*

Αποστολέας Θέμα: Τρίτεκνοι φιλόλογοι  (Αναγνώστηκε 19548 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος daka

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Τρίτεκνοι φιλόλογοι
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 10, 2010, 07:46:54 pm »
kozzi παντα  φοβομουν  τετοιους δασκαλους για  τα παιδια μου.Αν δε εχεις  το μεγαλειο ψυχης να επαινεσεις το διπλανο σου
τουλαχιστον κρατα τη σιωπη σου.Αυτο ειναι και το μυνημα που πρεπει να δινουμε στους μαθητες μας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:58:46 »

Αποσυνδεδεμένος dmath

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 10, 2010, 07:47:19 pm »
η  λεξη  ΟΥΣΤ  kozzi  απο μονη  της  δειχνει  την παιδεια που εχεις.Δεν εβρισα κανεναν το μονο που ζητησα  ηταν επικοινωνια
με τριτεκνους εκπαιδευτικους.

...και ειμαι και αρκετα ευγενης στις προσφωνησεις μου, αφου δε θελω να ανατρεχω σε ανακοινωσεις των αντιστοιχων συλλογων με τους ωμους εκβιασμους ...
η παιδεια καθενος καλο ειναι να προσαρμοζεται στις "απαιτησεις" και να μπορει να εναρμονιζεται στο κλιμα, περα απο στυλιστικες επιλογες...
παιδεια ειναι και το "ουστ" , την καταλληλη στιγμη...μπορει να "παιδευσει" καλυτερα απο τα καθωσπρεπει ...
η  λεξη  ΟΥΣΤ  kozzi  απο μονη  της  δειχνει  την παιδεια που εχεις.Δεν εβρισα κανεναν το μονο που ζητησα  ηταν επικοινωνια
με τριτεκνους εκπαιδευτικους.

Εχεις απόλυτο δίκαιο !
Σε μερικούς το γεγονός ότι έχουμε τρία ή περισσότερα παιδιά δημιουργεί μεγάλο κόμπλεξ τελικά...

κομπλεξ...λες τελικα να ειναι αυτο?? ...(μ εκανε και κομπλεξικο η ατιμη....μουλαρωσε και δεν ελεγε να κανει τριτο...)
να τα χαιρεστε τα βλασταρια σας, να σας κανουν περηφανους, να παρετε  κι αλλα επιδοματα , κι αλλες φοροαπαλλαγες... κι ελπιζω να ειναι εξαιρεσεις ( λεμε τωρα) καποιοι χρονια καλοι επαγγελματιες μαραγκοι, μικροεπιχειρηματιες, με πτυχια , που ξαφνικα ετρεχαν στα μαιευτηρια για το τριτο - διαβατηριο- ,αφησαν τις δουλειες και 15 χρονια μετα θυμηθηκαν οτι καποτε ειχαν σπουδασει κατι.........
Τελικά ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει ...

Αυτό όμως που παίρνουμε εμείς από τα παιδιά μας ,εσείς δε θα το νοιώσετε παρά μόνο αν

έρθετε στη θέση μας !

Τιμωρείστε μας που παλεύουμε για τις οικογένειες μας ,το δικαίωμα αυτό όμως δεν θα μας το στερήσουν

υστερικές κραυγές που ξεκινούν από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι εκπαιδευτικοί !

α παπα....τι λογια κι αυτα....
υστεριες, κατα φαντασιαν εκπαιδευτικοι, τιμωροι ....
υποσχομαι οτι δε θα πω τιποτε στις 2 (δυο) - μονο- κορες μου...δε θα τις πω οτι μπορει να βρουν καποτε στο σχολειο τους  καθηγητες - υποδειγματα ηρωισμου...
δε θα μου συγχωρησουν ποτε το οτι ετρεχα και τρεχω 400 χλμ μακρια τους σαν ενας κατα φαντασιαν εκπαιδευτικος....

Ενω εμείς διοριζόμαστε στον τόπο που μένουμε ! Κούνια που σε κούναγε , μάλλον δε γνωρίζεις καλά τη

νομοθεσία παλαιά και νέα ! Ενα 20% όπου λάχει ήτανε ...Φοβερά προνόμια...

Πάλεψε και εσύ για τους δίτεκνους ! Δικαίωμα σου ...

Υ.Γ. Τα προνόμια τα δίνει η πολιτεία νομοθετώντας δεν τα παίρνουμε μόνοι μας ! Καληνύχτα !
Το σύμπαν είναι άπειρο , η βλακεία των ανθρώπων είναι άπειρη ! Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος !
                                              ''Αλμπερτ Αινστάιν''

Αποσυνδεδεμένος kozzi1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 10, 2010, 07:54:54 pm »
kozzi παντα  φοβομουν  τετοιους δασκαλους για  τα παιδια μου.Αν δε εχεις  το μεγαλειο ψυχης να επαινεσεις το διπλανο σου
τουλαχιστον κρατα τη σιωπη σου.Αυτο ειναι και το μυνημα που πρεπει να δινουμε στους μαθητες μας.

