*

Αποστολέας Θέμα: Θα γίνει ασέπ ?  (Αναγνώστηκε 140727 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Θα γίνει ασέπ ?
« Απάντηση #238 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 09:05:49 pm »
Αλήθεια ζητούν χαρτί από ψυχίατρο; Δεν το γνώριζα αυτό. Και τι διαδικασία είναι; Ρωτάω αλλά είμαι εκτός θέματος...
Ε, σε ρωτάει ο ψυχίατρος ή ο νευρολόγος αν έχεις ψυχολογικά προβλήματα, αν έχεις πάρει ποτέ ψυχοφάρμακα, αν έχεις πάρει ναρκωτικά, του λες όχι και φεύγεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:33:44 »

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 09:11:05 pm »
Όπως στο στρατό την πρώτη μέρα.. σε τσεκάρει ένας ψυχίατρος στην πόρτα του ιατρείου, αν δει ότι είσαι ΟΚ σε διώχνει, αν υποψιαστεί ότι κάτι τρέχει, σε κρατάει για να σε δει ο άλλος γιατρός που κάθεται πιο μέσα! Το αδιαχώρητο θα γινόταν :P

Υ.Γ. Με είχαν διώξει στην πόρτα.. δεν ξέρω γιατί :D

Αν και offtopic ...είχαμε μια περίπτωση στο στρατό που αν και πέρασε από ψυχίατρο
δεν χρειαζόταν να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι κάτι πάει στραβά ...2 μήνες μετά πήρε το όπλο σε υπηρεσία και έριχνε στο αέρα  ;D
Φυσικά το γεγονός "θάφτηκε" και ο φαντάρος τελείωσε κανονικά την θητεία του. Λέτε να διοριστεί και πουθενά... ;)

Αποσυνδεδεμένος maklin

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #240 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 09:13:40 pm »
Μάλιστα κατάλαβα. Το φανταζόμουν κάπως διαφορετικά όταν έλεγα για ψυχιατρική εξέταση (έχεις δίκιο nmavro73 για το ψυχιατρική).
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος nmavro73

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Anastasiadesigns, κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων
« Απάντηση #241 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 10:24:48 pm »
και ένα ψυχολογικό επίσης!!!!...

Συμφωνώ απόλυτα !!!
Θεωρώ απαραίτητη την ψυχολογική εξέταση προς τους εκπαιδευτικούς. Δηλαδή ο κάθε ''πικραμένος'' με ένα σωρό ψυχολογικά προβλήματα είναι σε θέση να μπει στην τάξη και να κάνει σωστά τη δουλειά του; Δε λέω ότι όλοι όσοι έχουν προβλήματα θα δημιουργήσουν οπωσδήποτε κάποιο πρόβλημα στην τάξη, ωστόσο κανείς μας δεν εξετάζεται για το αν έχει σώας τας φρένας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούγονται θλιβερές ιστορίες με εκπαιδευτικούς.

Κάποιοι θα πείτε ποιοι θα είναι αυτοί που θα μας εξετάζουν και αν η διαδικασία θα είναι απόλυτα αμερόληπτη, χωρίς ''υπόγεια'' συμφέροντα. Αλλά δυστυχώς όλα μπορούν να συμβούν στη χώρα μας...
Ψυχιατρική εξέταση λέμε. Στους αναπληρωτές φέτος ζήτησαν. Έπρεπε να πάνε και χαρτί από ψυχίατρο.Για τους μόνιμους στο ζητάνε όταν διορίζεσαι νομίζω
Σιγά τη σοβαρή εξέταση...
Σε πληροφορώ ότι στην Καβάλα η εξέταση είναι αναλυτικότατη. Μου το πε συνάδελφος που την πέρασε. Σε εξετάζουν και ο Ψυχίατρος αλλά και οι ψυχολόγοι και κάνεις και ψυχομετρικά τεστ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:33:44 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 12:21:12 am »
και ένα ψυχολογικό επίσης!!!!...

