0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: nmavro73 στις Σεπτεμβρίου 28, 2010, 09:09:01 amΠαράθεση από: Green στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:13:42 pmΠαράθεση από: nmavro73 στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:05:24 pmΠαράθεση από: Green στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 07:57:47 pmΣε όλους τους κλάδους αλλάζει η ύλη. Θα μειωθεί ή θα αφαιρεθεί εντελώς το γνωστικό αντικείμενο (το πτυχίο του καθενός ούτως ή άλλως διασφαλίζει το ότι κατέχει το γνωστικό), θα δωθεί μεγαλύτερη έμφαση στη διδακτική και τα παιδαγωγικά και θα αξιολογούνται οι γενικές γνώσεις και η καλλιέργεια του εκπαιδευτικού (κάτι σαν το Τεστ Δεξιοτήτων). Εγώ σαν μαθηματικός δηλαδή θα πρέπει να ξέρω και γεωγραφία ή ιστορία; Για ποιο λόγο;Γιατί πέρα από μαθηματικός είσαι και εκπαιδευτικός. Δεν διδάσκεις μόνο μαθηματικά, αλλά διαμορφώνεις την κουλτούρα και τη στάση ζωής νεών ανθρώπων. Δεν θα πρέπει ένας εκπαιδευτικός να έχει ένα minimum επίπεδο κουλτούρας και καλλιέργειας; Μπορεί π.χ. να είναι ανορθόγραφος ή να μην μπορεί να συντάξει σωστά μία πρόταση; Μπορεί στην εποχή του διαδικτύου να μη ξέρει αγγλικά για να παραπέμψει έναν μαθητή σε ένα ξενόγλωσσο site σχετικό με το μάθημα;Ορθογραφία και αγγλικά ξέρω και πολύ καλά μάλιστα. Αν με ρωτήσεις όμως για Ιστορία δεν έχω ιδέα. Μόνο στις εξετάσεις διάβαζα. Όπως φαντάζομαι και αρκετοί των θετικών. Γιατί να μου την εξετάσεις; Συντακτικό και γραμματική με κανόνες δεν ξέρω. Όμως μια χαρά τα κάνω διαισθητικά και τα κάνω σωστά. Αν μου τα εξετάσεις όμως δεν τα ξέρωΤέλος πάντων, ένα παραδειγμα ανέφερα. Θέλω να πω ότι ένας παιδαγωγός πρέπει να έχει μια γενικότερη κουλτούρα. Πόσες φορές μέσα στην τάξη η συζήτηση δεν έχει πάει σε θέματα πέρα από το αντικείμενο του μαθήματος; Πόσες φορές τα παιδιά δεν ρωτάνε για ένα σωρό πράγματα, ακόμα για τρέχοντα ζητήματα; Δεν θα πρέπει ένας εκπαιδευτικός το 2010 να μπορεί να έχει άποψη και να συμμετέχει σε όλα αυτά;
Παράθεση από: Green στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:13:42 pmΠαράθεση από: nmavro73 στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:05:24 pmΠαράθεση από: Green στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 07:57:47 pmΣε όλους τους κλάδους αλλάζει η ύλη. Θα μειωθεί ή θα αφαιρεθεί εντελώς το γνωστικό αντικείμενο (το πτυχίο του καθενός ούτως ή άλλως διασφαλίζει το ότι κατέχει το γνωστικό), θα δωθεί μεγαλύτερη έμφαση στη διδακτική και τα παιδαγωγικά και θα αξιολογούνται οι γενικές γνώσεις και η καλλιέργεια του εκπαιδευτικού (κάτι σαν το Τεστ Δεξιοτήτων). Εγώ σαν μαθηματικός δηλαδή θα πρέπει να ξέρω και γεωγραφία ή ιστορία; Για ποιο λόγο;Γιατί πέρα από μαθηματικός είσαι και εκπαιδευτικός. Δεν διδάσκεις μόνο μαθηματικά, αλλά διαμορφώνεις την κουλτούρα και τη στάση ζωής νεών ανθρώπων. Δεν θα πρέπει ένας εκπαιδευτικός να έχει ένα minimum επίπεδο κουλτούρας και καλλιέργειας; Μπορεί π.