*

Αποστολέας Θέμα: Δεύτερη ειδικότητα  (Αναγνώστηκε 241398 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος npb

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Δεύτερη ειδικότητα
« Απάντηση #224 στις: Ιουνίου 14, 2011, 01:10:48 pm »
Σήμερα μίλησα με το ΑΠΥΣΔΕ, δεν έχουν συνεδριάσει ακόμα. Συμφωνώ πάντως με τον παραπάνω συνάδελφο. Είμαι ΠΕ07, οπότε δύσκολα μπορεί να γίνει χειρότερη η θέση μου. Η χρησιμότητα της δεύτερης ειδικότητας εξαρτάται προφανώς από την πρώτη, τα έχουμε αναφέρει και παλιότερα αυτά.
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:34:18 »

Αποσυνδεδεμένος greeker

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Ιουνίου 14, 2011, 10:24:27 pm »
σημαντικό ρόλο στις υποχρεώσεις και στα δικαιώματα θα παίξει αν αντιμετωπιστεί ως "2η ειδικότητα" ή ως "διπλή ειδικότητα"... φαντάζομαι η διαφορά είναι προφανής δεν χρειάζεται να την εξηγήσω

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Ιουνίου 25, 2011, 12:42:54 pm »
Για να δηλώσει κάποιος 2η ειδικότητα πρέπει να έχει ΠΤΥΧΙΟ στην ειδικότητα αυτή, ή μπορεί να έχει μεταπτυχιακό;
Π.χ. Μαθηματικός με μεταπτυχιακό στην Πληροφορική, μπορεί να δηλώσει 2η ειδικότητα Πληροφορική;

(Νομίζω η απάντηση είναι όχι, αλλά είπα να ρωτήσω κανέναν πιο ειδικό)
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος greeker

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Ιουνίου 25, 2011, 01:33:11 pm »
δεν είμαι ειδικός, αλλά η απάντηση είναι όχι  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:34:18 »

Αποσυνδεδεμένος mohitto

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Ιουνίου 25, 2011, 01:34:38 pm »
Ούτε κι εγώ είμαι ειδικός αλλά μάλλον όχι.

Αποσυνδεδεμένος stef

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Ιουνίου 25, 2011, 02:55:06 pm »
το ανάποδο μαλλον θα ισχύει, χωρίς να είμαι ειδικός. Αν για παράδειγμα ένας από την πρώτη φουρνιά πληροφορικών (σεμινάρια, μτπχ, κλπ) διορίστηκε ως ΠΕ19 τότε το πτυχίο του μαθηματικού του δίνει δεύτερη ειδικότητα και έχω συναντήσει συνάδελφο που ενώ ήταν πληροφορικής δίδασκε μαθηματικά λόγω έλλειψης ωρών.

Αποσυνδεδεμένος greeker

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Ιουνίου 25, 2011, 03:01:10 pm »
το ανάποδο μαλλον θα ισχύει, χωρίς να είμαι ειδικός. Αν για παράδειγμα ένας από την πρώτη φουρνιά πληροφορικών (σεμινάρια, μτπχ, κλπ) διορίστηκε ως ΠΕ19 τότε το πτυχίο του μαθηματικού του δίνει δεύτερη ειδικότητα και έχω συναντήσει συνάδελφο που ενώ ήταν πληροφορικής δίδασκε μαθηματικά λόγω έλλειψης ωρών.

αυτό είναι ένα θέμα όντως.. έχω την εντύπωση ότι δεν επιτρέπεται/προβλέπεται... δεν αποκλείω το να έχει γίνει βέβαια...
και γω έχω δει μαθηματικό να διδάσκει βιολογία παρά το ότι δεν το έχουν ούτε β ούτε γ ούτε ω ανάθεση

Αποσυνδεδεμένος stef

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Ιουνίου 25, 2011, 05:04:47 pm »
Με τη δεύτερη ανάθεση προβλεπόταν να διδάσκει μαθηματικά, ώς β ανάθεση και ο ίδιος το επιθυμούσε. Δεν μπορούσαν με το ζόρι να τον αναγκάσουν να διδάξει μαθηματικά, κάτι που μπορεί να συμβεί με τη β ειδικότητα. πάντως δε κάλυπτε την οργανική του με τα μαθηματικά καθώς κάθε χρόνο το κενό ως κενό μαθηματικών και ο συνάδελφοε έβγαινε υπεράριθμος.
Το ίδιο μου έχει συμβεί και με καλλιτεχνικών (σχολή καλών τεχνών) με πτυχίο μαθηματικού και φέτος βγήκε υπεράριθμος καθώς κατέλαβε την οργανική θέση μαθηματικός και τώρα δεν μπορεί να καύψει τις ώρες του. Ισως αν είχε τη δέυτερη ανάθεση να μην δινόταν το κενό του μαθηματικού.

