*

Αποστολέας Θέμα: Αναπληρωτές Φιλόλογοι - Νέο σύστημα  (Αναγνώστηκε 78923 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02 Κοιτάω πάντα μπροστά!
    • Προφίλ
Απ: Αναπληρωτές Φιλόλογοι - Νέο σύστημα
« Απάντηση #378 στις: Μαΐου 01, 2010, 10:15:59 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:50:21 »

Αποσυνδεδεμένος isambo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #379 στις: Μαΐου 01, 2010, 10:19:01 pm »
Συνάδερφοι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ' όσο πιστεύουμε... Πήγα στη β/θμια και μίλησα με το διευθυντή. Τον ρώτησα αν έχει εικόνα πόσα είναι τα κενά των φιλολόγων στο νομό μας. Τι μου είπε;
Ότι σε ΟΛΗ την Ελλάδα αυτή την στιγμή υπάρχουν 20.000 καθηγητές, όλων των ειδικοτήτων, που... περισσεύουν. Οι πλεονάζοντες δε φιλόλογοι είναι 1.900!!! Κανονικά δεν έχει ανάγκη να προσλάβει κανένα! Ούτε μόνιμο ούτε αναπληρωτή, καθώς κάποιοι που λείπουν από τις οργανικές τους λόγω αδειας καλύπτονται μια χαρά με την περιστολή των αποσπάσεων και το καθεστώς των υπερωριών.
Και δε βγαίνει λέει η Διαμαντοπούλου να το πει δημόσια με στοιχεία γιατί, αν το κάνει, το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι θα απαιτήσουν απολύσεις, μετατάξεις ή ό,τι άλλο...
Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ έχω αρχίσει να ψάχνω για άλλη δουλειά... Μετά από 2 ΑΣΕΠ το μόνο που καταφερα είναι να πάω φέτος ωρομισθια. Τα επομενα 2 χρόνια, έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να πλησιάσω σε σχολείο... Δεν είναι πολύ ωραια τα σκατά στα οποία κολυμπάμε όλοι τώρα; Έχω πεθάνει από τη στενοχώρια μου... τι έχουμε να ελπίζουμε και να περιμένουμε πια;
Και υπάρχουν κι άλλοι, με αντίστοιχη θέση, που δίνουν τρελούς αριθμούς συνταξιοδοτήσεων... Τι νόημα έχει αυτή η συζήτηση; Τι νόημα έχει να παλεψουμε να μπούμε σ' ένα δημόσιο σχολείο που θα έχει γίνει ιδιωτικό, που θα ελέγχεται από την τοπική κοινωνία και τον κάθε μεγαλοκαρχαρία χορηγό που θα μας απολύει όποτε γουστάρει; Καταλάβετέ το, αν τώρα δεν αγωνιστούμε για αλλαγή του κοινωνικού συστήματος, αν τώρα δεν αντισταθούμε στον οδοστρωτήρα του ΔΝΤ δεν μας σώζει τίποτα! Μην έχετε πια αυταπάτες! Παρεμπιπτόντως η σημερινή πορεία ήταν μεγαλειώδης!!
"Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι μας πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;"
Ναζίμ Χικμέτ

Αποσυνδεδεμένος

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #380 στις: Μαΐου 01, 2010, 10:21:15 pm »
και κάτι ακόμα:όταν λες για πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί ακόμα επίσημα, σε ποια επίσημα χείλη πολιτικού ή δημοσιογράφου αναφέρεσαι;έχεις εμπιστοσύνη σε κανέναν από δαύτους;