κι ομως, να εμπιστευεσαι αυτους ακριβως τους δασκαλους...μαζι με το  "ουστ"  θα πουνε αληθειες, θα παινεψουν,θα "κραξουν",  θα "ξεφυγουν" κιολας μαζι με τα παιδια...το μηνυμα ειναι οι αληθειες. γυμνες κι αφτιασιδωτες.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 10, 2010, 07:56:29 pm από kozzi1 »

Αποσυνδεδεμένος daka

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 10, 2010, 08:29:57 pm »
διαφωνω γιατι τα παιδια  αντιγραφουν  τη συμπεριφορα μας.Εχουν  αναγκη απο εναν  καθοδηγητη που μιλα συνετα και δεν βριζει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:58:46 »

Αποσυνδεδεμένος kozzi1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 10, 2010, 08:39:58 pm »
διαφωνω γιατι τα παιδια  αντιγραφουν  τη συμπεριφορα μας.Εχουν  αναγκη απο εναν  καθοδηγητη που μιλα συνετα και δεν βριζει.

κι ομως...παλι κανεις λαθακι...δεν αντιγραφουν... καταγραφουν, (προσ)υπογραφουν, διαγραφουν...ξερουν να εκτιμουν ΚΑΙ τις γλωσσικες "εκτροπες" , αρκει να τους εμπνεει ο ...καθοδηγητης ( αν και καποιες φορες,πλεον, αυτα "οδηγουν" -και δεν ειναι κι απαραιτητως κακο αυτο...)   ;)

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 10, 2010, 08:49:02 pm »
διαφωνω γιατι τα παιδια  αντιγραφουν  τη συμπεριφορα μας.Εχουν  αναγκη απο εναν  καθοδηγητη που μιλα συνετα και δεν βριζει.

κι ομως...παλι κανεις λαθακι...δεν αντιγραφουν... καταγραφουν, (προσ)υπογραφουν, διαγραφουν...ξερουν να εκτιμουν ΚΑΙ τις γλωσσικες "εκτροπες" , αρκει να τους εμπνεει ο ...καθοδηγητης ( αν και καποιες φορες,πλεον, αυτα "οδηγουν" -και δεν ειναι κι απαραιτητως κακο αυτο...)   ;)

Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 10, 2010, 08:53:28 pm »
Αυτοί που έχουν δύο παιδιά δεν παλεύουν για την οικογένειά τους;  Γιατί οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι να ευνοούνται και όσοι έχουν 2 παιδιά ή και 1 να είναι στο σωρό μαζί με τους άτεκνους.; Εγώ δεν έχω ακόμη παιδιά, αλλά το δίκαιο θεωρώ πως είναι να μοριοδοτούνται όλοι αναλογικά με τον αριθμό των παιδιών τους.   Π.χ. 1 μόριο όσοι έχουν ένα παιδί, 3 οι τρίτεκνοι, 5 όσοι έχουν 5 παιδιά κτλ...  
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι πολιτικοί βάζουν κανόνες που αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο. Δημιουργούν μια ρευστή κατάσταση στην οποία καταφέρνουν να κινούνται μόνο όσοι ανήκουν σε μια ολιγάριθμη ομάδα που μπορεί να ελίσσεται εύκολα.
Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, εκκλησιαστικά, ιδιωτικά, 30μηνο, 24μηνο, οαεδίτες  κλπ. Και η τεράστια μάζα ας πάει να διεκδικήσει το ένα τρίτο απ’ τις θέσεις που τελικά καταλαμβάνονται.
Εδώ έρχεται η Διαμαντοπούλου απροσδόκητα να διαγράψει όλες τις κατηγορίες και να δώσει ένα πλαίσιο για όλους. Και η κάθε κατηγορία χάνεται μέσα σε αυτό. Κανείς δεν θα εξαιρεθεί απ’ τον διαγωνισμό στο εξής.
Ποιό είναι πραγματικά το επίτευγμα; Ακριβώς ότι καταργεί την δυνατότητα σε ομάδες να συνασπίζονται κάτω από σημαίες ευκαιρίας, διαφόρων εννοιών και ιδεών, που τις κακοποιούν και τις ευτελίζουν στο τέλος.
Ναι, το να κάνει κάποιος οικογένεια και η πολιτεία να συνδράμει, είναι λογικό. Όχι όμως να αυξάνεται μια οικογένεια για μια θέση στο δημόσιο. Εκεί ήταν το λάθος στην πολιτική. Ναι, να ευνοούνται οι εκπαιδευτικοί με πολλά παιδιά με ένα τρόπο που δεν θα γίνεται εξευτελιστικός για την οικογένεια. Τι θα πουν ορισμένοι γονείς στο τρίτο ή τέταρτο παιδί τους; Σε φέραμε στον κόσμο για να διοριστούμε; Ή ακόμη σε υιοθετήσαμε για να πετύχουμε κάποιο αντάλλαγμα; Και τι θα αισθανθεί το παιδί απ’ τον κυνισμό των γονιών του; 
Εντάξει η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει εδώ και καιρό. Τώρα απλά γνωστοποιείται επίσημα. Δεν υπάρχουν ευκαιρίες για δουλειές, η ακρίβεια είναι εξωφρενική κλπ.
Αλλά δεν μπορώ να διαχωρίσω την θέση μου απ’ τον μετανάστη, τον κάθε φτωχό άνθρωπο που κάνει οικογένεια σε μια χώρα, ξένη και αφιλόξενη πολλές φορές, μέσα από δυσκολίες και στερήσεις.
Αυτό είναι μια κατάφαση στις αξίες της ζωής, είναι ότι ποιό αισιόδοξο και ενθαρρυντικό.
Και κάθε πολιτική υπέρ της οικογένειας είναι αναγκαία συνθήκη για ένα κράτος με κοινωνική συνείδηση. Αλλά για όλους του πολίτες και όχι με ένα τρόπο απαξιωτικό κατά βάθος, για την οικογένεια, με τα χαρακτηριστικά της ελεημοσύνης ή του επάθλου.