Συμφωνώ απόλυτα !!!
Θεωρώ απαραίτητη την ψυχολογική εξέταση προς τους εκπαιδευτικούς. Δηλαδή ο κάθε ''πικραμένος'' με ένα σωρό ψυχολογικά προβλήματα είναι σε θέση να μπει στην τάξη και να κάνει σωστά τη δουλειά του; Δε λέω ότι όλοι όσοι έχουν προβλήματα θα δημιουργήσουν οπωσδήποτε κάποιο πρόβλημα στην τάξη, ωστόσο κανείς μας δεν εξετάζεται για το αν έχει σώας τας φρένας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούγονται θλιβερές ιστορίες με εκπαιδευτικούς.

Κάποιοι θα πείτε ποιοι θα είναι αυτοί που θα μας εξετάζουν και αν η διαδικασία θα είναι απόλυτα αμερόληπτη, χωρίς ''υπόγεια'' συμφέροντα. Αλλά δυστυχώς όλα μπορούν να συμβούν στη χώρα μας...
Ψυχιατρική εξέταση λέμε. Στους αναπληρωτές φέτος ζήτησαν. Έπρεπε να πάνε και χαρτί από ψυχίατρο.Για τους μόνιμους στο ζητάνε όταν διορίζεσαι νομίζω
Σιγά τη σοβαρή εξέταση...
Σε πληροφορώ ότι στην Καβάλα η εξέταση είναι αναλυτικότατη. Μου το πε συνάδελφος που την πέρασε. Σε εξετάζουν και ο Ψυχίατρος αλλά και οι ψυχολόγοι και κάνεις και ψυχομετρικά τεστ

Ο ψυχίατρος το καταλαβαίνω, έχει σπουδάσει ιατρική.. ο ψυχολόγος που κολλάει;;;;; Θα αρνιόμουν να δίνω απαντήσεις σε οποιονδήποτε πλην ψυχιάτρου!
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 05:09:54 pm »
Eμένα στην Κρήτη με εξέτασε μόνο ψυχίατρος, όχι ψυχολόγοι και δεν πέρασα απο κανένα ψυχομετρικό. Μήπως για αυτο δεν βρήκαν το πρόβλημα μου  ???:P :P Πάντως είναι πολύ τυπική διαδικασία!

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 10:38:36 pm »
Ο ψυχίατρος το καταλαβαίνω, έχει σπουδάσει ιατρική.. ο ψυχολόγος που κολλάει;;;;; Θα αρνιόμουν να δίνω απαντήσεις σε οποιονδήποτε πλην ψυχιάτρου!
Δε συμφωνώ. Γιατί υποτιμάς έναν επιστημονικό κλάδο; Δες το κι αλλιώς. Ένας ψυχίατρος βλέπει κάθε μέρα κυρίως περιπτώσεις που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης, οπότε μπορεί να μην κρίνει ως σοβαρές περιπτώσεις που έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά δε χρειάζονται ψυχοφάρμακα για να βγάλουν τη μέρα. Οπότε μπορεί να πει: "Εντάξει, αφού δεν "παίζει" το μάτι σου καλά είσαι". Τέλος πάντων, μ' αυτό το ατυχές παράδειγμα θέλω να πω ότι όλοι οι επιστημονικοί κλάδοι χρειάζονται, και ο πιο "ιατρικός" και ο πιο "ψυχολογικός".
Επίσης, θέλω να παραθέσω ένα παράδειγμα από ψυχιατρική εξέταση στο νοσοκομείο Σερρών για φίλη αναπληρώτρια δασκάλα.
-Έχεις πάρει ποτέ ψυχοφάρμακα;
-Όχι.
-Έχει ή είχε ποτέ κάποιο μέλος της οικογένειάς σου ψυχική ασθένεια;
-Όχι.
-Εντάξει. (Υπογραφή).
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος julie9

