*

Αποστολέας Θέμα: Πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας για φιλολόγους  (Αναγνώστηκε 82830 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας για φιλολόγους
« Απάντηση #168 στις: Μαΐου 03, 2010, 05:22:36 pm »
αχ βρε Ιωάννη αχ!Ολο εντάσεις προκαλείς!αφου στην ουσία συμφωνούμε γιατί μαλώνετε βρε παίδες?

Σχετικα με το καλώς ή κακώς που προανέφερα ειρωνικό ήταν και φαντάζομαι έγινε κατανοητό απ την άποψη ότι δε γίνεται  να λυσομανάτε ότι εντασσόμεθα όλοι στον κλάδο ΠΕ02 απ την άλλη μεριά όμως, να γίνονται τέτοιες διακρίσεις περί πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας.

Οσο για το κριτικό υπόμνημα ατυχής ειρωνεία διότι εσάς βλέπω να περνάτε από κριτικη -συγκριτική ορθογραφική ανάλυση τα μηνύματα των υπολοίπων χεχεχεχ ,σχόλια φανατικά που διάβασα παραπάνω απο συναδέλφους φιλολόγους νομίζω τα καταδίκασα ,ο καθένας πέρασε όπου εκείνος ήθελε δε χρειάζεται να μειώνουμε την επιλογή του

Για να δούμε πότε θα ψηφιστεί το νέο υπερ νομοσχέδιο....
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 03, 2010, 05:30:23 pm από Ερση »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Μαΐου 03, 2010, 06:49:39 pm »
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D        (...)

Καλά, τέτοιο γέλιο δεν έχω ξαναρίξει, ειλικρινά! Θαυμάστε, συνάδελφοι, τις... "επιστημόνισσες" του τμήματος Φιλολογίας,
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 03, 2010, 07:01:47 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος aspinoulas

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Μαΐου 03, 2010, 07:08:21 pm »
Το θέμα είναι ότι το νομοσχέδιο αφήνει "παράθυρο" για το ποιες σχολές δίνουν επάρκεια και ποιες όχι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ και αυτή είναι η παγίδα. Μας βάζουν να τσακωνόμαστε και αυτοί κάνουν "σχέδια επί χάρτου" στις πλάτες μάς. Όσο είναι καιρός πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ : ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΥΝ ΦΕΤΟΣ. ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΩΣ ΚΑΙ ΙΟΥΝΙΟ 2010 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΣΕΠ. Μακάρι να μπορούσα να είμαι απόψε στην ΕΡΤ μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους να τα θίξουμε τα ζητήματα αυτά γιατί μόνο έτσι θα μας ακόυσει...Θεωρώ πάντως επιβεβλημμένη την παρουσία ΟΛΩΝ των συναδέλφων που βρίσκονται στην Αττική...Από τα laptοps και τα PC δεν ιδρώνει τ΄αυτί τους. Όσα mail κι αν τους στείλουμε θα τα γράψουν  κ α ν ο ν ι κ ά !

Υ.Γ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ, ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑ

Αποσυνδεδεμένος tania24

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Μαΐου 03, 2010, 07:13:45 pm »
Παράθεση
κατ αρχην δεν σνομπαρουμε οι της φιλολογιας ΚΑΝΕΝΑΝ...εσεις οι φπψτες ειστε κομπλεξικοι και θελετε να πιστευετε πως με τα παιδαγωγικα σας θα κατακτησετε το κοσμο ολακερο...εχω την εντυπωση πως εμεις οι του φιλολογικου απλα υπερασπιζομαστε  τη θεση  μας...
συγγνωμη που τα λεω ετσι ωμα αλλα δεν μπορω να ασχολουμαι αλλο με ανοητα πραγματα...ειστε για γελια και γ κλαματα...χανετε την ουσια του θεματος...συνεχιστε την αντιπαραθεση σας μονοι σας αφοι δεν καταλαβαινετε...εγω αποχωρω...αρκετα εκνευριστηκα παλι...  

