0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
tania24, επειδή εγώ αναφέρθηκα στο τμήμα Μαθηματικών Αθήνας, και σήμερα κιόλας μελέτησα προσεκτικά τον οδηγό σπουδών σας, τον πρόσφατο κιόλας, για να γράψω επακριβώς, απαντώ: Το τμήμα σας έχει 2 κατευθύνσεις (θεωρητικών και εφαρμοσμένων μαθηματικών). Η Διδακτική των Μαθηματικών είναι ειδίκευση, προαιρετική όπως διευκρινίζει ο οδηγός σπουδών σας. Προσωπικά ανέφερα περί υποχρεωτικών μαθημάτων για όλες τις κατευθύνσεις του τμήματος. Εκείνος που επιλέγει τη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα έχει υποχρεωτικό μάθημα Παιδαγωγικής; Όχι. Άρα μπορεί να ολοκληρώσει τις σπουδές του, να διεκδικήσει θέση στην εκπαίδευση και να απαιτήσει τα ίδια δικαιώματα ΧΩΡΙΣ να έχει κάνει ούτε ένα μάθημα Παιδαγωγικής. Το ίδιο και για αυτούς που επιλέγουν την ειδίκευση των Υπολογιστικών Μαθηματικών. Όσο για εκείνους που ακολουθούν την ειδίκευση Διδακτικής Μαθηματικών (από το ΦΠΨ δε διδάσκεστε την Παιδαγωγική αλήθεια;! Το όνομα Κασσωτάκης σου λέει κάτι;!) κάνουν 1 υποχρεωτικό "Παιδαγωγικά Ι" και 1 Ψυχολογία επιλογής, και 4 επιλογής Διδακτικής (ειδικής) Μαθηματικών. Απουσιάζουν όμως βασικοί παιδαγωγικοί κλάδοι. Πόσοι επιλέγουν τη συγκεκριμένη ειδίκευση; Εξαιρούνται οι υπόλοιποι από την εκπαίδευση; Όχι. Γιατί δεν υπάρχουν υποχρεωτικά παιδαγωγικά μαθήματα για όλους; Όσο για το τμήμα ΦΠΨ, μάθε κορίτσι μου πρώτα ότι η φιλοσοφική είναι ΟΛΗ η σχολή και το εν λόγω τμήμα είναι ένα από τα πολλά. Προσέχετε τι γράφετε και αν δε γνωρίζετε κάτι, μελετήστε το πρώτα. Επομένως αυτό που έγραψες είναι πολύ άκυρο, φανερή η πλύση εγκεφάλου που έχεις υποστεί κι εσύ από επιτήδειους. Επιστήμονες και να γράφουν για ανωτερότητες και κατωτερότητες... ΘΛΙ
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ .ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ.ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ........................
Λώρα δεν έιναι τρόπος έκφρασης αυτός προς συναδέλφους και γω του κλασικού είμαι να ρωτήσω και γω με τη σειρά μου αν γνωρίζεις ποια είναι τα σωζόμενα δράματα. Δεν είναι αυτό το θέμα μας ,προσωπικά δε γνωρίζω τί είναι η μικρο μακρο διδασκαλία ,αυτό με καθιστά λιγότερο ικανή στην τάξη μου ή προς τους μαθητές μου;
διάβασα μέχρι τη σελίδα 11 δε αντεξα παραπάνω οπότε σόρυ αν αυτο που θα πω εχει διατυπωθει ενδιάμεσα...λέμε οχι στην παιδαγωγικη επαρκεια με το επιχειρημα της μη επιστροφης στα θρανια; θέλουμε να εξαιρεθουν οι του φπψ γιαι εκαναν παμπολλα μαθηματα παιδαγωγικων;μήπως λέμε αλλα αντι άλλων;η παιδαγωγικη ειναι μια επιστημη που εξελίσεται. αρα ολοι χρειαζομαστε επιμορφωση πανω σε αυτη. κάποιος δηλ που πηρε πτυχι φπψ κατευθυνσης π το 1998 ή και το 2001 έχει γνώσεις απο το πανεπιστημιο πάνω στις τπε στην εκπαιδευση ας πουμε;γιατι στο νεο σχολειο αυτο θα ειναι το "ξερω πως διδασκω". γιατι να εξαιρεθει λοιπόν;μήπως λέω εγω τώρα μήπως να κοιτάξουμε να διεκδικήσουμε αυτο το 6μηνιαιο σεμιναριο να ειναι ΔΩΡΕΑΝ γιατι δεν εχουμε ουτε 1
Να φύγουν από την επαρχία. Τι είναι η επαρχία? Πού είναι η επαρχία? Να πάνε στις πόλεις! Ακούς εκεί απαιτήσεις!