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 10:52:02 pm »
Και εγω περασα απο ψυχιατρο.Πιο βλακωδης εξεταση δεν υπάρχει.Με ρωτησε αν εχω κανει χρηση ναρκωτικων,ψυχοφαρμακων,αν ακουω φωνες ή αν καποιο μελος της οικογενειας μου εχει σχιζοφρενεια.Επισης ρωτησε και καποια θεματα για την προσωπικη μου ζωη.Αφου εκανε αυτες τις ηλιθιες ερωτησεις μου εδωσε τη βεβαιωση για το πιστοποιητικο.Δυστυχως οι δομες υγειας και παιδειας νοσουν.Αυτη η διαδικασια με περισσοτερες η λιγοτερες ερωτησεις γινεται απο τους περισσοτερους ψυχιατρους δημοσιων νοσοκομειων για εκπαιδευτικους.Εγω παντως δεν ειμαι βεβαιη οτι ετσι οσοι δουλευουν στο δημοσιο ειναι ψυχικα υγιεις.Για ψυχομετρικα τεστ δεν εχω ακουσει ποτε και απο κανενα.Ελαχιστοι ειναι οι γιατροι που εξεταζουν κανονικα.

Αποσυνδεδεμένος belw

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 11:03:24 pm »
Για παρτε μια ιδεα..................

"Καλησπέρα, παιδιά, τελειώνω ΣΣΑΣ Ψυχολόγων και πέραν του ότι έχω περάσει από τη διαδικασία αυτή την έχω μελετήσει σε κάποια εξάμηνά μου.
Τα ψυχομετρικά τεστ έχουν πολλαπλούς ρόλους.
Ας πούμε στη ζωγραφική καθόλου δε μετράει η ικανότητά σου να σκιτσάρεις. Τους ενδιαφέρουν άλλα πράγματα, ας πούμε τι φύλου θα είναι ο άνθρωπος που θα ζωγραφίσεις πρώτα, που δείχνει τις περισσότερες φορές την ταύτισή σου με το αντίστοιχο φύλο και τους ρόλους που αναλαμβάνεις στην καθημερινότητά σου. Και γι αυτό σε ρωτάν και τι επάγγελμα πιστεύεις ότι ασκεί η ζωγραφισμένη φιγούρα, θέλοντας να διαπιστώσουν κυρίως τι ιδιότητες προσδίδεις εσύ ακουσίως στον εαυτό σου.
Σημαντικό είναι να ζωγραφίσεις έναν άνθρωπο αρτιμελή με κανένα χτυπητό λανθασμένο χαρακτηριστικό. Π. Χ. Να έχει 2 μάτια, μύτη, στόμα,2 χέρια και σώμα κατά προτίμηση, αποφύγετε τα σκίτσα με πρόσωπα μόνο. Εννοείται ότι οι κόρες στα μάτια πρέπει να υπάρχουν και τα τοιαύτα. Είναι πολύ απλά τα πράγματα και πολύ δύσκολα διαγνώσκεις διαταραχές σε ένα άτομο με αυτή τη διαδικασία, γι αυτό και υπάρχουν συμπληρωματικά τεστ. Επίσης, οι πολλές λεπτομέρειες δείχνουν ένα σχετικά αυξημένο δείχτη νοημοσύνης ελαφρά. Απλά και κατανοητά πράγματα. Αποφύγετε τις υπερβολές και τα παρακινδυνευμένα τολμήματα.
Συμπληρωματικό είναι και το τεστ προσωπικότητας το οποίο θα κληθείτε να απαντήσετε. Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικά μετράει διάφορα χαρακτηριστικά σας παθολογικά και μη. Ας πούμε βλέπει υστερίες, υποχόνδριους τύπους κυρίως, φοβικούς, καταθλιπτικούς, ναρκισσιστές, με διπολική διαταραχή. Επίσης μετράει τα επίπεδα θυληκότητας ή αρρενωπότητας στο κάθε άτομο. Και πο΄λλά άλλα. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι και κριτήριο για να μπει η ταμπέλα σε κάποιον αν είναι ομοφυλόφιλος. Απλά έξετάζουν τρόπους συμπεριφοράς, καταλληλότητα για συμβίωση, για ηγεσία κτλ. Εννοείται ότι ελέγχουν και αν ένα άτομο έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις, αλλά οι σχετικές ερωτήσεις είναι πολύ φανερές.
Υπάρχουν ερωτήματα που κρίνουν τις γονεϊκές σχέσεις και εάν υπήρξε κάποιο τραυματικό γεγονός στην οικογένεια.
Προσοχή! Πολλές ερωτήσεις επαναλαμβάνονται είτε επακριβώς είτε παρεμφερώς και υπάρχει κάποιος δείκτης ψέμματος ο οποίος δε γίνεται κατανοητός από τον εξεταζόμενο.
Εάν ο δείκτης αυτός ξεπεράσει το όριο το τεστ κρίνεται άκυρο. Εννοείται ότι σε κάθε γραπτό υπάρχει και κάποιος αυξημένος λίγο ή πολύ δείκτης ψέμματος, μιας και για εξετάσεις πρόκειται όπου το άτομο προσπαθεί να υπερτονίσει κάποιες δυνατότητές του ή να κρύψει τυχόν αδυναμίες του. Είναι αποδεκτός μέχρι ενός σημείου, αλλά εάν ξεπεραστεί το τεστ αυτό ματα ακυρώνεται.
Σε όλ αυτά, επειδή σαφέστατα δεν μπορούν 100% να είναι αξιόπιστα και έγκυρα μιας και είμαστε άνθρωποι και για να εξεταστούμε καλύτερα χρειάζεται περισσότερος χρόνος και ενδιαφέρον, υπάρχει και μια προφορική συνέντευξη εξαιρετικά σύντομη για διαπίστωση από την υγειονομική επιτροπή του στρατου, αποτελούμενη και από ψυχιάτρους αλλά και από ψυχολόγους, Και τυχόν πραγμάτων που τους "ξένισαν" λίγο στα προηγούμενα τεστ συζητιούνται μεταξύ σας.
Το τεστ αυτό, δυστυχώς δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο μιας και αποτελεί ιατρικό εργαλείο και μπορείς μόνο με πτυχίο και άδεια ψυχολόγου να το παραγγείλεις και αυτό αλλά και το πρόγραμμα από το εξωτερικό κατόπιν αδείας. Το έχω αναζητήσει κι εγώ για λόγους επαγγελματικούς, αλλά μέχρι να πάρω τουλάχιστον πτυχίο, δεν πρόκειται να το δω παρά μόνο ως εξεταζόμενη είτε ως φοιτήτρια ένα μικρό κομμάτι του.
''