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Μαΐου 03, 2010, 07:24:45 pm »
tania24, εδω κανεις λαθος. Μαθε και συ και οι υπολοιποι μικροι σε ηλικια οτι η παλια Ενιαια Φιλοσοφικη ειχε κατ/νσεις και μια απο αυτες ηταν φιλοσοφιας-ψυχολογιας. χρονια τωρα απο την εποχη ιδρυσεως του ελληνικου κρατους. Δηλαδη τι θελετε να πειτε οτι αυτοι δεν ηξεραν αρχαια?

Σημερα η κατ/νση Παιδαγωγικης εχει 5 αρχαια υποχρεωτικα. δειτε τα προγραμματα σπουδων και μετα μιλατε. που ολοι τωρα γιναμε ειδικοι συμβουλοι προγραμματων σπουδων των πανεπιστημιων!! βρε, γιατι δεν παραδεχομαστε οτι την τυφλα μας ξερουμε ολοι και σε ολα παιρνοντας αυτο το ρημαδοπτυχιο? στην πραξη τα μαθαινουμε, και αυτο ειναι γνωστο σε ολους μας.

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Μαΐου 03, 2010, 07:32:11 pm »
δε με παρατατε λεω εγω εσεις της φιλολογιας και της ιστοριας και της αρχαιολογιας και της φιλοσοφιας και της παιδαγωγικης και της ψυχολογιας !!! Σκ@τ@  ξερετε ολοι σας......

αντε, ευτυχως τελειωσα τη φορολογικη δηλωση και μου εφυγε ενα βαρος.....

Αποσυνδεδεμένος tania24

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Μαΐου 03, 2010, 07:37:27 pm »
δεν τα πολυκατεχω της φιλοσοφικης και λαθος μου που μιλησα χωρις να ειμαι χιλια τα  εκατο σιγουρη.απλα επειδη μιλαμε για το τωρα νομιζω οτι το ΦΠΨ δεν ειναι το ιδιο με τη φιλοσοφικη.
είναι λιγο κατωτερο..μου θυμιζει την αιωνια διαμαχη που εχουμε εμεις απο το μαθηματικο αθηνων με το σεμφε του πολυτεχνειου..οι σεμφιτες  μαθηματικοι δεν ειναι, φυσικοι δεν ειναι μηχανικοι δεν ειναι ...ειναι λιγο απο ολα.το θεμα τελος παντων δεν ειναι ποια σχολη εχει τελειωσει ο καθενας,( που παιζει λιγο ρολο βεβαια) αλλα ποσο καλα κανει τη δουλεια του.και αυτο εχει να κανει και με την προσπαθεια που κανει αφου τελειωσει τη σχολη.

Αποσυνδεδεμένος aspinoulas

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Μαΐου 03, 2010, 07:46:14 pm »
Κι εγώ απόφοιτος του μαθηματικού του ΕΚΠΑ είμαι και μπορώ να επιβεβαιώσω όσα λέει η tania24. To θέμα μας όμως δεν είναι τα προγράμματα σπουδών. Αν αυτά είναι ελλειπή να διορθωθούν χίλες φορές αλλά για τους ΝΕΟΥΣ. Τι σχέση έχουμε εμείς ;;;; Με όλα αυτά που λέτε δεν καταλαβαίνετε ότι ρίχνετε νερό στο μύλο της Διαμαντοπούλου;;; Νιώθετε παιδαγωγικά και διδακτικά ανεπαρκείς;;;; Όποιος νιώθει να πάει να επιμορφωθεί, να ξαναπάει 6 μήνες στα αμφιθέατρα, να ξαναπληρώσει ενα κάρο λεφτά και να ξαναγίνει φοιτητής επειδή το κράτος τόσα χρόνια "έκανε λάθος" και σπουδάζαμε επί "αέρος" . Είναι δυνατόν να συζητάμε ποιος έχει κάνει περισσότερα παιδαγωγικά στη σχολή του ;;;; Δηλαδή αν κάποιος που με το ισχύον καθεστώς θεωρείται "επαρκής" ,διοριστεί φέτος αλλά αποδειχθεί ότι δεν έχει κάνει αρκετά παιδαγωγικά πρέπει να τον απολύσουν;;;; Ε Λ Ε Ο Σ !

