*

Αποστολέας Θέμα: Γιατί οι νηπιαγωγοί αντιμετωπίζουν αρνητικά σχόλια;  (Αναγνώστηκε 17357 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
Απ: Γιατί οι νηπιαγωγοί αντιμετωπίζουν αρνητικά σχόλια;
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 30, 2010, 12:18:12 pm »
Προσωπικά πιστεύω πως δεν έπρεπε να ξεκινήσει το συγκεκριμένο θέμα γιατί είναι σαν να υποτιμάμε τον εαυτό μας και να  ειδικά στο ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστ. Αθηνών!!!!!!! Είχαμε πολλά μαθήματα να δώσουμε: 8 το κάθε εξάμηνο, πολλές Ψυχολογίες, Παιδαγωγικά μαθήματα, Κοινωνιολογίες, Παιδική ανάπτυξη, Θεατρικά κλπ. , πολλές εργασίες μεγάλου όγκου σελίδων και δουλειάς και σαφώς το πιο απαιτητικό κομμάτι : οι πρακτικές ασκήσεις για 2 χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία , όπου έπρεπε να σχεδιάζουμε μόνοι μας ολόκληρα σχέδια μαθήματος, εργασίες, projects κλπ., και σαφώς να τα υλοποιούμε ως κανονική διδασκαλία σε ομάδες μαθητών και ταυτόχρονα να μας κάνει αξιολόγηση της διδασκαλίας μας ο επιβλέπων καθηγητής!!!!!

Και στα υπόλοιπα τμήματα έτσι είναι..................
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος maritinaki_zan

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 30, 2010, 12:29:34 pm »
Ναι AnnaB συμφωνώ !!! :) Σε όλα τα τμήματα των Πανεπιστημίων των Νηπιαγωγών στην Ελλάδα τα ίδια ισχύουν , με μικρές διαφοροποιήσεις! ΌΛΟΙ κάνουμε πρακτικές ασκήσεις για 2 ολόκληρα χρόνια σε δημόσια σχολεία, κι έχουμε εξεταστεί σε μεγάλο όγκο μαθημάτων! (στη σχολή που τελείωσα γύρω στα 50 με 52 περίπου δίναμε συνολικά!) Απλά ήθελα να εξηγήσω αναλυτικά την κατάσταση πως έχει στον κλάδο μας, για να μην παρεξηγούμαστε! Μιλάμε για αυτονόητα πράγματα! Πάντως ειλικρινά συνάδερφοι , έχω βαρεθεί να δίνω απαντήσεις και να "απολογούμαι" για αυτονόητα πράγματα και λογικά! Γι' αυτό μην ανοίγετε τέτοιου είδους συζητήσεις γιατί τα "παίρνω"! Δεν σημαίνει επειδή κάποιοι απαξιώνουν κάποιους κλάδους ή λένε μπούρδες, ότι πρέπει να τους δίνουμε σημασία!!!! Αν αρχίσω κι εγώ έτσι, μπορώ να αμφισβητήσω τους πάντες και τα πάντα και να μην μείνει τίποτα όρθιο!!! Γι' αυτό ψυχραιμία και να μην δίνουμε σημασία σε χαζαμάρες γιατί έτσι δείχνουμε ανασφαλείς και "πέφουμε" στο επίπεδο κάποιων!!!! Φιλιά σε όλους τους συναδέρφους!!!  :)

