0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το μίσος να σβηστεί. Αλλά οχι να σβηστεί και η ιστορική πραγματικότητα. Αν οι Τούρκοι διέπραξαν αγριότητες, που διέπραξαν, δε νομίζω οτι θα έπρεπε να τις "σβήσουμε". Η Μικρασιατική Εκστρατεία ήταν συνέχεια του πρώτου Παγκοσμίου πολέμου, απ' όσο γνωρίζω. Ο Πρώτος Παγκόσμιος ήταν ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που διεξήχθη ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αλλά η Ελλάδα είχε κάθε δικαίωμα να βρίσκεται στη περιοχή, λόγω πληθυσμών (αμιγώς ελληνικοί). Αν θεωρήσουμε οτι οι Έλληνες το 1919 έκαναν ιμπεριλιστική κίνηση στη Σμύρνη, το ίδιο πρέπει να θεωρήσουμε και για τη Μακεδονία. Και δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που το πιστεύει αυτό.Για τα "έκτροπα" των Ελλήνων, επειδή έχω κι εγώ καταγωγή από Μικρά Ασία (Σμύρνη και Καισάρεια), από τα πιο ακραία πράγματα που έκαναν οι πληθυσμοί των Ελλήνων που βρίσκονταν εκεί (Σμύρνη), ήταν.... να υψώσουν ελληνική σημαία .
selim selanik ή όπως αλλιώς μήπως στο φαντασιολόγημα μου είναι και η συνθήκη της Λωζάνης και η μη εφαρμογή της;πότε εφαρμόστηκε για τους κωνσταντινοπολίτες που εκδιώχθηκαν ;η σχολή της Χάλκης και αυτή στη φαντασία μου είναι ή η δολοφονία του Ισαακ,Σολωμου;
Η Τουρκία είναι μια χώρα που στην ουσία κυβερνά ο στρατός...ΔΟι πιο πολλοί δέχονται αμασητί ό,τι τους έχουν διδάξει στο παρελθόν...Πέρυσι, βγήκε στις αίθουσες μια ταινία για τα Σεπτεμβριανά το Güz Sancısı (πληγές του φθινοπώρου) Προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές, αλλά εντύπωση μου έκανε πως πολλοί νέοι κυρίως σε ηλικία ήταν συγκλονισμένοι γιατί δεν γνώριζαν τίποτε για τις καταστροφές που δέχτηκε η ελληνική κοινότητα της Πόλης!!!!Η λογοκρισία πάει σύνεφο, μάλιστα το you tube δεν ανοίγει στην Τουρκία,!!!!!!Μόνο μετανάστες Τούρκοι σε άλλες χώρες μπορούν να το δουν!!!Την επόμενη φορά που θα πάω Ανδριανούπολη σκέφτομαι να πάρω σχολικά τους βιβλία Ιστορίας, θέλω να δω από περιέργεια και από πρώτο χέρι τι λένε.
Για να δούμε συνάδελφοι ποιος μας λέει ότι δεν κινδυνεύουμε από τους Οθωμανούς, αφού μας λέει ότι δεν υπάρχουν.Μα φυσικά ο φίλος με το όνομα Selanik τι και αν Selanik είναι στα τούρκικα η Θεσσαλονίκη... δεν είναι οι Τούρκοι οι συνεχιστές των Οθωμανών προς θεούς ή προς αλαχ. Οπότε μην ανησυχήσετε ακόμα και αν ήταν δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι και να βάλαν έναν δικό τους με τούρκικο όνομα να μας καθησυχάσει.Εγώ τώρα έχω ηρέμηση.
