*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 550110 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος antonis2200

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #280 στις: Μαρτίου 15, 2011, 12:00:53 am »
Πεστο ψεματα..!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:59:40 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Μαρτίου 15, 2011, 09:09:34 am »
συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ  antonis2200 & semeli ΠE02
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος stathis4

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: Μαρτίου 15, 2011, 10:09:56 am »
Παρα το τεράστιο ωράριο των Αγγλων καθηγητών και την τρομερή οργάνωσή τους, τα Ελληνόπουλα είναι πιο έξυπνα από τα ''Αγγλόπουλα''!!!!! Σκεφτείτε δηλ. αν είχαμε καλύτερο σύστημα... Κάθε Έλλην κι ενας Αϊνσταην!

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: Μαρτίου 15, 2011, 10:30:30 am »
Ηθελα να ρωτησω το εξηs: αν το ωραριο μονιμων ή αναπληρωτων αυξηθει μονο κατα 2 ωρες τι επιπτωσεις κατα προσεγγιση θα'χουμε; Δηλ. αναλογια 1:12.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:59:40 »

Αποσυνδεδεμένος spasiklaki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: Μαρτίου 15, 2011, 10:38:44 am »
Παρα το τεράστιο ωράριο των Αγγλων καθηγητών και την τρομερή οργάνωσή τους, τα Ελληνόπουλα είναι πιο έξυπνα από τα ''Αγγλόπουλα''!!!!! Σκεφτείτε δηλ. αν είχαμε καλύτερο σύστημα... Κάθε Έλλην κι ενας Αϊνσταην!
Επειδή έχω εργαστεί σε δημοτικό στην Αγγλία μπορώ να επιβεβαιώσω πως ο μαθητής της πέμπτης δημοτικού εκεί έχει το επίπεδο γνώσεων της τρίτης δημοτικού εδώ. Φυσικά μιλάμε για μια άκρως ταξική κοινωνία που το παιδί του εργάτη δεν προορίζεται επουδενί για πανεπιστημιακές σπουδές. Όσο για τους δασκάλους, παιδαγωγικά σίγουρα δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο παιδαγωγικό σκέλος εφαρμόζοντας διάφορες καινοτομίες αλλά να μην ξεχνάμε ότι οι υποδομές δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές μας. Στο επαρχιακό σχολείο υπήρχε κανονικότατα γήπεδο ποδοσφαίρου, τα παιδιά πήγαιναν σε πισίνα κλπ. Τα πάντα είναι πιο ευέλικτα και ευχάριστα τόσο για το παιδί όσο και για το δάσκαλο. Δεν έχεις την πίεση που έχει εδώ, εκεί το μάθημα είναι σαν δημιουργική απασχόληση παιδιών και η ύλη ελάχιστη.
Θα αναφέρω το παράδειγμα του μαθήματος ελληνικής ιστορίας κατά το οποίο τα παιδιά της 6ης δημοτικού αφού άκουσαν μια σύντομη εισαγωγή περί αρχαίων ελλήνων έφαγαν μια ώρα να φτιάχνουν σανδάλια πατώντας σε χαρτόνι και δένοντας το πόδι με νήματα και χιτώνες από φόδρα που είχε φέρει ο δάσκαλος, ο οποίος απλά τα επιτηρούσε. Σε άλλο μάθημα έφτιαξαν αγγεία και ζωγράφισαν αρχαιελληνικά μοτίβα.  Αυτό ήταν το μάθημα της ελληνικής ιστορίας. Καμία σχέση με τις ελληνικές απαιτήσεις δηλαδή.
Από άποψη σπουδών, δάσκαλος γινόσουν ό,τι και να είχες σπουδάσει εφόσον παρακολουθούσες ένα διετές πρόγραμμα διδακτικής και πρακτικής εξάσκησης. Η συνάδελφος είχε σπουδάσει σε ωδείο μουσικός και μετά έκανε αυτό το διετές πρόγραμμα και έγινε δασκάλα.  Ένας άλλος ήταν πρωην αθλητής και έκανε το ίδιο και έγινε δάσκαλος.
Αλλά ας μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, δεν έχει σχέση το ένα σύστημα με το άλλο. Προσωπικά μου φάνηκε πιο εύκολη η δουλειά στην Αγγλία γιατί ήταν πιο οργανωμένοι και ο δάσκαλος είχε περισσότερη ευελιξία και περισσότερα μέσα στη διάθεσή του να κάνει καλά τη δουλειά του.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2011, 10:50:37 am από spasiklaki »
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: Μαρτίου 15, 2011, 12:27:48 pm »
Θα αναφέρω το παράδειγμα του μαθήματος ελληνικής ιστορίας κατά το οποίο τα παιδιά της 6ης δημοτικού αφού άκουσαν μια σύντομη εισαγωγή περί αρχαίων ελλήνων έφαγαν μια ώρα να φτιάχνουν σανδάλια πατώντας σε χαρτόνι και δένοντας το πόδι με νήματα και χιτώνες από φόδρα που είχε φέρει ο δάσκαλος, ο οποίος απλά τα επιτηρούσε. Σε άλλο μάθημα έφτιαξαν αγγεία και ζωγράφισαν αρχαιελληνικά μοτίβα.  Αυτό ήταν το μάθημα της ελληνικής ιστορίας. Καμία σχέση με τις ελληνικές απαιτήσεις δηλαδή.

