0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: mirigene στις Απριλίου 13, 2010, 11:20:11 pmυπάρχει "υποχρεωτική ανάθεση υπερωρίας"; από όσο γνωρίζω δεν είναι υποχρεωτικό να δεχτεί ο μόνιμος..Ε, τι, δεν υπάρχει; Αν σου ξεφουρνίσει το ΠΥΣΔΕ υποχρεωτική ανάθεση υπερωρίας ως 5 ώρες, δε μπορείς να κάνεις τίποτα για να την αποφύγεις. Σε ότι αφορά στην άρνηση του εκπαιδευτικού να αναλάβει ΠΡΟΤΑΣΗ για υπερωρία, η άρνηση κατ΄ουσίαν είναι απόφαση συλλόγου (αν δεν κάνω λάθος γιατί δε μας τυχαίνει συχνά). Δηλαδή ακόμα κι αν θες να κάνεις υπερωρίες, αλλά δε συμφωνεί ο σύλλογος -λέμε τώρα- έχω την εντύπωση οτι δεν τις αναλαμβάνεις
υπάρχει "υποχρεωτική ανάθεση υπερωρίας"; από όσο γνωρίζω δεν είναι υποχρεωτικό να δεχτεί ο μόνιμος..
φαντάζομαι τον εαυτό μου 65 ετών ως αναβαθμισμένη ωρομίσθια με 30 μαθητές στην α'Λυκείου είναι γεγονός ότι δε θα βγω ποτέ στη σύνταξη.Γι'αυτό δεν έχω άγχος.Του χρόνου όμως αν με καλέσουν ως αναβαθμισμένη στου διαόλου τη ... γιατί να πάω; μόρια δε θα πάρω λεφτά δε θα πάρω γιατί να πάω;Και γιατί να μην πάει η Αννούλα μόνη της;
καλησπέρα σε όλους... έχει καταλάβει κάποιος όταν λέει όλοι οι ακπαιδευτικό έχουν όλα τα διακιώματα του αναπληρωτή τι εννοεί....?και αναπληρωτής με μιωμένο ωράριο σημαίνει και λιγότερα μόρια υπηρεσίας... ?
...Ελάχιστοι θα είναι οι "τυχεροί" που θα τους καλέσουν σαν αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου του χρόνου.
Παράθεση από: Don Quixote στις Απριλίου 14, 2010, 09:16:09 am...Ελάχιστοι θα είναι οι "τυχεροί" που θα τους καλέσουν σαν αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου του χρόνου.Διόρθωση. Κανένα δεν θα καλέσουν του χρόνου σαν αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου σε ολοήμερα δημοτικά. ΚΑΝΕΝΑ.Αυτοί που δεν συμπληρώνουν ωράριο στη δευτεροβάθμια (ξένες γλώσσες, εικαστικά, πληροφορική, θεατρολογία, γυμναστική, μουσική) θα "ξεχρεώνουν" ώρες στα ολοήμερα. Θα πάρουν και κάποιες ώρες υπερωρίας για να χρυσωθεί το χάπι... Δηλαδή αν ένας πληροφορικός – γυμναστής ή όποιας άλλης ειδικότητας "χρωστάει" 1-2 ώρες, θα πάρει και άλλες 5 ώρες υπερωρίας και άνετα καλύπτει τη θέση του πρώην ωρομίσθιου –> μελλοντικού ανέργου και σε καμιά περίπτωση αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου. Σε όσα δημοτικά δεν γίνει κάτι τέτοιο, τα μαθήματα των ειδικοτήτων θα τα "αναλάβουν" οι δάσκαλοι.
Δε νομίζω ότι τα μόρια που θα πάρει ο αναπληρωτής θα έχουν τόση μεγάλη σημασία τελικά, αφού λέει στο νομοσχέδιο ότι για κάθε μήνα θα παίρνει 2 μόρια και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κανείς να ξεπεράσει τα 20! Το παιχνίδι παίζεται στα λεφτά. Πόσα θα παίρνει ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου; Τα ίδια με τον κανονικό; Δε νομίζω! Αυτό πρεπει να διευκρινιστεί. Γιατί αλλιώς ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου είναι ένας ωρομίσθιος που δε δουλεύει 11 ώρες αλλά 16!
Παράθεση από: olgalia στις Απριλίου 14, 2010, 01:57:35 amΔε νομίζω ότι τα μόρια που θα πάρει ο αναπληρωτής θα έχουν τόση μεγάλη σημασία τελικά, αφού λέει στο νομοσχέδιο ότι για κάθε μήνα θα παίρνει 2 μόρια και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κανείς να ξεπεράσει τα 20! Το παιχνίδι παίζεται στα λεφτά. Πόσα θα παίρνει ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου; Τα ίδια με τον κανονικό; Δε νομίζω! Αυτό πρεπει να διευκρινιστεί. Γιατί αλλιώς ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου είναι ένας ωρομίσθιος που δε δουλεύει 11 ώρες αλλά 16! Για κάθε εξάμηνο θα παίρνει 2 μόρια. Του χρόνου οι θέσεις για αναπληρωτές θα είναι ελάχιστες αφού θα καλυφθούν από τους μόνιμους. Όσες ώρες περισσέψουν θα τις πάρουν οι αναπληρωτές με μειωμένο ωράριο. Ουσιαστικά δεν θα υπάρχουν καν αναπληρωτές με την μορφή που τους ξέρουμε σήμερα....