χ. να είναι ανορθόγραφος ή να μην μπορεί να συντάξει σωστά μία πρόταση; Μπορεί στην εποχή του διαδικτύου να μη ξέρει αγγλικά για να παραπέμψει έναν μαθητή σε ένα ξενόγλωσσο site σχετικό με το μάθημα;Ορθογραφία και αγγλικά ξέρω και πολύ καλά μάλιστα. Αν με ρωτήσεις όμως για Ιστορία δεν έχω ιδέα. Μόνο στις εξετάσεις διάβαζα. Όπως φαντάζομαι και αρκετοί των θετικών. Γιατί να μου την εξετάσεις; Συντακτικό και γραμματική με κανόνες δεν ξέρω. Όμως μια χαρά τα κάνω διαισθητικά και τα κάνω σωστά. Αν μου τα εξετάσεις όμως δεν τα ξέρω
Παράθεση από: nmavro73 στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:05:24 pmΠαράθεση από: Green στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 07:57:47 pmΣε όλους τους κλάδους αλλάζει η ύλη. Θα μειωθεί ή θα αφαιρεθεί εντελώς το γνωστικό αντικείμενο (το πτυχίο του καθενός ούτως ή άλλως διασφαλίζει το ότι κατέχει το γνωστικό), θα δωθεί μεγαλύτερη έμφαση στη διδακτική και τα παιδαγωγικά και θα αξιολογούνται οι γενικές γνώσεις και η καλλιέργεια του εκπαιδευτικού (κάτι σαν το Τεστ Δεξιοτήτων). Εγώ σαν μαθηματικός δηλαδή θα πρέπει να ξέρω και γεωγραφία ή ιστορία; Για ποιο λόγο;Γιατί πέρα από μαθηματικός είσαι και εκπαιδευτικός. Δεν διδάσκεις μόνο μαθηματικά, αλλά διαμορφώνεις την κουλτούρα και τη στάση ζωής νεών ανθρώπων. Δεν θα πρέπει ένας εκπαιδευτικός να έχει ένα minimum επίπεδο κουλτούρας και καλλιέργειας; Μπορεί π.χ. να είναι ανορθόγραφος ή να μην μπορεί να συντάξει σωστά μία πρόταση; Μπορεί στην εποχή του διαδικτύου να μη ξέρει αγγλικά για να παραπέμψει έναν μαθητή σε ένα ξενόγλωσσο site σχετικό με το μάθημα;
Παράθεση από: Green στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 07:57:47 pmΣε όλους τους κλάδους αλλάζει η ύλη. Θα μειωθεί ή θα αφαιρεθεί εντελώς το γνωστικό αντικείμενο (το πτυχίο του καθενός ούτως ή άλλως διασφαλίζει το ότι κατέχει το γνωστικό), θα δωθεί μεγαλύτερη έμφαση στη διδακτική και τα παιδαγωγικά και θα αξιολογούνται οι γενικές γνώσεις και η καλλιέργεια του εκπαιδευτικού (κάτι σαν το Τεστ Δεξιοτήτων). Εγώ σαν μαθηματικός δηλαδή θα πρέπει να ξέρω και γεωγραφία ή ιστορία; Για ποιο λόγο;
Σε όλους τους κλάδους αλλάζει η ύλη. Θα μειωθεί ή θα αφαιρεθεί εντελώς το γνωστικό αντικείμενο (το πτυχίο του καθενός ούτως ή άλλως διασφαλίζει το ότι κατέχει το γνωστικό), θα δωθεί μεγαλύτερη έμφαση στη διδακτική και τα παιδαγωγικά και θα αξιολογούνται οι γενικές γνώσεις και η καλλιέργεια του εκπαιδευτικού (κάτι σαν το Τεστ Δεξιοτήτων).
