0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: psaras στις Ιουλίου 18, 2010, 02:33:20 pmΣτο περιγιάλι το κρυφό - Γιώργος ΣεφέρηςΣτον ταβερνιάρη τον κουφό,σαν καλιακούδα μαύρο,παρήγγειλα μερίδα γαύρο,μα μού 'φερε ροφό...Πάνω στο πιάτο -ο λα λα-,με την βλακώδη του όψη,ποιός θα τολμήσει να τον κόψει,ροφό δέκα κιλά;Γαμώ την τύχη μου, γιατί;λερώθηκα στο πέτο...τύλιξα το φαΐ πακέτο,να πάω και στο γατί.αριστούργημα! απορία:υπάρχει λόγος που ο ταβερνιάρης είναι κουφός;
Στο περιγιάλι το κρυφό - Γιώργος ΣεφέρηςΣτον ταβερνιάρη τον κουφό,σαν καλιακούδα μαύρο,παρήγγειλα μερίδα γαύρο,μα μού 'φερε ροφό...Πάνω στο πιάτο -ο λα λα-,με την βλακώδη του όψη,ποιός θα τολμήσει να τον κόψει,ροφό δέκα κιλά;Γαμώ την τύχη μου, γιατί;λερώθηκα στο πέτο...τύλιξα το φαΐ πακέτο,να πάω και στο γατί.
αλλού το πάω αρίστοαν είναι σαλονικιός μπορεί και να καταλάβει
Απ τες Eννιά -Κ.Π. ΚαβάφηςΔώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ τες εννιά που άναψα την λάμπα, και κάθισα εδώ. Κάθουμουν χωρίς να διαβάζω, και χωρίς να μιλώ. Με ποιόνα να μιλήσω κατάμονος μέσα στο σπίτι αυτό. Το είδωλον του νέου σώματός μου, απ τες εννιά που άναψα την λάμπα, ήλθε και με ηύρε και με θύμισε κλειστές κάμαρες αρωματισμένες, και περασμένην ηδονή τι τολμηρή ηδονή! Κ επίσης μ έφερε στα μάτια εμπρός, δρόμους που τώρα έγιναν αγνώριστοι, κέντρα γεμάτα κίνησι που τέλεψαν, και θέατρα και καφενεία που ήσαν μια φορά. Το είδωλον του νέου σώματός μου ήλθε και μ έφερε και τα λυπητερά· πένθη της οικογένειας, χωρισμοί, αισθήματα δικών μου, αισθήματα των πεθαμένων τόσο λίγο εκτιμηθέντα. Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασεν η ώρα. Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασαν τα χρόνια.
aristos2Ιστορικό μέλοςΜηνύματα: 1767Δώδεκα και μισή. Πως πέρασαν τα χρόνια.Χρόνια σου Πολλά και "ποιητικά" " Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,τούτο προσπάθησε τουλάχιστονόσο μπορείς: μην την εξευτελίζειςμες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς τηνστων σχέσεων και των συναναστροφώντην καθημερινήν ανοησία,ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική. "" Την εργασία σου να την προσέχεις και να την αγαπάς ..Πιότερο να επιθυμείς να δεις παρά να πεις..."" Την εμορφιά έτσι πολύ να ατενίσεις,που πλήρης να είναι αυτής η όρασίς σου. "και " Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις....Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναιπου με τι ευχαρίστησι, με τι χαράθα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους..τες καλές πραγμάτειες ν’ αποκτήσεις,να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους..Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν ..."
... και desperino, φτάξε μου μια πρόσκληση για βάπτιση - κοριτσάκι - ..., ως τον άλλο μήνα ..., τη βιάζομαι ...!
Παράθεση... και desperino, φτάξε μου μια πρόσκληση για βάπτιση - κοριτσάκι - ..., ως τον άλλο μήνα ..., τη βιάζομαι ...! Aristο2, εγώ μίλησα για ονοματοθεσία, αλλά ευχαρίστως να σου δώσω ιδέα για τις προσκλήσεις ,έχεις και γενέθλια σήμερα , δεν θα σου χαλάσω το χατήρι, αλλά πρώτα απ΄όλα θα σου ευχηθώ Έτη Πολλά! Λοιπόν με την προυπόθεση ότι θα μας καλέσεις στα βαφτίσια η ιδέα είναι να φωτογραφίσετε την μπέμπα στην παραλία με πετσέτα και μαγιό (ή γυμνούλα) να κάνει ηλιοθεραπεία και να αναρωτιέται σε συννεφάκι « Εμένα πότε θα μου βάλετε λάδι;» Ποιητική λειτουργία της γλώσσας,συνυποδήλωση (αυτά προσφέρει ένας φιλόλογος ,αχρείαστος να΄ναι) οι προσκεκλημένοι θα ενθουσιαστούν!
Ευχαριστώ για όλα ..., οι 2 μου κόρες έχουν βαπτιστεί προ πολλού ..., τα γενέθλια παρέρχονται αισίως ... και αχρείαστοι ας παραμείνουν οι ιατροί και οι ν........ς ...!