Αποσυνδεδεμένος mariacurie

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Ιουνίου 25, 2011, 05:13:42 pm »
Από μια σύντομη συνομιλία που είχα με υπάλληλο του υπουργείου (αν τελικά την υπογράψουν την ΥΑ) είπε ότι οι περιπτώσεις εκείνων που μπήκαν στην εκπαίδευση με τα σεμινάρια της Πληροφορικής και διορίστηκαν στην Πληροφορική δεν μπορούν να πάρουν ειδικότητα στο πτυχίο τους. Δηλαδή Μαθηματικός + σεμινάρια = Πληροφορικός. Εγώ είμαι με πτυχίο Πληροφορικής και με πτυχίο Μαθηματικών τότε μου είπε ότι στην δική μου περίπτωση θα μπορώ να πάρω την δεύτερη ειδικότητα. Και από όσο ξέρω οι Πληροφορικοί δεν έχουμε

Αποσυνδεδεμένος greeker

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Ιουνίου 25, 2011, 05:14:49 pm »
Από μια σύντομη συνομιλία που είχα με υπάλληλο του υπουργείου (αν τελικά την υπογράψουν την ΥΑ) είπε ότι οι περιπτώσεις εκείνων που μπήκαν στην εκπαίδευση με τα σεμινάρια της Πληροφορικής και διορίστηκαν στην Πληροφορική δεν μπορούν να πάρουν ειδικότητα στο πτυχίο τους. Δηλαδή Μαθηματικός + σεμινάρια = Πληροφορικός. Εγώ είμαι με πτυχίο Πληροφορικής και με πτυχίο Μαθηματικών τότε μου είπε ότι στην δική μου περίπτωση θα μπορώ να πάρω την δεύτερη ειδικότητα. Και από όσο ξέρω οι Πληροφορικοί δεν έχουμε

Αποσυνδεδεμένος npb

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Ιουνίου 26, 2011, 09:24:08 am »
Ο νόμος αναφέρει ως προυπόθεση για την απόδοση δεύτερης ειδικότητας μόνο το δεύτερο πανεπιστημιακό πτυχίο - ούτε σεμινάρια, ούτε μεταπτυχιακό. Οπότε δε νομίζω κι εγώ ότι τίθεται θέμα για άλλες ειδικότητες που με τα σεμινάρια διορίστηκαν ως πληροφορικοί, αφού δεύτερο πτυχίο στην περίπτωσή τους δεν υπάρχει. Την Πέμπτη, πάντως, που πήγα στην Περιφερειακή Διεύθυνση μου είπαν ό,τι και στο υπουργείο: ότι η Υ.Α. είναι στο γραφείο της υπουργού και αναμένει υπογραφή.
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Αποσυνδεδεμένος aturing

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Ιουνίου 26, 2011, 06:20:36 pm »
Δηλαδή η Υ.Α. θα υπογραφεί πριν τον Σεπτέμβριο?

Αποσυνδεδεμένος mariacurie

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Ιουνίου 26, 2011, 06:23:56 pm »
Αυτό περιμένουμε να συμβεί. Διαφορετικά τι νόημα θα έχει.

Αποσυνδεδεμένος POKAHONDAS1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Ιουνίου 27, 2011, 02:55:09 pm »
Την Τρίτη 07-06-11 έστειλα με email προς το υπουργείο το ερώτημα που σας επισυνάπτω. Θεωρώ ότι το σημαντικότερο ζήτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο η Υπουργική Απόφαση θα επιφέρει κάποια ουσιώδη τροποποίηση στα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, καθώς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το αρμόδιο τμήμα προσπάθησαν να μου πουν ότι η ανάθεση μαθημάτων με το δεύτερο πτυχίο είναι δυνατό με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο…… Από ότι μου είπαν η σχετική Υπουργική Απόφαση είναι προς υπογραφή ενώ από την συζήτηση κατάλαβα ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και ότι μάλλον δέχονται παρεμβάσεις…..
Παρακαλώ όλους τους αγαπητούς συναδέλφους που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα να στείλουν αν είναι δυνατό ΑΜΕΣΑ ερωτήματα με επιχειρήματα υπέρ της ουσιαστικής θεσμοθέτησης της Δεύτερης Ειδικότητας (να λαμβάνεται υπόψη στις μεταθέσεις, αποσπάσεις κλπ) στους αρμόδιους καθώς νομίζω ότι είναι ένα καλό μέσο πίεσης μην τυχόν «παρέμβουν» πάλι κάποιες ομάδες αντίθετων συμφερόντων και επιφέρουν τροποποιήσεις προς το συμφέρον τους….
Σημ.: Τα email των υπευθύνων είναι σωστά.

ΕΡΩΤΗΜΑ / ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΑΠΟ: ……………….
Εκπαιδευτικός Δ/θμιας Εκπ/σης
Email: .....................

Ημερομηνία Τρίτη 7 Ιουνίου 2011
                                                                                        ΠΡΟΣ:
                                                                                        Δ/νση Σπουδών Δ/θμιας Εκπ/σης, Τμήμα Δ'
                                                                                        Υπουργείο Παιδείας Δ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182656
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)