληρη ζωή μες στη σιωπή θα την εξαγοράσωπολύ ακριβά κι όχι με τίμημα το θλιβερό σου το σαρκίο).Κοιμού εν ειρήνη. Ως ήσουν πάντα στη ζωή: ο καλός,ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης. Δε θα 'σαι ο πρώτος ούτε δα κι ο τελευταίος.