*

Αποστολέας Θέμα: Εχθρός δεν είναι ο συνάδελφος  (Αναγνώστηκε 15100 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Εχθρός δεν είναι ο συνάδελφος
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 15, 2010, 07:44:48 pm »
Έχω την εντύπωση ότι οι γραμματείς στα δικαστήρια είναι ΠΕ, αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Πέραν τούτου, δεν καταλαβαίνω γιατί συγκρίνεις τα λεφτά του με έναν εκπαιδευτικό, τη στιγμή που τα ωράρια, απ' ό,τι φαίνεται, είναι τελείως διαφορετικά. Άλλο πράγμα να γυρνάς το μεσημέρι σπίτι σου και άλλο να δουλεύεις μέχρι αργά το βράδυ. Και γενικά, αν κάποιος αμείβεται ανάλογα με τη δουλειά που προσφέρει, εγώ δεν έχω πρόβλημα, ακόμα κι αν παίρνει περισσότερα από εμένα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι αμείβεται αυτός  περισσότερο, εφόσον το αξίζει, αλλά ότι αμείβονται άλλοι λιγότερο από όσο θα έπρεπε. Άρα, αντί να κακολογούμε αυτόν που αμείβεται κανονικά, θα έπρεπε να καταγγέλλουμε το γεγονός ότι κάποιοι υποαμείβονται. Γιατί αν συνεχίσουμε μ' αυτήν τη λογική, τότε θα πρέπει να θεωρούμε προνομιούχο τον εκπαιδευτικό σε σχέση με τους εργαζομένους των 700 ευρώ και προνομιούχους των 700άρηδες σε σχέση με τους ανέργους. Είναι παράλογο και άδικο.

Πράγματι, έτσι είναι!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:07:58 »

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 15, 2010, 08:10:16 pm »
Ρε παιδιά για ποιά συναδελφικότητα να γίνει λόγος,  όταν στον κλάδο μας επικρατεί η ιδιοτέλεια;
Κοροϊδευόμαστε; Όλοι αυτοί που κωλοβαράνε στα ΙΕΚ, στο υπουργείο , στα πάσης φύσεως γραφεία, όλοι αυτοί που κάνανε παντιέρα την προϋπηρεσία και το βύσμα τι είναι;
Δηλαδή οι χιλιάδες γυμναστές  που έδωσαν  ασεπ για 24 θέσεις, την ώρα που διορίζονταν εκατοντάδες πλαγίως και υπήρχαν 1000 αποσπασμένοι σε γραφεία χωρίς να χρειάζονται, δεν υπήρξαν θύματα ενός απίστευτου εμπαιγμού; Απ’ τους πολιτικούς και τους συνδικαλιστές του κλάδου;
Κανονικά δεν θα έπρεπε αυτό να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων απ’ τους συναδέλφους;
Τι έγινε όμως; Απολύτως τίποτα  εκτός από κάποιες παράφωνες αντιρρήσεις σε φόρουμ στιλ sartr, knkn,  rublev, joap ....
Για ποιά αλληλεγγύη μιλάμε; Έχει σε τέτοιο βαθμό μπει το μικρόβιο στον κλάδο των εκπαιδευτικών που αποκλείεται να αναρρώσει σύντομα. Είναι τέτοια η απογοήτευση που ο ένας υπονομεύει τον άλλο προληπτικά. Ρίξτε μια ματιά στα σχολεία τι γίνεται;
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Το πρόβλημα το προκάλεσε μέρος των εκπαιδευτικών και των πολιτικών που διαπλέκονται. Η μεγάλη κατηγορία δεν αντέδρασε, φανερά τουλάχιστον. Δεν αντέτεινε λόγο για όλα αυτά και για άλλα τόσα που εκτυλίσσονται στα σχολεία.
Είναι μια αποτυχία που χρεώνεται τελικά στους εκπαιδευτικούς, τελεία και παύλα.

Αποσυνδεδεμένος dimitris_k

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 16, 2010, 09:32:46 pm »
Να κάτσει και ο εκπαιδευτικός 8ωρο στο σχολείο του να προετοιμαστεί και να διορθώσει γραπτά. Και να μην παίρνουν έξτρα λεφτά για τις πανελλαδικές. Αν ήταν υπάλληλοι γραφείου δε θα πήγαιναν στο πόστο τους?