Αποσυνδεδεμένος

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #381 στις: Μαΐου 01, 2010, 10:26:00 pm »
Συνάδερφοι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ' όσο πιστεύουμε... Πήγα στη β/θμια και μίλησα με το διευθυντή. Τον ρώτησα αν έχει εικόνα πόσα είναι τα κενά των φιλολόγων στο νομό μας. Τι μου είπε;
Ότι σε ΟΛΗ την Ελλάδα αυτή την στιγμή υπάρχουν 20.000 καθηγητές, όλων των ειδικοτήτων, που... περισσεύουν. Οι πλεονάζοντες δε φιλόλογοι είναι 1.900!!! Κανονικά δεν έχει ανάγκη να προσλάβει κανένα! Ούτε μόνιμο ούτε αναπληρωτή, καθώς κάποιοι που λείπουν από τις οργανικές τους λόγω αδειας καλύπτονται μια χαρά με την περιστολή των αποσπάσεων και το καθεστώς των υπερωριών.
Και δε βγαίνει λέει η Διαμαντοπούλου να το πει δημόσια με στοιχεία γιατί, αν το κάνει, το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι θα απαιτήσουν απολύσεις, μετατάξεις ή ό,τι άλλο...
Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ έχω αρχίσει να ψάχνω για άλλη δουλειά... Μετά από 2 ΑΣΕΠ το μόνο που καταφερα είναι να πάω φέτος ωρομισθια. Τα επομενα 2 χρόνια, έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να πλησιάσω σε σχολείο... Δεν είναι πολύ ωραια τα σκατά στα οποία κολυμπάμε όλοι τώρα; Έχω πεθάνει από τη στενοχώρια μου... τι έχουμε να ελπίζουμε και να περιμένουμε πια;
να προσθέσω επ΄αυτού ότι το ΔΝΤ θα απαιτήσει και περικοπές αδειών ανατροφής...οπότε θα μιλάμε για 6μηνο στην καλύτερη περίπτωση, όπως ισχύει σε Αγγλία κλπ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:50:21 »

Αποσυνδεδεμένος Sun

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • αιτία ελομένου ' θεός αναίτιος
    • Προφίλ
« Απάντηση #382 στις: Μαΐου 01, 2010, 10:38:58 pm »
[quote author=

Αποσυνδεδεμένος stratos91

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #383 στις: Μαΐου 01, 2010, 11:05:46 pm »

Μπορεί να είναι έτσι. Αλλά μήπως είναι καλύτερα να δούμε πρώτα πως θα εξελιχθούν τα πράγματα; Το λέω αυτό γιατί ακόμα οι αποσπάσεις δεν εχουν λήξει οπότε γύρω στον Ιούλιο θα φανεί η πραγματική διάσταση της γεγονότων. Επίσης πολλοί επικαλούνται πληροφορίες για το ένα ή το άλλο που δεν είναι πάντα αξιόπιστες. Έχω την εντύπωση ότι ούτε και οι ίδιοι μέσα στο υπουργείο δε θα είναι σίγουρη πως πρόκειται να εξελιχθούν τα πράγματα. Έπειτα μην ξεχνάμε και τις συντάξεις! 

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #384 στις: Μαΐου 01, 2010, 11:22:50 pm »
Τι θα πει 20000 πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί; Και τι κάνουν όλοι αυτοί; Κάπου δεν έχουν έστω και ένα προσχηματικό ρόλο; Έτσι απλά περισσεύουν; Αν συμβαίνει αυτό, μιλάμε για το 12% του συνόλου των εν ενεργεία!
Φυσικά το ίδιο θα ισχύει και στο υπόλοιπο δημόσιο.
Και αν είναι έτσι, οι του ΔΝΤ λες να μην μπορούν να το διαπιστώσουν αργά ή γρήγορα;
 Όμως  δεν φέρουν καμιά ευθύνη για αυτό, όσοι έμπλεξαν στις διαδικασίες για διορισμό τόσα χρόνια.
Γιατί υπήρχαν διαδικασίες που κόσμος επένδυσε σε αυτές και χρόνο και κόπο.
Είναι δυνατόν ένα τόσο πολύπλοκο πρόβλημα, που άπτεται της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, να λυθεί στο άψε σβήσε; Δεν θα πρέπει να εκπονηθεί ένα σχέδιο που να προβλέψει ανάμεσα στα άλλα και για όσους χωρίς να φταίνε ή να έχουν ιδέα για το πρόβλημα κινδυνεύουν να γίνουν θύματα;
Η χώρα δεν θα πάψει να υπάρχει και μετά τις 2 Μαίου. Θα μπει σε μια άλλη πορεία επιβεβλημένων αλλαγών. Και είναι θέμα στοιχειώδους ηθικής να μοιραστούν τα βάρη με τρόπο που να μην γίνουν κραυγαλέες αδικίες.
Τι θα μας πουν; εντάξει ήσασταν οι μαλάκες  που τόσα χρόνια καλύπτατε τα κενά,  με τόσες θυσίες και με τέτοιο φιλτράρισμα, για να κωλοβαράνε οι εκλεκτοί των πολιτικών; Και τώρα τον πο@#(ο;;;

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #385 στις: Μαΐου 01, 2010, 11:31:33 pm »
είμαι έκπληκτος από 2 πράγματα
1) η Διοίκηση γνωρίζει πόσοι εκπαιδευτικοί περισσεύουν (γενικότερα γνωρίζει πόσους εκπαιδευτικούς απασχολεί)

2)πως υπάρχουν σε τόσο μεγάλο βαθμό ευκολόπιστοι άνθρωποι

Αποσυνδεδεμένος isambo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #386 στις: Μαΐου 01, 2010, 11:33:06 pm »
Τι θα πει 20000 πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί; Και τι κάνουν όλοι αυτοί; Κάπου δεν έχουν έστω και ένα προσχηματικό ρόλο; Έτσι απλά περισσεύουν; Αν συμβαίνει αυτό, μιλάμε για το 12% του συνόλου των εν ενεργεία!
Φυσικά το ίδιο θα ισχύει και στο υπόλοιπο δημόσιο.
Και αν είναι έτσι, οι του ΔΝΤ λες να μην μπορούν να το διαπιστώσουν αργά ή γρήγορα;
 Όμως  δεν φέρουν καμιά ευθύνη για αυτό, όσοι έμπλεξαν στις διαδικασίες για διορισμό τόσα χρόνια.
Γιατί υπήρχαν διαδικασίες που κόσμος επένδυσε σε αυτές και χρόνο και κόπο.
Είναι δυνατόν ένα τόσο πολύπλοκο πρόβλημα, που άπτεται της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, να λυθεί στο άψε σβήσε; Δεν θα πρέπει να εκπονηθεί ένα σχέδιο που να προβλέψει ανάμεσα στα άλλα και για όσους χωρίς να φταίνε ή να έχουν ιδέα για το πρόβλημα κινδυνεύουν να γίνουν θύματα;
Η χώρα δεν θα πάψει να υπάρχει και μετά τις 2 Μαίου. Θα μπει σε μια άλλη πορεία επιβεβλημένων αλλαγών. Και είναι θέμα στοιχειώδους ηθικής να μοιραστούν τα βάρη με τρόπο που να μην γίνουν κραυγαλέες αδικίες.
Τι θα μας πουν; εντάξει ήσασταν οι μαλάκες  που τόσα χρόνια καλύπτατε τα κενά,  με τόσες θυσίες και με τέτοιο φιλτράρισμα, για να κωλοβαράνε οι εκλεκτοί των πολιτικών; Και τώρα τον πο@#(ο;;;

Δεν ξέρω αν οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί είναι τόσοι, πάντως το "πάρτε τον π@@*ο μας το έχουν ηδη πει. Είτε μας αρέσει είτε όχι χε@@@**νε για μας. Εμείς ειμαστε απλώς αριθμοί. Θα μας λάβουν υπόψη μόνο αν εναντιωθούμε με όρους!
"Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι μας πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;"
Ναζίμ Χικμέτ

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #387 στις: Μαΐου 01, 2010, 11:57:13 pm »

Η εκπαίδευση είναι μια υπόθεση για όλους. Δεν είναι το χωράφι κανενός, ούτε του υπουργείου, ούτε των καθηγητών. Τα προβλήματα υπήρχαν και θα προκύπτουν πάντα νέα. Το θέμα είναι να προωθούνται λύσεις με βάση τον διάλογο και την αλληλοκατανόηση.
Στην εκπαίδευση φασισμός δεν χωρά. Και αυτό το ξέρει η Διαμαντοπούλου πολύ καλά όπως και το ΔΝΤ. Οι εκπαιδευτικοί έπαιξαν πάντα τον πιο ενεργό ρόλο ως πολίτες. Δεν αποτελούν συντεχνία.
 Η κακοδιοίκηση και το πελατειακό μοντέλο μπορεί να άγγιξαν μέρος των εκπαιδευτικών αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει το άλλοθι για αυθαιρεσίες.
Την προοπτική για την επιτήρηση την γνώριζαν εδώ και μήνες. Πως γίνεται με το νομοσχέδιο να ορίσουν μεταβατική περίοδο αν δεν είχαν σκοπό να διορίσουν κανένα;

Αποσυνδεδεμένος isambo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #388 στις: Μαΐου 02, 2010, 12:05:27 am »

