*

Αποστολέας Θέμα: Πόσοι φιλόλογοι θα διοριστούν το 2011 - 12 (μόνιμοι, ΑΚΩ, ΑΜΩ)  (Αναγνώστηκε 555676 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tertia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Ή  έχω χάσει κάτι από τις εξελίξεις ή κάτι δεν κατάλαβα....Ποιες ειδικές κατηγορίες βάζει πρώτα; ΥΓ: Πάντως οι διορισμοί δεν γίνονται με βάση τα κενά...κάθε φορά εκτός απ'τους ΑΣΕΠΙΤΕΣ που ήταν προκαθορισμένος αριθμός...όσους τους σφύριζε παίρνανε απ'τις υπόλοιπες κατηγορίες...τα υπόλοιπα κενά που προέκυπταν τα κάλυπταν (ή κάλυβαν....όπως λέει κι ο διευθυντής στο σχολείο μου και μου σηκώνεται η τρίχα :-\ ) με αναπληρωτές!
Φετος ομως θα κάνει περικοπές ,οπότε το ζήτημα είναι ποιούς θα αφήσει στην αναμονή.
Δεν έχει ξεκαθαρίσει φέτος τι θα κάνει με τις ειδικές κατηγορίες π.χ.πολυτέκνους ,αναπήρους ,απλά μπαίνουν και αυτοί στη μεταβατική ,οποτε είναι πιθανό να διορίσει καποιους και  φέτος ,ενω οι υπολοιποι διοριστέοι θα πανε του χρόνου
οσο για τα λεφτά που λέτε οτι δεν υπαρχουν για μόνιμους διορισμούς  και για αυτό  δε θα διορίσει με βάση τα κενα ,είναι τουλάχιστον αφελές να πίστεύουμε οτι δεν υπάρχουν ,αλλα οτι θα βρεθούν για να καλέσει αναπληρωτες 1-2 εβδομάδες αργότερα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος LG_Shine

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Ti na pw βρε παιδια...
εγω μετεφερα τα οσα ακουσα...
Θετικα νεα ηταν και ειπα να τα μεταφερω,..φανηκε πολυ ενημερωμενος ο συναδελφος...σχετικα με τον αποκλεισμο των ΟΑΕΔιτων.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Rublev, μαζι σας ήμουν στην κίνηση ( τώρα δεν μπορώ να σου πω ποιος είμαι , αλλά αν δεις τα παλιά σου μηνύματά σου θα καταλάβεις) ...Συμφωνω με τήν προσφυγή και μακάρι η απόφαση να είναι θετική.
Το ξέρω φίλε μου,σε θυμάμαι  ;) Δεν έγραψα με καμιά διάθεση αντιπαράθεσης.
Τί να σας πω ρε παιδιά...Θα δούμε σε έναν μήνα περίπου...

