0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
[quote author=
Συνάδερφοι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ' όσο πιστεύουμε... Πήγα στη β/θμια και μίλησα με το διευθυντή. Τον ρώτησα αν έχει εικόνα πόσα είναι τα κενά των φιλολόγων στο νομό μας. Τι μου είπε; Ότι σε ΟΛΗ την Ελλάδα αυτή την στιγμή υπάρχουν 20.000 καθηγητές, όλων των ειδικοτήτων, που... περισσεύουν. Οι πλεονάζοντες δε φιλόλογοι είναι 1.900!!! Κανονικά δεν έχει ανάγκη να προσλάβει κανένα! Ούτε μόνιμο ούτε αναπληρωτή, καθώς κάποιοι που λείπουν από τις οργανικές τους λόγω αδειας καλύπτονται μια χαρά με την περιστολή των αποσπάσεων και το καθεστώς των υπερωριών.Και δε βγαίνει λέει η Διαμαντοπούλου να το πει δημόσια με στοιχεία γιατί, αν το κάνει, το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι θα απαιτήσουν απολύσεις, μετατάξεις ή ό,τι άλλο...Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ έχω αρχίσει να ψάχνω για άλλη δουλειά... Μετά από 2 ΑΣΕΠ το μόνο που καταφερα είναι να πάω φέτος ωρομισθια. Τα επομενα 2 χρόνια, έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να πλησιάσω σε σχολείο... Δεν είναι πολύ ωραια τα σκατά στα οποία κολυμπάμε όλοι τώρα; Έχω πεθάνει από τη στενοχώρια μου... τι έχουμε να ελπίζουμε και να περιμένουμε πια;
Παράθεση από: olgalia στις Μαΐου 01, 2010, 09:52:59 pmΣυνάδερφοι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ' όσο πιστεύουμε... Πήγα στη β/θμια και μίλησα με το διευθυντή. Τον ρώτησα αν έχει εικόνα πόσα είναι τα κενά των φιλολόγων στο νομό μας. Τι μου είπε; Ότι σε ΟΛΗ την Ελλάδα αυτή την στιγμή υπάρχουν 20.000 καθηγητές, όλων των ειδικοτήτων, που... περισσεύουν. Οι πλεονάζοντες δε φιλόλογοι είναι 1.900!!! Κανονικά δεν έχει ανάγκη να προσλάβει κανένα! Ούτε μόνιμο ούτε αναπληρωτή, καθώς κάποιοι που λείπουν από τις οργανικές τους λόγω αδειας καλύπτονται μια χαρά με την περιστολή των αποσπάσεων και το καθεστώς των υπερωριών.Και δε βγαίνει λέει η Διαμαντοπούλου να το πει δημόσια με στοιχεία γιατί, αν το κάνει, το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι θα απαιτήσουν απολύσεις, μετατάξεις ή ό,τι άλλο...Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ έχω αρχίσει να ψάχνω για άλλη δουλειά... Μετά από 2 ΑΣΕΠ το μόνο που καταφερα είναι να πάω φέτος ωρομισθια. Τα επομενα 2 χρόνια, έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να πλησιάσω σε σχολείο... Δεν είναι πολύ ωραια τα σκατά στα οποία κολυμπάμε όλοι τώρα; Έχω πεθάνει από τη στενοχώρια μου... τι έχουμε να ελπίζουμε και να περιμένουμε πια;Τι θα πει 20000 πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί; Και τι κάνουν όλοι αυτοί; Κάπου δεν έχουν έστω και ένα προσχηματικό ρόλο; Έτσι απλά περισσεύουν; Αν συμβαίνει αυτό, μιλάμε για το 12% του συνόλου των εν ενεργεία! Φυσικά το ίδιο θα ισχύει και στο υπόλοιπο δημόσιο.Και αν είναι έτσι, οι του ΔΝΤ λες να μην μπορούν να το διαπιστώσουν αργά ή γρήγορα; Όμως δεν φέρουν καμιά ευθύνη για αυτό, όσοι έμπλεξαν στις διαδικασίες για διορισμό τόσα χρόνια. Γιατί υπήρχαν διαδικασίες που κόσμος επένδυσε σε αυτές και χρόνο και κόπο.Είναι δυνατόν ένα τόσο πολύπλοκο πρόβλημα, που άπτεται της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, να λυθεί στο άψε σβήσε; Δεν θα πρέπει να εκπονηθεί ένα σχέδιο που να προβλέψει ανάμεσα στα άλλα και για όσους χωρίς να φταίνε ή να έχουν ιδέα για το πρόβλημα κινδυνεύουν να γίνουν θύματα;Η χώρα δεν θα πάψει να υπάρχει και μετά τις 2 Μαίου. Θα μπει σε μια άλλη πορεία επιβεβλημένων αλλαγών. Και είναι θέμα στοιχειώδους ηθικής να μοιραστούν τα βάρη με τρόπο που να μην γίνουν κραυγαλέες αδικίες. Τι θα μας πουν; εντάξει ήσασταν οι μαλάκες που τόσα χρόνια καλύπτατε τα κενά, με τόσες θυσίες και με τέτοιο φιλτράρισμα, για να κωλοβαράνε οι εκλεκτοί των πολιτικών; Και τώρα τον πο@#(ο;;;
Η εκπαίδευση είναι μια υπόθεση για όλους. Δεν είναι το χωράφι κανενός, ούτε του υπουργείου, ούτε των καθηγητών. Τα προβλήματα υπήρχαν και θα προκύπτουν πάντα νέα. Το θέμα είναι να προωθούνται λύσεις με βάση τον διάλογο και την αλληλοκατανόηση.Στην εκπαίδευση φασισμός δεν χωρά. Και αυτό το ξέρει η Διαμαντοπούλου πολύ καλά όπως και το ΔΝΤ. Οι εκπαιδευτικοί έπαιξαν πάντα τον πιο ενεργό ρόλο ως πολίτες. Δεν αποτελούν συντεχνία. Η κακοδιοίκηση και το πελατειακό μοντέλο μπορεί να άγγιξαν μέρος των εκπαιδευτικών αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει το άλλοθι για αυθαιρεσίες. Την προοπτική για την επιτήρηση την γνώριζαν εδώ και μήνες. Πως γίνεται με το νομοσχέδιο να ορίσουν μεταβατική περίοδο αν δεν είχαν σκοπό να διορίσουν κανένα;
Αristo2 καλημέρα. Είναι σίγουρο πως οι πλεονάζοντες φιλόλογοι είναι 1900; Τί προβλέπεις για φέτος. Ινώ.