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 11:56:56 pm »
Πάρα πολύ ενδιαφέρον. Στο στρατό υπάρχουν αυτά τα ψυχολογικά τεστ, που είναι πολλών ειδών. Αυτό δείχνει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό στην Ελλάδα, απλώς λόγω χρημάτων (ίσως) και κακής πολιτικής (κυρίως) δεν περνάνε από τα παραπάνω τεστ οι εκπαιδευτικοί.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 01:32:19 am από Demetroula »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος maklin

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 01:09:42 am »
Μία διαφορά μεταξύ ψυχίατρου και ψυχολόγου είναι ότι ο ψυχίατρος κάνει ίαση μέσω φαρμάκων ενώ ο ψυχολόγος μέσω διαλόγου, μεθόδων κλπ.
Ο ψυχίατρος κυρίως προσπαθεί να απαλλάξει τον ασθενή από τα συμπτώματα της ασθένειας, αυτά δηλαδή που είναι ορατά και ενοχλήσιμα.
Αντίθετα, ο ψυχολόγος προσπαθεί να βρει την αιτία και αναζητεί τους τρόπους βελτίωσης της συμπεριφοράς.
Εξαρτάται λοιπόν από η κάθε περίπτωση εάν χρήζει παρακολούθηση ψυχιάτρου ή ψυχολόγου.
Την παραπάνω διαφορά την είχε αναφέρει μια καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο.
ΠΕ 60