Αποσυνδεδεμένος popaki1

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 30, 2010, 02:50:59 pm »
Προσωπικά πιστεύω πως δεν έπρεπε να ξεκινήσει το συγκεκριμένο θέμα γιατί είναι σαν να υποτιμάμε τον εαυτό μας και να βγάζουμε τα μάτια μας!!!!! Η κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα έχει τις δικές της δυσκολίες, απαιτήσεις και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά! Το έργο του νηπιαγωγού είναι πολύπλευρο και πολύ σημαντικό αναμφισβήτητα!!! Προσωπικά, έχοντας αποφοιτήσει από το Χημικό Τμήμα της Αθήνας, είπα μέσα μου : "Α, ωραία στη Σχολή νηπιαγωγών, θα περάσω ξεκούραστα!" ΚΑΙ ΌΜΩΣ σας πληροφορώ πως δεν είναι έτσι τα πράγματα, ειδικά στο ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστ. Αθηνών!!!!!!! Είχαμε πολλά μαθήματα να δώσουμε: 8 το κάθε εξάμηνο, πολλές Ψυχολογίες, Παιδαγωγικά μαθήματα, Κοινωνιολογίες, Παιδική ανάπτυξη, Θεατρικά κλπ. , πολλές εργασίες μεγάλου όγκου σελίδων και δουλειάς και σαφώς το πιο απαιτητικό κομμάτι : οι πρακτικές ασκήσεις για 2 χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία , όπου έπρεπε να σχεδιάζουμε μόνοι μας ολόκληρα σχέδια μαθήματος, εργασίες, projects κλπ., και σαφώς να τα υλοποιούμε ως κανονική διδασκαλία σε ομάδες μαθητών και ταυτόχρονα να μας κάνει αξιολόγηση της διδασκαλίας μας ο επιβλέπων καθηγητής!!!!! Προκαλώ κάποιον να πάει σήμερα σε σχολή Παιδαγωγική Νηπιαγωγών και στο Τμήμα που τελείωσα να δει τα πράγματα!!! Οι αντιγραφές υπάρχουν σε όλα τα τμήματα!!! Σε μας είχαμε 3 επιβλέποντες σε κάθε εξέταση και δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα!!!! Όσον αφορά στην καθημερινή ρουτίνα του νηπιαγωγού, για ρωτήστε μια νηπιαγωγό να δείτε τι τραβάει καθημερινά και μετά μου λέτε!!!! Έχω πάει σε νηπιαγωγείο, στην Καλλίπολη Πειραιά, όπου εκεί η νηπιαγωγός είχε να αντιμετωπίσει 29 νήπια(!!!!!), εκ των οποίων τα 10 αλλοδαπά (με πρόβλημα κατανόησης της ελληνικής γλώσσας) , και άλλους 3 μαθητές με ειδικές ανάγκες : υπερκινητικότητα και ένα άλλο σύνδρομο! Η τάξη τους ήταν 2Χ2, ούτε καρεκλάκια να κάτσουν δεν είχαν και οι υποδομές ήταν ανύπαρκτες!!!! Τι είχε να αντιμετωπίσει η γυναίκα δεν λέγεται! Και μην ξεχνάμε ότι η ηλικία των 3-4-5 ετών, έχει τις ιδιαιτερότητές της!!! Θέλει διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση τις μεγαλύτερες ηλικίες, τα παιδιά χρειάζονται πρόγραμμα, κανόνες, πολλές διαφορετικού τύπου δραστηριότητες κλπ. Τα "μικρά" βαριούνται εύκολα, έχουν πολλές απαιτήσεις και απορίες και πρέπει να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος και εφοδιασμένος με πολλή υπομονή και πολλά παιδαγωγικά υλικά!!!! Δεν κάνουμε μόνο ζωγραφιές αλλά και δραστηριότητες με αντικείμενο σε πολλούς διαφορετικούς τομείς : Γλώσσα, Μαθηματικά, Περιβάλλον, Φυσικές Επιστήμες και πειράματα, Μουσική, Φυσική αγωγή, Καλλιτεχνικά , Κοινωνικές επιστήμες , Θέατρο, κλπ. Τέλος, η "μαγκιά" της νηπιαγωγού, που την ξεχωρίζει από τις άλλες ειδικότητες είναι ότι φτιάχνει μόνη της όλο το πρόγραμμα διδασκαλίας όλης της χρονιάς, με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της τάξης της, χωρίς να έχει ένα "τυφλοσούρτη" πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας για βοηθό ή κάποιο βιβλίο με έτοιμα μαθήματα ή λύσεις ή οτιδήποτε!!!! Αν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα, θα γίνονταν όλοι νηπιαγωγοί!!!! Σας προκαλώ κάποιους να πάτε μία μέρα να διδάξετε σε ένα νηπιαγωγείο και μετά μου λέτε τις... εμπειρίες σας και κατά πόσο εύκολο είναι!!!! Χρειάζεται αλληλοσεβασμός όλων των συναδέρφων από όλες τις ειδικότητες!!!! Ο καθένας έχει να επιτελέσει το έργο του και να αντιμετωπίσει διαφορετικές καταστάσεις!!!!! Μην λέμε βλακείες!!!! Όταν απαξιωνόμαστε μόνοι μας, ή αλληλοτσακωνόμαστε, οι άλλοι που δεν είναι εκπ/κοί τι πρέπει να πουν??? Καλή συνέχεια σε όλους!!!!! Και καλή ανάσταση!!!!!  :)

