0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οσο για τον συνάδελφο που με ευχαρίστησε ειρωνικά για την μεγαλοψυχία μου να καταλαβαίνω άτομα που είναι σε δυσπρόσιτο, δεν κατάλαβα το ύφος του. Εγώ δεν μίλησα ειρωνικά, ίσα- ίσα βγάζω το καπέλο σε όσους είναι μακριά από το σπίτι τους και το παλεύουν με αξιοπρέπεια.
Ματ, σίγουρα θα με πείραζε να υπάρχει κάποιος στο ίδιο δυσπρόσιτο σχολείο και αύτός να διπλασιάζει τα μόρια του κι εγώ όχι!! Ο νόμος αυτός ήταν άδικος στο σύνολο του περιεχομένού του. Και πονηρός μαζί....Γιατί στην αρχή έθιγε εμάς και τότε εμείς θεωρούσαμε άδικο να μπορείτε εσείς του 2009 ή 08 να πάρετε μετάθεση με λιγότερα μόρια ενδεχομένως από εμάς. Εσείς όμως τότε θεωρούσατε τους εαυτούς σας τυχερούς που δεν σας αφορούσε ο νόμος. Και μην μου πεις ότι δεν αισθάνθηκες τυχερή! Τώρα ο ίδιος νόμος θίγει εσάς, πριμοδοτεί εμάς....Οπως και να το δεις αδικηθήκαμε όλοι μας....Εμένα δηλ ποιος μου λέει ότι θα ανοίξουν σύντομα θέσεις κοντά στην πόλη μου, από την στιγμή που άνοιξαν φέτος, μπορούσα να πάρω μία, αλλά κατάλήφθηκαν από άλλους με πολύ λιγότερα μόρια; Δεν ήταν αυτό μέγιστη αδικία;
Γιατί συνάδελφε, ο κλάδος μας όλο μιλάει και διεκδικεί, μέχρι που ξαφνικά σώπασε μπροστά στο θέμα της τριετίας; Μήπως μίλησε κανείς για το νέο μισθολόγιο; Διαμαρτυρήθηκε κανείς για το εξωφρενικό χάσμα στις αμοιβές παλαιών και νέων εκπαιδευτικών; Προκήρυξε η ΟΛΜΕ καμία απεργία για την κατάργηση της τριετίας/ διετίας (γιατί προσωπικά έχω συμμετάσχει σε όλες τις απεργίες αλλά δε θυμάμαι καμία με ανάλογο αίτημα). Οι απεργίες φέτος δηλαδή δεν είχαν να κάνουν με το ενιαίο μισθολόγιο ως αποτέλεσμα του μνημονίου;;;; Η ΟΛΜΕ από ποιους απαρτίζεται από εξωγήινους;;;; Δεν είναι συνάδελφοι με ή χωρίς εισαγωγικά;;; Το ότι δεν προκηρύχθηκε δεν αποτελεί τραγική αδιαφορία επειδή δεν θίγει τους παλιούς;;; Είναι συναδελφικό;;;; (Το ότι συμμετείχες μου είναι αδιάφορο, είναι προσωπικό θέμα του καθενός και δεν αφορά το forum).Και πολλοί "συνάδελφοι" μέσα σε εισαγωγικά όπως μας αποκαλείς είχαμε γράψει εδώ posts για το άδικο της τριετίας που κατόπιν έγινε διετία. Αλλά δε βαριέσαι, προσωπικά είμαι συνηθισμένη στην άστοχη χρήση της φράσης - πασπαρτού "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα". Το ότι γράψατε posts στο pde σας καθιστά τι ακριβώς; επαναστάτες; πρέπει να επιβραβευτείτε; γιατί το αναφέρεις; είναι το pde κάποιος επίσημος φορέας που γράφει κανείς με ονοματεπώνυμο; Το "δε βαριέσαι" που γράφεις δείχνει ότι θα έπρεπε οι νεοδιόριστοι να έχουμε υποχρέωση σε όποιον γράφει τις απόψεις του στο pde; Τι δηλώνει ότι είμαστε αχάριστοι και δεν εκτιμήσαμε την καταγραφή σκέψεων σε forum;;;Αντίθετα, για σένα είναι άκρως συναδελφική η νοοτροπία του τύπου "να πάρω μετάθεση πριν από το συνάδελφο που έχει υπηρετήσει και έχει στερηθεί την οικογένειά του περισσότερα χρόνια από μένα". "Να πάρω τα μόρια που μου χαρίζει απλόχερα η Διαμαντοπούλου και ας μοριοδοτείται κατά το ήμισυ σε σχέση με εμένα ο συνάδελφος που υπηρετεί στο ίδιο σχολείο. Σιγά μη θέλω ενιαία μοριοδότηση για όλους!" Για εμένα τι είναι δίκαιο και τι όχι δεν είσαι σε θέση να κρίνεις γιατί δεν με γνωρίζεις και δεν το εξέφρασα. Το post μου αναφερόταν στο timing της διαμαρτυρίας των παλιών διορισμένων και στην αδιάφορη μέχρι να καεί η γούνα τους στάση τους λες και δεν θα ερχόταν ποτέ το τέλος της τριετίας. Παρακαλω πολύ να διαβάζουμε προσεκτικά πρώτα και μετά να προβαίνουμε σε προσωπικές επιθέσεις. Εκτός αν έχεις μαντικές ικανότητες οπότε πάω πάσο.... Να σημειώσω ότι ετοιμάζομαι για τον 8ο χρόνο στον τόπο διορισμού μου, έχω μαζέψει πολλά μόρια (από πραγματική υπηρεσία) ώστε να μη νιώθω να απειλούμαι από την εν λόγω διάταξη για το διπλασιασμό. Έτσι κι αλλιώς οι νεοδιόριστοι στον κλάδο μου ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του χεριού. Τα παραπάνω τα γράφω κυρίως γιατί αντιλαμβάνομαι την κατάφωρη αδικία που θα υποστούν ένα σωρό συνάδελφοι - διορισθέντες το 2009 και το 2008. Απόδειξη ότι δεν αντιδρούμε όλοι μόνο όταν θιγόμαστε. Μάλλον θεωρείς αντίδραση το να γράφεις εδώ...εδώ γίνεται απλή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε γενικό επίπεδο και όχι για την υποπερίπτωση του καθενός...