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 01:41:42 am »
Γι' αυτό το λόγο δεν πρέπει να υποτιμάμε κανένα κλάδο!
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 02:54:22 pm »
Ο ψυχολόγος ΔΕΝ είναι γιατρός! Και με μια κουβεντούλα ΔΕΝ θα ανακαλύψει τίποτα, ούτε θα βρει την αιτία πιθανού προβλήματος κλπ.
Όπως έγραψε σε ένα βιβλίο του κάποτε ο μεγάλος δάσκαλος της Φυσικής, Feynman: "..η ψυχολογία στην καλύτερη περίπτωση είναι μια ιατρική μέθοδος, αλλά τείνει προς τον τσαρλατανισμό..."
Και για να είμαι δίκαιος, όταν το είχε γράψει, οι μέθοδοι στη ψυχολογία δεν ήταν τόσο αναπτυγμένοι όσο τώρα, αλλά, οι ψυχολόγοι όντας μη-γιατροί, δεν μπορεί κανένας να σε αναγκάσει να περάσεις από "εξέταση" από έναν μη-γιατρό, διότι δεν αποτελεί ιατρική εξέταση.

Υ.Γ. Θυμήθηκα μια ιστορία για τον Feynman που έγραφε σε ένα αυτοβιογραφικό του βιβλίο.. όταν ήταν να τον πάρουν στρατό, μετά τον πόλεμο, περνούσε από ψυχιατρική εξέταση, και.. πως τα κατάφερε, με τις απαντήσεις του και τις αντιδράσεις του.. 10 ψυχίατροι τον βγάλανε "τρελό" και τον απαλλάξανε από τον στρατό. Αυτός δεν ήθελε τέτοια απαλλαγή και ζήτησε απαλλαγή επειδή είναι στο παν/μιο και εκπαιδεύει νέους επιστήμονες κλπ κλπ.. τελικά του ήρθε νέο χαρτί με απαλλαγή για "παθολογικούς λόγους" ;D
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

ΕφηΤζ.

• Επισκέπτης
« Απάντηση #251 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 05:25:16 pm »
Αν και θυμιζω το θεμα του τοπικ ΗΤΑΝ: Θα γινει ΑΣΕΠ?
Περασαμε σε αλλο θεματακι....Σχετικα λοιπον με το προς συζητηση θεμα ψυχολογου-ψυχιατρου θέλω να πω οτι και οι 2 ειδικοτητες χρησιμοποιουν ως εργαλια τους ψυχαναλυση και ψυχοθεραπεια με τον γνωστο τροπο της "κουβεντουλας" οπως αναφερθηκε απλοικα παραπανω...Που μονο κουβεντουλα δεν ειναι...Με την πρωτη ματια ενας καλος ψυχολογος ή ψυχιατρος μπορουν να καταλαβουν πραγματα για καποιον! Αλλα απορω πως ζηταμε εμεις οι ιδιοι που τοσο υποτιαμε (προσπαθωντας να κρυψουμε το μεγαλο ταμπου που εχουμε κληρονομισει απο την συντηρ. κοινωνια) μια "ολοκληρωμενη" "σωστη" ψυχολογική εξεταση...Αφου δεν ειμαστε σε θέση ουτε να την κατανοησουμε, ουτε να την αποδεχτουμε..?

Ενα πααρδειγμα μονο θα σας πω για α βαθυα μεσανυχτα της κοινωνιας κ των ιδιων μας: στα ΙΕΚ προσχολικης αγωγης εχω μαθητη με νοητικη στερηση και προβλημα επικοινωνιας...κανεις δεν εχει ασχοληθει με το θεμα...κι εμενα οπως μου λενε :Δεν ειναι δουλεια μου ν ασχοληθω...αφου γραφτηκε στο ΙΕΚ θα τελειωσει κανονικα => Θα μπορει να εργαστει σε παιδικο σταθμο!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)