Παράθεση από: Green στις Σεπτεμβρίου 28, 2010, 09:20:18 amΠαράθεση από: nmavro73 στις Σεπτεμβρίου 28, 2010, 09:09:01 amΠαράθεση από: Green στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:13:42 pmΠαράθεση από: nmavro73 στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:05:24 pmΠαράθεση από: Green στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 07:57:47 pmΣε όλους τους κλάδους αλλάζει η ύλη. Θα μειωθεί ή θα αφαιρεθεί εντελώς το γνωστικό αντικείμενο (το πτυχίο του καθενός ούτως ή άλλως διασφαλίζει το ότι κατέχει το γνωστικό), θα δωθεί μεγαλύτερη έμφαση στη διδακτική και τα παιδαγωγικά και θα αξιολογούνται οι γενικές γνώσεις και η καλλιέργεια του εκπαιδευτικού (κάτι σαν το Τεστ Δεξιοτήτων). Εγώ σαν μαθηματικός δηλαδή θα πρέπει να ξέρω και γεωγραφία ή ιστορία; Για ποιο λόγο;Γιατί πέρα από μαθηματικός είσαι και εκπαιδευτικός. Δεν διδάσκεις μόνο μαθηματικά, αλλά διαμορφώνεις την κουλτούρα και τη στάση ζωής νεών ανθρώπων. Δεν θα πρέπει ένας εκπαιδευτικός να έχει ένα minimum επίπεδο κουλτούρας και καλλιέργειας; Μπορεί π.χ. να είναι ανορθόγραφος ή να μην μπορεί να συντάξει σωστά μία πρόταση; Μπορεί στην εποχή του διαδικτύου να μη ξέρει αγγλικά για να παραπέμψει έναν μαθητή σε ένα ξενόγλωσσο site σχετικό με το μάθημα;Ορθογραφία και αγγλικά ξέρω και πολύ καλά μάλιστα. Αν με ρωτήσεις όμως για Ιστορία δεν έχω ιδέα. Μόνο στις εξετάσεις διάβαζα. Όπως φαντάζομαι και αρκετοί των θετικών. Γιατί να μου την εξετάσεις; Συντακτικό και γραμματική με κανόνες δεν ξέρω. Όμως μια χαρά τα κάνω διαισθητικά και τα κάνω σωστά. Αν μου τα εξετάσεις όμως δεν τα ξέρωΤέλος πάντων, ένα παραδειγμα ανέφερα. Θέλω να πω ότι ένας παιδαγωγός πρέπει να έχει μια γενικότερη κουλτούρα. Πόσες φορές μέσα στην τάξη η συζήτηση δεν έχει πάει σε θέματα πέρα από το αντικείμενο του μαθήματος; Πόσες φορές τα παιδιά δεν ρωτάνε για ένα σωρό πράγματα, ακόμα για τρέχοντα ζητήματα; Δεν θα πρέπει ένας εκπαιδευτικός το 2010 να μπορεί να έχει άποψη και να συμμετέχει σε όλα αυτά;Αυτό είναι άλλο. Πρέπει να παρακολουθεί γενικώς τα γεγονότα. Δεν σημαίνει ότι θα με εξετάσεις στο ποια είναι η στάθμη του Νείλου το χειμώνα. Και εξάλλου τι είναι κουλτούρα; Ο καθηγητής δηλαδή πρέπει να είναι σε ένα καλούπι;Να ακούει μια συγκεκριμένη μουσική που θεωρείται "αποδεκτή"; Ή να παρακολουθεί κάποιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θεωρούνται επιπέδου;
Παράθεση από: efterpi2 στις Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:10:47 pmθελω να πιστευω οτι το ενδεχομενο του τεστ δεξιοτητων θα το ξανασκεφτουν και δεν θα κανουν ακια αυτην την πατατα!!αντι να εξεταστουμε στο γνωστικο που αφορα το αντικειμενο μασ να βαλουν γενικεσ γνωσεισ!αν το πτυχιο μασ συνεπαγεται οτι γνωριζουμε το γνωστικο μασ αντικειμενο το ιδιο ισχυει και για τη διδακτικη υποτιθεται οτι ολεσ μασ οι γνωσεισ ειναι απο τη σχολη μασ!και επισησ στον κλαδο μασ πε60 το γνωστικο με τη διδακτικη δεν εχουν σαφη ορια που να τα χωριζουνθα μιλησω για τους φιλολογους. Κανενας φιλολογος, οποιας ειδικοτητας, δεν εχει διδακτει επαρκως ολα τα αντικειμενα που καλειται να διδαξει. Επομενως, η εξεταση στο γνωστικο ειναι απαραιτητη (οσο κι αν μας κουραζει αυτο!). επισης, αν δεχτουμε τη μη εξεταση στο γνωστικο (γιατι ταχα μου το γνωριζουμε!) τοτε γιατι οι αποφοιτοι ΠΕ70, ΠΕ60, ΦΠΨ και ισως καποια αλλα τμηματα να δινουν Παιδαγωγικα (αφου τα εχου διδαχτει πληρως και εχουν εξεταστει επιτυχως μεσα στα πανεπιστημια?)γιαυτο σας λεω, να εξεταζομαστε και στα 2 (γνωστικο και παιδαγωγικα) γιατι εκπ/κος σημαινει 2 πραγματα: επιστημονικη καταρτιση και παιδαγωγικη ικανοτητα.οσο για το τεστ δεξιοτητων, δε νομιζω οτι οφελει. μαλλον ενα τεστ "νοημοσυνης" θα ηταν πολυ καλυτερο...