γιάυτό οταν ερχονται στην Ελλαδα, λατρεύουν Αkropolis και ολο μεσα στα σουβενιρ της πλακας και του μοναστηρακιου τους βλεπεις! Και σου λενε "Ωραια το ελληνικη Ιστορια", "μου αρεσει το Ελλαντα"...

απ την αλλη αν ρωτησεις εμας για αρχαια ελληνικη ιστορια ουτε τιποτα κατεχουμε, ουτε θελουμε να κατεχουμε, ουτε στην Ακροπολη θελουμε να παμε, ουτε καν στα μαγαζια με τα σουβενιρ να χαζεψουμε....
"με βλακειες " θα ασχολουμαστε τωρα?!!!  δε παμε να χτυπησουμε κανα σουβλακι καλυτερα....που η μυρωδια μου εχει σπασει τη μυτη.....
-"πως μου αρεσουν τα ..."βρωμικα" !!!! ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2011, 12:39:23 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος Dorea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #286 στις: Μαρτίου 15, 2011, 05:16:09 pm »
'' 1 φορά τη βδομάδα συνεχόμενο 6ωρο "... Τι λέτε ρε παιδιά, ανατρίχιασα !!  :-X Έλα μια βόλτα από το φροντιστήριο, δουλειά κάθε μέρα 3-10, πράγμα που σημαίνει 2.30-10.30, για ΨΙΧΟΥΛΑ, δίχως δώρα και επιδόματα, να ακούς παραπονα μαθητών-γονιών-διευθυντών, να είσαι υπόλογος για ό,τι και αν συμβεί, να κάνεις υποχρεωτικές επιτηρήσεις Σαββατοκύριακα χωρίς να πληρώνεσαι, να παρίστασαι υποχρεωτικά σε συνελεύσεις κάθε τρεις και λίγο, να ξενυχτάς για να διορθώνεις χωρίς φυσικά να δικαιούσαι εξωδιδακτικό επίδομα, να υποχρεούσαι κάθε μήνα να συλλέγεις το κατάλληλο υλικό για να κάνεις μάθημα στον διαδραστικό πίνακα και να αξιολογείσαι κάθε χρόνο και από μαθητές και από διευθυντές και μετά το συζητάμε πάλι...Και φυσικά τα καλοκαίρια να μετράς με αγωνία τα ένσημά σου, να τρέχεις στο ΙΚΑ επειδή σου έχει κάνει βλακεία ο εργοδότης, να πηγαίνεις ξανά και ξανά στον ΟΑΕΔ μπας και καταφέρεις και μπεις ταμείο ανεργίας... :o
Επειδή οι πιο πολλοί έχουμε κάνει άπειρες φροντιστηριάκές ώρες έχω να καταθέσω οτι δε συγκρινεται το  ολιγομελές τμήμα του φροντιστηρίου με 5-6 μαθητές με τα 28άρια τμήματα.Στα τελευταία εξουθενώνεσαι πολύ γρηγορότερα.