Μάθαμε να μας κακοφαίνονται μόνο τα έξτρα που βγάζουν οι εφοριακοί,τα δικά μας δεν τα κοιτάμαι.

Αφού ο βασικός μισθός του εκπαιδευτικού είναι χαμηλός,να αυξηθεί.
Αλλά να κοπούν τα χαζά επιδόματα που μόνο τροφή για σχόλια δίνουν.

Δηλαδή αν ο εκπαιδευτικός κάτσει στο σχολείο του 8ωρο να διορθώσει και να προετοιμαστεί θα γίνει καλύτερη δουλειά; Απο προσωπική εμπειρία σου εγγυώμαι θα είναι χειρότερη. Εχω στήσει το γραφείο στο σπίτι μου και δουλεύω εκεί πολύ καλύτερα από το στριμωγμένο σχολείο. Οι καθηγητές ΔΕΝ είναι υπάλληλοι γραφείου. Αν είσαι εκπαιδευτικός προβληματίζομαι.....
Για τις πανελλαδικές έχεις δίκιο. Αλλά τα επιδόματα των εκπαιδευτικών είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα στον χαμηλό βασικό. Αν δεν είχα τα επιδόματα δεν θα συμπλήρωνα 1000 ευρώ μετά από 12 χρόνια δουλειάς. Δεν είναι καθόλου χαζά ούτε συντεχνιακές υπερβολές όπως τα επιδόματα των τελωνειακών. Απλά πρέπει να ενσωματωθούν ως έχουν στον βασικό.

Γενικά δεν πρέπει να τα βάζουμε με άλλους εργαζόμενους. Προσπαθούν να μας αφαιρέσουν δικαιώματα και αυτό αφορά όλους!  Σε άλλους καταργούν συμβάσεις εργασίας, σε άλλους μειώνουν μισθούς, σε άλλους αλλάζουν τα εργασιακά τους , σε άλλους και τα δύο τελευταία (εκπαιδευτικούς) . Είναι γενική επίθεση με αφορμή την κρίση ενατίον της εργασίας και του δημόσιου χώρου. Αυτό που δεν μπορώ είναι αυτούς που θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Π.Χ.  Αγρότες ή επιχειρηματίες που θέλουν και να κερδοφορούν σαν ελευθεροι επαγγελματίες στα εύκολα και να έχουν την ασφάλεια του δημόσιου τομέα στα δύσκολα. Και πρέπει να είμαστε πολύ υποψιασμένοι όταν οι βουλευτές και οι φίλοι τους οι δημοσιογράφοι στοχοποιούν κάποιο επάγγελμα. Για καλό δεν είναι...

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 17, 2010, 05:48:11 pm »
Δε λέω να μειωθούν οι αποδοχές των εκπαιδευτικών,κάθε άλλο. Αν ενσωματωθούν τα επιδόματα στο βασικό μισθό θα αυξηθεί και η σύνταξη.
Αυτό που λέω είναι ότι αντί να πηγαίνεις 4 ώρες (διδακτικές,όχι κανονικές), στο σχολείο,και μετά για φραπέ,ή αντί να πηγαίνεις να κάνεις 2 ώρες μάθημα,να φεύγεις στο κενό για να πεταχτείς μέχρι τη λαική και να ξαναγυρίζεις για 1 ώρα μάθημα και να σου μένουν και όλα τα γραπτά για το σπίτι,κάνε αυτό που κάνουν και στην Κύπρο. 7-2 ωράριο.
Εξάλλου αν κάνεις όλη τη δουλειά στο σχολείο έχεις το απόγευμά σου άδειο για να ασχοληθείς με τον εαυτόν και την οικογένειά σου.

