*

Αποστολέας Θέμα: Δεύτερη ειδικότητα  (Αναγνώστηκε 241614 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

weakforce

• Επισκέπτης
Απ: Δεύτερη ειδικότητα
« Απάντηση #238 στις: Ιουνίου 27, 2011, 03:09:21 pm »
Υπάρχει ένα ενδεχόμενο... να μην ληφθεί υπόψη το ερώτημα - προβληματισμός σου.

Και αυτό γιατί αφού είσαι μόνιμος εκπ/κος θα έπρεπε να διαβιβασθεί μέσω της Δ/νσης σου.

Έχω τύχει σε παρόμοια περίσταση και η απευθείας αποστολή εγγράφων ή διατύπωση αποριών

θεωρείται "παραβίαση ιεραρχίας".

Συγνώμη για την όχι και τόσο σχετική επισήμανση, όμως για να είσαι βέβαιη ότι θα λάβεις έγγραφη απάντηση,
κάνε διαβίβαση και μέσω ΔΔΕ. 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:41:56 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Ιουνίου 27, 2011, 03:14:16 pm »
έχει αρχίσει ήδη η χορήγηση δεύτερης ειδικότητας από κάποιες περιφέρειες χωρίς να έχει εκδοθεί ΥΑ.
Μου φαίνεται περίεργο που καποιες περιφέρειες περιμένουν ακόμα την ΥΑ ενώ άλλες την έχουν αποδόσει ήδη. Ακόμα πιο περίεργο μου φαίνεται να μην δέχονται καν αιτήσεις επειδή δεν έχει εκδοθεί η ΥΑ. Φαίνεται ότι η κάθε περιφέρεια κάνει ότι νομίζει

Σίγουρα χρειάζονται διευκρινήσεις για το αν θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την 2η ειδικότητά του για μετάθεση, βελτίωση, απόσπαση κλπ

Αναφέρω κάποια χρησιμότητα που ήδη ισχύει για αυτούς που έχουν αναγνωρίσει ως 2η ειδικότητα την ειδικότητα της Πληροφορικης, ύστερα από επικοινωνία που είχα με τον ΟΕΠΕΚ:
1. απαλλαγή από διαδικασία πιστοποίησης Α επιπέδου.
2. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για επιμορφωτής επιμορφούμενων

αυτά πριν δεν ίσχυαν, αλλά ισχύουν τώρα με την απόδοση δεύτερης ειδικότητας.

Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω ποιός είναι ο κίνδυνος να αναγνωρίσει κάποιος 2η ειδικότητα και γιατί κάποιος να μην το κάνει. Μην εστιάζουμε μόνο στην κάλυψη ωραρίου, εξάλλου αυτο ίσχυε και πριν απότι ειπώθηκε.
ΠΙστεύω ότι η αναγνώριση 2ης ειδικότητας ενισχύει τη θέση σου σαν εκπαιδευτικός.
Μην ξεχνάτε ότι εδώ έγινε μάχη για το διήμερο σεμινάριο που γίνεται αυτές τις μέρες για τη μέθοδο project. Χιλιάδες αιτήσεις έγιναν γιατί σου λέει οι καιροί είναι δύσκολοι, ότι προσόν έχεις καλό είναι.
Τώρα που θα αρχίσουν οι απολύσεις και η άρση της μονιμότητας, δεν νομίζω ότι θα ξεκινήσουν από αυτούς που έχουν δύο ειδικότητες!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 27, 2011, 03:15:52 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος npb

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #240 στις: Ιουνίου 27, 2011, 03:27:14 pm »
Υπάρχει ένα ενδεχόμενο... να μην ληφθεί υπόψη το ερώτημα - προβληματισμός σου.

Και αυτό γιατί αφού είσαι μόνιμος εκπ/κος θα έπρεπε να διαβιβασθεί μέσω της Δ/νσης σου.

Έχω τύχει σε παρόμοια περίσταση και η απευθείας αποστολή εγγράφων ή διατύπωση αποριών

θεωρείται "παραβίαση ιεραρχίας".

Συγνώμη για την όχι και τόσο σχετική επισήμανση, όμως για να είσαι βέβαιη ότι θα λάβεις έγγραφη απάντηση,
κάνε διαβίβαση και μέσω ΔΔΕ.

