0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
... άπονη ... και μικρή ... και μπα ... και ΜΠΕΣΑ ...; Μη μου λες τέτοια ..., μη μου λες τέτοια ...;
Παράθεση από: aristos2 στις Ιουλίου 15, 2010, 05:15:01 pm ... άπονη ... και μικρή ... και μπα ... και ΜΠΕΣΑ ...; Μη μου λες τέτοια ..., μη μου λες τέτοια ...;ελα βρε (παραπονιαρη)...μην φοβάσαι .......η τελευταια στροφη ειναι για σένα Μά την πήρα όμως χαμπάρι μή μου κάνεις την τρελή νόμιζες πως θα γλιτώσεις αν το παίξεις όρφανή
Θα' ρθει καιρός που θ' αλλάξουν τα πράματα.Να το θυμάσαι Μαρία.Θυμάσαι Μαρία στα διαλείμματαεκείνο το παιχνίδιπου τρέχαμε κρατώντας τη σκυτάλη -μη βλέπεις εμένα - μην κλαίς.Εσύ εισ' η ελπίδαάκου θα' ρθει καιρόςπου τα παιδιά θα διαλέγουνε γονιούςδεν θα βγαίνουν στην τύχηΔεν θα υπάρχουνε πόρτες κλειστέςμε γυρμένους απέξωΚαι τη δουλεά θα τη διαλέγουμεδε θα' μαστε αλογανα μας κοιτάνε στα δόντια.Οι άνθρωποι - σκέψου!-θα μιλάνε με χρώματακι άλλοι με νότεςΝα φυλάξεις μοναχάσε μια μεγάλη φιάλη με νερόλέξεις κι έννοιες σαν κι αυτέςαπροσάρμοστοι - καταπίεση - μοναξιά - τιμή -κέρδος - εξευτελισμόςγια το μάθημα της ιστορίας.Είναι Μαρία -δε θέλω να λέω ψέματα -δύσκολοι καιροί.Και θα' ρθουνε κι άλλοι.Δεν ξέρω - μην περιμένεις κι απο μένα πολλά -τόσα έζησα τόσα έμαθα τόσα λέωκι απ' όσα διάβασα ένα κρατάω καλά :"Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος".Θα την αλλάξουμε τη ζωή!Παρ' όλα αυτά Μαρία.Κατερίνα Γώγου, "Ιδιώνυμο"
Παράθεση από: LK στις Ιουλίου 16, 2010, 09:40:49 amΘα' ρθει καιρός που θ' αλλάξουν τα πράματα.Να το θυμάσαι Μαρία.Θυμάσαι Μαρία στα διαλείμματαεκείνο το παιχνίδιπου τρέχαμε κρατώντας τη σκυτάλη -μη βλέπεις εμένα - μην κλαίς.Εσύ εισ' η ελπίδαάκου θα' ρθει καιρόςπου τα παιδιά θα διαλέγουνε γονιούςδεν θα βγαίνουν στην τύχηΔεν θα υπάρχουνε πόρτες κλειστέςμε γυρμένους απέξωΚαι τη δουλεά θα τη διαλέγουμεδε θα' μαστε αλογανα μας κοιτάνε στα δόντια.Οι άνθρωποι - σκέψου!-θα μιλάνε με χρώματακι άλλοι με νότεςΝα φυλάξεις μοναχάσε μια μεγάλη φιάλη με νερόλέξεις κι έννοιες σαν κι αυτέςαπροσάρμοστοι - καταπίεση - μοναξιά - τιμή -κέρδος - εξευτελισμόςγια το μάθημα της ιστορίας.Είναι Μαρία -δε θέλω να λέω ψέματα -δύσκολοι καιροί.Και θα' ρθουνε κι άλλοι.Δεν ξέρω - μην περιμένεις κι απο μένα πολλά -τόσα έζησα τόσα έμαθα τόσα λέωκι απ' όσα διάβασα ένα κρατάω καλά :"Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος".Θα την αλλάξουμε τη ζωή!Παρ' όλα αυτά Μαρία.Κατερίνα Γώγου, "Ιδιώνυμο"... άντε Μαρία ..., μήπως - λέω μήπως - χαμογελάσουμε κι εμείς ... οι δυστυχοευτυχείς ...! (... νεολογισθείς, κατά τας μεσημβρινάς ώρας, κατέληξα στο προηγούμενο "ιδιώνυμο" γλωσσικό κακούργημα ...