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Ή  έχω χάσει κάτι από τις εξελίξεις ή κάτι δεν κατάλαβα....Ποιες ειδικές κατηγορίες βάζει πρώτα; ΥΓ: Πάντως οι διορισμοί δεν γίνονται με βάση τα κενά...κάθε φορά εκτός απ'τους ΑΣΕΠΙΤΕΣ που ήταν προκαθορισμένος αριθμός...όσους τους σφύριζε παίρνανε απ'τις υπόλοιπες κατηγορίες...τα υπόλοιπα κενά που προέκυπταν τα κάλυπταν (ή κάλυβαν....όπως λέει κι ο διευθυντής στο σχολείο μου και μου σηκώνεται η τρίχα :-\ ) με αναπληρωτές!
Φετος ομως θα κάνει περικοπές ,οπότε το ζήτημα είναι ποιούς θα αφήσει στην αναμονή.
Δεν έχει ξεκαθαρίσει φέτος τι θα κάνει με τις ειδικές κατηγορίες π.χ.πολυτέκνους ,αναπήρους ,απλά μπαίνουν και αυτοί στη μεταβατική ,οποτε είναι πιθανό να διορίσει καποιους και  φέτος ,ενω οι υπολοιποι διοριστέοι θα πανε του χρόνου
οσο για τα λεφτά που λέτε οτι δεν υπαρχουν για μόνιμους διορισμούς  και για αυτό  δε θα διορίσει με βάση τα κενα ,είναι τουλάχιστον αφελές να πίστεύουμε οτι δεν υπάρχουν ,αλλα οτι θα βρεθούν για να καλέσει αναπληρωτες 1-2 εβδομάδες αργότερα.
Δηλαδή να διορίσει όσους γίνεται και να μην πάρει καθόλου αναπληρωτές;
Τότε ποιό το νόημα του μεταβατικού σταδίου;
Με την επαναπρόσληψη όσων δουλεύουν φέτος αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι δεν υλοποιείται σε κάποιο βαθμό η δυνατότητα να μπουν στο νέο σύστημα χωρίς να είναι εντελώς χαμένοι;
Αυτοί που είναι να διοριστούν θα διοριστούν έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση. Οι άλλοι που για κλάσμα του μορίου δεν ήταν στους διοριστέους να μην τους μείνει τίποτα; Και να πεταχτούν στο δρόμο;
Είναι αυτό συναδελφική νοοτροπία;
Για να μην χρειαστεί να πάρει καθόλου αναπληρωτές ή και να διορίσει ακόμη θα μπορούσε να άρει όλες τις αποσπάσεις, αλλά δεν το κάνει. Θα επαναφέρει γύρω στους 4500 στα σχολεία δηλαδή το 50%. γιατί όχι το 100%; 
Και γιατί να διορίσει μόνο τους επιτυχόντες του διαγωνισμού αφού ο διαγωνισμός αλλάζει και θα γίνεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο; Ποιό είναι το επιχείρημα; Το να κοιτάς μόνο την πάρτη σου;
Ασφαλώς και πρέπει να πάρει αναπληρωτές. Διαφορετικά όλοι αυτοί που άφησαν τις δουλειές τους και θα μείνουν άνεργοι, εκτός αυτού, δεν θα μπουν σε καμιά μεταβατική περίοδο. Απλά θα πάνε στον επόμενο διαγωνισμό για να δώσουν και ότι ήθελε προκύψει...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Tertia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
συναδελφε joap εχεις απολυτο δίκιο για όσους δουλεύουν ως αναπληρωτές  και εγώ αναπληρώτρια είμαι ,αλλά αν θέλουμε εφαρμόζονται νόμοι που σε  όλους τους προς διορισμόν αργα ή γρήγορα θα αποτελέσουν καταλύτη διορισμού ,τοτε θα πρέπει να τηρηθεί η προτεραιότητα.
Δεν νομίζω οτι θα αρεσε σε κάποιον απο εμας να αντικατασταθεί η μόνιμη θέση του απο κάποιον που αναπληρώνει ,αφού αυτοματα αυτο συναπάγεται λιγότερους διορισμούς και στη μεταβατική ,οπότε ποιο το νόημα της αναπλήρωσης ;
Εξάλλου αν θέλουμε να μίλάμε για συναδελφικότητα τοτε πρέπει να σκεφτούμε και όσους διοριστέους θα μείνουν άνεργοι για ένα χρόνο τουλάχιστον... όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις

Αποσυνδεδεμένος m1969

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
τελικα εχει διευκρινιστει απο ποιους πιναμες θα παρει αναπληρωτες; Θα ισχυσουν οι παλαιοι πινακες ( ασεπ+προυπηρεσια), οι μηνες θα μοριοδοτουνται με 1 μοριο στον πινακα των αναπληρωτων για τη μεταβατικη ή εχουμε πινακες 60% ασεπ- 40% προυπηρεσια;

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Παιδιά όποιος ξέρει θα ήθελα να μου πει αν μπορώ να πάρω αναρρωτική άδεια με χαρτί γιατρού απο Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο?

Είμαι ωρομίσθια σε πρωινό πρόγραμμα...

Όποιος ξέρει ας μου πει τη διαδικασία και ποιοι γιατροι χορηγούν.