Δε νομίζω ότι η μη απάντηση σχετίζεται με παραβίαση ιεραρχίας. Εγώ έχω στείλει δύο φορές έγγραφα για το θέμα και έλαβα απαντήσεις, οι οποίες ήταν ωστόσο άνευ περιεχομένου. Η ιεραρχία δεν παραβιάζεται, κατά τη γνώμη μου, αφού το θέμα έχει σχέση με το υπουργείο. Νομίζω ότι γενικά δεν απαντούν στα mail και θεωρούν ότι μόνο τα έγγραφα χρήζουν απάντησης. Οπότε, όποιος θέλει, καλό είναι να στείλει έγγραφο. Και καλό θα ήταν να το κάνουμε άμεσα.
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Ιουνίου 27, 2011, 03:36:45 pm »
ναι βρε κανένα πρόβλημα . Στο στρατό υπάρχει μόνο το θέμα της ιεραρχίας. Οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει τηλ στο ΥΠουργείο και να ρωτήσει ότι θέλει. ή να στείλει mail ή να πάει αυτοπροσόπως .  Εξάλλου υπάρχει και γραμμή επικοινωνίας με το Υπουργείο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:41:56 »

Αποσυνδεδεμένος npb

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Ιουνίου 27, 2011, 03:55:05 pm »
Το υπουργείο σίγουρα δεν είναι στρατός, το θέμα όμως της ιεραρχίας υπάρχει και είναι και πειθαρχικό αδίκημα η παράκαμψή της. Αν εγώ, ας πούμε, θέλω να καταγγείλω τον προιστάμενό μου, δε μπορώ να στείλω την καταγγελία απευθείας στο υπουργείο. Εδώ πάντως δεν τίθεται θέμα, αφού η απόδοση της δεύτερης ειδικότητας είναι αρμοδιότητα του υπουργείου, οπότε δεν παρακάμπτουμε κανέναν. Και φυσικά μπορεί κανείς να πάει αυτοπροσώπως ή να πάρει τηλέφωνο (το αρμόδιο τμήμα είναι πλέον η Διεύθυνση Προσωπικού, τμήμα Α, κα Πουλιά 2103443657), αλλά αν θέλει απάντηση πρέπει από την εμπειρία μου να στείλει έγγραφο.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Ιουνίου 27, 2011, 03:56:04 pm »
μα δεν μιλαμε για καταγγελια. απλή πληροφόρηση θέλουμε

Αποσυνδεδεμένος greeker

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Ιουνίου 27, 2011, 04:03:06 pm »
και προσοχή.. ως απλοί εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να "καταγγείλουμε" κανέναν, ούτε συνάδελφό μας...
καταγγελία προβλέπεται μόνο από προϊστάμενο σε υφιστάμενο...

το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συντάξουμε "ενημερωτικό σημείωμα" και να σταλεί τηρώντας το θέμα της ιεραρχίας...

κατά τα άλλα και γω συμφωνώ ότι σε αυτή την περίπτωση μπορείς να απευθυνθείς στο υπουργείο, χωρίς να ήταν κακή επιλογή να κοινοποιήσεις στην περιφέρεια που ανήκεις την επιστολή σου...

πάντως όντως το υπουργείο αγνοεί συνήθως τα φαξ και τα email παρά το ότι αποτελούν επίσημα αναγνωρισμένο και θεσμοθετημένο τρόπο επικοινωνίας εξ όσων γνωρίζω τουλάχιστον

Αποσυνδεδεμένος npb

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Ιουνίου 27, 2011, 04:12:31 pm »
Δεν υπάρχει διαφορά στο αν το έγγραφο θα σταλεί με συμβατικό ταχυδρομείο ή με φαξ. Εγώ τα στέλνω με φαξ, επειδή με το ταχυδρομείο, ακόμη και τα συστημένα, δε φτάνουν ποτέ. Το πρωτόκολλο του υπουργείο είναι μία τεράστια μαύρη τρύπα. Τα mail πάντως τα περιφρονούν εντελώς.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Ιουνίου 27, 2011, 04:16:05 pm »
στο θέμα μας. Που το κακό να μην κανει καποιος αναγνωριση δεύτερης ειδικότητας; τι κίνδυνοι μπορεί να υπάρχουν;

Αποσυνδεδεμένος npb

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Ιουνίου 27, 2011, 04:26:46 pm »
Χωρίς φυσικά να έχει διαβάσει την Υ.Α. και με την επιφύλαξη ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχουν συνεχώς αρνητικές εκπλήξεις, εγώ δε βλέπω αρνητικό. Αλλά είπαμε: εξαρτάται και από την πρώτη ειδικότητα που έχει κανείς.

