*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 551321 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Manic

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #658 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:16:04 pm »
από ότι καταλαβαίνω ο killbill είναι νέος συνάδελφος στο δημόσιο σχολείο οπότε δεν έχει φθαρεί και κουραστεί ακόμα και μάλλον έχει πέσει σε σχολείο με τεμπέληδες.
η bitch μάλλον δεν είναι συνάδελφος οπότε τα λεγόμενα της δεν έχουν καμιά αξία

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:18:20 »

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #659 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:22:02 pm »
Ο σχολικός χώρος σφύζει από ζωή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται-συζητήσεις, ομιλίες, φωνές, φασαρία.
Όση καλή διάθεση και όσο εργατικός κι αν είναι κάποιος θεωρώ ότι είναι φύσει αδύνατον να συγκεντρωθεί και να ανταπεξέλθει επαρκώς. Δε μιλάμε για μηχανικές κινήσεις, ούτε για κάτι αυτοματοποιημένο.
Εκτός, αν έχει να διορθώσει multiple choice test.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #660 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:23:28 pm »
πάμε λοιπόν να τα δούμε ένα ένα γιατί πέσατε όλοι επάνω μου λες και λέω κάτι που δεν το λέει όλος ο κόσμος :

@bob10 
όταν πας να διαβάσεις/προετοιμαστείς το βράδυ που τα παιδιά κοιμούνται, και αφού στο μεταξύ έχεις πάει δουλειά, έχεις γυρίσει απ΄τη δουλειά, έχεις ασχοληθεί με το διάβασμα των παιδιών σου και το μαγείρεμα, σκούπισμα κτλ και το πέρα δώθε για ψώνια του σούπερ μάρκετ και ό,τι άλλο τελοσπάντων κάνει ένας φυσιολογικός άνθρωπος για το σπίτι του και τα παιδιά του , θες να μου πεις ότι δεν είσαι αρκετά ψόφιος ώστε να κατορθώσεις να κάνεις και την προετοιμασία που πρέπει όπως πρέπει; ( έχω υπόψη μου σχολείο και χωριών και πόλεων γιατί έχω δουλέψει και στα δύο είδη , πιο πολύ δε σε αυτό του χωριού )

@dinateacher
τα παιδιά φεύγουν από το σχολειο 1.30 - 2.00. τότε σου βάζουν εσένα κενό; Θα μπορούσε να διαμορφωθεί το πρόγραμμα διαφορετικά ώστε να έχεις κενό πχ 2η και 3η ώρα που δεν φεύγουν τα παιδιά ώστε πιο ήσυχα να μπορέσεις να δουλεψεις. Και αν δεν μπορεί αυτό να γινει κάθε μέρα μπορεί να γίνει κάποιες μέρες σίγουρα.

@τεμπέλης
είναι ακραίο παράδειγμα τό ότι κάποιος πηγαινοφέρνει τα παιδιά του στο φροντιστήριο ή βάζει παντόφλες μέσα στο σπίτι; πες το μου κι αυτο να βγω αύριο να φωνάξω ότι κάνω extreme ζωή!  Η βαθμολόγηση πρέπει να γίνεται στο γραφείο γιατί αυτός είναι ο φυσικος χώρος τόσο του καθηγητή όσο και του εποπτικού υλικού του και όλων όσων έχουν να κάνουν με την εκπαιδευτική διαδικασία.  Τότε λοιπόν γιατί και τα τεστ να γράφονται στο σχολείο; Τα παιδιά τα ρωτήσατε αν μπορούν να αποδώσουν με δύο τμήματα να κάνουν γυμναστική έξω την ώρα που τα ίδια γράφουν διαγώνισμα και να ακούν απο το απλό "πρόταση, ανάταση, έκταση, κάτω" μέχρι το πιο σύνθετο "έλα ρε μλκ δώσε την μπάλα μη σε γμσ" !! Αυτό δηλαδή το φαντάζεσαι με περισσή ευκολία έτσι;