θελω να πιστευω οτι το ενδεχομενο του τεστ δεξιοτητων θα το ξανασκεφτουν και δεν θα κανουν ακια αυτην την πατατα!!αντι να εξεταστουμε στο γνωστικο που αφορα το αντικειμενο μασ να βαλουν γενικεσ γνωσεισ!αν το πτυχιο μασ συνεπαγεται οτι γνωριζουμε το γνωστικο μασ αντικειμενο το ιδιο ισχυει και για τη διδακτικη υποτιθεται οτι ολεσ μασ οι γνωσεισ ειναι απο τη σχολη μασ!και επισησ στον κλαδο μασ πε60 το γνωστικο με τη διδακτικη δεν εχουν σαφη ορια που να τα χωριζουν
Επειδή έδωσα το Τεστ Δεξιοτήτων τον Δεκέμβριο του 2008, δεν εξετάζει αυτά που λες. Εξετάζει την αντίληψη του υποψηφίου, γενικές γνώσεις, ενημέρωση σε θέματα επικαιρότητας και ικανότητα στη σωστή σύνταξη και δόμηση του λόγου.
και ένα ψυχολογικό επίσης!!!!...
Παράθεση από: DINAPE60 στις Σεπτεμβρίου 28, 2010, 01:37:09 pmκαι ένα ψυχολογικό επίσης!!!!... Συμφωνώ απόλυτα !!! Θεωρώ απαραίτητη την ψυχολογική εξέταση προς τους εκπαιδευτικούς. Δηλαδή ο κάθε ''πικραμένος'' με ένα σωρό ψυχολογικά προβλήματα είναι σε θέση να μπει στην τάξη και να κάνει σωστά τη δουλειά του; Δε λέω ότι όλοι όσοι έχουν προβλήματα θα δημιουργήσουν οπωσδήποτε κάποιο πρόβλημα στην τάξη, ωστόσο κανείς μας δεν εξετάζεται για το αν έχει σώας τας φρένας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούγονται θλιβερές ιστορίες με εκπαιδευτικούς.Κάποιοι θα πείτε ποιοι θα είναι αυτοί που θα μας εξετάζουν και αν η διαδικασία θα είναι απόλυτα αμερόληπτη, χωρίς ''υπόγεια'' συμφέροντα. Αλλά δυστυχώς όλα μπορούν να συμβούν στη χώρα μας...
Παράθεση από: DINAPE60 στις Σεπτεμβρίου 28, 2010, 01:37:09 pmκαι ένα ψυχολογικό επίσης!!!!...Συμφωνώ απόλυτα !!! Θεωρώ απαραίτητη την ψυχολογική εξέταση προς τους εκπαιδευτικούς. Δηλαδή ο κάθε ''πικραμένος'' με ένα σωρό ψυχολογικά προβλήματα είναι σε θέση να μπει στην τάξη και να κάνει σωστά τη δουλειά του; Δε λέω ότι όλοι όσοι έχουν προβλήματα θα δημιουργήσουν οπωσδήποτε κάποιο πρόβλημα στην τάξη, ωστόσο κανείς μας δεν εξετάζεται για το αν έχει σώας τας φρένας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούγονται θλιβερές ιστορίες με εκπαιδευτικούς.Κάποιοι θα πείτε ποιοι θα είναι αυτοί που θα μας εξετάζουν και αν η διαδικασία θα είναι απόλυτα αμερόληπτη, χωρίς ''υπόγεια'' συμφέροντα. Αλλά δυστυχώς όλα μπορούν να συμβούν στη χώρα μας...
Παράθεση από: maklin στις Σεπτεμβρίου 28, 2010, 07:33:03 pmΠαράθεση από: DINAPE60 στις Σεπτεμβρίου 28, 2010, 01:37:09 pmκαι ένα ψυχολογικό επίσης!!!!...Συμφωνώ απόλυτα !!! Θεωρώ απαραίτητη την ψυχολογική εξέταση προς τους εκπαιδευτικούς. Δηλαδή ο κάθε ''πικραμένος'' με ένα σωρό ψυχολογικά προβλήματα είναι σε θέση να μπει στην τάξη και να κάνει σωστά τη δουλειά του; Δε λέω ότι όλοι όσοι έχουν προβλήματα θα δημιουργήσουν οπωσδήποτε κάποιο πρόβλημα στην τάξη, ωστόσο κανείς μας δεν εξετάζεται για το αν έχει σώας τας φρένας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούγονται θλιβερές ιστορίες με εκπαιδευτικούς.Κάποιοι θα πείτε ποιοι θα είναι αυτοί που θα μας εξετάζουν και αν η διαδικασία θα είναι απόλυτα αμερόληπτη, χωρίς ''υπόγεια'' συμφέροντα. Αλλά δυστυχώς όλα μπορούν να συμβούν στη χώρα μας...Ψυχιατρική εξέταση λέμε. Στους αναπληρωτές φέτος ζήτησαν. Έπρεπε να πάνε και χαρτί από ψυχίατρο.Για τους μόνιμους στο ζητάνε όταν διορίζεσαι νομίζω