0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ 100% μαζι σου.Με 22.95 μορια και 2 πετυχημένους ασεπ στην απέξω(μιλάω για τον εαυτό μου τώρα) και μέσα άτομα που ποτέ δεν προσπάθησαν να δώσουν ασεπ;πρέπει να ακουστούμε με κάθε τρόπο.Δυστηχώς όμως οι συνδικαλιστικες ηγεσίες δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.Ειδικά τα άτομα της πεα έχω την έντυπωση ότι πρώτα από όλα προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους...! Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί το 24μηνο με ή χωρίς ασεπ να είναι το πλαφόν της μεταβατικής.Στους γυμναστές(ένας κλάδος με πολλούς υπεράριθμους) εξασφαλίζει με βάση αυτά που έχω ακούσει πάνω απο 1000 διορισμούς στην μεταβατική, ενώ πχ στους φιλολόγους ή μαθηματικούς(μιλώ για δύο βασικές ειδικότητες) πολύ λιγότερους.Σε άλλους κλάδους το 24μηνο δεν υφίσταται μια και όλοι βρίσκονται κάτω από αυτό το όριο.Πώς λοιπόν μιλάμε για δίκαιη από πλευράς αριθμών μεταβατική περίοδο;Δεν αναφέρω την ηθική πλευρά του θέματος.Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα έτρεχα εκατοντάδες χιλιόμετρα για να εξασφαλίσω με τα 22,95 μορια μου 7+ μονάδες στον ασεπ(χρησιμοποιώ την ισοτιμία 3 μήνες προυπηρεσίας 1 μόριο στον ασεπ κάτι που έχει γραφτεί σαν πληροφορία εδώ στο pde) ή αλλιώς 2 ερωτήσεις πολλαπλης επιλογής.Γλιτώνοντας κόπο και χρόνο σίγουρα θα ήταν πιο συμφέρον για εμένα να κάτσώ να διαβάσω περισσότερο από το να τρέχω να μαζέψω προυπηρεσία καλύπτοντας τις τρύπες του εκπαιδευτικού συστήματος(για το οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης ούτε λόγος).Θεωρώ ότι η απόφαση για αλλάγή του συστήματος ήταν βιαστική και επιπόλαιη(εκτός και αν σκοπός αντικειμενικός ήταν να πεταχτούν στον καιάδα όσοι πολύ σύντομα θα αξίωναν διορισμό).Συνέπεσε μάλιστα με το πρόγραμμα σταθερότητας και η όποια μεταβατική για να έχει την ουσιαστική έννοια της μεταβατικής μόνο σύντομη δεν μπορεί να είναι.
ρε παιδια να κανω μερικες ερωτησεις:1.ποιος ειπε οτι στη μεταβατικη περιοδο θα παρει μονο αυτους που εχουν συμπληρωσει 24 μηνεσ?2.απο οτι καταλαβα εμεις που εχουμε επιτυχιες δεν χρειαζεται να ξαναδωσουμε γιατι θα διαλεξουμε τον μεγαλυτερο βαθμο και θα προσμετρηθει η προυπηρεσια ετσι δεν ειναι?χρονια πολλα σε ολους
Κάθε κίνηση και η πιο μικρή είναι καλύτερη από την απόλυτη σιωπή και την ηττοπάθεια. Οι απόψεις που εκφράστηκαν στη διαβούλευση απευθύνονταν προς το υπουργείο.και τις διάβασαν οι άμεσα εμπλεκόμενοι δλδ εμείς κι αυτοί. Αυτό που τους καίει είναι να φανούμε προς τον έξω κόσμο, αυτό που δε θέλουν είναι να μάθει ο κόσμος τι πάνε να μας κάνουν . Σημασία έχει να δείξουμε προς τα έξω την αναλγησία του υπουργείου σε βάρος των λειτουργών της εκπαίδευσης. Να φανεί πόσο άσκεπτα καταπατώνται νόμοι ανά πάσα στιγμή, πόσο αναξιόπιστος είναι ο κρατικός μηχανισμός. Να μάθει ο κόσμος πως για πολλοστή φορά επιχειρείται να βγούν από το "παιχνίδι" άνθρωποι των πιο δημιουργικών ηλικιών που ως τώρα προσέφεραν ουσιαστικό έργο στην εκπαίδευση.Δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα γράφεις.Κακά τα ψέμματα έχει διαμορφωθεί με τη βοήθεια των κατευθυνόμενων μμε ένα απόλυτα αρνητικό κλίμα για τους εκπαιδευτικούς.Επίσης νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία ασχολείται για φτηνά και άκρως ασήμαντα θέματα όπως πχ το dvd της Τζουλιας και όχι με τα πρόσφατα μέτρα περικοπής των μισθών(το όλο σκηνικό που περιγράφω έλαβε χώρα μπρος στα μάτια μου μεταξύ μονίμων συναδέλφων παραμονή απεργίας της ΑΔΕΔΥ).Επίσης η ελληνική κοινωνία έχει χωριστεί σε ομαδούλες ανταγωνιστικές μεταξύ τους.Δεν ξέρω λοιπόν πόση ανταπόκριση μπορούμε να βρούμε προς τα έξω της κατάφωρης αδικίας που είναι στα σκαριά αλλά νομίζω ότι θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να το πάρουμε ΟΛΟΙ σοβαρα και να