Αλλά μάθαμε να γκρινιάζουμε και να λέμε πόσο κουρασμένοιι είμαστε. Το λέμε τόσο πολύ, τόσο συχνά που το πιστέψαμε κι εμείς οι ίδιοι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:07:58 »

Αποσυνδεδεμένος dimitris_k

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 17, 2010, 10:15:36 pm »
Δε λέω να μειωθούν οι αποδοχές των εκπαιδευτικών,κάθε άλλο. Αν ενσωματωθούν τα επιδόματα στο βασικό μισθό θα αυξηθεί και η σύνταξη.
Αυτό που λέω είναι ότι αντί να πηγαίνεις 4 ώρες (διδακτικές,όχι κανονικές), στο σχολείο,και μετά για φραπέ,ή αντί να πηγαίνεις να κάνεις 2 ώρες μάθημα,να φεύγεις στο κενό για να πεταχτείς μέχρι τη λαική και να ξαναγυρίζεις για 1 ώρα μάθημα και να σου μένουν και όλα τα γραπτά για το σπίτι,κάνε αυτό που κάνουν και στην Κύπρο. 7-2 ωράριο.
Εξάλλου αν κάνεις όλη τη δουλειά στο σχολείο έχεις το απόγευμά σου άδειο για να ασχοληθείς με τον εαυτόν και την οικογένειά σου.

Αλλά μάθαμε να γκρινιάζουμε και να λέμε πόσο κουρασμένοιι είμαστε. Το λέμε τόσο πολύ, τόσο συχνά που το πιστέψαμε κι εμείς οι ίδιοι.

Γιατί πρέπει το ωράριο να είναι σκληρό (πχ 8-2); Γιατί αυτό συνδεεται με την απόδοσή μου ως εκπαιδευτικός; Στη σημερινή εποχή η απόδοτικότητά μου εξαρτάται από τις ώρες παραμονής στο σχολείο; Θα παραμείνω για το διδακτικό ωραριο, τις εφημερίες , κάποια κενά για τις εργασίες του σχολείου , επισκέψεις γονέων κλπ και μετά η υπόλοιπη δουλειά στο σπίτι όπως την έχω οργανώσει εδώ και τόσα χρόνια. Δεν θα αυξηθεί η αποδοτικότητα στην προετοιμασία των μαθημάτων αν την κάνω στο σχολείο. Το αντίθετο μάλλον θα μειωθεί λόγω έλλειψης εξοπλισμού, χώρων και ησυχίας. Στην Κύπρο αν δεν κάνω λάθος τα σχολεία είναι διαμορφωμένα με χώρους ανά ειδικότητα . Εδώ έχουμε στην Αθήνα έναν χώρο με 12 γραφεία για 22 εκπαιδευτικούς με 2 υπολογιστές χωρίς δίκτυο, χωρίς Internet , χωρίς σαρωτή κλπ. Τιμωρία μου ακούγεται... Το ξαναλέω: ο εκαπιδευτικός δεν είναι υπάλληλος γραφείου.
  Οσο για το ωράριο, εδώ και δύο χρόνια στην Αθήνα με 20  ώρες την εβδομάδα (4 την  ημέρα) είμαι  κουρασμένος και αρκετές φορές φτάνω στα όριά μου (ανάλογα και με τα τμήματα φυσικά). Μεγαλώνουμε κιόλας βλέπεις . Κάποιοι έχουν μεγαλύτερες αντοχές κάποιοι μικρότερες, δεν διεκδικώ δάφνες υπερβολικής κούρασης. Δεν είναι δικαιολογία ούτε κλαίγομαι απλως πιστεύω ότι πρέπει να υπερασπιστούμε το ωράριό μας και τον τρόπο εργασίας μας.

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 17, 2010, 10:32:12 pm »
η κουραση ειναι και θεμα σχολειου. μπορει σε ενα σχολειο να κουραζομαι πολυ περισσοτερο με 18ωρες μαθημα απο ενα αλλο με 26 ωρες.
και απο του χρονου με τις 26 ωρες το ωραριο θα ειναι σχεδον 8:00-14:00.
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 22, 2010, 01:36:15 pm »
Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι «άλλοι»
Από τη μία οι σκληρά εργαζόμενοι και από την άλλη οι καλοπερασάκηδες
Της Λινας Γιανναρου-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο Τάκης, ο Γιώργος και ο Λάμπρος είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Η Κάτια και ο Σπύρος είναι επίσης δημόσιοι υπάλληλοι. Κι όμως, αυτές οι δύο ομάδες εργαζομένων δεν έχουν κανένα κοινό, με εξαίρεση ότι εργάζονται στον δυσθεώρητο ελληνικό «δημόσιο τομέα». Οι πρώτοι «υπολειτουργούν» αφαιμάσσοντας το κράτος, απολαμβάνοντας κάθε είδους προνόμια, χωρίς να το ανταποδίδουν με την εργασία τους. Οι δεύτεροι εργάζονται συνεχώς και σκληρά προκειμένου να καλύψουν τα κενά που αφήνουν οι «συνάδελφοί» τους. Τα στοιχεία όλων είναι στη διάθεση της «Κ».