Αποσυνδεδεμένος giannis10

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Ιουνίου 27, 2011, 05:14:10 pm »
Ένα πρόβλημα που μπορεί να προκύψει για όσους έχουν αναγνωρισμένη δεύτερη ειδικότητα είναι το εξής: (έχω ξαναγράψει κάτι παρόμοιο) 
Αν εγώ είμαι σε ένα σχολείο με ωράριο πληροφορικού και έχω αναγνωρισμένη δεύτερη ειδικότητα μαθηματικού, τι εμποδίζει τη διεύθυνση να με στείλει στη μέση της χρονιάς σε ένα σχολείο π.χ. 100 km μακριά, αν εκεί ξεμείνουν από μαθηματικό; 
Λεφτά για αναπληρωτές δεν υπάρχουν και πληροφορικοί είναι αρκετοί, χωρίς ή με μειωμένο ωράριο, για να καλύψουν το δικό μου ωράριο στο 1ο σχολείο.
Τώρα φυσικά δεν μπορεί να με υποχρεώσει, αφού δεν έχω αναγνωρισμένη επίσημα τη δεύτερη ειδικότητα.
Το πρόβλημα παύει να υφίσταται αν διευκρινιστεί με την ΥΑ ότι μπορώ να έχω οργανική θέση με τη δεύτερη ειδικότητα, σαν μαθηματικός.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Ιουνίου 27, 2011, 05:16:41 pm »
αν εισαι πληροφορικός τότε το πιο πιθανό είναι να σε στειλει σε 3 σχολεια και σε κανενα δημοτικο να καλυψειις ωραριο ετσι που πανε τα πραγματα στην πληροφορική!
Δεν γνωρίζω ούτε έναν πληροφορικό που να έχει πάνω από 12 ώρες διδασκαλίας. Μέχρι τώρα δικαιολογούσαν ώρες από γραμματειακή υποστήριξη, υπεύθυνος εργαστηρίου κλπ.
Ίσα ίσα που αν έχει και 2η ειδικότητα, του μαθηματικού πχ που αναφέρεις, να βρεθούν κάποιες ώρες στο σχολείο του ώστε να μην μετακινηθεί αλλού. Γιατί από του χρόνου το δημοτικο οι πληροφορικοί δεν βλέπω να το γλιτώνουν.

σε μας στο σχολείο κάθε χρόνο έρχεται ή αναπληρωτής ή ωρομίσθιος Μαθηματικός, ενώ έχουμε και τον πληροφορικό με 13 ώρες που είναι και Μαθηματικός. Τώρα που του είπαν ότι του χρόνου θα τρέχει να διδάσκει στην 1η Δημοτικού να ζωγραφίζουν, δεν είναι προτιμότερο να αναγνωρίσει την 2η ειδικότητά του και να καλύψει τις ώρες Μαθηματικα;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 27, 2011, 06:08:10 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος aggeliki2003

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Ιουλίου 02, 2011, 02:36:39 pm »
killbill μήπως θα μπορούσες να μας πεις σε ποια δευτεροβάθμια απευθύνθηκες και από ποιο ΑΠΥΣΔΕ βγήκε η απόφαση?
Προσπαθώ να κάνω κάτι παρόμοιο αλλά συναντώ δυσκολίες γραφειοκρατικού χαρακτήρα...

Αποσυνδεδεμένος aggeliki2003

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Ιουλίου 04, 2011, 09:56:55 am »
Καλημέρα συνάδελφοι!
Επικοινώνησα με το Υπουργείο και με ενημέρωσαν ότι η Υ.Α. θα έχει υπογραφεί πριν τη νέα σχολική χρονια (πριν το Σεπτ.)
Ως τότε τα ΑΠΥΣΠΕ δεν μπορούν να εκδίδουν τέτοιες αποφάσεις..
Ας ελπίσουμε να τελειώνει το θέμα..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144