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
0.1   1
0.2   2
0.3   3
0.4   4
0.5   5
0.6   6
0.7   7
0.8   8
0.95   9
1,1   10
1,25   11
1,4   12
1,55   13
1,7   14
1,85   15
2   16
2,2   17
2,4   18
2,6   19
2,8   20
3   21
3,2   22
3,4   23
3,6   24
3,91   25
4,22   26
4,53   27
4,84   28
5,15   29
5,46   30
5,76   31
6,07   32
6,4   33
6,75   34
7,1   35
7,45   36
7,9   37
8,25   38
8,6   39
9   40
9,4   41
9,8   42
10,2   43
10,6   44
11   45
11,4   46
11,8   47
12,2   48
12,6   49
13   50
13,4   51
13,8   52
14,2   53
14,6   54
15   55
15,4   56
15,8   57
16,2   58
16,6   59
17   60
Αυτή είναι η μοριοδότηση  σε σχέση με τους μήνες προϋπηρεσίας.
Τώρα αν εννοηθεί ότι το μεταβατικό διάστημα αφορά αυτούς που είναι τώρα κοντά να διοριστούν.
Πχ μέρος του 24μηνου που δεν θα καταφέρει να διοριστεί, όσοι ήταν κοντά να πετύχουν διορισμό με το 24μηνο ή το 40%  ώστε να μπορέσουν να μπουν στους τελικούς πίνακες του νέου συστήματος με κάποιο πλεονέκτημα αντίστοιχο με αυτό που είχαν μέχρι τώρα.
Απ’ τον τρόπο που η βαθμολογία προσμετράτε είναι προφανές ότι πρέπει να έχει κανείς αρκετούς μήνες για να έχει μεγάλη βαρύτητα η προϋπηρεσία.
Από αυτό εξάγω το συμπέρασμα ότι για να έχει νόημα η έννοια του μεταβατικού σταδίου πρέπει να περιλάβει όσους εργάστηκαν φέτος ως αναπληρωτές κλπ γιατί αν δεν συμβεί αυτό τότε είναι σαν να παγώνουν οι πίνακες για τα επόμενα δύο χρόνια. Αν δεν τους επαναπροσλάβει τότε τους απολύει, τους δίνει μια ελάχιστη προσαύξηση της προϋπηρεσίας , αφού μετράει κλιμακωτά, και τους στέλνει κατευθείαν στον διαγωνισμό μετά από δύο χρόνια. Ουσιαστικά τους αφαιρεί κάθε πλεονέκτημα που έχουν καταφέρει μέχρι τώρα με τις ισχύουσες διαδικασίες.
Δεν είναι άδικο ένας που θα μπορούσε να διοριστεί αν όχι τον προσεχή Σεπτέμβριο, τουλάχιστον τον επόμενο, να μπει σε μια «μεταβατική» περίοδο που στην πραγματικότητα θα είναι η προετοιμασία για ένα διαγωνισμό διαφορετικού τύπου;
Τότε μιλάμε για παραποίηση του νοήματος των λέξεων που καθιστά αδύνατη κάθε επικοινωνία με το υπουργείο.

Προσέξτε ότι η μοριοδότηση για τους λίγους μήνες προϋπηρεσίας είναι ακριβώς ίδια με αυτή που έδινε το ασεπ στις προσαυξήσεις της βαθμολογίας.

Αποσυνδεδεμένος efi..

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Τρέλα για τα μαθηματικά!!!
    • Προφίλ
Λογικά από όλους τους πίνακες. Σίγουρα οι 120 θα είναι οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ
...επειδή δεν το κατάλαβα: Απο τους 300 διορισμούς πώς προκύπτει ότι οι 120 θα είναι απο τους διοριστέους του ΑΣΕΠ?

Αποσυνδεδεμένος

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02 Κοιτάω πάντα μπροστά!
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος Υπατία

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
Και εγώ αντιτίθεμαι λέγοντας ότι αυτά που έγραψα μου τα είπε ο κ. Σταθιάς. Σήμερα μου είπε τα ακόλουθα. Ενημέρωσε τους συναδέλφους σου στο φόρουμ ότι θα προσληφθούν γύρ στους 300 φιλολόγους. Δεν ήταν προσωπικές μου εκτιμήσεις. Εσύ αυτά που υποστηρίζεις στα είπε κάποιος από το υπουργείο ή είναι δικές σου προβλέψεις σύμφωνα με αυτά που διαβάζεις και ακούς?

