0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: ks10 στις Απρίλιος 26, 2010, 11:46:19 πμΠαράθεση από: ks10 στις Απρίλιος 26, 2010, 01:41:48 πμΠαράθεση από: nickie στις Απρίλιος 25, 2010, 10:39:41 μμΣτο proslipsis.gr έχει ένα άρθρο που αναφέρει κάτω-κάτω στην παραπομπή 1 ποιες σχόλες θεωρούνται σήμερα ότι έχουν διδακτική επάρκεια.Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει,αλλά ρίξτε το μια ματιά,είναι ενθαρρυντικό!Αυτό που ισχύει τώρα για παιδαγωγική επάρκεια θα ισχύει και για τα επόμενα 4 χρόνια(2 επόμενους ασεπ)? Μετά τι θα γίνει? Στην παράγραφο "Ποιοι γίνονται δεκτοί" στο νούμερο 2, λέει ότι την επάρκεια θα την έχουν και με την κατοχή πτυχίου παιδαγωγικών τμημάτων ΑΕΙ. Ποιοι είναι αυτοί? Τους δάσκαλους εννοεί ή και αυτούς και τις φιλολογίες(καθηγητικές σχολές)?Μπορεί κάποιος να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημά μου??Εννοεί τους δασκάλους, νηπιαγωγούς και της φιλοσοφικής σχολής.
Παράθεση από: ks10 στις Απρίλιος 26, 2010, 01:41:48 πμΠαράθεση από: nickie στις Απρίλιος 25, 2010, 10:39:41 μμΣτο proslipsis.gr έχει ένα άρθρο που αναφέρει κάτω-κάτω στην παραπομπή 1 ποιες σχόλες θεωρούνται σήμερα ότι έχουν διδακτική επάρκεια.Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει,αλλά ρίξτε το μια ματιά,είναι ενθαρρυντικό!Αυτό που ισχύει τώρα για παιδαγωγική επάρκεια θα ισχύει και για τα επόμενα 4 χρόνια(2 επόμενους ασεπ)? Μετά τι θα γίνει? Στην παράγραφο "Ποιοι γίνονται δεκτοί" στο νούμερο 2, λέει ότι την επάρκεια θα την έχουν και με την κατοχή πτυχίου παιδαγωγικών τμημάτων ΑΕΙ. Ποιοι είναι αυτοί? Τους δάσκαλους εννοεί ή και αυτούς και τις φιλολογίες(καθηγητικές σχολές)?Μπορεί κάποιος να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημά μου??
Παράθεση από: nickie στις Απρίλιος 25, 2010, 10:39:41 μμΣτο proslipsis.gr έχει ένα άρθρο που αναφέρει κάτω-κάτω στην παραπομπή 1 ποιες σχόλες θεωρούνται σήμερα ότι έχουν διδακτική επάρκεια.Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει,αλλά ρίξτε το μια ματιά,είναι ενθαρρυντικό!Αυτό που ισχύει τώρα για παιδαγωγική επάρκεια θα ισχύει και για τα επόμενα 4 χρόνια(2 επόμενους ασεπ)? Μετά τι θα γίνει? Στην παράγραφο "Ποιοι γίνονται δεκτοί" στο νούμερο 2, λέει ότι την επάρκεια θα την έχουν και με την κατοχή πτυχίου παιδαγωγικών τμημάτων ΑΕΙ. Ποιοι είναι αυτοί? Τους δάσκαλους εννοεί ή και αυτούς και τις φιλολογίες(καθηγητικές σχολές)?
Στο proslipsis.gr έχει ένα άρθρο που αναφέρει κάτω-κάτω στην παραπομπή 1 ποιες σχόλες θεωρούνται σήμερα ότι έχουν διδακτική επάρκεια.Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει,αλλά ρίξτε το μια ματιά,είναι ενθαρρυντικό!
Εννοεί τους δασκάλους, νηπιαγωγούς και της φιλοσοφικής σχολής.
φιλολογικο-ιστορικο αρχαιλογικο=ανεπαρκεις στα παιδαγωγικαΦΠΨ = ανεπαρκεις στο γνωστικο
Είδα κάπου ότι στον ΑΣΕΠ υπάρχει η σκεψη να καταργηθεί η εξέταση του γνωστικού αντικειμένου γιατί ειναι αυτονόητο ότι ο καθένας έχει θεμελιώδη γνώση του αντικειμένου που σπούδασε. Τώρα ο συλλογισμός μου είναι: Αν ο καθένας μας έχει ή αποκτήσει πιστοποιητικό παιδαγωγικής ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ η εξέταση στα παιδαγωγικά και την διδακτική δεν είναι περιττή; Συμπέρασμα: ο ΑΣΕΠ είναι περιττός!
Lucinda, διαφωνώ κάθετα με αυτό που έγραψες "Όλοι ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι αυτός που δηλώνει ΦΠΨ, πάνω από αυτή τη σχολή στο μηχανογραφικό του έχει δηλώσει τουλάχιστον μία φιλολογία." Τελείως ανυπόστατο και ανίσχυρο επιχείρημα, πολύ επιφανειακό για να στηρίξεις μια θέση, προσπαθώντας να καταλήξεις βεβιασμένα στο δικό σου συμπέρασμα. Δηλαδή πού βασίζεις τη... σιγουριά σου αυτή; Προσωπικά (όπως και άλλοι συνάδελφοι) δε δήλωσα καν στο μηχανογραφικό μου τμήματα Φιλολογίας, σημειώνοντας ως πρώτη προτίμηση το ΦΠΨ, γιατί ήθελα να ειδικευτώ στην παιδαγωγική επιστήμη. Το ίδιο έκαναν και φοιτητές των Ιστορίας και Αρχαιολογίας ακολουθώντας τη δική τους απόφαση και επιλογή σπουδών. Όταν κάποιος μπαίνει πρώτος στο ΦΠΨ ή έχει υψηλούς βαθμούς δε θα μπορούσε να πιάσει τη βάση του τμήματος Φιλολογίας και της Αθήνας;! Σιγά! Τι αστεία επιχειρήματα είναι αυτά; Έλεος, επιστήμονες είστε βρε παιδιά! Αντιμετωπίζεις το θέμα των βάσεων λανθασμένα, λαμβάνοντας υπόψη όχι το ατομικό ενδιαφέρον αλλά τα μόρια, μια τακτική λανθασμένη και μαθηματικώς υπολογισμένη ότι οδηγεί σε πτυχιούχους δυστυχείς.
συναδελφοι ας μου απαντησει καποιος...εμεις τελικα εχουμε ή δεν εχουμε παιδαγωγικη επαρκεια???εγω προερχομαι απο τμημα φιλολογιας εχω ή δεν εχω καταρτιση???ανηκω στα παιδαγωγικα ΑΕΙ ή οχι???απο οτι ξερω για τους φιλολογους δεν ισχυει αυτο περι επαρκειας αλλα εχω ζαλιστει και με οσα ακουω τις τελευταιες μερες...