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Μαΐου 03, 2010, 07:58:35 pm »
Είναι τουλάχιστον αφελές να μιλάμε για ανώτερες και κατώτερες σχολές, γιατί μου θυμίζει τα περί ανώτερων και κατώτερων πολιτισμών, δηλαδή αγκυλώσεις που η ανθρωπολογία τις έχει ξεπεράσει προ πολλού! Ας παραδειγματιστούμε από την τελευταία επιστήμη και να βάλουμε όλοι μας μυαλό! Η κάθε σχολή, το κάθε τμήμα θεραπεύουν μία συγκεκριμένη επιστήμη!

ΥΓ. Ας τελειώσουν οι γραφικότητες του τύπου: "Εγώ την έχω μεγαλύτερη την...κατάρτιση!". Ας σταματήσουν οι συνάδελφοι ΠΕ02 να τραβάν τα βυζιά τους (συγγνώμη για τη φράση) για το τίποτα! Ας σταματήσουν οι διαξιφισμοί: "Εγώ είμαι της φιλολογίας, εσύ του φπψ.", "Εγώ του κλασικού, εσύ της γλωσσολογίας" και οι δύο τελευταίοι να λένε "Εσύ σκάσε! Είσαι του ΜΝΕΦ, άχρηστε".
ΠΕ 02

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Μαΐου 03, 2010, 08:03:30 pm »
ε, ρε Διαμαντοπουλου που μας χρειαζεται !!!
που ηταν τοσα χρονια τετοιος θησαυρος !!!!
Αννα ΤΩΡΑ και για ΠΑΝΤΑ .......

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Μαΐου 03, 2010, 08:05:23 pm »
tania24, επειδή εγώ αναφέρθηκα στο τμήμα Μαθηματικών Αθήνας, και σήμερα κιόλας μελέτησα προσεκτικά τον οδηγό σπουδών σας, τον πρόσφατο κιόλας, για να γράψω επακριβώς, απαντώ: Το τμήμα σας έχει 2 κατευθύνσεις (θεωρητικών και εφαρμοσμένων μαθηματικών). Η Διδακτική των Μαθηματικών είναι ειδίκευση, προαιρετική όπως διευκρινίζει ο οδηγός σπουδών σας. Προσωπικά ανέφερα περί υποχρεωτικών μαθημάτων για όλες τις κατευθύνσεις του τμήματος. Εκείνος που επιλέγει τη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα έχει υποχρεωτικό μάθημα Παιδαγωγικής; Όχι. Άρα μπορεί να ολοκληρώσει τις σπουδές του, να διεκδικήσει θέση στην εκπαίδευση και να απαιτήσει τα ίδια δικαιώματα ΧΩΡΙΣ να έχει κάνει ούτε ένα μάθημα Παιδαγωγικής. Το ίδιο και για αυτούς που επιλέγουν την ειδίκευση των Υπολογιστικών Μαθηματικών. Όσο για εκείνους που ακολουθούν την ειδίκευση Διδακτικής Μαθηματικών (από το ΦΠΨ δε διδάσκεστε την Παιδαγωγική αλήθεια;! Το όνομα Κασσωτάκης σου λέει κάτι;!) κάνουν 1 υποχρεωτικό "Παιδαγωγικά Ι" και 1 Ψυχολογία επιλογής, και 4 επιλογής Διδακτικής (ειδικής) Μαθηματικών. Απουσιάζουν όμως βασικοί παιδαγωγικοί κλάδοι. Πόσοι επιλέγουν τη συγκεκριμένη ειδίκευση; Εξαιρούνται οι υπόλοιποι από την εκπαίδευση; Όχι. Γιατί δεν υπάρχουν υποχρεωτικά παιδαγωγικά μαθήματα για όλους;