Τις ιστορίες της πρώτης ομάδας δημοσίων υπαλλήλων τις πρωτοδιαβάσαμε στο μπλογκ του fpboy (fpboy. blogspot. com), σε μια ανάρτηση που κυκλοφόρησε αρκετά και συζητήθηκε ακόμη περισσότερο. Ο ίδιος μίλησε στην «Κ» για τους τρεις γνωστούς του, που θα μπορούσαν να είναι και γνωστοί μας. Οπως ο Τάκης που δουλεύει σε δήμο. Πηγαίνει στη δουλειά στις 10 π. μ. και φεύγει στη 1 μ. μ. Είναι «υπάλληλος γραφείου», δηλαδή δεν κάνει τίποτα. Αμείβεται με 650 ευρώ. Παραπονιέται ότι δεν τον μονιμοποιούν – εργάζεται με σύμβαση τα τελευταία πέντε χρόνια. Οταν τον ρωτούν γιατί δεν ψάχνει για κάτι άλλο, απαντάει: «Τι να κάνω μετά τόσα χρόνια;». Είναι μόλις 29 χρόνων. Ο Γιώργος είναι μόνιμος στο Ναυτικό. Πηγαίνει στο γραφείο 2 - 3 φορές την εβδομάδα – κατά βάση περνάει τον χρόνο του στο facebook. «Αυτός είναι πιο έξυπνος», λέει ο fpboy, «έχει ξεκινήσει κι άλλη δουλειά στο όνομα της γυναίκας του». Προσωπικός του στόχος είναι να κάνει τρία παιδιά – για κάθε παιδί ο στρατός πληρώνει 80.000 ευρώ όταν το παιδί πάει 18. Με τα μέτρα «έχει ξενερώσει». «Δεν θα πατάμε καν μέσα!», λέει στον φίλο του. «Ας μας πάνε στρατοδικείο». Ούτως ή άλλως, θεωρεί τα 1.300 ευρώ που παίρνει λίγα. Φεύγει από τον Ναύσταθμο στις 12.30 το μεσημέρι. Είναι 30 ετών. Ο Λάμπρος εργάζεται επίσης σε δήμο ως τεχνικός με σύμβαση. Παίρνει 800 ευρώ και εργάζεται 10 - 12 το πρωί. Καλοπερασάκιας, παραδέχεται ότι «και πολλά παίρνω γι’ αυτό που κάνω». Λέει ότι οι συμβασιούχοι του δήμου θα το πάνε νομικά το θέμα. «Γιάννη, αν τα καταφέρουμε», λέει στον fpboy, «δεν θα χρειάζεται να δουλεύω καν!».

Κάθονται στο διπλανό γραφείο, θα τους βρείτε χωμένους στα χαρτιά, να σηκώνονται ίσα ίσα για ένα τσιγάρο. Είναι οι «άλλοι» δημόσιοι υπάλληλοι. Οπως ο Σπύρος και η Κάτια, που εργάζονται στην Κεντρική Υπηρεσία του υπ. Πολιτισμού. Με μάστερ ο ένας και διδακτορικό η άλλη, με δύο γλώσσες και εννέα χρόνια προϋπηρεσία, αμείβονται με 1.400 ευρώ. «Εχουμε δώσει την ψυχή μας εδώ. Εχουμε δουλέψει σε συνθήκες απίστευτου στρες, με Γ΄ ΚΠΣ, ολυμπιακά έργα και άλλα μεγάλα πρότζεκτ», λέει στην «Κ». «Σε κάθε υπουργείο υπάρχουν κι αυτοί που δουλεύουν», προσθέτει ο συνάδελφός της. «Οσο πιο ικανός είσαι, τόσο περισσότερη δουλειά αναλαμβάνεις». «Το φιλότιμο γίνεται ρετσινιά. Αρχίζεις να δέχεσαι κλήσεις τα βράδια. Να δουλεύεις απλήρωτες υπερωρίες», σημειώνει η Κάτια. Δεν μπήκαν στο Δημόσιο για να βολευτούν, αλλά από ιδεολογία, πιστεύουν στην κρατική πολιτική. «Πάντα υπάρχει μέσα σου το δίλημμα αν θα προσαρμόσεις τον εαυτό σου σ’ αυτά που απαιτεί η εργασία σου ή αν θα κάνεις περισσότερα. Τελευταία, περιορίζω τις φιλοδοξίες μου. Νιώθω ότι δεν έχω μέλλον, δεν έχω πια κίνητρο».