++++++++++++   έτσι είναι συμφωνώ μαζί σου.

<<και εγώ πιστεύω πως δεν έπρεπε να ξεκινήσει το συγκεκριμένο θέμα γιατί είναι σαν να υποτιμάμε τον εαυτό μας και να βγάζουμε τα μάτια μας>>

maklin    για τον καθρέφτη που σου έγραψα ήθελα να σου δώσω να καταλάβεις αυτό ,
αν εσυ δεν το κατάλαβες      δεν πειράζει     ποτέ δεν είναι αργά ;).

Καλό πάσχα

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 30, 2010, 03:08:03 pm »
Προσωπικά πιστεύω πως δεν έπρεπε να ξεκινήσει το συγκεκριμένο θέμα γιατί είναι σαν να υποτιμάμε τον εαυτό μας και να  ειδικά στο ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστ. Αθηνών!!!!!!! Είχαμε πολλά μαθήματα να δώσουμε: 8 το κάθε εξάμηνο, πολλές Ψυχολογίες, Παιδαγωγικά μαθήματα, Κοινωνιολογίες, Παιδική ανάπτυξη, Θεατρικά κλπ. , πολλές εργασίες μεγάλου όγκου σελίδων και δουλειάς και σαφώς το πιο απαιτητικό κομμάτι : οι πρακτικές ασκήσεις για 2 χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία , όπου έπρεπε να σχεδιάζουμε μόνοι μας ολόκληρα σχέδια μαθήματος, εργασίες, projects κλπ., και σαφώς να τα υλοποιούμε ως κανονική διδασκαλία σε ομάδες μαθητών και ταυτόχρονα να μας κάνει αξιολόγηση της διδασκαλίας μας ο επιβλέπων καθηγητής!!!!!

Και στα υπόλοιπα τμήματα έτσι είναι..................

Χμμμμ....νιόθω αδικημένη!!!!! Εγώ είχα πρακτικές και στα 4 χρόνια, και εξεταστικές με πολλά μαθήματα (μέχρι και 10 σε ένα εξάμηνο)..... Μάλλον σε λάθος τμήμα ήμουν....Αθήνα έπρεπε να περάσω  ;D ;D ;D ;D ;D
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος maritinaki_zan

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 30, 2010, 03:26:34 pm »

[/quote]Εξυπνάδες!!!!!!Και εμείς είχαμε 10 μαθήματα το εξάμηνο και πάρα πολλές εργασίες που θυμίζουν : μεταπτυχιακή εργασία (έως και 500 σελίδες σε όγκο!!!!!!)  και τα 2 πρώτα χρόνια κάναμε και παρατήρηση και εργασίες σε διάφορα νηπιαγωγεία, εκτός των πρακτικών στο 3ο και 4ο έτος!!!!! Και απαιτητικούς καθηγητές!!!!!! Είπα, ότι πάντα θα υπάρχουν μικρές διαφορές, η ουσία είναι η ίδια!!!!!!! Όλοι αξιολογηθήκαμε και ταλαιπωρηθήκαμε!!! Καλά μυαλά στους συναδέρφους και καλό Πάσχα!!!!!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 30, 2010, 03:34:20 pm »