Παράθεση από: Ερση στις Μαΐου 18, 2010, 12:06:53 amδηλαδή ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Ελληνας ιμπεριαλιστής που πολέμησε κατα των ιμπεριαλιστών Περσών και όσοι των ακολούθησαν δεν ήταν Ελληνες ήταν πολεμιστες με δόρατα ΄διχως εθνικοτητα που ανήκαν στο πουθενάΦυσικά και ήταν ιμπεριαλιστής για τα τότε δεδομένα. Κατέκτησε πρώτα (με βία και απειλή) τις άλλες πόλεις-κράτη και τους ανάγκασε να τον ακολουθήσουν στην κατάκτηση των εδαφών της Περσίας. Ξεκίνησε ίσως ως απάντηση στους πέρσες, αλλά εξελίχθηκε σε καθαρά ιμπεριαλιστικό-κατακτητικό πόλεμο. Απλά όπου μπορούσε, έχτιζε κιόλας, δεν κατέστρεφε μόνο (όπως έκανε ο Τζενγκις Χαν, αιώνες αργότερα). Τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητή αυτή η απλή αλήθεια;
δηλαδή ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Ελληνας ιμπεριαλιστής που πολέμησε κατα των ιμπεριαλιστών Περσών και όσοι των ακολούθησαν δεν ήταν Ελληνες ήταν πολεμιστες με δόρατα ΄διχως εθνικοτητα που ανήκαν στο πουθενά
Αν είναι να κρίνουμε τον Αλέξανδρο με τα σημερινά δεδομένα, τότε πρέπει να θεωρήσουμε οτι ήταν και ανίκανος στρατηγός, γιατί δε χρησιμοποίσηε ποτέ την αεροπορία.Την εποχή του Αλέξανδρου (και του Τζέγκις Χαν, και του Μωάμεθ του
Νομίζω οτι αν το άφηνε λευκό θα ήταν μια χαρά.Από μια πρώτη ανάγνωση, μπορώ να πώ οτι τουλάχιστον εδώ:ΠαράθεσηΗ λέξη έθνος στους αρχαίους κλασικούς έχει πολλές σημασίες, καμία από αυτές όμως δεν αντιστοιχεί σε αυτήν που της αποδίδουμε σήμερα. Στον Όμηρο για παράδειγμα, έχει την έννοια της συντροφιάς ("έθνος εταίρων", Ιλ. Γ32, Η115), του στρατού γενικά ("έθνος λαών", Ιλ. Ν495, "έθνεα πεζών" Ιλ. Λ724) ή κάποιας συγκεκριμένης στρατιάς "έθνος Αχαιών", Ιλ. Ρ552), του σωρού νεκρών ("έθνεα νεκρών", Οδ. λ34, κ526) και τέλος του σμήνους εντόμων ή πτηνών ("έθνεα μελισσάων, ορνίθων, μυιάων", Ιλ.
Η λέξη έθνος στους αρχαίους κλασικούς έχει πολλές σημασίες, καμία από αυτές όμως δεν αντιστοιχεί σε αυτήν που της αποδίδουμε σήμερα. Στον Όμηρο για παράδειγμα, έχει την έννοια της συντροφιάς ("έθνος εταίρων", Ιλ. Γ32, Η115), του στρατού γενικά ("έθνος λαών", Ιλ. Ν495, "έθνεα πεζών" Ιλ. Λ724) ή κάποιας συγκεκριμένης στρατιάς "έθνος Αχαιών", Ιλ. Ρ552), του σωρού νεκρών ("έθνεα νεκρών", Οδ. λ34, κ526) και τέλος του σμήνους εντόμων ή πτηνών ("έθνεα μελισσάων, ορνίθων, μυιάων", Ιλ.
@SelanikΔείξε μου πού χρησιμοποίησα εγώ τον όρο Ολοκαύτωμα.
«Σβήνουν» το μίσος από τα βιβλία>>μη ξεφευγεται απο την ουσια ...πως εισαγεται και που υπαρχει αυτο το μισος που εισηγηθηκε η τουρκικη αποστολη ;που εντοπιζεται το προβλημα "ολα" αυτα τα χρονια που μεγαλωσαν γεννιες και γεννιες με βιβλια μισους ;ευτο το "μισος " ποιος το διαπιστωσε ;μπορει α δωσει κανεις απαντηση ;το μεγας αλεξανδρος εκανε τον πολεμο γιατι διαβαζε βιβλια μισους ;η εκστρατεια της μικρας ασιας εγινε απο σπασικλες που διαβαζαν ιστοριες μισους;
kinegiros δεν πέφτω στο επίπεδό σου. Μάθε πρώτα να γράφεις ελληνικά και μετά έλα να μας κάνεις μαθήματα πατριδοκαπηλείας. Κάτι τύποι από τον ιδεολογικό σου χώρο δώσαν δωράκι τη μισή Κύπρο στους Τούρκους ομοϊδεάτες σου.