Επίσης, υπήρξα εκπαιδευτικός για πολλά χρόνια. Τώρα ναι, είμαι διοικητικός. Όμως ακριβώς επειδή έχω περάσει και απο τα δύο πόστα μπορώ να ξέρω τι είναι το ένα και τι το άλλο και φυσικά δικαιούμαι να έχω γνώμη όπως ο κάθε άνθρωπος. Ελπίζω να διδάσκεις την ελευθερία του σκέπτεσθαι και εκφράζεσθαι στους μαθητές σου ε;

@mous
κακοήθη και πικρόχολα σχόλια διατυπώνω για αυτους του κλάδου που θεωρούν ότι πρέπει να τους προσκυνάμε απ΄το πρωί ως το βράδυ. Για τους  άλλους έχω μόνο σχόλια θαυμασμού και υπερηφάνειας. 
Πάμε τώρα σ αυτά που έγραψες
για το α. ρώτησες αν υπάρχουν και άλλοι του δημόσιου τομέα που τους πέταξε έξω το σύστημα. Έχει σημασία αν έχουν 8 ή 3 χρόνια; Στην τελική, να σου πω τι θεωρώ άδικο; όταν εγώ ξεκίνησα να δουλεύω υπήρχε ακόμα επετηρίδα. Και ενώ δούλευα για 8 χρόνια αναπληρώτρια ( ήταν καλές εποχές τότε) έρχεται ο Αρσένης και εν μία νυκτί την καταργεί. (ωστόσο εγώ ,θες απο διαστροφή, επέλεξα να δώσω ΑΣΕΠ και να διοριστώ με αυτόν τον τρόπο όχι με το 16μηνο που φυσικά και είχα ούτως ή άλλως)  Εσύ όταν ξεκίνησες να δουλεύεις ο ΑΣΕΠ υπήρχε , δεν προέκυψε , οπότε ήξερες πάρα πολύ καλά ποιός θα ήταν ο τρόπος να διοριστείς άμεσα αν αυτό ήθελες.  Θα μου πεις υπήρχαν και εναλλακτικοί τρόποι ( 40 μηνα, 30μηνα και δε συμμαζεύεται ). Ε σε αυτή την περίπτωση, δεν έκατσε καλό το φύλλο τι να γίνει τώρα....

για το β. και τα στελέχη της εκπ/σης παίρνουν υψηλότερο μισθό των υπολοίπων. Αυτό συμβαίνει παντού νομοτελειακά. Όσο πιο ψηλα΄στην ιεραρχία τοσο μεγαλύτερες αβάντες έχεις. Ο "απλός" ένστολος παίρνει πολύ λιγότερα χρήματα και δουλεύει πολύ περισσότερο χρόνο.

στο γ. δεν μου απάντησες.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

bob10

• Επισκέπτης
« Απάντηση #661 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:26:12 pm »
Φυσικά και έισαι πτώμα, όμως κάνεις πολύ καλύτερη δουλειά από ότι στο σχολείο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:18:20 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #662 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:29:51 pm »
Φυσικά και έισαι πτώμα, όμως κάνεις πολύ καλύτερη δουλειά από ότι στο σχολείο

τα σχολεία μας είναι έτσι όπως είναι γιατί κανείς δεν απαιτεί να γίνουν καλύτερα. Δεν καταφέρομαι προσωπικά σε σένα - είμαι σίγουρη πως κάνεις το καλύτερα που μπορείς και απο τα γραφόμενά σου θεωρώ ότι γουστάρεις κιόλας αυτό που κάνεις. Αλλά αλήθεια, με ενοχλεί όταν βλέπεις ένα μπάχαλο και αντί να θελήσεις να το φτιάξεις αποδέχεσαι απλά το ότι είναι μπάχαλο και αναζητάς εναλλακτικούς χώρους εργασίας. ( και πάλι, όχι εσύ προσωπικά, γενικα΄μιλάω)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Manic