Εξυπνάδες!!!!!!Και εμείς είχαμε 10 μαθήματα το εξάμηνο και πάρα πολλές εργασίες που θυμίζουν : μεταπτυχιακή εργασία (έως και 500 σελίδες σε όγκο!!!!!!)  και τα 2 πρώτα χρόνια κάναμε και παρατήρηση και εργασίες σε διάφορα νηπιαγωγεία, εκτός των πρακτικών στο 3ο και 4ο έτος!!!!! Και απαιτητικούς καθηγητές!!!!!! Είπα, ότι πάντα θα υπάρχουν μικρές διαφορές, η ουσία είναι η ίδια!!!!!!! Όλοι αξιολογηθήκαμε και ταλαιπωρηθήκαμε!!! Καλά μυαλά στους συναδέρφους και καλό Πάσχα!!!!!
[/quote]

Πλάκα έκανα και ελπίζω να μην το παρεξήγησες....
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος julie9

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 30, 2010, 03:35:46 pm »
Δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να προτασσουν καποιοι συναδελφοι το παιδαγωγικο τμημα που τελειωσαν εναντι αλλων.Η εικονα που βγαινει προς τα εξω για το κλαδο μας γινεται χειροτερη.Ολοι μας καναμε πρακτικη 2 χρονια, ολοι ειχαμε επιβλεποντες,σε ολα τα παιδαγ. τα μαθηματα ειναι 50+ και  εγω που τελειωσα στην Πατρα εκανα διπλωματικη εργασια.Δεν χρειαζεται ομως να ''φωναζουμε'' αυτα που κανουμε με bold γραμματα,δεν μεγαλωνει αυτο την αξια μας. Οσο για τα 9αρια και τα 10αρια στην Πατρα δεν τα ειχαμε,η πρωτευσασα στο ετος μου ειχε Μ.Ο 8,4 (και ειμασταν στο συνολο πολυ καλο ετος συμφωνα με τους καθηγητες) και της προηγουμενης χρονιας 8.Γενικοτερα οι απαιιτησεις και οι εργασιες ηταν πολλες και απαιτητικες και οι βαθμοι δεν δινονταν απλοχερα.
Οσο για το ΤΕΑΠΗ,εγω ξερω αρκετους συναδελφους που το εχουν τελειωσει εδω και 6-7 χρονια και εργασιες δεν ειχαν και δεν ηξεραν καν τον τροπο που γινονται(βιβλιογραφια κτλ)ισως βεβαια εχουν τωρα.Μεσα σε ολα τα ετη σε ολα τα παν/μια,υπαρχουν καλοι και κακοι φοιτητες και μετα καλοι και κακοι εκπ/κοι.

Παντως δεν χρειαζεται να απολογουμαστε σε κανεναν και να προβαλλουμε το τι μαθηματα καναμε .Στο τελος της χρονιας οι γονεις παντα βλεπουν το αποτελεσμα στα παιδια τους,οταν μια νηπ/γος δουλευει σωστα.Απλα το προβλημα ειναι οτι καποιοι παλιοι νηπ/γοι δεν εκαναν τιποτα κυριολεκτικα με αποτελεσμα να βγει ενα αρνητικη εικονα προς τα εξω.Πιστευω οτι δεν γινεται το ιδιο με τους νεοτερους νηπ/γους,αντιθετως οι περισσοτεροι συναδελφοι ψαχνονται πολυ ,ενημερωνονται και δουλευουν συστηματικα και με συνεπεια.Σιγα σιγα ολο αυτο το αρνητικο κλιμα θα αλλαξει οταν φυγουν οι παλιες που δεν θελουν τα ολοημερα,τα project, το ΔΕΠΠΣ και γενικα οτι τις ξεβολευει.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 30, 2010, 03:50:09 pm »