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 24, 2010, 11:16:28 am »
Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι «άλλοι»
Από τη μία οι σκληρά εργαζόμενοι και από την άλλη οι καλοπερασάκηδες
Της Λινας Γιανναρου-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο Τάκης, ο Γιώργος και ο Λάμπρος είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Η Κάτια και ο Σπύρος είναι επίσης δημόσιοι υπάλληλοι. Κι όμως, αυτές οι δύο ομάδες εργαζομένων δεν έχουν κανένα κοινό, με εξαίρεση ότι εργάζονται στον δυσθεώρητο ελληνικό «δημόσιο τομέα». Οι πρώτοι «υπολειτουργούν» αφαιμάσσοντας το κράτος, απολαμβάνοντας κάθε είδους προνόμια, χωρίς να το ανταποδίδουν με την εργασία τους. Οι δεύτεροι εργάζονται συνεχώς και σκληρά προκειμένου να καλύψουν τα κενά που αφήνουν οι «συνάδελφοί» τους. Τα στοιχεία όλων είναι στη διάθεση της «Κ».

Τις ιστορίες της πρώτης ομάδας δημοσίων υπαλλήλων τις πρωτοδιαβάσαμε στο μπλογκ του fpboy (fpboy. blogspot. com), σε μια ανάρτηση που κυκλοφόρησε αρκετά και συζητήθηκε ακόμη περισσότερο. Ο ίδιος μίλησε στην «Κ» για τους τρεις γνωστούς του, που θα μπορούσαν να είναι και γνωστοί μας. Οπως ο Τάκης που δουλεύει σε δήμο. Πηγαίνει στη δουλειά στις 10 π. μ. και φεύγει στη 1 μ. μ. Είναι «υπάλληλος γραφείου», δηλαδή δεν κάνει τίποτα. Αμείβεται με 650 ευρώ. Παραπονιέται ότι δεν τον μονιμοποιούν – εργάζεται με σύμβαση τα τελευταία πέντε χρόνια. Οταν τον ρωτούν γιατί δεν ψάχνει για κάτι άλλο, απαντάει: «Τι να κάνω μετά τόσα χρόνια;». Είναι μόλις 29 χρόνων. Ο Γιώργος είναι μόνιμος στο Ναυτικό. Πηγαίνει στο γραφείο 2 - 3 φορές την εβδομάδα – κατά βάση περνάει τον χρόνο του στο facebook. «Αυτός είναι πιο έξυπνος», λέει ο fpboy, «έχει ξεκινήσει κι άλλη δουλειά στο όνομα της γυναίκας του». Προσωπικός του στόχος είναι να κάνει τρία παιδιά – για κάθε παιδί ο στρατός πληρώνει 80.000 ευρώ όταν το παιδί πάει 18. Με τα μέτρα «έχει ξενερώσει». «Δεν θα πατάμε καν μέσα!», λέει στον φίλο του. «Ας μας πάνε στρατοδικείο». Ούτως ή άλλως, θεωρεί τα 1.300 ευρώ που παίρνει λίγα. Φεύγει από τον Ναύσταθμο στις 12.30 το μεσημέρι. Είναι 30 ετών. Ο Λάμπρος εργάζεται επίσης σε δήμο ως τεχνικός με σύμβαση. Παίρνει 800 ευρώ και εργάζεται 10 - 12 το πρωί. Καλοπερασάκιας, παραδέχεται ότι «και πολλά παίρνω γι’ αυτό που κάνω». Λέει ότι οι συμβασιούχοι του δήμου θα το πάνε νομικά το θέμα. «Γιάννη, αν τα καταφέρουμε», λέει στον fpboy, «δεν θα χρειάζεται να δουλεύω καν!».