Αποσυνδεδεμένος olyadro

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: Μαρτίου 15, 2011, 05:44:18 pm »
Επειδή οι πιο πολλοί έχουμε κάνει άπειρες φροντιστηριάκές ώρες έχω να καταθέσω οτι δε συγκρινεται το  ολιγομελές τμήμα του φροντιστηρίου με 5-6 μαθητές με τα 28άρια τμήματα.Στα τελευταία εξουθενώνεσαι πολύ γρηγορότερα.

Συμφωνώ. Και εκτός αυτού στα φροντιστήρια τα τμήματα εκτός από ολιγομελή είναι και ομοιογενή. Άλλο είναι να προσαρμόζεις το μάθημά σου σε μαθητές συγκεκριμένου επιπέδου και άλο να το οργανώνεις ,ώστε να κρατήσεις το ενδιαφέρον και του άριστου μαθητή και του αδιάφορου. Κατά τ' άλλα βέβαια, όσον αφορά την αντιμετώπιση του καθηγητή στα φροντιστήρια και την πίεση που δέχεται, έχει δίκιο η Σεμέλη κι είναι φυσικό να εκνευρίζεται.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: Μαρτίου 15, 2011, 07:02:23 pm »
δεν ειναι παντα ομοιογενη τα τμηματα στα φροντιστηρια.

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #289 στις: Μαρτίου 15, 2011, 09:23:54 pm »
ομοιογενή θα μπορούσε κανείς να ΄΄υποθέσει΄΄ ότι είναι στα μεγάλα-κεντρικά αν και όχι πάντα όσο για τον αριθμό το 6-8 είναι ονειρικό ....έχω κάνει μάθημα σε αίθουσα με 12 παιδιά και των τριών τάξεων του γυμνασίου ..το μάθημα βαφτίστηκε <<μελέτη>>...ας μην ξεκινήσουμε τέτοιου είδους συγκρίσεις :)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: Μαρτίου 15, 2011, 09:32:03 pm »
ομοιογενή θα μπορούσε κανείς να ΄΄υποθέσει΄΄ ότι είναι στα μεγάλα-κεντρικά αν και όχι πάντα όσο για τον αριθμό το 6-8 είναι ονειρικό ....έχω κάνει μάθημα σε αίθουσα με 12 παιδιά και των τριών τάξεων του γυμνασίου ..το μάθημα βαφτίστηκε <<μελέτη>>...ας μην ξεκινήσουμε τέτοιου είδους συγκρίσεις :)

σωστα!!!!!  και υπαρχουν και πολυ χειροτερα. Αλλά καλα κανεις και το αναφερεις Ερση μου, γαιτι πρεπει να λεμε αληθειες.

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: Μαρτίου 15, 2011, 09:36:01 pm »
Ομοιογενή τα τμήματα στα φροντιστήρια ;;;;; !!!!  ;D ;D  Σε ποιο σύμπαν;;; Γιατί τόσο χρόνια δεν μου έχει τύχει ΠΟΤΕ ;;;;  :o  Όποιος θεωρεί το δημόσιο σχολείο πιο εξουθενωτικό από το φροντιστήριο-ΕΛΕΟΣ-μπορεί απλά να παραιτηθεί από το δημόσιο και να επιστρέψει στα φροντιστηρια... 8)  Περνάμε άλλωστε τόσο όμορφα εκεί, με τα ολιγομελή μας τμήματα... ;) 8) :-X

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: Μαρτίου 15, 2011, 10:13:58 pm »
ασε μας μωρε τωρα που του δημοσιου κουραζονται....μοιαζουμε για χάπατα?

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: Μαρτίου 15, 2011, 10:21:26 pm »
ωχ ΜΑΡΚΕ ΜΑΡΚΕ θ ανοίξεις πόλεμο ......:) ;έλα ρε παιδιά τώρα δεν είναι αυτο το θέμα μας σας ανακαλώ εις την τάξη

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)