Εξυπνάδες!!!!!!Και εμείς είχαμε 10 μαθήματα το εξάμηνο και πάρα πολλές εργασίες που θυμίζουν : μεταπτυχιακή εργασία (έως και 500 σελίδες σε όγκο!!!!!!)  και τα 2 πρώτα χρόνια κάναμε και παρατήρηση και εργασίες σε διάφορα νηπιαγωγεία, εκτός των πρακτικών στο 3ο και 4ο έτος!!!!! Και απαιτητικούς καθηγητές!!!!!! Είπα, ότι πάντα θα υπάρχουν μικρές διαφορές, η ουσία είναι η ίδια!!!!!!! Όλοι αξιολογηθήκαμε και ταλαιπωρηθήκαμε!!! Καλά μυαλά στους συναδέρφους και καλό Πάσχα!!!!!
[/quote]

Τί μου θυμιζει? ....τί μου θυμίζει?!!!  ....τους φιλολογους.
 ποιος τελειωσε τί, τί εκανε ποιος? πού τελειωσε ? πόσα μαθηματα εκανε? τί μαθηματα? ποιους καθηγητες ειχε? ποιος ιδρωσε πιο πολυ  κλπ κλπ

μη πεσετε στην ιδια παγιδα με τους φιλολογους! σας παρακαλω!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 30, 2010, 03:52:43 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 30, 2010, 03:51:28 pm »

ΟΚ! Εγώ σπούδασα κάτι πολύ απλό, σε μια πολύ εύκολη σχολή, κάνω μία γελοία δουλειά, μόνο 4 ώρες τη μέρα και όμως γουστάρω!

ολα τα λεφτα ...............
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος geo33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 30, 2010, 04:08:52 pm »
Αν μου επιτρέπετε, να θυμηθώ κάτι από εξετάσεις ΑΣΕΠ, όπου ήμουν επιτηρήτρια (δυο χρόνια αφού έδωσα εγώ ;D).
Έγινε ένα πολύ χοντρό λάθος, ξεκόλλησαν ολόκληρο το μαύρο αυτοκόλλητο και το κόλλησαν επάνω στο όνομα :o. Τακτοποιήθηκε βέβαια νομότυπα το θέμα, ειδοποιήθηκαν οι υποψήφιοι κλπ.
Η αντίδραση των υπόλοιπων επιτηρητών: Οι δάσκαλοι μάντευαν ότι το έκαναν νηπιαγωγοί, οι γυμνασίου μάντευαν ότι το έκαναν δάσκαλοι (ή νηπιαγωγοί  :-\) και οι λυκείου ήταν διχασμένοι: οι ΠΕ2,3,4 κλπ. έλεγαν:αν δεν είναι πρωτοβάθμιοι, σίγουρα είναι τίποτα καλλιτεχνικών ::) και οι υπόλοιποι κατηγορούσαν όλη την πρωτοβάθμια και τους γυμνασίου!!
Δεν σας κάνω πλάκα, ήταν κωμικοτραγική κατάσταση ???

Αποσυνδεδεμένος popaki1

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 30, 2010, 04:22:19 pm »
Ξέρω  έναν μαθηματικό που δεν μπορεί να κάνει ούτε μια πράξη χωρίς κομπιουτεράκι.
Ξέρω μια φιλόλογο που το  εξεπίτηδες το γράφει      εξιπιτιδις.

Ξέρω  ένα δάσκαλο που πήρε το πτυχίο του στην Γιουγκοσλαβία

κλπ.κλπ.κλπ.κλπ 

Ρε παιδιά σταματήστε να δημιουργείτε θέματα λες και είστε παρεούλα στην γειτονιά.