Παράθεση από: aristos2 στις Ιουλίου 16, 2010, 03:23:13 pmΠαράθεση από: LK στις Ιουλίου 16, 2010, 09:40:49 amΘα' ρθει καιρός που θ' αλλάξουν τα πράματα.Να το θυμάσαι Μαρία.Θυμάσαι Μαρία στα διαλείμματαεκείνο το παιχνίδιπου τρέχαμε κρατώντας τη σκυτάλη -μη βλέπεις εμένα - μην κλαίς.Εσύ εισ' η ελπίδαάκου θα' ρθει καιρόςπου τα παιδιά θα διαλέγουνε γονιούςδεν θα βγαίνουν στην τύχηΔεν θα υπάρχουνε πόρτες κλειστέςμε γυρμένους απέξωΚαι τη δουλεά θα τη διαλέγουμεδε θα' μαστε αλογανα μας κοιτάνε στα δόντια.Οι άνθρωποι - σκέψου!-θα μιλάνε με χρώματακι άλλοι με νότεςΝα φυλάξεις μοναχάσε μια μεγάλη φιάλη με νερόλέξεις κι έννοιες σαν κι αυτέςαπροσάρμοστοι - καταπίεση - μοναξιά - τιμή -κέρδος - εξευτελισμόςγια το μάθημα της ιστορίας.Είναι Μαρία -δε θέλω να λέω ψέματα -δύσκολοι καιροί.Και θα' ρθουνε κι άλλοι.Δεν ξέρω - μην περιμένεις κι απο μένα πολλά -τόσα έζησα τόσα έμαθα τόσα λέωκι απ' όσα διάβασα ένα κρατάω καλά :"Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος".Θα την αλλάξουμε τη ζωή!Παρ' όλα αυτά Μαρία.Κατερίνα Γώγου, "Ιδιώνυμο"... άντε Μαρία ..., μήπως - λέω μήπως - χαμογελάσουμε κι εμείς ... οι δυστυχοευτυχείς ...! (... νεολογισθείς, κατά τας μεσημβρινάς ώρας, κατέληξα στο προηγούμενο "ιδιώνυμο" γλωσσικό κακούργημα ... Δηλαδή; Γιατί τυγχάνω του ιστορικού-αρχαιολογικού και δεν καταλαβαίνω τα σχόλια των "γνήσιων" φιλολόγων.
Κάθε τόπικ έχει τον πρόεδρό του, δηλαδή! Καλά, θα επικεντρωθώ στο τόπικ της μουσικής που έχω και τα μέσα (Μάρκο, Ρόζυ, Millhaven).
Νίκος Καββαδίας, ΠαραλληλισμοίΤρία πράγματα στον κόσμο αυτό, πολύ να μοιάζουν είδα.Τα ολόλευκα μα πένθιμα σχολεία των Δυτικών (και τα δικά μας ..., μπα!),των φορτηγών οι βρώμικες σκοτεινιασμένες πλώρεςκαι οι κατοικίες των κοινών, χαμένων γυναικών.Έχουνε μια παράξενη συγγένεια και τα τρίαπαρ' όλη τη μεγάλη τους στο βάθος διαφορά,μα μεταξύ τους μοιάζουνε πολύ, γιατί τους λείπειη κίνηση, η άνεση του χώρου και η χαρά.Από τη συλλογή: Μαραμπού (1933)