... θα δουμε με τη νεα κυβερνηση, οποια και αν ειναι, τι θα γινει... το μυστικο ειναι η οργανωση της περιφερειας και οι διορισμοι εντος αυτης...
παντως ο νομος της Διαμαντως πρεπει να παει στα σκουπιδια
Παράθεση από: marita στις Ιουνίου 15, 2012, 10:43:38 amΜατ, σίγουρα θα με πείραζε να υπάρχει κάποιος στο ίδιο δυσπρόσιτο σχολείο και αύτός να διπλασιάζει τα μόρια του κι εγώ όχι!! Ο νόμος αυτός ήταν άδικος στο σύνολο του περιεχομένού του. Και πονηρός μαζί....Γιατί στην αρχή έθιγε εμάς και τότε εμείς θεωρούσαμε άδικο να μπορείτε εσείς του 2009 ή 08 να πάρετε μετάθεση με λιγότερα μόρια ενδεχομένως από εμάς. Εσείς όμως τότε θεωρούσατε τους εαυτούς σας τυχερούς που δεν σας αφορούσε ο νόμος. Και μην μου πεις ότι δεν αισθάνθηκες τυχερή! Τώρα ο ίδιος νόμος θίγει εσάς, πριμοδοτεί εμάς....Οπως και να το δεις αδικηθήκαμε όλοι μας....Εμένα δηλ ποιος μου λέει ότι θα ανοίξουν σύντομα θέσεις κοντά στην πόλη μου, από την στιγμή που άνοιξαν φέτος, μπορούσα να πάρω μία, αλλά κατάλήφθηκαν από άλλους με πολύ λιγότερα μόρια; Δεν ήταν αυτό μέγιστη αδικία;Αγαπητή marita όσο και αν σε θυμώσει αυτό που θα πω, τελικά όχι, δεν ήταν αδικία. Γιατί; γιατί από το 2010 και μετά η διετία ίσχυσε για όλους. Για όσους μετατέθηκαν για όσους πήραν βελτίωση θέσης. Όσες θέσεις αποκτήθηκαν από το 10 και μετά πρέπει να υπηρετηθούν διετία για θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης.Όπως ένιωσες αδικημένη εσύ ως νεοδιόριστη, ένιωσαν πάρα πολλοί άλλοι που δεν είχαν όπως κι εσύ δικαίωμα μετάθεσης εξαιτίας της διετίας. Οσο για τα διπλασιασμένα μόρια ένα θα πω κι όποιος είναι ειλικρινής με τον εαυτό του δεν έχει παράνα συμφωνήσει: οτιδήποτε πλασματικό δημιουργεί μακροπρόθεσμα στρεβλώσεις στο σύστημα των μεταθέσεων Η τριετία ήταν άδικη, αλλά αφού διορθώθηκε και έγινε διετία δεν υφίσταται αδικία εις βάρος των διορισθέντων του 10 για τον απλό λόγο ότι από το 10 και μετά όλοι υπηρετούν τη θέση που απέκτησαν με διετία. Τόσο απλά.
Ωραίοι είστε όμως : δύο χρόνια σιωπή και τώρα που πλησιάζει η ώρα ξαφνικά ξεσηκωθήκατε!!!
Αγαπητή marita όσο και αν σε θυμώσει αυτό που θα πω, τελικά όχι, δεν ήταν αδικία. Γιατί; γιατί από το 2010 και μετά η διετία ίσχυσε για όλους. Για όσους μετατέθηκαν για όσους πήραν βελτίωση θέσης. Όσες θέσεις αποκτήθηκαν από το 10 και μετά πρέπει να υπηρετηθούν διετία για θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης.Όπως ένιωσες αδικημένη εσύ ως νεοδιόριστη, ένιωσαν πάρα πολλοί άλλοι που δεν είχαν όπως κι εσύ δικαίωμα μετάθεσης εξαιτίας της διετίας. Οσο για τα διπλασιασμένα μόρια ένα θα πω κι όποιος είναι ειλικρινής με τον εαυτό του δεν έχει παράνα συμφωνήσει: οτιδήποτε πλασματικό δημιουργεί μακροπρόθεσμα στρεβλώσεις στο σύστημα των μεταθέσεων Η τριετία ήταν άδικη, αλλά αφού διορθώθηκε και έγινε διετία δεν υφίσταται αδικία εις βάρος των διορισθέντων του 10 για τον απλό λόγο ότι από το 10 και μετά όλοι υπηρετούν τη θέση που απέκτησαν με διετία. Τόσο απλά.