0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οδυσσέας Ελύτης : τα Ρω του 'ερωτα ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙΜια φορά στα χίλια χρόνια του πελάγου τα τελώνιαΜες στα σκοτεινά τα φύκια μες στα πράσινα χαλίκιαΤο φυτεύουνε και βγαίνει πριν ο ήλιος ανατείλειΤο μαγεύουνε και βγαίνει το θαλασσινό τριφύλλιΚι όποιος το 'βρει δεν πεθαίνει κι όποίος το 'βρει δεν πεθαίνειΜια φορά στα χίλια χρόνια κελαηδούν αλλιώς τ' αηδόνιαΔε γελάνε μήτε κλαίνε μόνο λένε μόνο λένε:-Μια φορ&ά στα χίλια χρόνια γίνεται η αγάπη αιώνιαΝα 'χεις τύχη να 'χεις τύχη κι η χρονιά να σου πετύχειΚι από τ' ουρανού τα μέρη την αγάπη να σου φέρειΤο θαλασσινό τριφύλλι ποιος θα βρει να μου το στείλειΠοιος θα βρει να μου το στείλει το θαλασσινό τριφύλλι.ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι το πράσινο ...
Παράθεση από: aristos2 στις Σεπτεμβρίου 06, 2010, 07:53:09 pmΟδυσσέας Ελύτης : τα Ρω του 'ερωτα ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙΜια φορά στα χίλια χρόνια του πελάγου τα τελώνιαΜες στα σκοτεινά τα φύκια μες στα πράσινα χαλίκιαΤο φυτεύουνε και βγαίνει πριν ο ήλιος ανατείλειΤο μαγεύουνε και βγαίνει το θαλασσινό τριφύλλιΚι όποιος το 'βρει δεν πεθαίνει κι όποίος το 'βρει δεν πεθαίνειΜια φορά στα χίλια χρόνια κελαηδούν αλλιώς τ' αηδόνιαΔε γελάνε μήτε κλαίνε μόνο λένε μόνο λένε:-Μια φορ&ά στα χίλια χρόνια γίνεται η αγάπη αιώνιαΝα 'χεις τύχη να 'χεις τύχη κι η χρονιά να σου πετύχειΚι από τ' ουρανού τα μέρη την αγάπη να σου φέρειΤο θαλασσινό τριφύλλι ποιος θα βρει να μου το στείλειΠοιος θα βρει να μου το στείλει το θαλασσινό τριφύλλι.ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι το πράσινο ...Ακούστε το και μελοποιημένο http://www.youtube.com/watch?v=0YHA-TBtoaQ&feature=relatedaristos2 τα τριφύλλια είναι και θα είναι όλα πράσινα
Ἕνα μεγάλο πέλαγο δυὸ μάτιαεὐκίνητα καὶ ἀκίνητα σὰν τὸν ἀγέρακαὶ τὰ πανιά μου ὅσο κρατήσουν, κι ὁ θεός μου.Γιώργος Σεφέρης
... και για τη γλυκιά Domenica ..., που γνωρίζει από ανθρώπους ...
Παράθεση από: aristos2 στις Σεπτεμβρίου 09, 2010, 12:09:27 amἝνα μεγάλο πέλαγο δυὸ μάτιαεὐκίνητα καὶ ἀκίνητα σὰν τὸν ἀγέρακαὶ τὰ πανιά μου ὅσο κρατήσουν, κι ὁ θεός μου.Γιώργος Σεφέρης[/center]Ευχαριστώ την Ιωάννα που σου έδωσε την έμπνευση για το ποίημα που μοιράστηκες μαζί μας και άθελα σου μου θύμισες κάποιους αγαπημένους στίχους που έθεσαν τα δικά μου μάτια σε υγρή κίνηση Ευχαριστώ aristos2 ..
Ἕνα μεγάλο πέλαγο δυὸ μάτιαεὐκίνητα καὶ ἀκίνητα σὰν τὸν ἀγέρακαὶ τὰ πανιά μου ὅσο κρατήσουν, κι ὁ θεός μου.Γιώργος Σεφέρης[/center]