Η Οθωμανική Αυτοκρατορία δε βασιζόταν στην καταγωγή αλλά στη θρησκεία των υπηκόων της (μιλλέτια). ΕΘΝΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ!!! ΥΓ Ορίστε τι έλεγε/έγραφε ο πρώτος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης μετά την Άλωση, ο Γεννάδιος Σχολάριος: "Έλλην ων τήι φωνήι, ουκ αν ποτέ φαίην Έλλην είναι, δια το μη φρονείν ως εφρόνουν ποτέ οι Έλληνες' αλλ' από της ιδίας μάλιστα θέλω ονομάζεσθαι δόξης. Και ει τις έροιτό με τις ειμί, αποκρινούμαι χριστιανός είναι". Αυτά...
Γιάννη δεν είμαστε καινούριοι στο φόρουμ. Τις εκκαθαρίσεις των Ποντίων τις έχεις χαρακτηρίσει γενοκτονία ουκ ολίγες φορές μέσα εδώ. Σύμφωνα με την τοποθέτησή σου ότι δεν μπορούμε να λέμε τον Αλέξανδρο ιμπεριαλιστή σου βάζω το ερώτημα τότε γιατί λες γενοκτονία των Ποντίων αφού και αυτός ο όρος δεν υπήρχε τότε. Το λέω για να καταδείξω ότι λειτουργείς επιλεκτικά.
αυτό το μίσος έχει διαπιστωθεί από έρευνες στα σχολικά βιβλία εδώ και 2 δεκαετίες.
Τα σχολικά βιβλία ιστορίας εξυπηρετούν τις ανάγκες του κράτους στο οποίο γράφονται
Στα έθνη κράτη ο ρόλος τους είναι σε μεγάλο βαθμό να διαμορφώνουν ισχυρή εθνική συνείδηση σε αντιδιαστολή με την εικόνα του "άλλου", που μπορεί να είναι εν δυνάμει εχθρός.
Ο Αλέξανδρος διάβαζε Αριστοτέλη αλλά επείδη δεν σκάμπαζε μία, ο Αριστοτέλης δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί του, κυρίως όταν ο Αλέξανδρος πήρε το δρόμο που πήρε και πίστεψε ότι ήταν μεγάλος και τρανός σαν Θεός.Κάπως έτσι έγινε και με τη Μικρασιατική καταστροφή. Κάποιοι διάβασαν ότι το έκανε και ο Αλέξανδρος παλιά, βάλαν και λίγο μεγάλη ιδέα μέσα και να τα αποτελέσματα.Η τουρκική αποστολή έχει να αντιμετωπίσει τόσα προβλήματα στο εσωτερικό της Τουρκίας και στα ΝΑ σύνορα της που το τελευταίο που τους απασχολεί είναι οι σχέσεις με την Ελλάδα. Τον Ερντογάν θα τον βόλευε πολύ μια καλή σχέση μαζί μας, αυτό παλεύει χρόνια αλλά του τραβάνε το χαλί από κάτω οι αντιπολιτευόμενοι CHP και MHP (οι πρώτοι είναι οι ρεμπουμπλικάνοι και οι δεύτεροι είναι οι ομοιδεάτες του Καρατζαφέρη). Το να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία σε μια πιο επιστημονική κατεύθυνση είναι αίτημα χρόνων αλλά δεν μπορείς από τη μια μέρα στην άλλη να αλλάξεις μια κοινωνία που έχει μεγαλώσει με το κρυφό σχολείο ή με τους δικούς τους αντίστοιχους μύθους ή ιδεολογήματα (φερειπείν του παντουρκισμού)