0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: christina_k στις Απριλίου 27, 2010, 12:39:38 amΠεριθώρια για παράταση της μεταβατικής περιόδου; Έχω ανοίξει το ίδιο θέμα σε άλλο σημείο του forum...Στην αιτιολογική έκθεση στο τμήμα που αναφέρεται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' υπάρχει η παρακάτω σημείωση, η οποία κατά τη γνώμη μου, αφήνει περιθώρια για παράταση της μεταβατικής περιόδου. Αν αυτή δοθεί ή όχι, προφανώς θα εξαρτηθεί από τις αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν. 4)Για την ομαλή μετάβαση από το σημερινό στο νέο καθεστώς προσλήψεων και με δεδομένες τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί σε εκπαιδευτικούς με βάση καταργούμενες ειδικές ρυθμίσεις – προβλέπονται ειδικές μεταβατικές διατάξεις, μέχρι την πλήρη εφαρμογή της νέας διαδικασίας από το 2012 – 2013 ή και πέραν αυτής.Έχω καταλάβει καλά; Το "πέραν αυτής" αφορά μάλλον την πλασματική βαθμολογία που θα δοθεί σε 24μηνίτες χωρίς ΑΣΕΠ και απολυμένους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.
Περιθώρια για παράταση της μεταβατικής περιόδου; Έχω ανοίξει το ίδιο θέμα σε άλλο σημείο του forum...Στην αιτιολογική έκθεση στο τμήμα που αναφέρεται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' υπάρχει η παρακάτω σημείωση, η οποία κατά τη γνώμη μου, αφήνει περιθώρια για παράταση της μεταβατικής περιόδου. Αν αυτή δοθεί ή όχι, προφανώς θα εξαρτηθεί από τις αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν. 4)Για την ομαλή μετάβαση από το σημερινό στο νέο καθεστώς προσλήψεων και με δεδομένες τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί σε εκπαιδευτικούς με βάση καταργούμενες ειδικές ρυθμίσεις – προβλέπονται ειδικές μεταβατικές διατάξεις, μέχρι την πλήρη εφαρμογή της νέας διαδικασίας από το 2012 – 2013 ή και πέραν αυτής.Έχω καταλάβει καλά;
που ειδατε οτι παει με τη μορφη κατεπειγοντος?γιατι θα φουνταρω σε λιγο
συγγνωμη που επιμενω αλλα θα μου λυσετε την απορια περι κατεπειγοντος?τα περι βλακειας κρατα τα για αλλα θεματα γιατι οταν εισαι ετοιμος για διορισμο και ανατρεπεται η ζωη σου θελεις να εχεις τον χρονο τουλαχιστον να αγωνιστεις για το μελλον σου και το μελλον των παιδειων σου.
Μια συντομη αναφορα για τις επι τα χειρω τροποποιησεις των παραμετρων του υπηρεσιακου βιου των μονιμων εκπαιδευτικου, βασει της νεας εκπαιδευτικης κυβερνητικης πολιτικης.1. Υποχρεωτικη τριετης υπηρετηση των νεοδιοριστων στην περιοχη διορισμου τους. Προκειται φυσικα για μια αναχρονιστικη επαναφορα του παρωχημενου καθεστωτος της υποχρεωτικης τριετους παραμονης των νεοδιοριστων σε δυσπροσιτες σχολικες μοναδες, η οποια φυσικα τα τελευταια χρονια κατεστη διετης. Στην παρουσα συγκυρια όμως θα αφορα το συνολο των νεοδιοριστων, ωσαν να διοριστηκαν ολοι, ανεξαιρετως, σε δυσπροσιτα.2. Υποχρεωτικη διετης υπηρετηση της «οργανικης» θεσης των μετατιθεμενων (ανεξαρτητως αν κατεχουν ή όχι οργανικη στην πραγματικοτητα) και των βελτιουμενων από θεση. Όπως παραπανω.3. Δυνατοτητα διαθεσης στο πλαισιο της ιδιας ή ακομη και διαφορετικης Περιφερειακης Δ/νσης (παλαιοτερη, ανενεργη διαταξη που επαναφερεται για να δηλωθει η πολιτικη βουληση περι εφαρμογης της.)4. Υποχρεωτικη αναθεση υπερωριακης εργασιας (παλαιοτερη, ανενεργη διαταξη που επαναφερεται για να δηλωθει η πολιτικη βουληση περι εφαρμογης της.)5. Καταργησεις και συγχωνευσεις σχολικων μοναδων.6. Αυξηση του αριθμου των μαθητων ανα τμημα.7. Θα μεταφερω ένα ακραιο σεναριο με κάθε επιφυλαξη για τις αποδοχες των μονιμων. Δυνατοτητα μισθολογικης αντιστοιχισης των αμοιβων των μονιμων εκπαιδευτικων με τις ωρες διδασκαλιας, η οποια θα καθιερωσει ένα ειδος «ωρομισθιου μονιμου», ο οποιος θα επιδιωκει αυτοβουλως όχι μονον την αυτονοητη εξαντληση του ωραριου αλλα και την αναθεση υπερωριακης εργασιας, προκειμενου να αναπληρωσει μερικως το απωλεσθεν του εισοδημα.Με αλλους λογους η κεντρικη, αμιγως οικονομιστικη στρατηγικη στοχευση του υπουργειου συγκειται στα εξης: Ο εκπαιδευτικος εργαζεται περισσοτερες ωρες, με χαμηλοτερες αποδοχες, εντος ενος δυσμενεστερου πλαισιου εργασιας.Όλα τα υπολοιπα είναι προφασεις εν αμαρτιαις…
ΠΙΕΣΗ - ΠΙΕΣΗ - ΠΙΕΣΗΑΥΡΙΟ 9.30 ΣΤΗ ΔΟΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΜΕΣΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ.ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ !!ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ- ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