0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: julie9 στις Ιουλίου 01, 2010, 11:56:52 pmemmaki συμφωνω μαζι σου οτι δεν πρεπει να μπλεκονται οι βαθμιδες.Μονο που οι νηπ/γοι αντιμετωπιζουν ανεργια και δουλευουν στα δημοτικα,δεν παιρνουν τη δουλεια των δασκαλων.Αντιθετως οι βρεφοκομοι διεκδικουν και καταλαμβανουν δικες μας θεσεις στους παιδικους σταθμους εδω και πολλα χρονια.Με το συγκεκριμενο εγγραφο στο οποιο αναφερεστε οι βρεφοκομοι πήγαν και στην υφυπουργο Παιδειας για να διεκδιησουν κομματι απο την πιτα του δημοσιου νηπ/γειου.Οι νηπ/γοι δεν πηραν τη δουλεια κανενος.Ο διορισμος στο δημοσιο φυσικά θελει διαβασμα και κοπο αλλα ειναι και θεμα τυχης.Σκεφτηκες ποτε λοιπον οτι υπαρχουν εκει εξω νηπ/γοι με μεταπτυχιακα που δεν ειναι στο δημοσιο?Δεν εισαι η μοναδικη που διαβασες και περασες στο ασεπ και κανεις master phd,για αυτο μην κατηγορεις οσους μεσα σε αυτες τις πραγματικα δυσκολες στιγμες διεκδικουν μια θεση στα δημοτικά.Το προβλημα ειναι η ανεργια και αυτο δημιουργει και αλλα μεγαλυτερα προβληματα.Δεν είπα ΠΟΤΕ ότι είμαι η μόνη που διάβασα και πε΄ρασα στον ΑΣΕΠ, ότι είμαι η μόνη με μεταπτυχιακό και η μόνη που κάνει διδακτορικό! ΠΟΤΕ! Ίσα ίσα, είναι πολλοί οι συνάδελφοι με ανάλογα και με πρισσότερα προσόντα από μένα! Είναι πολλοί οι συνάδελφοι που δεν τους φτάνω ούτε στο μικ΄ρο τους δαχτυλάκι!Σπουδάσατε (και σπούδασα) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ! Όχι ΔΑΣΚΑΛΟΙ! Εκέι είναι ο διαχωρισμός! Άλλο το να εξυπηρετείτε μία κατάσταση και άλλο το να ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ θέσεις στα δημοτικά.....Η διαφορά είναι τεράστια! Και εκεί το εστιάζω και όχι φυσικά σε κάτι άλλο, όπως έχει υπονοηθεί αρκετές φορές για τον εαυτό μου!
emmaki συμφωνω μαζι σου οτι δεν πρεπει να μπλεκονται οι βαθμιδες.Μονο που οι νηπ/γοι αντιμετωπιζουν ανεργια και δουλευουν στα δημοτικα,δεν παιρνουν τη δουλεια των δασκαλων.Αντιθετως οι βρεφοκομοι διεκδικουν και καταλαμβανουν δικες μας θεσεις στους παιδικους σταθμους εδω και πολλα χρονια.Με το συγκεκριμενο εγγραφο στο οποιο αναφερεστε οι βρεφοκομοι πήγαν και στην υφυπουργο Παιδειας για να διεκδιησουν κομματι απο την πιτα του δημοσιου νηπ/γειου.Οι νηπ/γοι δεν πηραν τη δουλεια κανενος.Ο διορισμος στο δημοσιο φυσικά θελει διαβασμα και κοπο αλλα ειναι και θεμα τυχης.Σκεφτηκες ποτε λοιπον οτι υπαρχουν εκει εξω νηπ/γοι με μεταπτυχιακα που δεν ειναι στο δημοσιο?Δεν εισαι η μοναδικη που διαβασες και περασες στο ασεπ και κανεις master phd,για αυτο μην κατηγορεις οσους μεσα σε αυτες τις πραγματικα δυσκολες στιγμες διεκδικουν μια θεση στα δημοτικά.Το προβλημα ειναι η ανεργια και αυτο δημιουργει και αλλα μεγαλυτερα προβληματα.
πιστεύω οτι λέτε το ίδιο πράγμα με αλλά λόγια φυσικα ο καθένας πρέπει να ασχολείται με αύτο που έχει σπουδάσει!!!Οταν όμως υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που εχούν έλλεψη από δασκάλους γιατί να μην παει ο άνεργος νηπιαγωγός να διευκολύνει την κατάστση??Να ασχολήθει με κατι που μπορεί να ανταπεξέλθει?Γιατί πραγματικά μπορει να ανταπεξέλθει ειδικά στην πρώτη δημοτικού!!!Και δεν το κανει γιατι θέλει να φαει τη θεση του δασκαλου,απλά αυτή η θέση είναι κενή!Και οταν βρει θέση στο νηπιαγωγείο με μεγάλη του χαρά θα πάει εκεί!!...Ειναι λοιπον προτιμότερο να δουλέψει ως δασκαλος παρα ως σερβιτόρος!!Eτσι δεν ειναι emmaki???Α!Δεν ανεφερα οτι ειμαι δασκάλα!
Είναι άλλο όμως το να κατανοούμε πως εξυπηρετούμε μια κατάσταση (έλλειψη δασκάλων) και άλλο το να θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να δουλεύουμε με παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Πολλές νηπιαγωγοί πιστεύουν το δεύτερο και αντίστοιχα το ίδιο διεκδικούν οι βρεφονηπιοκόμοι για το νηπιαγωγείο.
Συμφωνώ κι εγώ!Να βάλουμε δασκάλους να διδάσκουν αρχαία στο γυμνάσιο και να βάλουμε φιλολόγους στην Ε' και ΣΤ' δημοτικού.Επίσης, δάσκαλοι και βρεφονηπιοκόμοι να διδάσκουν στο νηπιαγωγείο και οι νηπιαγωγοί στην Α' και
Πολ'υ καλό μέκανες και ΄γελασα μέσα στην αγωνία μου για τους διορισμούς. Εγώ πάντως είμαι νηπιαγωγός αλλά στην Α δημοτικού δεν θα ήθελα να διδάξω ο καθένας στο αντικειμενό του
Παράθεση από: LEGOLA στις Αυγούστου 29, 2010, 07:53:42 pm Πολ'υ καλό μέκανες και ΄γελασα μέσα στην αγωνία μου για τους διορισμούς. Εγώ πάντως είμαι νηπιαγωγός αλλά στην Α δημοτικού δεν θα ήθελα να διδάξω ο καθένας στο αντικειμενό τουΠίστεψέ με LEGOLA.. και γω προσωπικά προτιμώ να δουλεύω ως νηπιαγωγός παρά στην α΄ή στη β΄δημοτικού.. Μακάρι να δούλευα εκεί.. Αλλά δυστυχώς τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία (στο ΥΠΕΠΘ) είναι ελάχιστα σε σχέση με τις άνεργες νηπιαγωγούς που υπάρχουν και στους παιδικούς σταθμούς αν δεν έχεις εμπειρία σε νηπιαγωγείο, δε σε βάζουν σε ηλικίες 4-6,αλλά σε μικρότερα, που και πάλι οι ηλικίες αυτές δεν είναι για μας (ΣΣ: Τουλάχιστον σε μένα αυτό έγινε)