Αποσυνδεδεμένος kozzi1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 10, 2010, 08:55:41 pm »
...χμμ...λες ναχεις δικιο?
...δε συναδει με την ηλικια μου  να πεφτω ευκολα σε τετοιες παγιδουλες...
 ας μιλησει η σιωπη λοιπον.
τα λεει πιο ...φλυαρα κι ωραια  ο joap !!   ;)

Αποσυνδεδεμένος daka

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 10, 2010, 09:08:36 pm »
κρατα τη σιωπη σου λοιπον  και να πας αλλου.
Σου υπενθυμιζω  οτι ζητησα επικοινωνια  με τριτεκνους  εκπαιδευτικους.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Αποσυνδεδεμένος kozzi1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 10, 2010, 09:19:22 pm »
κρατα τη σιωπη σου λοιπον  και να πας αλλου.
Σου υπενθυμιζω  οτι ζητησα επικοινωνια  με τριτεκνους  εκπαιδευτικους.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

ααα...θου , Κυριε.....

( ζητησες, ναι... αλλα οπως ειδες, δεν.... )

μη φωναζεις ετσι την καληνυχτα ομως...θυμιζει δεσμοφυλακα σταλινικης εποχης

...σσσσ......

Αποσυνδεδεμένος zst

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 10, 2010, 10:28:14 pm »
ΠΑΡΑΚΑΛΩ  
ΟΙ  ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ  ΜΠΟΡΟΥΝ  ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ  ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ.

οχι μονο το νομοσχεδιο αλλα ολο το πασοκ εχει ξεχασει τους τριτεκνους
ο νομος (πλεον) προβλεπει αναπληρωτες 60-40
δηλαδη οι 120 επιτυχοντες που δε θα διοριστουν παντα με την αιρεση οτι θα γινουν εστω οι μισοι διορισμοι
και 80 απο τον πινακα
το 20% μαλλον ισχυει
με τι θα το πολλαπλασιασουμε;
με το 200; αρα 40 τριτεκνοι
με το 80; αρα 16 τριτεκνοι
μονο 200 αναπληρωτες;
αφου το προγραμμα σταθεροτητας προβλεπει 3000 συνολο αρα 1500 πρωτοβαθμια 500 ειδικη τι μενει;
200 φιλολογοι ειναι αισιοδοξο σεναριο
ποιος τριτεκνος θα παει στα 12νησα αφου η προϋπηρεσια δε θα οδηγει σε 24μηνο;
μονο ντοπιοι
τι να συμβουλευσω τη συζυγο με 2 μορια φετινης πδσ να βαλει κουτακι;
βαζω κουτακι σημαινει οτι δεχεται να παει και σε περιοχη εκτος των 30 που δηλωνονται ονομαστικα
μακαρι να βγω ψευτης αλλα μονο αντρες τριτεκνοι θα αποδεχονται και χωρις μορια

Αποσυνδεδεμένος daka

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 10, 2010, 10:47:37 pm »
Εγω  παντως σκεφτομαι να δηλωσω μονο το νομο μου  και κανα 2 τριγυρω ετσι να μην νοικιασω. Ξετιναχτηκα οικονομοκα.

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 10, 2010, 10:59:11 pm »
Σκέψου όμως και τη βενζίνη που πήγε 1,5 ευρώ και θα δεις ότι το νοίκι συμφέρει περισσότερο από τις μακρινές αποστάσεις των διπλανών νομών...Εμένα φέτος σχεδόν ο μισός μισθός φεύγει σε βενζίνες και διόδια! :(
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Αποσυνδεδεμένος thouvou

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 11, 2010, 02:43:33 am »
...χμμ...λες ναχεις δικιο?
...δε συναδει με την ηλικια μου  να πεφτω ευκολα σε τετοιες παγιδουλες...
 ας μιλησει η σιωπη λοιπον.
τα λεει πιο ...φλυαρα κι ωραια  ο joap !!   ;)

Ο joap δεν τα λέει καθόλου φλύαρα, αλλά μόνο ωραία. Πραγματικά, είναι η πιο σαφής,αντικειμενική και ρεαλιστική δήλωση περί νομοσχεδίου και σχετικών παραλειπομένων αυτή του joap.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182590
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)