0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
9.Εργασιακές σχέσεις - προσλήψεις: Το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο ενώ εισηγείται την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την απελευθέρωση των απολύσεων. Προτείνει δε μηδενικές προσλήψεις ακόμη και σε ευαίσθητους τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία. -------------------------------------------------------------------Το ΔΝΤ όμως ξέρει τις ελλείψεις που έχουν τα δημόσια νοσοκομεία σε προσωπικό ( αντί για 6 νοσηλευτές βάρδια στα Τμήματα υπάρχουν λόγω ελλείψεων προσωπικού 2 άτομα, να μην αναφέρω και τους γιατρούς - που δεν υπάχρουν βασικές ειδικότητες σε κάποια νοσοκομεία) και στα σχολεία σε εκαπιδευτικούς ? Ηθελα να ξέρω πως θα λειτουργήσουν του χρόνου τα ολοήμερα (που συνεπάγονται επιπλέον εκπαιδευτικούς) .... Τα παιδιά πρέπει να κάνουν μάθημα. Ηδη με τους μισούς . ήτοι 3000 διορισμούς θα μείνουν ακάλυπτες χιλιάδες θέσεις εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία.
Γιατί νομίζεις ότι θα μπορεί τίποτα να λειτουργήσει, όταν διώξουν τους συμβασιούχους οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες; Τα πάντα θα υπολειτουργούν.
Έτσι παιδιά.. διασπαστείτε.. άλλοι σε 24μηνα, άλλοι σε 30μηνα, με ΑΣΕΠ και χωρίς ΑΣΕΠ, σε πολύτεκνους, σε ερωτευμένους με σκοπό το γάμο και θα πάρετε όλοι μαζί τα @@@@ μου στο τέλος !!!Ένας μόνιμος
Παράθεση από: tommmymeme στις Απριλίου 19, 2010, 02:54:23 pmΈτσι παιδιά.. διασπαστείτε.. άλλοι σε 24μηνα, άλλοι σε 30μηνα, με ΑΣΕΠ και χωρίς ΑΣΕΠ, σε πολύτεκνους, σε ερωτευμένους με σκοπό το γάμο και θα πάρετε όλοι μαζί τα @@@@ μου στο τέλος !!!Ένας μόνιμοςΚαλά τα λες εσύ αλλά και οι μόνιμοι τί κάνουν για να μας στηρίξουν;;; Ούτε μια απεργία τουλάχιστον στο δικό μου σχολείο, μην τυχόν και χάσουν κανένα ευρώ!!!! Πού είναι οι μόνιμοι να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους τώρα που τους χρειαζόμαστε;;; Η Διαμάντω σας είπε ότι του χρόνου θα πάρετε από 5 ώρες υπερωρίας ο καθένας σας και εσείς είστε κατα ευχαριστημένοι ούτε ένας δεν θα κατέβει σε απεργία από το σχολείο μας την Πέμπτη!!!! (Δεν μιλάω προσωπικά σε εσένα βέβαια, αλλά γενικά.)
Παράθεση από: Amedeus στις Απριλίου 19, 2010, 03:40:21 pmΠαράθεση από: tommmymeme στις Απριλίου 19, 2010, 02:54:23 pmΈτσι παιδιά.. διασπαστείτε.. άλλοι σε 24μηνα, άλλοι σε 30μηνα, με ΑΣΕΠ και χωρίς ΑΣΕΠ, σε πολύτεκνους, σε ερωτευμένους με σκοπό το γάμο και θα πάρετε όλοι μαζί τα @@@@ μου στο τέλος !!!Ένας μόνιμοςΚαλά τα λες εσύ αλλά και οι μόνιμοι τί κάνουν για να μας στηρίξουν;;; Ούτε μια απεργία τουλάχιστον στο δικό μου σχολείο, μην τυχόν και χάσουν κανένα ευρώ!!!! Πού είναι οι μόνιμοι να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους τώρα που τους χρειαζόμαστε;;; Η Διαμάντω σας είπε ότι του χρόνου θα πάρετε από 5 ώρες υπερωρίας ο καθένας σας και εσείς είστε κατα ευχαριστημένοι ούτε ένας δεν θα κατέβει σε απεργία από το σχολείο μας την Πέμπτη!!!! (Δεν μιλάω προσωπικά σε εσένα βέβαια, αλλά γενικά.)Ως μόνιμος κι εγώ λέω ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του κλάδου μας, ανεξαρτήτως επιμέρους ενστάσεων που όλοι έχουμε απέναντι στα συνδικαλιστικά μας όργανα.Δυστυχώς για όλους μας ο Αmedeus έχει δίκιο. Τα μέχρι τώρα δείγματα από τη στάση των μόνιμων δεν είναι ενθαρρυντικά. Αυτό δε σημαίνει ότι και οι μη μόνιμοι πρέπει να γίνουν εκατό καμμάτια.Προσπαθούμε όλοι όσοι καταλαβαίνουμε τι έρχεται να αλλάξουμε τα πράγματα. Και να ξεσηκώσουμε και τους υπόλοιπους.
στα τρια δημοτικά που βρίσκομαι ως ωρομίσθια κανένας εκπαιδευτικός που ρώτησα δεν θα απεργήσει. δεν τους αφορά η αλλαγή τρόπου διορισμού και όσο για τις υπερωρίες μου λένε οτι κανένας δεν μπορεί να τους αναγκάσει να τις πάρουν. άλλοι αντιμετωπίζουν τόσα άλλα προβλήματα, μαθητές, γονείς, ύλη, διοίκηση σχολείου, υποδομές σχολείου που δεν μια σύπτυξη τμήματος, εαν γίνει τελικά, ή οι υπερωρίες δεν τους λέει και πολλά
Aπό το σχολείο μου δε θα απεργήσει κανένας μόνιμος .Διαφωνούμε στην ιεράρχηση των αιτημάτων μια και υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα (αναλυτικά προγράμματα , βιβλία , κατάσταση εργαστηρίων , χρήση pc στην τάξη , επιμόρφωση ) από το σύστημα πρόσληψης των καθηγητών , που επιτέλους θα γίνει ενιαίος για όλους τους υποψήφιους συναδέλφους . Σταματήστε τη δαιμονοποίηση του αξιοκρατικού ΑΣΕΠ και αρχίστε την προετομασία για τον επόμενο διαγωνισμό .