Όσο για το τμήμα ΦΠΨ, μάθε κορίτσι μου πρώτα ότι η φιλοσοφική είναι ΟΛΗ η σχολή και το εν λόγω τμήμα είναι ένα από τα πολλά. Προσέχετε τι γράφετε και αν δε γνωρίζετε κάτι, μελετήστε το πρώτα. Επομένως αυτό που έγραψες είναι πολύ άκυρο, φανερή η πλύση εγκεφάλου που έχεις υποστεί κι εσύ από επιτήδειους. Επιστήμονες και να γράφουν για ανωτερότητες και κατωτερότητες... ΘΛΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 03, 2010, 08:26:55 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Μαΐου 03, 2010, 08:22:37 pm »
Συνάδελφοι, αφού προσπέρασα μερικές σελίδες καθώς δεν είναι ώρα για έριδες ( θα τρίβει τα χέρια της η κυβέρνηση αν τρωγόμαστε μεταξύ μας ), μήπως τελικα έχουμε καμιά έγκυρη πληροφορία σχετικά με το αν το πιστοποιητικό αφορά και όσους έχουν ήδη αποφοιτήσει, αν υπάρχουν σχολές που ''απαλλάσσονται'', αν θα υπάρχουν δίδακτρα, πού θα γίνονται τα μαθήματα κ.λπ.; Ή δεν έχουν πει ακόμα τίποτα; Σας ρωτώ γιατί εγώ δεν έχω ακούσει ακόμα κάτι...  ???

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Μαΐου 03, 2010, 08:35:25 pm »
δεν τα πολυκατεχω της φιλοσοφικης και λαθος μου που μιλησα χωρις να ειμαι χιλια τα  εκατο σιγουρη.απλα επειδη μιλαμε για το τωρα νομιζω οτι το ΦΠΨ δεν ειναι το ιδιο με τη φιλοσοφικη.
είναι λιγο κατωτερο..μου θυμιζει την αιωνια διαμαχη που εχουμε εμεις απο το μαθηματικο αθηνων με το σεμφε του πολυτεχνειου..οι σεμφιτες  μαθηματικοι δεν ειναι, φυσικοι δεν ειναι μηχανικοι δεν ειναι ...ειναι λιγο απο ολα...

Η διαφορά είναι ότι το φιλολογικό και το ΦΠΨ ανήκουν στη Φιλοσοφική (παρότι οι του φιλολογικού διδάσκονται ελάχιστες φιλοσοφίες συγκριτικά με τους ΦΠΨίτες, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Από την άλλη το μαθηματικό και το σεμφε δεν ανήκουν στην ίδια σχολή , όπως φαίνεται. Απλά μαθηματικά . ;D

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Μαΐου 03, 2010, 08:36:24 pm »
ο "τέλειος" φιλόλογος θα ήταν εκείνος ο οποίος θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να αποφοιτήσει και από τις δύο σχολές!
αυτές οι δύο σχολές αλληλοσυμπληρώνονται!
έχω τελειώσει Φ.Π.Ψ. και το πρεσβεύω αυτό από τότε!
παρακολούθησα πολλά μαθήματα από το φιλολογικό.
επομένως, όλα τα παραπάνω που ειπώθηκαν απλώς τα θεωρώ άτοπα.
σκεφτείτε το και θα δείτε πως έχω δίκιο!
το μεν φιλολογικό παρέχει της γνώσης της ελληνικής φιλολογίας!
και το δε Φ.Π.Ψ παρέχει γνώσεις παιδαγωγικής, ψυχολογίας!
τι καλύτερο να έχει και τα δύο ο φιλόλογος;;;;
μήπως γι'αυτό μας υποχρέωναν να πάρουμε μαθήματα από το φιλολογικό;;
όπως κι εκείνοι έπαιρναν από εμάς!
και ένα τελευταίο,συνάδελφοι,
εκπαιδευτικό δεν σε κάνει το πτυχίο!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά