*

Αποστολέας Θέμα: Ποιός θα θελήσει να πάει αναπληρωτής (και ωρομίσθιος) από 2011-12 για 1 μόριο?  (Αναγνώστηκε 20820 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
δεν το πιστεύω αυτό. Οι αναπληρωτές ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται. Στη Χίο πολλοί λίγοι συμμετείχαν στις απεργίες .......  και ξέρετε γιατί?? για να μην χάσουν τα μόρια και τα 60 ευρώ.

Οι αναπληρωτές δεν χάνουν μόρια όταν κάνουν απεργία!
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος inw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)
Το ποιος θα πάει ανπληρωτής θα το κρίνει ο ίδιος που γνωρίζει τα του οίκου του.  Αυτός που δεν έχει ΑΣΕΠ ας το σκεφτεί. Ας σκεφτεί όμως ότι τόσα χρόνια πήγαινε αυτός ο μη επιτυχών και άφηνε απ' έξω τον επιτυχόντα. Ρόδα είναι και γυρίζει.
http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)

Αποσυνδεδεμένος jonko

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
εγώ το ξέρω. Αλλά μου το είπαν πολλοί αυτό....

Αποσυνδεδεμένος athanatos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Μην υποβαθμίζετε τόσο τον ΑΣΕΠ. Δεν πιάνεται τόσο εύκολα το ένα μόριο εκεί.
ΝΑΙ , ΠΕΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΣΕΠ . ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ? ??? ??? ???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Stavroula.V.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
αν θέλεις να μιλήσω για το νομοσχέδιο που θα έρθει τότε μπορώ να μιλήσω.αν απορρίπτουμε το νομοσχέδιο διότι προκαλεί ανατροπές στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση τότε η κουβέντα δεν έχει νόημα.
η άποψη μου είναι ότι συμφωνώ σε πολλά με το νομοσχέδιο μιας και καθιερώνει έναν τρόπο διορισμού για όλους όταν εφαρμοσθεί μετά την μεταβατική περίοδο.
η μοριοδότηση είναι γενικά καλή για την προυπηρεσία.2 χρόνια προυπηρεσίας ισοδυναμούν περίπου με την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου.άρα για τα δικά μου μάτια καλό μου φαίνεται.επίσης η υπόλοιπη μοριοδότηση επίσης μου φαίνεται λογική αν θεωρήσουμε ως βάση εκκίνησης τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
γραπτοί διαγωνισμοί υπάρχουν και σε άλλες ειδικότητες του δημοσίου δεν είδα εκεί να γίνεται κανένας χαμός από τους συναδέλφους Π.Ε άλλων ειδικοτήτων.
σε πάρα πολλά σχολεία υπάρχουν συνάδελφοι με 21ώρες ενώ άλλοι με 12, 13 και οι οποίοι δεν αναλαμβάνουν καμία εργασία λέγοντας ότι δεν γνωρίζουν υπολογιστές.(να μάθουν).
διαφωνώ σε κάποια σημεία του νομοσχεδίου όπως για παράδειγμα με την μη προκήρυξη αριθμού θέσεων σε κάθε ΑΣΕΠ.(αυτό λέγεται ομηρεία και δεν συμβαίνει πουθενά).αν το υπουργείο δεν μπορεί να προγραμματίσει πόσους εκπαιδευτικούς χρειάζεται τότε κάποιοι δεν κάνουν σωστά την δουλεία τους.
η αξιολόγηση είναι ένα θέμα στο οποίο η ΟΛΜΕ αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι μπορούν να βρουν σημεία αναφοράς χωρίς όμως αφορισμούς και μεγαλοστομίες.
τα μισθολογικά είναι θέματα που πρέπει να συζητηθούν.νομίζω στο πλαίσιο του ενιαίο μισθολογίου(επιτέλους) η ΟΛΜΕ μπορεί να διεκδικήσει καλύτερες αμοιβές αλλά αυτές να έχουν άμεση σχέση με την δουλειά και τα αποτελέσματα της δουλειάς των εκπαιδευτικών  
Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

Αποσυνδεδεμένος marigen

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
ειλικρινά και γω αναρωτιέμαι αν αξίζει.. αν ήξερα δύο χρόνια πριν τι θα γινόταν με τα μόρια δεν ξενιτευόμουν, δανειζόμουν και ξεχρεωνόμουν έτσι! θα καθόμουν να διαβάσω καλύτερα για τον ασεπ και θα ήμουν ήδη μέσα τώρα! εδώ τώρα τα μόρια ενός σχολικού έτους σε ωρομισθία ισοδυναμούνται με μερικές ερωτήσεις του διαγωνισμού, τι να λέμε τώρα!!

Αποσυνδεδεμένος comba

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 19
    • Προφίλ
τόσους μήνες μας διαβεβαίωναν ότι κάθε προϋπηρεσία θα μετράει τώρα γιατί την καταργούν και την  υποβαθμίζουν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
βάζουμε στην αίτηση του Μαϊου το σχολείο ακριβώς δίπλα από το σπίτι μας ,στα δισπρόσιτα να πάει αυτή.....

Αποσυνδεδεμένος marigen

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
αχ..πολύ θα γελάσουμε το Μαϊο μ αυτές τις αιτήσεις!!!κατσε να δούμε θα γίνουν το Μαϊο ή θα περιμένουν να βγούνε τα κενά μέχρι 15 Ιουλίου, να τακτοποιηθούν οι αποσπασμένοι, μετετεθιμένοι και μόνιμοι και δεν ξέρω ποιος άλλος και μετά να μας πούνε κάντε αιτήσεις;

Αποσυνδεδεμένος pe70-va

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Έχουμε κάποιο κέρδος με το να δουλέψουμε ως αναπληρωτές τελικά ή δεν έχουμε? Η προυπηρεσία και τα μόρια πού θα χρησιμεύσουν τελικά?  ???
Εάν μπορείτε συνάδελφοι να μου πείτε τη γνώμη σας και για κάποιες πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις που έχω κάνει σχετικά με τους πε70, θα σας ήμουν υπόχρεη http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=18650.new
Τη στρουμφίσαμε!

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
αχ..πολύ θα γελάσουμε το Μαϊο μ αυτές τις αιτήσεις!!!κατσε να δούμε θα γίνουν το Μαϊο ή θα περιμένουν να βγούνε τα κενά μέχρι 15 Ιουλίου, να τακτοποιηθούν οι αποσπασμένοι, μετετεθιμένοι και μόνιμοι και δεν ξέρω ποιος άλλος και μετά να μας πούνε κάντε αιτήσεις;

κάθε χρόνο το δεύτερο δε γίνεται;;
φέτος θα αλλάξει;;
είναι δυνατόν;;;

Αποσυνδεδεμένος alex1977

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος change73

• Πλήρες μέλος
  • Mπορώ,παρακαλώ, να έχω κι εγώ το λόγο;
    • Προφίλ
Ασε δε,αυτούς που επέλεξαν να κάνουν οικογένεια!Αντε να δουλεύεις,να έχεις δυο παιδιά και σπίτι και να κάνεις και μεταπτυχιακό!
"Ζεις μόνο μια φορά-αλλά αν το κάνεις σωστά,μια φορά είναι αρκετή."  Joe E.Lewis

Αποσυνδεδεμένος velis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Ναι βρε παιδιά. Γιατί να φύγει κάποιος από το σπίτι του όταν ούτε η προϋπηρεσία θα μετράει επαρκώς και καταργεί και το 24μηνο+ΑΣΕΠ που ήταν ένα κίνητρο και για τους νέους συναδέλφους?

Ολες τις ταλαιπωρίες τις δεχόμασταν για τα μόρια -και όχι για το μισθό και την εμπειρία- με απώτατο στόχο το διορισμό μας στη δημόσια εκπαίδευση. Έγώ το ξαναλέω : θα κάνω αίτηση αναπλήρωσης μόνο για το νομό μου για 1η φορά φέτος ...( καλά αν ήμουν ωρομίσθιος δεν θα ξανάκανα αίτηση ...δεν αξίζει πια η ωρομισθία: χωρίς λεφτά και χωρίς μόρια!)

Πλέον θεωρώ ότι το να μπει κάποιος στο Δημόσιο και στη Δημόσια εκπαίδευση τελείωσε...

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Ναι βρε παιδιά. Γιατί να φύγει κάποιος από το σπίτι του όταν ούτε η προϋπηρεσία θα μετράει επαρκώς και καταργεί και το 24μηνο+ΑΣΕΠ που ήταν ένα κίνητρο και για τους νέους συναδέλφους?
Διότι το "24μηνο+ΑΣΕΠ" και όποιος άλλος διορισμός μέσω προϋπηρεσίας είναι άδικος και αναξιοκρατικός. Είναι καιρός πλέον αυτό να το συνειδητοποιήσουμε όλοι. Ειλικρινά λυπάμαι για τον κόσμο που μπήκε στο τρυπάκι να μαζεύει προϋπηρεσία με απώτερο στόχο το διορισμό, αλλά το όλο σχήμα έμπαζε από παντού. Ήταν φως φανάρι ότι κάποτε θα καταργούνταν.
Και κάτι επιπλέον. Το 24μηνο+ΑΣΕΠ δεν είναι κίνητρο ειδικά για νέους συναδέλφους. Είναι αντικίνητρο. Κίνητρο πραγματικό είναι να ξέρουμε ότι για όλους θα υπάρχουν τα ίδια μέτρα και σταθμά.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182834
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)