0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν όντως μιλάμε για 6500 αιτήσεις, τότε προβλέπω μόνο με διδακτορικό πλέον να μπορείς να είσαι εισακτέος. Απίστευτα πράγματα δηλαδή για μία επιμόρφωση 8 μηνών.
325.000 + ενστασεις *70 ευρω
Το αντικείμενο ενός διδάκτορα είναι η έρευνα στην επιστήμη του, είναι ερευνητής. Αν φτάνει μετά από 10 χρόνια σπουδών να κυνηγά μιά θέση καθηγητή σε ένα γυμνάσιο ή λύκειο για 1000 ευρώ το μήνα, είναι απόδειξη ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πάνε καθόλου καλά. Και είναι λογικό όταν το μόνο που υποστηρίζει για δεκαετίες η χώρα είναι ο δημόσιος τομέας και όχι η έρευνα και η επένδυση στη γνώση και την τεχνολογία, την οποία ωραιότατα θα μπορούσε και να εξάγει.
Η διαφορά είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν φοροδιαφεύγουν, γιατί δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, ως προς την πρωινή τους βέβαια απασχόληση. Τα μαύρα χρήματα όμως από τις απογευματινές δουλειές, αφού είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που το ωράριο τους τους δίνει το περιθώριο και απογευματινής απασχόλησης, δεν είναι φοροδιαφυγή; Ειδικά οι καθηγητές με τα απογευματινά τους ιδιαίτερα, έχουν κάνει έως και περιουσίες χωρίς να έχουν πληρώσει τίποτα στο κράτος. Δεύτερη διαφορά, ότι ο δημόσιος υπάλληλος εργάζεται μόνο εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί. Κανείς δεν τον αξιολογεί αν και πόσο εργάζεται και αποδίδει. Γι’ αυτό και η συνήθως χαμηλή ποιότητα των υπηρεσιών στον δημόσιο τομέα. Αντίθετα στον ιδιωτικό τομέα αν δεν δουλέψεις θα πας σπίτι σου και στο ελεύθερο επάγγελμα θα μείνεις χωρίς πελάτες.Τρίτη διαφορά, ο δημόσιος υπάλληλος δεν υφίσταται καμία κύρωση, ποτέ και για τίποτα. Οι δε λίγες περιπτώσεις που μπορεί να έχουν φτάσει μέχρι ένα πειθαρχικό για διάφορους λόγους, με μαθηματική ακρίβεια θα κουκουλωθούν στο τέλος από μία κακώς εννοούμενη συντεχνιακή αλληλεγγύη.
Τα ιδιαίτερα όταν δεν δηλώνονται είναι εξορισμού παράνομα. Στην περίπτωση όμως του καθηγητή δημοσίου σχολείου είναι παράνομο το να κάνει ιδιαιτερα μαθήματα ακόμα και αν τα δηλώνει ή να δουλέψει σε φροντιστήριο, κάτι για το οποίο δεν περιορίζεται ο ιδιωτικός. Εξάλλου τον δημόσιο υπάλληλο τον πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος θέλει, δεν θέλει, τον ιδωτικό τον πληρώνει μόνο όταν διαλέξει να το κάνει και όταν έχει πιστει ότι αξίζει τα χρήματά του. Και όπως έχω ξαναπεί, αν κάποιος δημόσιος υπάλληλος θεωρεί ότι αμοίβεται λίγο, ας παραιτηθεί και ας βγει στο ελεύθερο επάγγελμα να βγάζει 3 χιλιάρικα το μήνα. Έλα όμως που η μονιμότητα και ο μισθός βρέξει χιονίσει δεν πληρώνεται με τίποτα.
Συγγνώμη αλλά ειδικά σε αυτή τη χώρα δημόσια δωρεάν παιδεία, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κράτος πρόνοιας, αποδεδειγμένα δεν υπάρχουν. Ίσως μιλάς για τη Σουηδία. Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει επιτέλους να αρχίσει. Και προτιμώ μία αξιόλογηση με τα όποια προβλήματά της, παρά την παντελή έλλειψή της και το τσουβάλισμα όλων μαζί.