Συγνώμη, πού ήξερε ο κ. Σταθιάς ότι εσύ συνάδελφε μπαίνεις στο φόρουμ;
Και αν υποθέσουμε:
1. Ότι η τηλεφωνική συζήτηση ήταν μακροσκελής και σε  φιλικό επίπεδο ώστε να υπεισέλθετε σε τέτοιες λεπτομέρειες
2. Ότι πράγματι ο κ. Σταθιάς κόπτεται για την ενημέρωσή μας
 Τότε
Γιατί να διαρρέει ο κ. Σταθιάς τις πληροφορίες μέσω ενός τηλεφωνήματος ενός συναδέλφου και δεν βγαίνει να τις πει επίσημα για να μάθουμε κι εμείς επιτέλους τι σκοπεύουν να κάνουν;
Που μας έχουν σπάσει τα νεύρα τόσο καιρό;
Να μάθουμε επιτέλουςπόσους από κάθε ειδικότητα και από κάθε κατηγορία  θα πάρουν. ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ.

Αλλά δεν έχει κανένα σκοπό να το κάνει αυτό ο κάθε κύριος Σταθιάς. Φρούδες ελπίδες θέλει να πουλάει σε κάθε απελπισμένο συνάδελφο, που με δικαιολογημένη αγωνία τηλεφωνεί και ξανατηλεφωνεί. Ανέξοδη εκδούλευση σου πούλησε κι εσένα κι εμάς συνάδελφε. Κυρίως για να βουλώσει τα στόματά μας και να βάλει στην αναμονή ξανά κάποιους που θα αρχίσουν να ελπίζουν ότι θα σωθούν. Και να πυροσβέσει αντιδράσεις.

(Δεν αμφισβητώ ότι μετέφερες την αλήθεια όσων άκουσες συνάδελφε, τις πληροφορίες και τις προθέσεις του Υπουργείου αμφισβητώ... Κι έχω βάσιμο λόγο. Την λογική ανάλυση της κατάστασης. Άσε που αν κάνουμε μιια περιήγηση στο τι πληροφορία έχει μέχρι τώρα διαρρεύσει στο φόρουμ είναι να τραβάμε τα μαλλιά μας... )
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 08, 2010, 07:12:02 pm από gekal »

Αποσυνδεδεμένος inw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)
Γιατί δε βγαίνει ο Σταθιάς να μας τα πει αυτοπροσώπως:
http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)

Αποσυνδεδεμένος gelina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
βρε παιδιά μια πληροφορία μετέφερε η κοπέλα και πέσατε να τη φάτε....εντάξει ο καθένας μπορεί να είναι δύσπιστος αλλά και η GERMANOS θέλησε να μεταφέρει μια νότα αισιοδοξίας στο forum...ούτε από το μυαλό της τα έβγαλε ούτε και πίεσε κανέναν να υιοθετήσει ως δεδομένες τις πληροφορίες της.. ;)
αντί να κάνουμε και εμείς το ίδιο και να τηλεφωνούμε στο υπουργείο μήπως και εκμαιεύσουμε καμια πληροφορία..... ;)
Δύο πράγματα είναι αιώνια: Το σύμπαν και η ανοησία των ανθρώπων… Αν και για το σύμπαν, έχω αρχίσει τελευταία να αμφιβάλλω…
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Αποσυνδεδεμένος GERMANOS

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
 Αφού λοιπόν θέλετε να κουτσομπολέψουμε μάθετε - Του είπα ότι τον γνωρίζω από το φόρουμ και ότι είναι πασίγνωστος. Τότε μου είπε -  πείτε λοιπόν στους συναδέλφους ότι θα διοριστούν γύρω στους 300. Μην με κουράσετε άλλο - θα σας απειλήσω όπως απειλεί η μαμά τα παιδιά της - Δεν θα σας ξαναπώ τίποτα!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182585
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)