0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: sissyk στις Απρίλιος 24, 2010, 02:03:05 μμΚαλησπέρα σε όλους !Είμαι καινούριο μέλος & θα ήθελα να λύσω μια απορία μου γιατί το τελευταίο διάστημα μ'αυτά που ακούω περί πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας έχω καταμπερδευτεί..Έχω τελειώσει ΦΠΨ Αθήνας.Απαλλάσσομαι απ'αυτό το πιστοποιητικό ή όχι? ΟΧΙ
Καλησπέρα σε όλους !Είμαι καινούριο μέλος & θα ήθελα να λύσω μια απορία μου γιατί το τελευταίο διάστημα μ'αυτά που ακούω περί πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας έχω καταμπερδευτεί..Έχω τελειώσει ΦΠΨ Αθήνας.Απαλλάσσομαι απ'αυτό το πιστοποιητικό ή όχι?
Παράθεση από: Akis71 στις Απρίλιος 24, 2010, 02:18:21 μμΠαράθεση από: sissyk στις Απρίλιος 24, 2010, 02:03:05 μμΚαλησπέρα σε όλους !Είμαι καινούριο μέλος & θα ήθελα να λύσω μια απορία μου γιατί το τελευταίο διάστημα μ'αυτά που ακούω περί πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας έχω καταμπερδευτεί..Έχω τελειώσει ΦΠΨ Αθήνας.Απαλλάσσομαι απ'αυτό το πιστοποιητικό ή όχι? ΟΧΙΕίσαι σίγουρος? Γιατί κάπου διάβασα ότι πτυχιούχοι φπψ,παιδαγωγικών τμημάτων ,νηπιαγωγών& απόφοιτοι ΑΣΠΑΙΤΕ απαλλάσσονται..
Εχω μια απορια, απαλασσονται οι κατοχοι μεταπτυχιακου γενικα η οσοι εχουν μεταπτυχιακο στα παιδαγωγικα?Αν καποιος δεν εχει αυτο το περιβοητο πιστοποιητικο τι κανει?Που πρεπει να απευθυνθει για να το αποκτησει?Θα πληρωσουμε διδακτρα?Μιλαμε για την απολυτη ξευτιλα.....
Πληροφοριακά το ΦΠ ήταν επιλογή μου,περνουσα και στην φιλολογία του ΑΠΘ με τους βαθμούς μου και μάλιστα την πρώτη χρονιά που έδωσα....αλλά δεν είναι αυτό το θέμα...!
Στο proslipsis.gr έχει ένα άρθρο που αναφέρει κάτω-κάτω στην παραπομπή 1 ποιες σχόλες θεωρούνται σήμερα ότι έχουν διδακτική επάρκεια.Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει,αλλά ρίξτε το μια ματιά,είναι ενθαρρυντικό!
Δν ήθελα σε καμία περίπτωση να μπω στη διαδικασία σύγκρισης φιλιλογικού-ιστορικού-ΦΠ....έχει καταντήσει αηδία αυτό το θέμα! Αν και στην προκειμένη μιλάμε για παιδαγωγική κατάρτιση...οπότε το να γυρίσει ο άλλος να μου πει ότι έκανε παραπάνω αρχαία δεν νομίζω ότι στέκει σαν επιχείρημα για την παιδαγωγική κατάρτιση.......Απλά εγω θυμάμαι το φιλολογικό του ΑΠΘ που τα ΄μόνα μαθήματα παιδαγωγικών που παίρναν ήταν η "Εισαγωγή στην παιδαγωγική" και η "Ιστορία της Αγωγής".....κουραφέξαλα δηλαδή....απλούστατα πράγματα που σου μαθαίνουν απλά τι είναι η παιδαγωγική επιστήμη και κανα δυο θεωρίες παιδαγωγών...κατά κύριο λόγο ανεφάρμοστες σήμερα...! Απο κει και πέρα δεν ήθελα να θίξω όσους κάναν κάτι παραπάνω...αλλά αυτά τα συγκεκριμένα 2 μαθήματα που ανέφερα δεν είναι σε καμία περίπτωση παιδαγωγική κατάρτιση...ακόμη και στην ΑΣΠΑΙΤΕ πιο πολλά και εξειδικευμένα κάνουν...! Και επειδή ο τίτλος του topic είναι "Πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας για φιλολόγους"....ναι,δεν θεωρώ πως όσοι έχουν κάνει αυτά τα 2 μαθήματα ισα ισα για να περάσουν επειδή ήταν εύκολα έχουν παιδαγωγική επάρκεια...ποιον κοροιδεύουμε τώρα...;!! Απο κει και πέρα δεν θεωρώ επίσης πως είναι σωστό να τραβολογάει τόσο κόσμο τώρα που ηδη τον τραβολογάει εδώ και χρόνια με πολλούς τρόπους για να καταρτιστούν...αηδίες και προφάσεις!!
τιιιιιι ? θα ξαναδωσουμε πανελληνιες? ειναι εγκυρη η πηγη σου?
Παράθεση από: nickie στις Απρίλιος 25, 2010, 10:39:41 μμΣτο proslipsis.gr έχει ένα άρθρο που αναφέρει κάτω-κάτω στην παραπομπή 1 ποιες σχόλες θεωρούνται σήμερα ότι έχουν διδακτική επάρκεια.Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει,αλλά ρίξτε το μια ματιά,είναι ενθαρρυντικό!Αυτό που ισχύει τώρα για παιδαγωγική επάρκεια θα ισχύει και για τα επόμενα 4 χρόνια(2 επόμενους ασεπ)? Μετά τι θα γίνει? Στην παράγραφο "Ποιοι γίνονται δεκτοί" στο νούμερο 2, λέει ότι την επάρκεια θα την έχουν και με την κατοχή πτυχίου παιδαγωγικών τμημάτων ΑΕΙ. Ποιοι είναι αυτοί? Τους δάσκαλους εννοεί ή και αυτούς και τις φιλολογίες(καθηγητικές σχολές)?
Παράθεση από: ks10 στις Απρίλιος 26, 2010, 01:41:48 πμΠαράθεση από: nickie στις Απρίλιος 25, 2010, 10:39:41 μμΣτο proslipsis.gr έχει ένα άρθρο που αναφέρει κάτω-κάτω στην παραπομπή 1 ποιες σχόλες θεωρούνται σήμερα ότι έχουν διδακτική επάρκεια.Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει,αλλά ρίξτε το μια ματιά,είναι ενθαρρυντικό!Αυτό που ισχύει τώρα για παιδαγωγική επάρκεια θα ισχύει και για τα επόμενα 4 χρόνια(2 επόμενους ασεπ)? Μετά τι θα γίνει? Στην παράγραφο "Ποιοι γίνονται δεκτοί" στο νούμερο 2, λέει ότι την επάρκεια θα την έχουν και με την κατοχή πτυχίου παιδαγωγικών τμημάτων ΑΕΙ. Ποιοι είναι αυτοί? Τους δάσκαλους εννοεί ή και αυτούς και τις φιλολογίες(καθηγητικές σχολές)?Μπορεί κάποιος να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημά μου??