Κάθονται στο διπλανό γραφείο, θα τους βρείτε χωμένους στα χαρτιά, να σηκώνονται ίσα ίσα για ένα τσιγάρο. Είναι οι «άλλοι» δημόσιοι υπάλληλοι. Οπως ο Σπύρος και η Κάτια, που εργάζονται στην Κεντρική Υπηρεσία του υπ. Πολιτισμού. Με μάστερ ο ένας και διδακτορικό η άλλη, με δύο γλώσσες και εννέα χρόνια προϋπηρεσία, αμείβονται με 1.400 ευρώ. «Εχουμε δώσει την ψυχή μας εδώ. Εχουμε δουλέψει σε συνθήκες απίστευτου στρες, με Γ΄ ΚΠΣ, ολυμπιακά έργα και άλλα μεγάλα πρότζεκτ», λέει στην «Κ». «Σε κάθε υπουργείο υπάρχουν κι αυτοί που δουλεύουν», προσθέτει ο συνάδελφός της. «Οσο πιο ικανός είσαι, τόσο περισσότερη δουλειά αναλαμβάνεις». «Το φιλότιμο γίνεται ρετσινιά. Αρχίζεις να δέχεσαι κλήσεις τα βράδια. Να δουλεύεις απλήρωτες υπερωρίες», σημειώνει η Κάτια. Δεν μπήκαν στο Δημόσιο για να βολευτούν, αλλά από ιδεολογία, πιστεύουν στην κρατική πολιτική. «Πάντα υπάρχει μέσα σου το δίλημμα αν θα προσαρμόσεις τον εαυτό σου σ’ αυτά που απαιτεί η εργασία σου ή αν θα κάνεις περισσότερα. Τελευταία, περιορίζω τις φιλοδοξίες μου. Νιώθω ότι δεν έχω μέλλον, δεν έχω πια κίνητρο».

αυτό ακριβώς που λένε όλο και περισσότεροι συνάδελφοι και σας το μετέφερα και πρωτύτερα. Εκεί είναι το ζήτημα. Στις "λούφες" του Δημοσίου, που παρασιτούν και ζημιώνουν. Και αν και πολλοί θα σκεφτούν ότι η ρουφιανιά είναι άσχημο πράγμα, εγώ είμαι της άποψης τέτοια φαινόμενα να καταγγέλονται από τους πολίτες, τους συναδέλφους, μπας και ξεκαθαρίσουν οι φύρες από τους πραγματικούς εργαζόμενους....
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 24, 2010, 12:06:01 pm »
Συμφωνώ μαζί σου. Θεωρώ ότι αν θέλουν να κάνουν πραγματικά παραγωγικό το δημόσιο, αρκεί να ελέγξουν ποιες υπηρεσίες δουλεύουν και ποιες όχι, ποιοι υπάλληλοι κάθονται και ποιοι όχι. Αντ' αυτού, ακούω συνέχεια στερεότυπα για μόνιμους κηφήνες που έχουν μπει από το παράθυρο και βλέπω επίθεση εναντίον ολόκληρων κλάδων χωρίς καμία προηγούμενη έρευνα για τον τρόπο πρόσληψης του καθενός, τις συνθήκες εργασίας του, την αποδοτικότητά του κλπ.
Το δημόσιο όμως δεν θα γίνει καλύτερο αν μειωθεί το προσωπικό του ανεξαρτήτως των αναγκών που καλύπτει, δεν θα γίνει καλύτερο αν καταλήξουμε να αμειβόμαστε όλοι με 700 ευρώ ανεξαρτήτως προσόντων και ωραρίου, δεν θα γίνει καλύτερο αν καταργηθεί η μονιμότητα, αλλά παραμείνει η αναξιοκρατία, η ανοργανωσιά και η αδιαφορία.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 25, 2010, 12:19:34 pm »
Την ώρα που η κυβέρνηση μειώνει τον βασικό μισθό στα 600 ευρώ οι υπάλληλοι της

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 25, 2010, 01:27:45 pm »
Στη συγκεκριμένη περίπτωση εγώ βρίσκω δυο αδικίες:

Η πρώτη συνίσταται στον τρόπο πρόσληψης. Αν εξαιρέσει κανείς τους στενογράφους οι οποίοι μπαίνουν κατόπιν γραπτών εξετάσεων
(βλ. λ.χ   http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=10443006  ), οι υπόλοιποι, όπως φαίνεται, προσλαμβάνονται ....κατόπιν συστάσεως.