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #663 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:30:12 pm »
φοράω παντόφλες άρα δεν σκέφτομαι.  :-X
τα παιδιά να γράφουν τα τεστ στο σπίτι  :-\
αν είσαι διοικητικός είσαι συνάδελφος οπότε σου ζητώ συγνώμη. από ότι καταλαβαίνω όμως δεν έχεις εργαστεί επί ΔΝΤ άρα με τα νέα δεδομένα όσον αφορά τους συναδέλφους τα παιδιά τους γονείς τους κ.λ.π

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #664 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:35:41 pm »
φοράω παντόφλες άρα δεν σκέφτομαι.  :-X
τα παιδιά να γράφουν τα τεστ στο σπίτι  :-\
αν είσαι διοικητικός είσαι συνάδελφος οπότε σου ζητώ συγνώμη. από ότι καταλαβαίνω όμως δεν έχεις εργαστεί επί ΔΝΤ άρα με τα νέα δεδομένα όσον αφορά τους συναδέλφους τα παιδιά τους γονείς τους κ.λ.π

είπα εγώ ότι όποιος φοράει παντόφλες δεν σκέφτεται;
ούτε πρότεινα τα παιδιά να γράφουν το τεστ στο σπίτι. Κάθε άλλο. Αλλά δε γίνεται να λες " δεν μπορώ να προετοιμαστώ στο σχολειο γιατί έχει φασαρία "  και από την άλλη να θες έφηβοι να γράψουν διαγώνισμα με την φασαρία που υπάρχει στο προαύλιο. Πώς δηλαδή το ένα είναι ανέφικτο και το άλλο εφικτό;

Πράγματι σε σχολειο επί εποχής ΔΝΤ δεν έχω δουλέψει όμως να σου πω γιατί το "γύρισα" στη διοίκηση; Γιατί μ αυτά που έβλεπα και άκουγα στα σχολεία απο "συναδέλφους" ντρεπόμουν να πω τι δουλειά κάνω. Σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι αλλά είναι ρε παιδιά απελπιστικά λίγοι αυτοί που δεν είναι έτσι. Ειδικά οι "παλιές καραβάνες" σέρνονταν...και άμα κάποιος πιο νέος προσπαθούσε να κάνει κάτι πιο νεωτεριστικό έτρωγε τρελό άκυρο. Ε εμένα αυτά δε μου άρεσαν ( συν του ότι βέβαια δεν έβλεπα μετάθεση με την καμία για εκεί που ήθελα οπότε....μια χαρά είναι το γραφείο...άμα θες να είσαι δημιουργικός και σωστός είσαι παντού).

Αποσυνδεδεμένος Manic

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #665 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:42:41 pm »
κακώς μπιτς. έπρεπε να μείνεις στο σχολείο για να τους γυρίσεις τα μυαλά

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #666 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:43:46 pm »
από ότι καταλαβαίνω ο killbill είναι νέος συνάδελφος στο δημόσιο σχολείο οπότε δεν έχει φθαρεί και κουραστεί ακόμα και μάλλον έχει πέσει σε σχολείο με τεμπέληδες.
η bitch μάλλον δεν είναι συνάδελφος οπότε τα λεγόμενα της δεν έχουν καμιά αξία
λάθος κατάλαβες.
O Killbill έχει κάποια χρόνια στην πλάτη του και έγινε εκπαιδευτικός από επιλογή του, από αγάπη για την εκπαίδευση και όχι για τις διακοπές που προσφέρει ο εν λόγω κλάδος.

Δύσκολο να κουραστώ όταν πριν διοριστώ δούλευα σε εταιρία πληροφορικής:
σε πολύ μεγαλύτερη πίεση,
με ωράριο 9 το πρωι με 8 το βράδυ,
δεν έβλεπα ποτέ το φως της ημέρας,
όταν είχε καλό καιρό δεν μας πήγαιναν εκδρομή  :'(  :'(  :'(
δεν είχαμε αργία τις παραμονές των εορτών, ούτε μαζευόμασταν στο meeting room να πουμε τραγουδάκια!!
δεν έκλεινε η εταιρία 15 μέρες Χριστούγεννα 15 μέρες Πάσχα και 2 μήνες το καλοκαίρι
Από μέσα Μαίου και όλο τον Ιούνιο δεν πηγαίναμε στην εταιρία για 2 ώρες επιτήρηση και μετά για μπάνιο
Τον Ιούνιο δεν φωνάζαμε να βγάλει ο διευθυντής της εταιρίας βάρδιες για να μην πηγαίνουμε κάθε μέρα
με την πάροδο των χρόνων δεν μειωνόταν το ωράριο εργασίας μας (αντίθετα αυξανόταν)
δεν μπορούσα να ζητήσω να φύγω και να συνεχίσω την δουλειά στο σπίτι μου φορώντας τις παντόφλες μου!!

