0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΠαράθεσηΚαι τι θα εμπόδιζε να γίνει η επανάσταση έτσι ώστε να μην τιμωρηθούν οι αθώοι; Ή μήπως όλη αυτή η ρητορεία για την επάρκεια του εκπαιδευτικού προσωπικού θα εξαντληθεί στους μη προνομιούχους που δεν έχουν την συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα; Πολύ ωραία τα λες, αλλά τώρα θα καταργηθεί και η μονιμότητα. Ήδη, ένα από τα "κρυφά" σημεία του Καλλικράτη, είναι οτι θ' απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι (μόνιμοι) αφού δε θα έχουν πλέον οργανική θέση. Αυτό θ' ανοίξει το δρόμο για απολύσεις περισσοτερων (μονίμων) Δ.Υ. Αυτά έλεγε ο θωρακισμένος πολεμικός ελέφαντας της κυβέρνησης.
Και τι θα εμπόδιζε να γίνει η επανάσταση έτσι ώστε να μην τιμωρηθούν οι αθώοι; Ή μήπως όλη αυτή η ρητορεία για την επάρκεια του εκπαιδευτικού προσωπικού θα εξαντληθεί στους μη προνομιούχους που δεν έχουν την συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα;
Να σας πω την αλήθεια αγαπητοί συνάδελφοι αυτό το νομοσχέδιο πολύ το φχαριστήθηκα. Όλα αυτά τα χρόνια που με έπνιγε το άδικο από αυτά που έβλεπα να γίνονται στους διορισμούς εκπαιδευτικών.Να διορίζονται οι μέτριοι και σχέδόν όλοι οι άριστοι να είναι στην απ΄έξω (λιγοστές θέσεις διοριστέων).Και θα σας εξηγήσω πολύ σύντομα αγαπητοί μου συνάδελφοι. Εγώ έτυχε να διοριστώ πρίν από μερικά χρόνια. Συγκεκριμένα οι υψηλόβαθμοι εκπαιδευτικοί (αυτοί που δεν διορίστηκαν για μόλις μερικά εκατοστά του μορίου ή και μόρια), πολλοί εκ των οποίων μπορεί να διέθεταν και πολλά επιπλέον πτυχία (και φανταστείτε δεν μετρούσαν καν τα επιπλέον πτυχία στους πίνακες αναπληρωτών-ωρομισθίων), θα έπρεπε να μπούν στον ίδιο πίνακα του 24μήνου μαζί με κάποιους που μόλις και με το ζόρι έπιασαν τη βάση. Πολλές φορές αυτοί που έπιαναν τη βάση, επειδή είχαν κάποιον κάπου τη βόλευαν και έπερναν το δρόμο του διορισμού. Αντίθετα, αυτοί που ήταν τόσο κοντά στο διορισμό έπρεπε να διανύσουν την ίδια απόσταση στο πίνακα του 24μήνου. Καλά δεν μιλάω για το 40%. Αυτοί ήταν ο ορισμός της αδικίας. Παράθυρα, παράθυρα, παράθυρα.... Υπήρχαν κάποιοι που αναφωνούσαν ρυθμικά ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΑΣΕΠ. Αναρωτιώμουν τι είδους εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που δεν προσπαθούν τουλάχιστονΤο μόνο που μπορώ να συμφωνήσω είναι πως αρκετοί σε όλη αυτή την ιστορία είναι οι «παράπλευρες απώλειες». ΤΕΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΉ ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 24ΜΗΝΟ. ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΕΠ ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.ΑΑΑ ΦΥΣΙΚΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ
να πω την αληθεια ειχα καταλαβει απο την αρχη τ αδιεξοδο που ερχοταν απο τις πρωτες δηλωσεις της αννουλας........... σημερα αρχισα να ψαχνω χωρους για φροντιστηριο ξενογλωσσο γιατι καταλαβα οτι δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να δω διορισμο Π Ο Τ Ε !!!!!!!!!! εχω περασει στον ΑΣΕΠ του 2007 και ημουν ωρομισθ. 2 χρονια............ το εζησα το εργακι και στα 28 μου θελω να σταματησω εδω............ οχι αλλο διαβασμα για ηλιθιους ΑΣΕΠ , οχι αλλα δρομολογια σε χωρια για 350 Ε.................. δεν αντεχω αλλο να σκεφτομαι πως θα μαζεψω μορια, πως θα παρω πιστοποιητικο, πως θα βρω τροπο να γραψω τελεια στον επομενο και επομενο και ξαναεπομενο ΑΣΕΠ.................. Απλως σκεφτομαι τις ειδικοτητες που δεν εχουν την δικη μου εναλλακτικη ............. αυτοι ΤΙ θα κανουν?? στεναχωριεμαι για ολους εμας που τι καταφεραμε στο τελος τελος? ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!! ειναι απλα τραγικο........... ευχομαι το παιδι της αννουλας και ολα τα παιδια να μην περασουν αυτα που περασαμε-περναμε-και θα περναμε εμεις...........
παντως σημερα το τι μουντζα εφευγε προς το υπεπθ για το καινουριο φρουτο με τις απουσιες, κυνηγουσαμε τους μαθητες, το κανει πρωτα η ιδια μπου..ελο το σχολειο και μετα φταιμε εμεις οι κακοι καθηγητες, αυτα ελεγα στους μαθητες για την κυρια και πως το υπεπθ σκοπιμα υποβαθμιζει το δημοσιο σχολειο, και δεν νοιαζεται πολιτικος κανεις γι αυτους γιατι τα παιδακια τους ειναι απο τωρα βολεμενα, ξερετε κληρονομικα..
Εφόσον μια διαβούλευση 3500 ατόμων εδωσε ένα τ΄ςτοιο νομοσχέδιο, γιατί όχι και 3500 ή και περισσότερες υπογραφές διαμαρτυρίας να μην μπορούν να απαιτήσουν την κατάργησή του και την αλλαγή ηγεσίας στο πρωην ΥΠΕΠΘ.Εχω ξαναπροτείνει την ψηφοφορία αλλα το μηνυμα αφαιρέθηκε από το post. Ελπίζω κατα λάθος.
....η ... Υπερμαχια ( δεν μπορει να μη θυμαστε...) πού βρισκεται αραγε?? ...την εχει ακουσει κανεις τα 2 τελευταια χρονια?
...κι ο αλλος ο...Ροντουλης με τους καρπερους του 3τεκνους ??θα απεργησουν ολοι αυτοι ? θα βγαλουν καποια ανακοινωση , ετσι για τα ματια του κοσμου , βρε αδερφε...