geo33  έτσι  είναι  και εδώ θα καταλήξει          κωμικοτραγικό

Αποσυνδεδεμένος melinak

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 30, 2010, 06:21:22 pm »
Ανοίγω αυτό το θέμα για να δω αν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει τα παρακάτω σχόλια από μη νηπιαγωγούς.
Η παιδαγωγική δεν είναι καν επιστήμη, τα τμήματα των νηπιαγωγών είναι τα πιο εύκολα που υπάρχουν, όλο τραγούδια και ζωγραφική, δεν υπάρχει δυσκολία με τα μαθήματα σε τέτοια τμήματα και δε θα έπρεπε να είναι Πανεπιστήμιο, μέσος όρος σχολής είναι τα 4 χρόνια, δουλεύετε 4 ώρες την ημέρα και παίρνετε τόσα λεφτά, δε θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό το νηπιαγωγείο γιατί αυτά θα τα μάθουν στο δημοτικό, προσχολική αγωγή κάνει και η οικογένεια, το νηπιαγωγείο είναι για να προσέχουν τα παιδιά οι νηπιαγωγοί.... κλπ κλπ κλπ.....
Πείτε μου έχετε βρεθεί σε περιπτώσεις που να ακούτε όλα αυτά;  Ή μερικά από αυτά;
Αρκετές φορές γνωστοί ή ακόμη και κάποιοι φίλοι μου, γνωρίζουν ότι είμαι νηπιαγωγός και μου κάνουν τα παραπάνω σχόλια. Είναι σαν να με βάζουν να απολογηθώ,  το οποίο φυσικά δεν πρέπει να κάνω. Νευριάζω όμως όταν κάνουν τα παραπάνω σχόλια, γιατί δε μπορώ να καθίσω να εξηγήσω στον καθένα τι πραγματικά είναι το νηπιαγωγείο, τι κάνουμε κλπ. Θυμώνω που υποτιμούν το έργο μας (λειτούργημα) και την επιλογή μας να γίνουμε νηπιαγωγοί.

Καλησπέρα! Αν και δέν είμαι νηπιαγωγός έχω να πω τα εξής: Τέτοιου είδους σχόλια μόνο κόμπλεξ βγάζουν και δεν είναι σωστό να υποτιμάμε συναδέλφους άλλων κλάδων για να δείξουμε τελικά τι; Ότι είμαστε ανώτεροι; Ότι περάσαμε δύσκολα φοιτητικά χρόνια και τώρα βγάζουμε τα απωθημένα μας;Οποιοδήποτε επάγγελμα είνα χρήσιμο και αξιοσέβαστο, όλοι οι κλάδοι είναι εξίσου σημαντικοί, άλλοι είναι πιο εύκολοι, άλλοι είναι πιο δύσκολοι, δεν έχει σημασία, αυτό που έχει σημασία είναι να είσαι καλός στη δουλειά σου, να την κάνεις με αγάπη και ειδικά στον τομέα της εκπαίδευσης που είναι λειτούργημα και κάποιοι προσπαθούν να το εκφυλίσουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 30, 2010, 06:25:28 pm από melinak »

Αποσυνδεδεμένος bk

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 30, 2010, 06:46:02 pm »

ΟΚ! Εγώ σπούδασα κάτι πολύ απλό, σε μια πολύ εύκολη σχολή, κάνω μία γελοία δουλειά, μόνο 4 ώρες τη μέρα και όμως γουστάρω!

ολα τα λεφτα ...............
κι εγω μαζι σου......

Αποσυνδεδεμένος kirea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 30, 2010, 08:08:06 pm »
Δεν είμαι Νηπιαγωγός , αλλά ας προσπαθήσουμε όλοι εμείς  οι καθηγητές που τα ξέρουμε  όλα ,να κρατήσουμε  τμήμα με 4χρονα και 5χρονα για 1 μήνα και αμφιβάλω  αν θα ξανακάνουμε κριτική .
Επαναλαμβάνω δεν είμαι Νηπιαγωγός, αλλά δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα απο συναδέλφους για άλλους συναδέλφους.
Μου θυμίζουν μερικοί, κάποιους γονείς που δεν αντέχουν ούτε τα ίδια τα παιδιά τους για 2 ώρες, και μετά κάνουν κριτική στους καθηγητές για την πειθαρχία στην τάξη.
Προσωπικά πιστεύω ότι η δουλειά των Νηπιαγωγών είναι απο τις πιο δύσκολες .Μη μασάτε όλοι το ξέρουν ότι κάνετε δύσκολη δουλειά.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 30, 2010, 08:16:45 pm από kirea »
Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182655
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)