και χίλιοι άλλοι λόγοι!

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #667 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:45:14 pm »
bitch, την εβδομη ωρα οι περισσοτεροι δασκαλοι εχουν κενο καθως εφταωρο εχει μονο η Ε και η ΣΤ δυο φορες την εβδομαδα. Εχω κενα και ενδιαμεσα αλλα χτυπαει το τηλεφωνο και αν ο διευθυντης εχει μαθημα ή λειπει σε δουλειες πρεπει να παω να το σηκωσω, ερχονται παιδια που θελουν να παρουν τηλεφωνο γιατι δεν ειναι καλα, εχασαν τη φωτοτυπια θελουν να τους βγαλεις αλλη, αν βρεχει/εχει κρυο/αερα κανουν μεσα γυμναστικη, κτλ, οποτε ακομα και τοτε λιγα προλαβαινω. Ασε που αν ζητησω συγκεκριμενες ωρες κενο, θα τ'ακουσω απ'τον killbill... ::) :P
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #668 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:47:02 pm »
Να σημειώσω και εγώ πως όποιος εκπαιδευτικός αισθάνεται πως τραβάει κουπί σε γαλέρα και πως τον ενοχλεί ο ήχος από το μαστίγιο στη δουλειά του, να τραβάει με μεγαλύτερη δύναμη το κουπί, γιατί διαφορετικά μετά το ξύλο θα πεταχτεί στη θάλασσα...  ::)

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #669 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:48:14 pm »
Κάτι που έχει ξεφύγει τόσες μέρες, είναι ότι δεν δουλεύουμε 21 ώρες αλλά 21*50'=17,5 ώρες
οπότε μην ξανακούσω ότι δουλευουμε 21.
Φίλος μου, ΔΥ, έβγαλε το μεταπτυχιακό του στο ΕΑΠ, από τη δουλειά. Όλες τις εργασίες του, τις έκανε εν ώρα υπηρεσίας. Αφού αυτός έβγαλε μεταπτυχιακό με 40 ώρες/βδομάδα, όποιος εκπαιδευτικος (με 17,5ώρες/βδομάδα) δεν έχει τουλάχιστον 2 μεταπτυχιακά, είναι ... (τι να πω, τεμπέλης, όχι είναι λίγο, θα πω:) αρχιτεμπέλαρος!
ΚΑι λίγο σοβαρά: αν θέλουμε να προστατέψουμε και εμάς τους ίδιους (από υπερραριθμιες, και μάλλον και από απολύσεις) και τους αδιόριστους συναδελφους (ελπίζω μην ξαχάσαμε τη δική μας αγωνία μέχρι το διορισμό), ας ξανασκεφτούμε το αντίκτυπο της αύξησης του ωραρίου.
Σε σχολείο με 6 φιλιλογους, αύξηση 5 ωρών, σημαίνει, ότι ο 1 περισσεύει. (Αν πάει 22 το ωράριο, πολλοί είναι στις 16 ώρες, οποτε μιλάμε για αύξηση 6 ωρών. Αν πάει στις 25 ώρες, τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Η ενοποίση Α'/θμις και Δ/θμιας, θα οδηγήσει κάποια στιγμή, εκ των πραγμάτων σε 25 ώρες).
Όσο δε για το δεν έχω υπολογιστή, κλπ, δεν είανι δικαιολογία, είναι πραγματικότητα, και πολύ σκληρή για αυτόν που θέλει ώρες για προετοιμασία και διόρθωση γραπτών. Και ουσιαστική διόρθωση, με σχόλια, όχι ένα ξερό βαθμό.
Τι να κάνουμε, ίσως δεν έχουμε όλοι την απαιτούμενη εφυια ώστε να καθόμαστε σε ένα τραπέζι μαζί με άλλους 5-10, και να προετοιμάζουμε το μάθημά μας, και να έχουμε (την ανύκουστη) απαίτηση της ησυχίας. Πράγματι, το βρίσκετε κακό ή υπεκφυγή το να θέλω ησυχία, Η/Υ, και βιβλία για να βγάλω σχέδιο μαθήματος;
Και είπαμε, όχι 21, 17,5!!!!!
Ω! Αυτός κι αν είναι δημόσιος υπάλληλος με όλη την κακή σημασία της λέξεως! Εμείς τουλάχιστον την ώρα της εργασίας μας, που είναι η διδασκαλία, δεν ετοιμάζουμε μεταπτυχιακό ή οτιδήποτε άλλο στην τάξη μας! Τον φίλο σου πληρώνει τζάμπα στο ελληνικό δημόσιο όχι τους καθηγητές που δουλέυουν 17,5 ώρες/ εβδομάδα!