Η εκπαίδευση είναι μια υπόθεση για όλους. Δεν είναι το χωράφι κανενός, ούτε του υπουργείου, ούτε των καθηγητών. Τα προβλήματα υπήρχαν και θα προκύπτουν πάντα νέα. Το θέμα είναι να προωθούνται λύσεις με βάση τον διάλογο και την αλληλοκατανόηση.
Στην εκπαίδευση φασισμός δεν χωρά. Και αυτό το ξέρει η Διαμαντοπούλου πολύ καλά όπως και το ΔΝΤ. Οι εκπαιδευτικοί έπαιξαν πάντα τον πιο ενεργό ρόλο ως πολίτες. Δεν αποτελούν συντεχνία.
 Η κακοδιοίκηση και το πελατειακό μοντέλο μπορεί να άγγιξαν μέρος των εκπαιδευτικών αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει το άλλοθι για αυθαιρεσίες.
Την προοπτική για την επιτήρηση την γνώριζαν εδώ και μήνες. Πως γίνεται με το νομοσχέδιο να ορίσουν μεταβατική περίοδο αν δεν είχαν σκοπό να διορίσουν κανένα;
Συνάδελφοι, αν η χώρα κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στήσουν και μια - και καλά - οικουμενική κυβέρνηση κοινής αποδοχής υπό την επιτήρηση της ήδη "δημοκρατικά" εκλεγμένης, μιλάμε για άτυπη δικτατορία (όχι ότι δεν την έχουμε ήδη). Και αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Γίνεται αρκετά συχνά τελευταία λόγος για κάτι τέτοιο και έχει γράψει και ανάλογο άρθρο ο Τ. Τέλογλου. Μήπως προλειαίνουν το έδαφος;
Στην περίπτωση αυτή μεταβατικά στάδια και εξαγγελίες πάνε περίπατο...
Ναζίμ Χικμέτ

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #389 στις: Μαΐου 02, 2010, 07:50:10 am »
Τη ζωή, ακόμη και λίγο πριν το χαμό της, έχεις δυο ευκαιρίες: ή να τη δεις με πίστη κι αισιοδοξία και, τουλάχιστον, να μη δηλητηριάζεις την κάθε στιγμή της ή να τη δεις μίζερη και αδιέξοδη και να επισπεύσεις το τέλος της, όχι το τυπικό ...!

[Ότι σε ΟΛΗ την Ελλάδα αυτή την στιγμή υπάρχουν 20.000 καθηγητές, όλων των ειδικοτήτων, που... περισσεύουν. Οι πλεονάζοντες δε φιλόλογοι είναι 1.900!!! ]

Αναρωτιέμαι τι σημαίνει πλεονάζοντες. Όσοι υπηρετούν σε γραφεία, θα φύγουν όλοι; Όχι βέβαια ...
Οι αιτούντες σύνταξη θ' απειληθούν με κάποιο τρόπο να μην το πράξουν;
Οι υπερωρίες είναι βέβαιο πως θα περάσουν; κ.λ.π.

Όσο για τα νούμερα, με ποιο τρόπο τα τεκμηριώνει εκείνος που τα διαρέει; Κι εγώ, σήμερα το πρωί, κρίνω πως πλεονάζουν 5000 φιλόλογοι, σημαντικό είναι πως το τεκμηριώνω ...! Καλημέρα ... και τόπο στα νέα μέτρα ...!
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος inw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)
« Απάντηση #390 στις: Μαΐου 02, 2010, 09:07:56 am »
Αristo2 καλημέρα. Είναι σίγουρο πως οι πλεονάζοντες φιλόλογοι είναι 1900; Τί προβλέπεις για φέτος. Ινώ.
http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)

Αποσυνδεδεμένος stratos91

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #391 στις: Μαΐου 02, 2010, 10:13:21 am »
Αristo2 καλημέρα. Είναι σίγουρο πως οι πλεονάζοντες φιλόλογοι είναι 1900; Τί προβλέπεις για φέτος. Ινώ.

Για να μην τρελαινόμαστε, κανείς δεν είναι σε θέση να πει αυτή τη στιγμή πόσοι είναι οι πλεονάζοντες καθηγητές. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν οι οποίες βέβαια δεν έχουν πάντα λογική βάση. Όπως έχω ξαναπεί οι συμβάσεις των αποσπασμένων δεν έχουν λήξει ακόμη οπότε δεν μπορούν να ξέρουν ποιοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους και ποιοι όχι. Οπότε μάλλον πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το καλοκαίρι, όταν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182647
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)