Η δεύτερη αδικία είναι ότι, όπως προκύπτει από το σημερινό δημοσιεύμα των ΝΕΩΝ,  
( http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4576131 ), ενώ λίγες υπηρεσίες είναι οι "μαύρες" με το πολύ δύσκολο ωράριο (π.χ πολλές βραδινές συνεδριάσεις, πολλές ολοήμερες συνεδριάσεις κλπ), τα έξτρα χρήματα (υπερωρίες κλπ) τα παίρνουν όλοι.

Επομένως, καλό θα ήταν κάποια στιγμή επιτέλους να μπει τάξη σ' αυτό το μπάχαλο.

Από την άλλη, για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ λίγο λαϊκίστικο να συγκρίνουν μόνο τους υπαλλήλους της
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 25, 2010, 01:31:38 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 10, 2010, 01:25:09 pm »

Γιατί πρέπει το ωράριο να είναι σκληρό (πχ 8-2); Γιατί αυτό συνδεεται με την απόδοσή μου ως εκπαιδευτικός; Στη σημερινή εποχή η απόδοτικότητά μου εξαρτάται από τις ώρες παραμονής στο σχολείο; Θα παραμείνω για το διδακτικό ωραριο, τις εφημερίες , κάποια κενά για τις εργασίες του σχολείου , επισκέψεις γονέων κλπ και μετά η υπόλοιπη δουλειά στο σπίτι όπως την έχω οργανώσει εδώ και τόσα χρόνια. Δεν θα αυξηθεί η αποδοτικότητα στην προετοιμασία των μαθημάτων αν την κάνω στο σχολείο. Το αντίθετο μάλλον θα μειωθεί λόγω έλλειψης εξοπλισμού, χώρων και ησυχίας. Στην Κύπρο αν δεν κάνω λάθος τα σχολεία είναι διαμορφωμένα με χώρους ανά ειδικότητα . Εδώ έχουμε στην Αθήνα έναν χώρο με 12 γραφεία για 22 εκπαιδευτικούς με 2 υπολογιστές χωρίς δίκτυο, χωρίς Internet , χωρίς σαρωτή κλπ. Τιμωρία μου ακούγεται... Το ξαναλέω: ο εκαπιδευτικός δεν είναι υπάλληλος γραφείου.
  Οσο για το ωράριο, εδώ και δύο χρόνια στην Αθήνα με 20  ώρες την εβδομάδα (4 την  ημέρα) είμαι  κουρασμένος και αρκετές φορές φτάνω στα όριά μου (ανάλογα και με τα τμήματα φυσικά). Μεγαλώνουμε κιόλας βλέπεις . Κάποιοι έχουν μεγαλύτερες αντοχές κάποιοι μικρότερες, δεν διεκδικώ δάφνες υπερβολικής κούρασης. Δεν είναι δικαιολογία ούτε κλαίγομαι απλως πιστεύω ότι πρέπει να υπερασπιστούμε το ωράριό μας και τον τρόπο εργασίας μας.

Να απαιτήσουμε λοιπόν κι εμείς κατάλληλους χώρους. Τώρα σχετικά με τις 4 ώρες διδασκαλίας την ημέρα και με την κούραση που επιφέρουν που πάει αναλογικά με την ηλικία,καλύτερα να μη λέμε δημοσίως τέτοιες ατάκες,γιατί θα μας πάρουν με τις λεμονόκουπες.

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 12, 2010, 12:23:27 am »
Mην είσαι απόλυτη, ΤΕΜ. Ξέρεις τι σημαίνει 4 ώρες σε ΕΠΑΛ;

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 12, 2010, 12:53:26 am »
Προσπαθώ :P ;D ;D ;D ;D ;D
Σκέφτομαι ότι αν τα διαβάσει κανένας που κάνει 10 ώρες την ημέρα μάθημα σε φροντιστήριο και έχει και την έγνοια μην και δε γράψουν τα παιδιά και αν θα έχει δουλειά του χρόνου,θα μας πάρει με τις πέτρες.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)