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #670 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:50:38 pm »
................ αλλα χτυπαει το τηλεφωνο και αν ο διευθυντης εχει μαθημα ή λειπει σε δουλειες πρεπει να παω να το σηκωσω, ερχονται παιδια που θελουν να παρουν τηλεφωνο γιατι δεν ειναι καλα, εχασαν τη φωτοτυπια θελουν να τους βγαλεις αλλη, αν βρεχει/εχει κρυο/αερα κανουν μεσα γυμναστικη, κτλ, οποτε ακομα και τοτε λιγα προλαβαινω. Ασε που αν ζητησω συγκεκριμενες ωρες κενο, θα τ'ακουσω απ'τον killbill... ::) :P
Τώρα είναι που θα τα ακούσεις!!!!  :D  :D  :D

σου προτείνω να πας σε μια εταιρία πληροφορικής ή τράπεζα κλπ για 1-2 μήνες δοκιμαστικά όπου εκεί το τηλέφωνο θα χτυπάει όχι γιατί χάθηκε μια φωτοτυπία αλλά γιατί έχεις κάνει κάποια μ@λΚ!@ και χάνονται εκατομμύρια!
Θα δείς μετά πόσο απλά θα σου φαίνονται όλα στην εκπαίδευση και με τι χαμόγελο θα εξυπηρετείς τα κακόμοιρα τα παιδάκια που έχασαν την φωτοτυπία τους  :P

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #671 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:51:14 pm »
κακώς μπιτς. έπρεπε να μείνεις στο σχολείο για να τους γυρίσεις τα μυαλά

κατ΄αρχήν ευχαριστώ για το σχόλιο. Θα ήθελα να είχα παραμείνει αλλά πραγματικά δε γινοταν να δίνω μόνη μου τις μάχες όλων των υπολοίπων ( μαθητών τε και ορισμένων φιλότιμων εκπαιδευτικών.). Κατόπιν εορτής βλέπω πως προφανώς το συγκεκριμένο σχολείο αποτελεί περιπτωσάρα -όχι ότι και στα άλλα δεν γίνονταν περίπου τα ίδια - αλλά εκεί είχαμε τρελά σκηνικά που δυστυχώς δεν μπορώ να εκφράσω δημοσίως. Ναι,τα παιδιά μου λείπουν τρελά γιατί ήταν πολύ καλά παιδιά και φιλότιμα, απο οικογένειες φτωχές που πάλευαν για το καλύτερο. Ακόμα έρχονται και με βλέπουν στη διεύθυνση πολλοί μαθητές μου, με κάποιους έχουμε διατηρήσει επαφές ( πτυχιουχοι πλέον κι αυτοι ) αλλά προτιμώ να θυμάμαι καλά  πράγματα απο την εποχή εκείνη. Ποιός ξέρει τι εικόνες θα είχα αν ημουν στην μνημονιακή τάξη του ΔΝΤ.....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182833
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)