0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παρα το τεράστιο ωράριο των Αγγλων καθηγητών και την τρομερή οργάνωσή τους, τα Ελληνόπουλα είναι πιο έξυπνα από τα ''Αγγλόπουλα''!!!!! Σκεφτείτε δηλ. αν είχαμε καλύτερο σύστημα... Κάθε Έλλην κι ενας Αϊνσταην!
Θα αναφέρω το παράδειγμα του μαθήματος ελληνικής ιστορίας κατά το οποίο τα παιδιά της 6ης δημοτικού αφού άκουσαν μια σύντομη εισαγωγή περί αρχαίων ελλήνων έφαγαν μια ώρα να φτιάχνουν σανδάλια πατώντας σε χαρτόνι και δένοντας το πόδι με νήματα και χιτώνες από φόδρα που είχε φέρει ο δάσκαλος, ο οποίος απλά τα επιτηρούσε. Σε άλλο μάθημα έφτιαξαν αγγεία και ζωγράφισαν αρχαιελληνικά μοτίβα. Αυτό ήταν το μάθημα της ελληνικής ιστορίας. Καμία σχέση με τις ελληνικές απαιτήσεις δηλαδή.
'' 1 φορά τη βδομάδα συνεχόμενο 6ωρο "... Τι λέτε ρε παιδιά, ανατρίχιασα !! Έλα μια βόλτα από το φροντιστήριο, δουλειά κάθε μέρα 3-10, πράγμα που σημαίνει 2.30-10.30, για ΨΙΧΟΥΛΑ, δίχως δώρα και επιδόματα, να ακούς παραπονα μαθητών-γονιών-διευθυντών, να είσαι υπόλογος για ό,τι και αν συμβεί, να κάνεις υποχρεωτικές επιτηρήσεις Σαββατοκύριακα χωρίς να πληρώνεσαι, να παρίστασαι υποχρεωτικά σε συνελεύσεις κάθε τρεις και λίγο, να ξενυχτάς για να διορθώνεις χωρίς φυσικά να δικαιούσαι εξωδιδακτικό επίδομα, να υποχρεούσαι κάθε μήνα να συλλέγεις το κατάλληλο υλικό για να κάνεις μάθημα στον διαδραστικό πίνακα και να αξιολογείσαι κάθε χρόνο και από μαθητές και από διευθυντές και μετά το συζητάμε πάλι...Και φυσικά τα καλοκαίρια να μετράς με αγωνία τα ένσημά σου, να τρέχεις στο ΙΚΑ επειδή σου έχει κάνει βλακεία ο εργοδότης, να πηγαίνεις ξανά και ξανά στον ΟΑΕΔ μπας και καταφέρεις και μπεις ταμείο ανεργίας...
Επειδή οι πιο πολλοί έχουμε κάνει άπειρες φροντιστηριάκές ώρες έχω να καταθέσω οτι δε συγκρινεται το ολιγομελές τμήμα του φροντιστηρίου με 5-6 μαθητές με τα 28άρια τμήματα.Στα τελευταία εξουθενώνεσαι πολύ γρηγορότερα.
ομοιογενή θα μπορούσε κανείς να ΄΄υποθέσει΄΄ ότι είναι στα μεγάλα-κεντρικά αν και όχι πάντα όσο για τον αριθμό το 6-8 είναι ονειρικό ....έχω κάνει μάθημα σε αίθουσα με 12 παιδιά και των τριών τάξεων του γυμνασίου ..το μάθημα βαφτίστηκε <<μελέτη>>...ας μην ξεκινήσουμε τέτοιου είδους συγκρίσεις